ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Αλάμπα και Ουπαμεκανό “ψάχνονται” και όλη η Ευρώπη τους… ψάχνει!

Νταβίντ Αλάμπα και Νταγιότ Ουπαμεκανό αναμένεται από του χρόνου να αλλάξουν στρατόπεδα και όλοι οι μεγάλοι της Ευρώπης ακονίζουν τα ξίφη τους.

Αλάμπα και Ουπαμεκανό “ψάχνονται” και όλη η Ευρώπη τους… ψάχνει!

Αλάμπα και Ουπαμεκανό βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους ο καθένας ήδη στο επίκεντρο άπειρων μεταγραφικών σεναρίων. Ο μεν Αυστριακός δεν έχει καταφέρει να βρει φόρμουλα επικοινωνίας για να ανανεώσει με τη Μπάγερν. Αναμένεται λοιπόν να αποχωρήσει είτε τον Γενάρη, είτε το καλοκαίρι σαν ελεύθερος. Ο δε Γάλλος είναι από τους πλέον ανερχόμενους παίκτες και όλοι στη Λειψία γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να τον κρατήσουν άλλο καλοκαίρι εκεί.

Οι δυό τους έχουν όμως και κάτι κοινό. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στις περιπτώσεις τους θα είναι διαθέσιμοι σε τιμή… ευκαιρίας. Το γεγονός αυτό φυσικά δεν αφήνει ασυγκίνητη καμία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Τα δύο αυτά ονόματα δεδομένα θα μας απασχολήσουν έντονα το επόμενο διάστημα.

Έγκλημα της Μπάγερν να χάσει τον Αλάμπα

Ο Νταβίντ Αλάμπα είναι μια παλιά καραβάνα των ευρωπαϊκών γηπέδων. Αυτό ακούγεται κάπως περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 28 ετών, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Βλέπετε ο Αυστριακός αμυντικός παίζει ανελλιπώς στους Βαυαρούς εδώ και μια δεκαετία. Όταν το 2008 ο ανήλικος τότε Αλάμπα ερχόταν στο Μόναχο από τις ακαδημίες της Αούστρια, κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθήσει. Δώδεκα χρόνια μετά έχει συμπληρώσει σχεδόν 400 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπάγερν και έχουν κατακτήσει μαζί αμέτρητα τρόπαια. Ανάμεσα στα οποία και τα δύο τρεμπλ το 2013 και το 2020.

Η σχέση Αλάμπα και Μπάγερν είναι μια σχέση ζωής και ο καθένας θα φανταζόταν ότι ο παίκτης θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε. Η μοίρα όμως απ’ ότι φαίνεται έχει άλλα πλάνα. Το συμβόλαιό του παίκτη λήγει το καλοκαίρι του 21 και οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να τα βρουν. Μάλιστα το θέμα πήρε μια αρκετά άσχημη τροπή τελευταία με τη διοίκηση να αφήνει αιχμές για τη στάση του παίκτη, και τον ίδιο να δηλώνει βαθιά απογοητευμένος από τους χειρισμούς των ανθρώπων της ομάδας.

Όπως όλα δείχνουν μετά από δώδεκα χρόνια οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Λογιστές δεν είμαστε, ούτε μας αρέσει να μιλάμε για οικονομικές παραμέτρους. Είμαστε εδώ για να μιλάμε και να γράφουμε για ποδόσφαιρο. Αυστηρά λοιπόν με ποδοσφαιρικά κριτήρια η φυγή του Αλάμπα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τη Μπάγερν. Δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς ήταν οι απαιτήσεις του παίκτη -σίγουρα ήταν ψηλές- όμως οι Βαυαροί χάνουν και ουσιαστικά και επικοινωνιακά από την διαφαινόμενη αποχώρησή του.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί είτε με ελάχιστα χρήματα είτε χωρίς κανένα κέρδος για τους ίδιους! Ο Αλάμπα -που όλοι τον μάθαμε σαν αριστερό μπακ- μετατοπίστηκε φέτος στα στόπερ και το παιχνίδι του απογειώθηκε. Γρήγορος, με πολύ καλά μαρκαρίσματα και φοβερή ικανότητα στο χτίσιμο του παιχνιδιού από πίσω. Αποτελεί μια πολύ μοντέρνα εκδοχή κεντρικού αμυντικού που πολλές ομάδες θα τον ήθελαν διακαώς.

Το μέλλον και το παρόν της θέσης ο Ουπαμεκανό

Ο Νταγιότ Ουπαμεκανό από την άλλη κάθε άλλο παρά παλιά καραβάνα είναι. Ο 22χρονος Γάλλος μπήκε στις ζωές μας τα τελευταία δύο-τρία χρόνια. Από τότε που πήρε μεταγραφή στη Λειψία δηλαδή. Το πραγματικό μπαμ ωστόσο το έκανε την περασμένη σεζόν. Ο σοβαρός τραυματισμός του -παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας- Κονατέ αποδείχτηκε ευεργετικός για εκείνον. Ο Ουπαμεκανό αναγκάστηκε να βγει μπροστά και να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο κέντρο της άμυνας της Λειψίας. Αυτό εν τέλει συνέβαλε καθοριστικά στην αγωνιστική του εξέλιξη. Από ένας ανερχόμενος κεντρικός αμυντικός, έγινε έτοιμος παίκτης.

Τόσο έτοιμος που μπήκε στις μεταγραφικές λίστες ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και η Μπάγερν Μονάχου. Η απόφαση να μείνει στη Λειψία ήταν μια καθαρά συνειδητή επιλογή. Έξυπνη επιλογή κατά την άποψή μας. Μετά την εξαιρετική περσινή σεζόν δεν ήταν ώρα για βιασύνες. Μια ακόμη χρονιά σε ένα οικείο περιβάλλον που δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής σε νέα δεδομένα ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν. Έτσι θα μπορέσει να ωριμάσει ακόμη περισσότερο χωρίς το ασφυκτικό περιβάλλον πίεσης και ανταγωνισμού που υπάρχει στο επόμενο επίπεδο.

Ήδη κέρδισε τις πρώτες του συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας και πιθανότατα θα είναι παρών στο Euro το ερχόμενο καλοκαίρι. Παρόλα αυτά η παραμονή στη Λειψία και μετά το καλοκαίρι θα είναι μια λάθος επιλογή. Όπως βλέπουμε και στην περίπτωση του Σάντσο το μεγάλο βήμα πρέπει να γίνεται την κατάλληλη στιγμή. Ούτε πιο πριν αλλά ούτε και πιο μετά. Ο Ουπαμεκανό λοιπόν από του χρόνου θα παίζει σε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα.

Το ποια θα είναι αυτή δεν το ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Λειψία θα τον βοηθήσει σε αυτό το βήμα, παραχωρώντας τον σε μια λογική τιμή. Αυτή ήταν η συμφωνία που έγινε όταν ανανέωσε τον περασμένο Αύγουστο. Τα αγωνιστικά στοιχεία του Ουπαμεκανό είναι εντυπωσιακά κι αν η μετάβαση στο κορυφαίο επίπεδο γίνει χωρίς επιπλοκές τότε αυτός ο παίκτης θα βρίσκεται στον αφρό και στις κουβέντες μας για πολλά χρόνια ακόμα.

Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και το… τρελό σενάριο

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με δύο διαφορετικούς παίκτες, σε διαφορετική φάση καριέρας και διαφορετικές απαιτήσεις. Την ίδια στιγμή όμως πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές με τεράστια αγωνιστική αξία, που ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα και έχουν πολλά να προσφέρουν. Όπως είναι λογικό το ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις τους είναι κάτι παραπάνω από έντονο. Σε αυτή τη μεταγραφική μάχη που έχει ήδη ξεκινήσει υπάρχουν φαβορί, αουτσάιντερ και ένα σενάριο που είναι υπαρκτό μεν, δύσκολο να πραγματοποιηθεί δε.

Για τον Αλάμπα λοιπόν ερίζουν όλα τα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια. Για την ακρίβεια όσα από αυτά μπορούν να αντέξουν το συμβόλαιό του. Αναμενόμενο. Ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του ξανά και ξανά. Όλοι ξέρουν ποιος είναι, τι μπορεί να προσφέρει, σε πόσα πράγματα έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί. Μια επιλογή σχεδόν μηδενικού ρίσκου. Λίβερπουλ, Σίτι, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους είναι οι ομάδες που παίζουν πιο έντονα για τον Αυστριακό. Προς το παρόν οι «Κόκκινοι» φαίνεται να οδηγούν την κούρσα με τους «Μπιανκονέρι» να ακολουθούν. Βέβαια όπως ξέρουμε τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν από μέρα σε μέρα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Για τον Ουπαμεκανό το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται κυρίως στις Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» φαίνεται να έχουν κλειδώσει τον Γάλλο σαν επιλογή για ιδανικό παρτενέρ του Μαγκουαίρ από το περασμένο καλοκαίρι. Από την άλλη η Μπάγερν αν χάσει τον Αλάμπα σίγουρα θα κινηθεί για έναν πρωτοκλασάτο στόπερ. Με δεδομένη την προτίμησή και την επιρροή της στην εγχώρια αγορά ο Ουπαμεκανό σίγουρα την ενδιαφέρει.

Προσέξατε κάτι κοινό στους «μνηστήρες» των δύο; Ναι το όνομα της Λίβερπουλ είναι ο κοινός παρονομαστής. Υπάρχει ένα σενάριο ότι λόγω των -απίστευτα- πολλών τραυματισμών που έχει η Λίβερπουλ για τις θέσεις των στόπερ ίσως κινηθεί και για τους δύο. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είναι βέβαια από δύσκολο έως απίθανο. Πάντως είτε μαζί, είτε χώρια Αλάμπα και Ουπαμεκανό είναι η λύση στο πρόβλημα κάθε άμυνας. Εσείς με ποια φανέλα τους βλέπετε του χρόνου;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ