ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ίντερ πουλάει το… μέλλον της μεσαίας της γραμμής!
Η Άρσεναλ δεν μπορεί να αποκαλείται «Invincibles» πλέον!
«Η Λίβερπουλ θα εκνευριστεί γρήγορα με τον Σλοτ»!
Το «διαμάντι» της Παρί θέλει να πάει στην Μπαρτσελόνα!
Ριβάλντο: «Αυτός πρέπει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα»!
Ο Κασάνο κατηγόρησε τον Αλέγκρι και κατακεραύνωσε τον Ιντζάγκι!
H ιστορία του Βίλας Μπόας θα γινόταν εύκολα ταινία! (POD)
Μάρκο Ρόις, 2024
Μεντιλίμπαρ: «Δεν θέλω να ακούσω τίποτα για τελικό, δεν έχουμε προκριθεί»!
Οριστικό: Εκεί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τιάγκο Σίλβα!
Μεγάλη στιγμή για τον Ράγια: Καπάρωσε το «χρυσό γάντι» της Premier League!
Κλοπ: «Γι’ αυτό τον λόγο πάτωσαν οι αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη»
Θρύλος της Λίβερπουλ «έκραξε» τον Σαλάχ δίχως… αύριο: «Είναι ατομίσταρος!»
Ο Αρτέτα γελάει με τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Ζεσούς!
Ο Αρτέτα έριξε «βόμβα» πριν το ματς με την Μπόρνμουθ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Τζέραρντ δε θα γίνει μεγάλος προπονητής, γιατί είναι ήδη!

Ο Στίβεν Τζέραρντ έχει φτιάξει μια μηχανή στη Ρέιντζερς, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα της και είναι πλέον έτοιμος να λογίζεται και ως μεγάλος προπονητής.

Ο Τζέραρντ δε θα γίνει μεγάλος προπονητής, γιατί είναι ήδη!

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας άτυπος… κανόνας που θέλει τους μεγάλους ποδοσφαιριστές να μην τα καταφέρνουν ως προπονητές. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα για παράδειγμα, παρά το ταλέντο του, δεν μπορέσει να κάνει καριέρα στην άκρη του πάγκου. Ο Πελέ δεν το δοκίμασε ποτέ. Τα παραδείγματα είναι ουκ ολίγα. Ωστόσο, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ποδοσφαιριστές που ήταν το ίδιο καλοί τόσο με τα εξάταπα όσο και με τα… σκαρπίνια. Γιόχαν Κρόιφ, Ζινεντίν Ζιντάν και άλλοι, έχουν καταφέρει να εντυπωσιάσουν το ίδιο ή έστω σχεδόν το ίδιο και στις δύο θέσεις. Κάτι που καταφέρνει μέχρι τώρα και ο Στίβεν Τζέραρντ.

Στα χρόνια που αγωνιζόταν συνέδεσε το όνομα του με τη Λίβερπουλ. Άλλωστε, φόρεσε τη φανέλα της για 17 συνεχόμενα χρόνια, τα 12 εξ αυτών ως αρχηγός. Ήταν η «σημαία» του συλλόγου, ο άνθρωπος που την οδήγησε στο μεγαλύτερο έπος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη το 2005 αγωνίστηκε μέχρι και ως δεξί μπακ. Μόνο και μόνο για να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του να σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Και διάολε το πέτυχε.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Τζέραρντ

Η στιγμή που έγινε ο «κακός» και ευκαιρία της Ρέιντζερς

Το μόνο που δεν κατάφερε, αυτό που τον πληγώνει όσο τίποτα, είναι το ότι δεν πανηγύρισε ποτέ ένα πρωτάθλημα με τους «κόκκινους». Ήταν το δικό του γλίστρημα στο παιχνίδι με την Τσέλσι τη σεζόν 2013/14 που το στέρησε από τη Λίβερπουλ. Ήταν η σειρά του ήρωα των παιδικών χρόνων εκατομμυρίων παιδιών να γίνει μια φορά ο «κακός». Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε στην καρδιά τους για τον Τζέραρντ. Τα χρόνια, όμως, πέρασαν. Ο Άγγλος αποχώρησε από τους «κόκκινους», έπαιξε για λίγο στην Αμερική και σταμάτησε το ποδόσφαιρο για να ασχοληθεί με την προπονητική. Πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής, η Ρέιντζερς η οποία του έδωσε το χρίσμα το καλοκαίρι του 2018. Και δεν θα μπορούσε να είναι πιο δικαιωμένη από την επιλογή της.

Οι «Τζερς» αγνοούσαν τη λέξη πρωτάθλημα από τη σεζόν 2010/11. Βρέθηκαν στον πάτο (τέταρτη κατηγορία) και «αναγεννήθηκαν». Τους έλειπε, όμως, ο άνθρωπος που θα τους οδηγήσει στο «Άγιο Δισκοπότηρο» γι’ αυτούς. Ο Στίβεν Τζέραρντ από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε δούλεψε σε κάθε τομέα της ομάδας. Κάθε χρόνο την βελτίωνε, έστω και λίγο. Ωστόσο, ακόμα δεν μπορούσε να χτυπήσει την παντοκράτειρα στη Σκωτία, Σέλτικ. Τζέραρντ

Το «τρένο» της φετινής Ρέιντζερς δεν κάνει στάσεις

Όλα αυτά, μέχρι και φέτος. Γιατί η φετινή σεζόν ανήκει δικαιωματικά στη Ρέιντζερς και τον Στίβεν Τζέραρντ. Ο Άγγλος, τεχνικός πλέον, έχει φτιάξει μια πραγματική… μηχανή. Μια ομάδα που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος σε 41 ματς μετράει μόλις μια ήττα! Όχι όχι, καλά διαβάσατε. 41 ματς. Μια ήττα. Κι αυτή ήρθε στο Λιγκ Καπ Σκωτίας με 3-2 από τη Σεντ Μίρεν, όπου δέχθηκε γκολ στο 92′. Σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League οι «Τζερς» πάνε… τρένο. Έχουν 34 νίκες και μόλις 6 ισοπαλίες. Γι’ αυτό άλλωστε και βρίσκονται στην κορυφή της σκωτσέζικης Premiership στο +15 από τη Σέλτικ, όντας αήττητοι!

Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι το πέτυχε αυτό με εξαιρετικές και μη δαπανηρές μεταγραφές. Επιλογές δικές του που στοίχισαν… ψίχουλα στην Ρέιντζερς και πλέον αποτελούν υπεραξίες. Είναι χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα χρήματα που δόθηκαν επί των ημερών του για απόκτηση ποδοσφαιριστή, ήταν τα 7,5 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ για τον Κεντ. Ακόμα, όμως, και παίκτες που υπήρχαν πριν από αυτόν, με εκείνο στο τιμόνι κάνουν χρονιές καριέρας. Τρανό παράδειγμα ο Τζέιμς Ταβερνιέρ, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ και πασέρ της ομάδας ενώ είναι… δεξί μπακ! Ο Άγγλος μετράει 17 γκολ και 15 ασίστ σε 41 ματς σε όλες τις διοργανώσεις από τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Δείγμα του ότι στο ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Τζέραρντ όλοι έχουν θέση στην επίθεση της ομάδας.

Το ευρωπαϊκό ρεκόρ του Τζέραρντ και η καθολική υπεροχή των Προτεσταντών στα ματς τους

Ωστόσο, και στην Ευρώπη η Ρέιντζερς του Τζέραρντ έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει. Πέρασε «αέρα» ως πρώτη στον όμιλο της στο Europa League, αφήνοντας Μπενφίκα, Σταντάρ Λιέγης και Λεχ Πόζναν να την κοιτάνε και στο πρώτο ματς για τους «32» της διοργάνωσης πέτυχε σπουδαία ανατροπή μέσα στο Βέλγιο κόντρα στην Αντβέρπ σε μια ματσάρα (4-3). Αυτή ήταν η 23η ευρωπαϊκή του νίκη με τη σκωτσέζικη ομάδα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Γουόλτερ Σμιθ για τις περισσότερες νίκες στον πάγκο τους. Ένα ρεκόρ που μπορεί να κάνει δικό του με μια νίκη κόντρα στους Βέλγους την ερχόμενη εβδομάδα (25/2).

Δεν είναι, όμως, μόνο τα αποτελέσματα που εντυπωσιάζουν. Είναι όλος ο τρόπος παιχνιδιού των Σκωτσέζων. Στο πρωτάθλημα έχουν την καλύτερη επίθεση με 69 γκολ σε 29 ματς. Ωστόσο, το πιο… αδιανόητο στατιστικό προέρχεται από την άμυνα τους. Κι αυτό γιατί στα παιχνίδια αυτά έχουν δεχθεί μόλις 8 γκολ! Η Ρέιντζερς δεν είναι ότι απλά κερδίζει άνετα, το κάνει κρατώντας και το μηδέν πίσω. Είναι τέτοια η κυριαρχία της που απλά δεν πιέζεται καν. Ο Τζέραρντ έχει δημιουργήσει μια ομάδα που επιτίθεται κατά κύματα και πρεσάρει ψηλά στο γήπεδο, αναγκάζοντας σε λάθη τους αντιπάλους. Άλλωστε, ο ίδιος είναι θιασώτης του Gegenpress, που… λάνσαρε ο Γιούργκεν Κλοπ στην Ντόρτμουντ και τελειοποίησε στη Λίβερπουλ. Τζέραντ

Ο στόχος του αήττητου και το «κόκκινο» (;) μέλλον του Τζέραρντ

Οι Προτεστάντες παραμένουν η μόνη αήττητη ομάδα στα πρωταθλήματα όλης της Βρετανίας αυτή τη στιγμή και βάζουν πλώρη για ό,τι πέτυχε η Σέλτικ του Μπρένταν Ρότζερς τη σεζόν 2016/17. Να κατακτήσουν αήττητοι το πρωτάθλημα. Ποιος θα στοιχημάτιζε εναντίον τους αυτή τη στιγμή; Ο Τζέραρντ έχει φέρει τη Ρέιντζερς ξανά στο προσκήνιο, εκεί όπου της αρμόζει και βάσει ιστορίας. Παράλληλα, φτιάχνει και το δικό του προπονητικό όνομα. Βάζει τη σφραγίδα του σ’ ένα πρότζεκτ που κρίνεται επιτυχημένο κι έχει πολλά ακόμα να πετύχει. Άλλωστε έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 και δεν είναι άνθρωπος που αθετεί το λόγο και την υπογραφή του.

Ωστόσο, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του θα είναι η αγαπημένη του Λίβερπουλ. Η ομάδα την οποία αγάπησε όσο καμία άλλη. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει στο μέλλον να καθίσει στον πάγκο της. Όταν βέβαια αποχωρήσει ο Γιούργκεν Κλοπ. Τα συμβόλαια και των δύο λήγουν την ίδια χρονική περίοδο. Αν μη τι άλλο μια σύμπτωση άκρως… τρελή. Το αν θα βρεθεί τότε στον πάγκο των «κόκκινων» είναι μια κουβέντα για το μέλλον. Πάντως, ο Στίβεν Τζέραρντ έχει ήδη παρόν και το σίγουρο είναι ότι θα… ακούμε το όνομα του για αρκετά χρόνια ακόμα. Αυτή τη φορά ως ενός μεγάλου προπονητή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ