ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ τα έχει πραγματικά… όλα!

Εκπλήξεις, τεράστιες νίκες και ήττες και τρελή κούρσα τίτλου για... πολλά άτομα. Φέτος το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ έχει άγρια ομορφιά!

Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ τα έχει πραγματικά… όλα!

Κατά πολλούς η Πρέμιερ Λιγκ είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον πλανήτη. Μπορεί η Ισπανία να έχει τα μεγάλα αστέρια, όμως η Αγγλία έχει τις κόντρες, την ένταση και τον παράγοντα του απρόσμενου. Και φέτος για ακόμη μια φορά δείχνει πως έχει κερδίσει επάξια τον συγκεκριμένο τίτλο.

Ξεχάστε όσα ξέραστε για τους ισχυρούς

Στα… σκουπίδια χρειάστηκε να πεταχτούν τα όσα είχαμε ως δεδομένα για τη φετινή σεζόν στο Νησί. Αυτά που είχαν διαμορφωθεί στον χάρτη της Πρέμιερ άλλαξαν σχεδόν ριζικά! Οι «δυνατοί» τα τελευταία χρόνια είχαν συνηθίσει να κάνουν κούρσες τίτλου μέχρι τους 100 πόντους, χωρίς να έχουν αντίπαλο. Τέτοιες μέρες πέρσι η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ μετρούσε 19 νίκες σε 20 αγωνιστικές, με μόλις μια ισοπαλία. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των νικών ανέρχεται «μόλις» στις 9 σε 17 παιχνίδια, ενώ 6 ισοπαλίες και 2 ήττες δείχνουν πως είναι πλέον «τρωτή».

Το ίδιο ισχύει και για το άλλο φαβορί (στις αρχές της σεζόν) για το πρωτάθλημα, Μάντσεστερ Σϊτι. Η μυθική σεζόν του 2018-19 φαίνεται πως είναι… γλυκό παρελθόν, καθώς οι «πολίτες» ζορίζονται ιδιαίτερα. Τα άλλοτε κανόνια της φαίνεται πως έχουν «μπουκώσει», με μικρομεσαίες ομάδες να μπορούν να της κόψουν σχετικά εύκολα βαθμούς. Ο Γκουαρντιόλα καταφέρνει να έχει τις περισσότερες φορές τον έλεγχο και την κατοχή, όμως υστερεί σε ουσία. Με μόλις 24 τέρματα ενεργητικό σε 15 παιχνίδια, οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ βρίσκονται μόλις στην 10η θέση της σχετικής λίστας. Για να καταλάβει κάποιος την δυστοκία της Σίτι, πέρσι χρειάστηκε μόλις 6(!) παιχνίδια στην Πρέμιερ για να πετύχει αυτό τον αριθμό τερμάτων.

Εκπλήξεις ευχάριστες και δυσάρεστες

Μπορεί όπως προαναφέραμε τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο να ζορίζονται, όμως η μεγαλύτερη απογοήτευση μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η Τσέλσι. Μπορεί η συμπολίτισσα της, Άρσεναλ, να βρίσκεται κοντά στο θέμα απογοήτευσης, όμως οι «μπλε» καταρρέουν. Μετά το απίστευτο spending spree του καλοκαιριού και τις δυνατές μεταγραφές της, η Τσέλσι έδειχνε ικανή να κοντράρει Σίτι και Λίβερπουλ. Μέχρι τον Δεκέμβριο και παρά τους πολλούς της τραυματισμούς, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ δεν απείχε πολύ από την κορυφή. Χάβερτς και Βέρνερ ζορίζονται ιδιαίτερα στην παρθενική τους σεζόν στην Αγγλία, όμως οι υπόλοιποι κατάφερναν να «τραβήξουν κουπί».

Ωστόσο ο ερχομός του χειμώνα επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις, καθώς οι Λονδρέζοι ηττήθηκαν στις 4 από τις 7 τελευταίες αναμετρήσεις τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων έφερε μια δραματική πτώση στη βαθμολογία. Με μόλις 26 βαθμούς η Τσέλσι βολοδέρνει στην 9η θέση, με τους φίλους της απογοητευμένους. Μόλις στο +3 από την μεταβατική (και εξίσου απογοητευτική) Άρσεναλ, η Τσέλσι δείχνει πως χρειάζεται χρόνο ακόμα.

Όσο για τους «κανονιέρηδες», κανείς δεν μπορεί να πει πως περίμενε να τους δει να μάχονται για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως επίσης κανένας δεν πίστευε πως θα έσπαγαν αρνητικό ρεκόρ μακριά από τις νίκες. Το τραγικό ξεκίνημα της σεζόν δύσκολα θα επαναληφθεί, όμως η Άρσεναλ έχει ακόμη πάρα πολλή δουλειά να κάνει αν θέλει να κουνήσει ευρωπαϊκό σεντόνι τη νέα σεζόν. Το μίνι σερί νικών της την ξεκόλλησε από τη ζώνη του υποβιβασμού(!), όμως ο δρόμος της ανάκαμψης είναι πολύ μακρύς ακόμη.

Αντίθετα η Γιουνάιτεντ έφτασε από το ναδίρ στο ζενίθ. Από την 16η θέση και την απελπισία, οι «κόκκινοι διάβολοι» έτρεξαν ένα σερί 10 αγώνων χωρίς ήττα και σκαρφάλωσαν στην 2η θέση της βαθμολογίας. Αν κερδίσουν μάλιστα και την εξ αναβολής αναμέτρηση της θα έχουν το δικαίωμα να περάσουν στην… πρώτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Κάτι που αν το λέγαμε πριν από μερικούς μήνες θα γελούσαμε!

Η απρόσμενη άνοδος των «μικρομεσαίων»

Παρά τις δυσκολίες που περνούν τα μεγαθήρια του Νησιού, το πιο ενδιαφέρον στόρι βρίσκεται στις λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες. Λέστερ, Γουέστ Χαμ, Σαουθάμπτον, Άστον Βίλα και Έβερτον έχουν κάνει υπέρβαση φέτος. Οι «αλεπούδες» φιγουράρουν στην 2η θέση της βαθμολογίας με 32 πόντους και δείχνουν πως η περσινή πορεία τους μόνο τυχαία δεν ήταν. Από κοντά ακολουθούν «ζαχαρωτά» και «χωριάτες», οι οποίοι αν παίξουν τα εξ αναβολής παιχνίδια τους μπορούν να φτάσουν τους 32 βαθμούς!

Εντυπωσιακή είναι και μια ομάδα που υπέφερε τα τελευταία χρόνια από κατώτερες των προσδοκιών πορείες. Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο πριν οι «άγιοι» ταπεινώνονταν με 9-0 από τη Λέστερ. Γελοιοποιημένος ο Χάσενχουτλ κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να ανεβάσει ρυθμούς στον δεύτερο γύρο. Με τη νίκη του επί της Λίβερπουλ με 1-0 ο Γερμανός έδειξε πως έχει κάνει δουλειά στο Σαουθάμπτον. Πλέον στην 6η θέση και με τους Γουόρντ-Πράους και Ίνγκς σε κορυφαία φόρμα, οι «άγιοι» ονειρεύονται Ευρώπη.

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στην Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο. Μια ταχύτητα πιο κάτω από τις μεγάλες δυνάμεις της Αγγλίας, οι «πετεινοί» αποτελούν μοναδική περίπτωση. Σον, Κέιν και Χόιμπεργκ τραβούν ακόμη δυνατά, όμως μερικές φορές μοιάζουν απελπιστικά μόνοι. Αν και καθόλου απίθανο με όσα έχουμε δει φέτος, η Τότεναμ έχει βάσιμες ελπίδες να πιστεύει σε διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Με την αθόρυβη προσέγγιση της μπορεί να πιάσει στον ύπνο τους αντιπάλους της και να κάνει μια τεράστια έκπληξη. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Μουρίνιο έχει κάνει και μεγαλύτερα θαύματα στο παρελθόν.

Όπως και να ολοκληρωθεί η σεζόν, οι… ουδέτεροι θα έχουν σίγουρα ευχαριστηθεί ποδοσφαιρική δράση. Περισσότερες από 7 ομάδες βρίσκονται σε θέση διεκδίκησης αυτή τη στιγμή για το πρωτάθλημα(!) και σχεδόν πλησιάζουμε τα μισά της διαδρομής. Μια… σουρεαλιστική χρονιά όπως το 2020 δεν ήταν δυνατό να μην βάλει τη νότα της και στο ποδόσφαιρο. Μπορεί μερικές χώρες να μην πήραν τόσο άγρια τροπή, όπως στην Πρέμιερ το… κακό παράγινε!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ