ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Μπενφίκα… κάηκε μεταγραφικά στο Footbal Manager!

Κινήσεις με το βλέμμα στο μέλλον και το Football Manager έκανε η Μπενφίκα, η οποία δεν άφησε... πουλέν για πουλέν ελεύθερο

Η Μπενφίκα… κάηκε μεταγραφικά στο Footbal Manager!

Μια σεζόν γεμάτη αποτυχίες θέλει αν αφήσει πίσω της η Μπενφίκα. Οι «αετοί» έμειναν χωρίς τίτλο, ενώ οι εγχώριοι αντίπαλοί τους, Πόρτο, κατέκτησε το νταμπλ με εμφατικό τρόπο. Αυτό έφερε μεγάλες αλλαγές στον σύλλογο και τις μεταγραφές του, με την ομάδα της Λισαβόνας να κλείνει καταπληκτικές συμφωνίες. Σαν να παίζει κάποιος πολύ… Football Manager στους «αετούς»…

Ο…. Βραζιλιάνος Ζεσούς και τα βραζιλιάνικα ταλέντα

Την απόφαση της πρόσληψης του Ζόρζε Ζεσούς πήρε η διοίκηση της Μπενφίκα, θέλοντας να επαναφέρουν την ομάδα στους τίτλους. Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά από μια διετία στη Βραζιλία και 5 χρόνια μετά την αποχώρηση του από το «Ντα Λουζ» επέστρεψε τους «αετούς». Κυριαρχώντας απόλυτα με τη Φλαμένκο, ο 66χρονος τεχνικός ήθελε να φέρει τα μεγαλύτερα… πουλέν της Βραζιλίας στην Πορτογαλία.

Το πιο βαρύ όνομα από όλα είναι φυσικά αυτό του Έβερτον. Με το εξαιρετικό για τον ίδιο Κόπά Αμέρικα του 2019 ακόμα «νοπό», πολλοί θυμούνται την ποιότητά του. Ομάδες από το κορυφαίο επίπεδο είχαν ενδιαφερθεί για τον ίδιο πέρσι, όμως προτίμησε να παραμείνει στη Βραζιλία. Πλέον, στην γνωστή για την «τροφοδότηση» της σε κορυφαίες ομάδες, Μπενφίκα, έχει νέα ευκαιρία να το πετύχει.

Ο αριστερός εξτρέμ κόστισε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ για να αποχωριστεί τη Γκρέμιο, ποσό υπερβολικά μικρό για όσα έχει δείξει ουκ ολίγες φορές πως μπορεί να προσφέρει. Από τις μεταγραφές που θα αναλύσουμε είναι σίγουρα η πιο ασφαλής επιλογή.

Το έτερο μεγάλο ταλέντο της «Σελεσάο», Πεδρίνιο, έκανε επίσης το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ιβηρική. Ο 22χρονος πρώην πλέον παίκτης της Κορίνθιανς, μετά από 3 χρόνια με τους «μεγάλους» του Σάο Πάολο πήρε την απόφαση να αποχωρήσει. Εκρηκτικός, με υπέροχη πρώτη επαφή και τρομερές… βραζιλιάνικες ντρίπλες, ο Πεδρίνιο ήταν (και είναι) ακόμα ένας… must buy παίκτης στο Manager.

Επένδυση για τα επόμενα χρόνια, τα 18 εκατομμύρια που δαπάνησε η Μπενφίκα πιθανότατα θα αποσβεστούν πολύ γρήγορα στη Λισαβόνα. Η περασμένη σεζόν του ήταν αυτή του δικού του… ξεπετάγματος, σημειώνοντας 5 γκολ και 4 ασίστ σε 25 παιχνίδια.

O «νέος Καβάνι» και οι δοκιμασμένες λύσεις

Κακά τα ψέμματα την περασμένη σεζόν οι επιθετικές λύσεις των «αετών» ήταν περιορισμένες. Ο νεοφερμένος Κάρλος Βινίσιους ήταν αρκετά καλός (46 συμμετοχές, 23 γκολ) αλλά απελπιστικά μόνος. Η τρομακτική σεζόν του «σεληνιασμένου» μέσου Πίτσι με 30 γκολ σε 50 παιχνίδια «κουκούλωσε» το πρόβλημα. Ωστόσο ήταν εμφανές πως η δυστοκία των υπόλοιπων επιθετικών έπρεπε να καλυφθεί.

Και ποιος καλύτερος τρόπος να το κάνεις από το να αποκτήσεις τον ανερχόμενο Ουρουγουανό επιθετικό, Ντάργουιν Νούνιες. Ο 20χρονος επιθετικός ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος μεγάλος φορ της «Σελέστε» μετά τους Λούις Σουάρες και Έντισον Καβάνι. Ήδη διεθνής (και σκόρερ) με την εθνική Ουρουγουάης, ο Νούνιες είναι έτοιμος να αποδείξει την αξία του.

Με τη φανέλα της Αλμερία πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις για μια χρονιά. Ο άλλοτε επιθετικός της Πενιαρόλ κατάφερε με 16 γκολ να ηγηθεί της γραμμής κρούσης της ομάδας του, οδηγώντας την στα πλέι οφ της Σεγούντα. Η αποτυχία της Αλμερία να ανέβει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έφερε σχεδόν σίγουρα την απομάκρυνση του. Υπερβολικά ταλαντούχος για να «βολοδέρνει» στα μικρά σαλόνια της Ισπανίας, πολλές ομάδες από κορυφαία πρωταθλήματα ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του. Ωστόσο πιο γρήγορα από όλους κινήθηκε η Μπενφίκα και τον έκανε δικό της για περίπου 20 «χαρτιά».

Ακόμα μια λύση για την επίθεση αποτελεί και ο «αετός» πλέον Λούκα Βάλντσμιντ. Ο Γερμανός επιθετικός είναι ίσως το λιγότερο «φανταχτερό» όνομα, μετακομίζοντας από τη Φράιμπουργκ. Μέσα σε μια διετία στη Βάδη ο Βάλντσμιντ κατάφερε να χτίσει ένα καλό όνομα, δείχνοντας συνέπεια στο σκοράρισμα με την άσημη Φράιμπουργκ. Μάλιστα οι εμφανίσεις του εξασφάλισαν την κλήση του στα «Πάντσερ», με την οποία μετράει ήδη 3 αγώνες.

Λέιτον, Ζιλμπέρτο και Βερτόνγκεν κλείνουν τις κινήσεις της Μπενφίκα για φέτος, με τον τελευταίο να είναι το μεγαλύτερο όνομα. Μετά από 8 χρόνια στο Λονδίνο και την Τότεναμ, ο Βέλγος αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο. Στα 33 του πλέον θα αποτελέσει έναν από τους εμπειρότερους παίκτες της νέας του ομάδας. Δίπλα στους αρκετά νεότερους Ντίας και Φέρο ο Βερτόνγκεν θα κληθεί να τους μάθει όσα «κέρδισε» ο ίδιος στην καριέρα του.

Η ευκαιρία της Μπενφίκα να εκθρονίσει την Πόρτο και να ψαχτεί για κάποια έκπληξη

Πλέον με το ήδη πάμπλουτο νεαρό ρόστερ της από της ακαδημίες, η Μπενφίκα με αυτές τις κινήσεις «απογειώνεται». Δίπλα στους Ζότα, Φλορεντίνο Λουίς και Ρούμπεν Ντίας έρχονται ακόμα 3 νέοι με απίστευτο «ταβάνι», καθώς και ένας προπονητής «αλεπού» από πολύ καλή σεζόν. Από την μισητή Πόρτο ήδη αποχώρησε ο Φάμπιο Σίλβα έναντι ποσού-μαμούθ, ενώ Μαρεγκά, Τέλες και Ντανίλο μοιάζουν «φευγάτοι». Οι οιωνοί για τους «αετούς» είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικοί. Μένει πλέον να δούμε αν τα νέα… wonderkids της ομάδας θα καταφέρουν να αποδώσουν τα προσδωκόμενα. Η λογική και το… Manager πάντως λένε ναι!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ