ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Το φάντασμα της Μπαρτσελόνα προκαλεί θλίψη!

Η Μπαρτσελόνα γκέλαρε χθες στη Σεβίλλη και δίνει στη Ρεάλ την ευκαιρία να την πιάσει στην κορυφή. Εδώ και καιρό η εικόνα της ομάδας είναι αποκαρδιωτική.

Το φάντασμα της Μπαρτσελόνα προκαλεί θλίψη!

Η Μπαρτσελόνα έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να είναι η ομάδα που σκορπά τρόμο στο διάβα της. Μετά τη διάλυση του περίφημου MSN οι «Καταλανοί» πέρασαν σε μια νέα εποχή. Προφανώς και υπήρξαν κάποια ματς που έβγαλαν… γούστα λόγω της υψηλής ποιότητας του ρόστερ ωστόσο η Μπάρτσα έγινε σαφώς πιο κυνική. Αυτό μπορεί να μην… τρελαίνει τον κόσμο της ομάδας αλλά όσο φέρνει τίτλους και αποτελέσματα μικρή σημασία έχει. Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να αντικαταστήσει έναν προπονητή που έκανε ακριβώς αυτό (Βαλβέρδε) με κάποιον που δεν κάνει… τίποτα (Σετιέν) και τώρα… τρέχει.

Ερασιτεχνική και εγκληματική η απόφαση απομάκρυνσης του Βαλβέρδε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήρθε στο Καμπ Νου το καλοκαίρι του 17 και ήταν μια επιλογή που δεν ξάφνιασε πολλούς. Η Μπαρτσελόνα άλλωστε είναι μια ομάδα η οποία συνηθίζει να επενδύει σε τεχνικούς που δεν είναι πρωτοκλασάτα ονόματα. Κανένας από τους προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της από το 2008 μέχρι και σήμερα δεν ήταν αυτό που λέμε μεγάλο όνομα τη στιγμή που αναλάμβανε την ομάδα.

Ο Βάσκος τεχνικός είχε να επιδείξει έργο σε όσες ομάδες δούλεψε πριν. Θεωρούταν έτοιμος για το μεγάλο βήμα  και όντως ήταν. Ο Βαλβέρδε ανέλαβε την Μπαρτσελόνα χωρίς να αφήσει φαντάσματα του παρελθόντος να γυρνάνε πάνω από το κεφάλι του. Δεν ψυχαναγκάστηκε να παίξει ένα ποδόσφαιρο που δεν τον εκφράζει. Παρουσίασε μια ομάδα με βάση τις δικές του αρχές και τη δική του φιλοσοφία. Μια ομάδα που δεν ήταν εντυπωσιακή αλλά ήταν καλή. Πολύ καλή για την ακρίβεια.

Στις δύο γεμάτες σεζόν που έμεινε στη Βαρκελώνη κέρδισε ένα νταμπλ το 17/18 και το Πρωτάθλημα του 18/19. Με σχετική ευκολία μάλιστα. Φέτος απολύθηκε στα μισά της σεζόν έχοντας την ομάδα πρώτη στο Πρωτάθλημα, μέσα στο Κύπελλο και στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ως πρώτη από τον όμιλο!

Σίγουρα υπήρξαν και μαύρες σελίδες στην παρουσία του στον πάγκο της ομάδας. Οι δύο αποκλεισμοί σοκ στο Τσάμπιονς Λιγκ από Ρόμα και Λίβερπουλ αντίστοιχα ήταν ασήκωτοι για μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς. Θα μου επιτρέψετε ωστόσο να θεωρήσω ότι μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε αυτές τις αποτυχίες έχουν οι παίκτες. Ποδοσφαιριστές με τεράστια εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις δε νοείται να καταρρέουν με τέτοιο τρόπο ακόμα κι αν στον πάγκο καθόμουν εγώ.

Ακόμα κι έτσι η Μπαρτσελόνα δεν απέλυσε τον Βαλβέρδε μετά από μια Ευρωπαϊκή αποτυχία. Αντ’ αυτού τον απομάκρυνε στα μέσα της φετινής σεζόν τη στιγμή που την είχε μέσα σε όλους της τους στόχους. Στη θέση του ήρθε κάποιος Σετιέν…

Λυπάσαι να την βλέπεις

Η αλήθεια είναι ότι η αλλαγή προπονητή στη μέση της σεζόν με την ομάδα πρώτη και μέσα σε όλους στόχους δεν βγάζει και πολύ λογική. Πόσο μάλλον όταν ο αντικαταστάτης είναι κάποιος σαν τον Κίκε Σετιέν. Ο -κατά τ’ άλλα- συμπαθέστατος Ισπανός είναι ένας τεχνικός ο οποίος εκτός από μια -απλά- συμπαθητική Μπέτις δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο.

Η επιλογή του να δώσεις σε έναν τέτοιο προπονητή την ευθύνη μιας τόσο δύσκολης θέσης είναι σαν να τον πετάς σε έναν λάκκο με Λιοντάρια και απλά να του λες “καλή τύχη”. Ο Σετιέν βρέθηκε ξαφνικά σε ένα περιβάλλον που δεν είχε καμία σχέση με ότι είχε ζήσει μέχρι σήμερα στην προπονητική του καριέρα. Αυτό μάλιστα δεν συνέβη το καλοκαίρι που υπάρχει χρόνος να δουλέψεις την ομάδα και να μπεις σιγά σίγα στο κλίμα των απαιτήσεων. Το ακριβώς αντίθετο.

Ο Σετιέν ανέλαβε πάνω στη στιγμή που η σεζόν μπαίνει στην περίοδο που κρίνονται τα πάντα! Ο Ισπανός τεχνικός δεν δείχνει σε καμία περίπτωση έτοιμος για μια τόσο μεγάλη πρόκληση. Υποτίθεται ότι υπό τις οδηγίες του η Μπαρτσελόνα θα γινόταν πιο ελκυστική. Καμία σχέση. Στην πραγματικότητα δεν έχει προσθέσει απολύτως τίποτα στο παιχνίδι των “Μπλαουγκράνα”. Ίσα ίσα έχει αφαιρέσει τους αυτοματισμούς και την αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Η Μπαρτσελόνα είναι πλέον μια ομάδα που παίζει σε βασανιστικά αργό τέμπο, χωρίς κίνηση, χωρίς φαντασία. Ποδοσφαιριστές τεράστιας κλάσης και αξίας μοιάζουν με παίκτες της σειράς και υπάρχουν στιγμές που η μπάλα πάει στον Μέσι και ο Αργεντίνος δεν έχει ούτε μια αξιόλογη επιλογή.

Όταν αναλογίζεσαι τι έχουν δει τα μάτια σου από τη Μπαρτσελόνα τα προηγούμενα χρόνια η τωρινή εικόνα της ομάδας σου προκαλεί μόνο θλίψη. Οι «Μπλαουγκράνα» στο τέλος της φετινής σεζόν οφείλουν να συνέλθουν και να αλλάξουν πολλά πράγματα στο συνολικό τρόπο που λειτουργούν σαν κλαμπ.

Δεν δείχνει ικανή να κερδίσει τίποτα

Παρόλη την κάκιστη εικόνα μέσα στο γήπεδο η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει με νύχια και με δόντια να είναι ακόμη μέσα στους στόχους της. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ατομική ποιότητα και τα ξεσπάσματα των παικτών της. Κυρίως του Μέσι. Ο Αργεντίνος σε ακόμη μια μαγική χρονιά είναι πρώτος σε γκολ και σε ασίστ στην ομάδα και γενικότερα στην Ισπανία. Με 26 γκολ και 18 ασίστ σε 34 εμφανίσεις κρατάει όρθια την Μπάρτσα. Μπαίνοντας όμως στην τελική ευθεία της σεζόν αυτό δεν φαίνεται να αρκεί.

Οι «Μπλαουγκράνα» σου δίνουν την εντύπωση ότι κρέμονται από μια κλωστή. Στο Πρωτάθλημα η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να είναι τρεις βαθμούς πίσω αλλά πείθει σαφώς περισσότερο με την εικόνα της. Αν κερδίσει τη Σοσιεδάδ πιάνει την Μπαρτσελόνα στην κορυφή υπερισχύοντας μάλιστα στην ισοβαθμία.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Σετιέν υποθετικά έχει προβάδισμα για να προκριθεί στους 8 μετά το εκτός έδρας 1-1 με τη Νάπολι. Ωστόσο στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή και δίχως την παρουσία των φιλάθλων της στον επαναληπτικό η ρεβάνς με την αναγεννημένη ομάδα του Γκατούζο δεν μοιάζει απλή υπόθεση. Ακόμη όμως κι αν περάσει στα προημιτελικά δεν πείθει σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Υπάρχει λοιπόν σοβαρός κίνδυνος η Μπαρτσελόνα να μείνει φέτος με άδεια χέρια αφού βρίσκεται και εκτός συνέχειας του Κυπέλλου που θα μπορούσε να σώσει τη χρονιά. Αν αυτό συμβεί θα συνιστά μια τεράστια αποτυχία για μια ομάδα η οποία ξεκινάει κάθε χρόνο ως φαβορί σε όποια διοργάνωση συμμετέχει. Στο μόνο που ελπίζουν είναι ο Μέσι.

Ο σούπερ σταρ και αρχηγός της ομάδας καλείται να κουβαλήσει στις πλάτες του την Μπαρτσελόνα και να την οδηγήσει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Όμως ακόμα κι αν αυτό συμβεί δεν παύει να σημαίνει ότι στο Καμπ Νου τα προβλήματα που ζητούν λύση είναι πολλά και σημαντικά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ