ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Τούχελ-Λεονάρντο: Το χρονικό μιας… εκρηκτικής σχέσης

Η δημόσια κόντρα του Τόμας Τούχελ με τα υψηλότερα στελέχη της Παρί Σεν Ζερμέν επέφεραν τελικά την αναμενόμενη απόλυση του Γερμανού τεχνικού

Τούχελ-Λεονάρντο: Το χρονικό μιας… εκρηκτικής σχέσης

Προς έκπληξη κανενός ο Τούμας Τούχελ αποτελεί παρελθόν εδώ και μερικές ώρες από την Παρί Σεν Ζερμέν. Μετά από 2 και κάτι χρόνια συνεργασίας, οι παριζιάνοι αποφάσισαν να απομακρύνουν τον 47χρονο τεχνικό μετά από ακόμα ένα… αμφιλεγόμενο επεισόδιο. Και όπως τα περισσότερα που συνέβησαν στη θητεία του Γερμανού στην γαλλική πρωτεύουσα, διαδραματίστηκε εκτός γηπέδων.

Η υπερβολική ειλικρίνεια βλάπτει

Ένα πράγμα που κάνεις δεν μπορεί να μην δώσει στον Τούχελ είναι η ειλικρίνεια που βγάζει πάντα μέσα από τις δηλώσεις του. Ο Γερμανός ουδέποτε κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του. Κάτι το οποίο είχε δείξει και στη Ντόρτμουντ, με την ανοικτή κόντρα του με τη διοίκηση της ομάδας. Κλίκες παικτών και αστοχία/ασυμφωνία στις μεταγραφές ήταν αυτά που οδήγησαν τον Γερμανό να λήξει τη συνεργασία του με τους Βεστφαλούς.

Κάτι παρόμοιο δημιουργήθηκε και στο Παρίσι, αυτή τη φορά με τον αθλητικό διευθυντή, Λεονάρντο. Οι δύο άνδρες διατηρούσαν ιδιαίτερα ψυχρές σχέσεις σχεδόν από την αρχή της συνεργασίας τους. Όπως αναφέρουν πηγές από τη γαλλική πρωτεύουσα, σπανίως μιλούσαν μεταξύ τους. Κάτι που όπως καταλαβαίνουν όλοι δεν είναι φυσιολογικό, με τη δουλειά να μπαίνει ανάμεσα στην κόντρα των δύο ανδρών.

Ειδικά τους τελευταίους μήνες, η σχέση των δύο ήταν σε οριακό σημείο. Αρχικά η απόφαση της απομάκρυνσης σημαντικών παικτών σε πολύ κρίσιμο σημείο και στη συνέχεια η μη αντικατάσταση τους, εκνεύρισαν τον Γερμανό. «Δεν ξέρω αν θα κάνουμε άλλες μεταγραφές ακόμα. Αν μείνουμε ως έχουμε θα έχουμε πιο αδύναμο ρόστερ και χαμηλότερους στόχους από την περσινή χρονιά» σχολίασε προ μηνών ο Τούχελ. Ο Λεονάρντο φυσικά δεν το άφησε να πέσει κάτω και έκανε δημοσίως (!) γνωστή την αντιπαράθεση του. Τα σχόλια του Γερμανού δεν θα τα ξεχνούσε και θα αποτελούσαν την αιτία της απόλυσης του λίγους μήνες αργότερα.

(Και) τα λάθη του Λεονάρντο πληρώνει ο Τούχελ

Όπως προαναφέρθηκε, η λανθασμένη απομάκρυνση μερικών παικτών έκανε άνω-κάτω το στρατόπεδο της Παρί. Καβάνι και Τιάγκο Σίλβα θα αποχαιρετούσουν με τη λήξη των συμβολαίων τους. Όντας και οι δύο βασικά «γρανάζια» της ομάδας, ο Τούχελ δεν χάρηκε στο άκουσμα αυτής της είδησης. Ωστόσο δεν σχολίασε κάτι μέχρι τη λήξη της σεζόν, αναμένοντας την αντικατάσταση τους στο μεταγραφικό παζάρι. Παρότι αυτή η απόφαση πάρθηκε με την ομάδα να πηγαίνει στα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σαν μην έφτανε αυτό, Καβάνι και Μενιέ δεν ανανέωσαν τα συμβόλαια τους τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Έτσι, οι δύο παίκτες δεν θα αγωνίζονταν με την Παρί στο μίνι τουρνουά του Τσάμπιονς Λιγκ, αποδυναμώνοντας σημαντικά την ομάδα. Φτάνοντας έτσι στον τελικό απέναντι στην πάνοπλη Μπάγερν, η μειονεκτική της θέση ήταν ξεκάθαρη. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Λεονάρντο «πριόνισε» από μόνος του την καρέκλα του Τούχελ με αυτό το λάθος.

Ο Βραζιλιάνος φέρει τεράστια ευθύνη για τη αποχώρηση τόσο του Σίλβα όσο και του Καβάνι. Τον Ιούνιο κατέστησε σαφές πως δεν θα προσφέρει νέο συμβόλαιο σε κάποιον από τους δύο, καθώς ούτε στον Μενιέ. Οι δύο τελευταίοι αρνήθηκαν την επέκταση μέχρι τέλους της σεζόν, απογοητευμένοι από την τροπή των πραγμάτων.

Αντίθετα ο Σίλβα ως αρχηγός δέχτηκε την ντροπιαστική πρόταση, παρότι θεωρούταν πλέον περιττός. Ξεκινώντας όμως σε όλους τους εναπομείναντες αγώνες της Παρί, εξέθεσε άσχημα τον Λεονάρντο. Μόλις λίγους μήνες μετά ο Βραζιλιάνος κατάλαβε το τεράστιο λάθος του. Ωστόσο τα λόγια μετάνοιας του δεν πρόκειται να άλλαζαν την κατάσταση.

Το μεγαλύτερο λάθος του όμως είναι η κάκιστη εκτίμηση της φετινής πραγματικότητας. Γνωρίζοντας τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού, ο Βραζιλιάνος δεν υπολόγισε καλά την «τρύπα» που θα άφηναν οι παίκτες αποχωρώντας. Αποχωρήσεις που δεν θα έφερναν ούτε ευρώ στα ταμεία της ομάδας.

Θέλοντας παράλληλα να κλείσει και μια τρύπα 60 εκατομμυρίων ευρώ και την ήδη προκαθορισμένη μεταγραφή του Ικάρντι για 50 εκατομμύρια, ο Λεονάρντο δεν είχε επιλογές. Έχοντας πλέον δέσει… μόνος του τα χέρια του, συμβιβάστηκε με δανεισμούς παικτών. Περέιρα, Φλορέντσι και Κιν ήρθαν ως δανεικοί, ενώ Ραφίνια και Ρίκο με ελάχιστα ή καθόλου χρήματα.

To «εγώ» δύο ανδρών δεν χωράει σε μια ομάδα

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Τούχελ θεωρούσε πως η διοίκηση δεν εκτίμησε ιδιαίτερα την προσφορά του. Σε δύο χρονιές ο Γερμανός κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα, καθώς και ακόμα 2 διοργανώσεις κυπέλλου μέσα στο 2020. Έφτασε πολύ κοντά στο να σηκώσει και την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά», όμως ηττήθηκε στον τελικό.

Το ξεκίνημα της νέας σεζόν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς ο κορονοϊός «χτύπησε» πολλά σημαντικά μέλη της ομάδας. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος γνώρισε ισάριθμες ήττες, καλύπτοντας στη συνέχεια το χαμένο έδαφος. Πλέον η Παρί βρίσκεται στην τρίτη θέση και στο -1 από Λυών και Λιλ. Αντίθετα στην Ευρώπη η πορεία ήταν άκρως ικανοποιητική. Λειψία και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφεραν να την κοντράρουν για την πρωτιά, με τα πράγματα στο Παρίσι να συνεχίζουν ομαλά.

Βλέποντας όλα αυτά πως είναι δυνατόν να απολύθηκε ο Τούχελ για αγωνιστικά ζητήματα; Μπορεί η Παρί να μην «πετάει» κάθε εβδομάδα, όμως η γενική της εικόνα είναι άκρως ικανοποιητική. Δεδομένων των απουσιών και του μικρού ρόστερ, ο Γερμανός τεχνικός έκανε καλή δουλειά. Ακόμη έφτασε μόλις ένα βήμα μακριά από το όνειρο των Αράβων της ομάδας και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια ώρα που Αντσελότι, Μπλαν και Έμερι απέτυχαν παταγωδώς.

Λίγες ώρες πριν το 4-0 επί του Στρασβούργου, σε συνέντευξη του ο έμπειρος τεχνικός έκανε το λάθος να του ξεφύγει κάτι. «Μερικές φορές νιώθεις πως είσαι περισσότερο ποδοσφαιρικός πολιτικός παρά προπονητής. Είναι δύσκολο να τους κρατήσεις όλους χαρούμενους» φαίνεται να δήλωσε ο Γερμανός, εξοργίζοντας τον Λεονάρντο. Αν και μετά τον αγώνα ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογηθεί, η απόφαση ήταν ειλημμένη. Χωρίς κάποιο τελεσίγραφο, λίγες ώρες αργότερα αποτελούσε παρελθόν από την ομάδα, αφήνοντας την παραμονές Χριστουγέννων χωρίς προπονητή. Η απόδοση της απόλυσης δόθηκε στην «κακή» εικόνα της ομάδας. Η αλήθεια είναι όμως πως απλώς ψαχνόταν μια αφορμή για την απομάκρυνσή του , ο οποίος ούτως η άλλως θα αποχωρούσε το καλοκαίρι.

Μπορεί ο Τούχελ να έχει κάνει αρκετά λάθη στο Παρίσι, όμως έγινε ξεκάθαρα αποδιοπομπαίος τράγος. Οι σπασμωδικές κινήσεις και ο σωρός λαθών χρεώνονται στο διοικητικό προσωπικό και μόνο. Όσο η οργάνωση του συλλόγου παραμένει όμως σε τέτοιο επίπεδο, τα εγχώρια σύνορα θα περιορίζουν σχεδόν πάντα την Παρί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ