ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Ολλανδό της και του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης!

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να συνεχίσει με τον Ρόναλντ Κούμαν και του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει σε μια σεζόν με... κανονικές συνθήκες.

Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Ολλανδό της και του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης!

Ο Ρόναλντ Κούμαν ήρθε στην Μπαρτσελόνα εν μέσω χάους. Με τα προβλήματα που υπήρχαν στον σύλλογο η πρόσληψη του Ολλανδού ήταν το τελευταίο που απασχόλησε. Για πολλούς ήταν ήδη απολυμένος. Σε μια roller coaster σεζόν οι «Μπλαουγκράνα» εμφάνισαν και καλό και κακό πρόσωπο. Το τραγικό ξεκίνημα ήρθε να διαδεχτεί ένα εντυπωσιακό comeback ενώ η σεζόν έκλεισε απογοητευτικά. Στη σούμα και δεδομένων των συνθηκών όμως το πρόσημο για τον Κούμαν ήταν θετικό. Τουλάχιστον αυτό αποφάσισε η διοίκηση Λαπόρτα διαλέγοντας να πορευτεί μαζί του και τη νέα σεζόν. Δίκαια. Αν θέλετε τη γνώμη μας.

Σε μια κανονική Μπαρτσελόνα

Η ερχόμενη σεζόν δεν θα έχει καμία σχέση με την περασμένη για την Μπαρτσελόνα. Ο Μπαρτομέου έφυγε, ο Λαπόρτα εγγυάται διοικητή ομαλότητα και τα μηνύματα για παραμονή του Μέσι ολοένα και πληθαίνουν. Η καταιγίδα του περασμένου καλοκαιριού δείχνει να περνάει στο παρελθόν με λιγότερες συνέπειες απ’ ότι αναμενόταν. Πλέον αυτό που όλοι περιμένουν είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Και για μια ομάδα σαν τη Μπαρτσελόνα κανονικότητα δε σημαίνει τίποτα άλλο από διεκδίκηση και κατάκτηση τίτλων.

Η διοίκηση αποφάσισε ότι ο Κούμαν μπορεί να είναι αυτός που θα οδηγήσει την ομάδα σε αυτή τη νέα μέρα. Αμφιβολίες σίγουρα υπήρξαν όμως εν τέλει ο κύβος ερρίφθη. Ο Ολλανδός τεχνικός παίρνει την ευθύνη και την ευκαιρία να κοουτσάρει μια… κανονική Μπαρτσελόνα. Όχι μόνο σε διοικητικό επίπεδο αλλά και από άποψη ρόστερ. Η νέα εκδοχή των «Μπλαουγκράνα» θα είναι σαφώς ενισχυμένη. Αγκουέρο,  Έρικ Γκαρσία και Έμερσον έχουν ήδη ανακοινωθεί ενώ για τους Ντεπάι και Βαϊνάλντουμ είναι απλά θέμα χρόνου.

Η Μπαρτσελόνα είναι με διαφορά η πιο ενεργή ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι και δείχνει πόσο θέλει να επιστρέψει στην κορυφή. Ο Κούμαν θα έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ πιο ποιοτικό, πιο γεμάτο και πιο βαθύ. Μάλιστα οι Ντεπάι και Βαϊνάλντουμ αποτελούν 100% προσωπικές του επιλογές καθώς προσπάθησε να τους αποκτήσει και πέρυσι. Βέβαια οι 3+2 νέες προσθήκες (και βλέπουμε) εκτός από πολυτέλεια όπως είναι φυσικό γεννούν και απαιτήσεις.

Ένα Κύπελλο Ισπανίας και μια 3η θέση στο Πρωτάθλημα δεν αρκούν πλέον, ενώ  ακόμη ένας πρόωρος αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει απαγορευτικός. Ναι ο Κούμαν θα ξεκινήσει τη σεζόν σαν προπονητής της Μπαρτσελόνα αλλά το αν θα την τελειώσει ως τέτοιος θα κρίνεται συνεχώς. Σε ένα πρώτο επίπεδο πάντως η παραμονή του μοιάζει σαν η πιο δίκαιη και σωστή κίνηση. Υπήρξαν σημεία που η ομάδα του έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και έδινε την εντύπωση ότι με τις απαραίτητες προσθήκες μπορεί να απογειωθεί.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Αισιόδοξες προοπτικές με μια μεγάλη πληγή

Παρά τα εμπόδια και τη γενικότερη απαισιοδοξία ο Κούμαν έβαλε κάποιες βάσεις στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Με καθαρά επιθετική φιλοσοφία, υπήρξαν παιχνίδια στο δεύτερο μισό της σεζόν που η Μπαρτσελόνα εντυπωσίασε. Υπό τις οδηγίες του αναδείχτηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που πέρυσι είχαν χάσει έδαφος. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά των Ντε Γιονγκ και Γκριεζμάν οι οποίοι πραγματοποίησαν χρονιές ανάλογες της κλάσης τους και έγιναν σημεία αναφοράς για τους «Μπλαουγκράνα». Την ίδια στιγμή ο Ολλανδός τεχνικός έριξε στα βαθιά πιτσιρικάδες όπως οι Πέδρι, Ντεστ, Μινγκέθα και Μορίμπα και τους είδε να ανταπεξέρχονται παραπάνω από ικανοποιητικά.

Όλα αυτά σαφώς μέτρησαν θετικά όταν μπήκαν στη ζυγαριά για το αν θα μείνει ή θα φύγει. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και αρνητικά. Όπως για παράδειγμα η κάκιστη αμυντική συμπεριφορά της ομάδας σε αρκετά παιχνίδια. Η Μπαρτσελόνα του Κούμαν ήταν το λιγότερο αναξιόπιστη αμυντικά κάτι που τις κόστισε σε πολλές περιπτώσεις. Πικέ και Λανγκλέ είχαν μια τραγική σεζόν και αποτέλεσαν την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας. Αυτό όμως που αμαυρώνει περισσότερο από οτιδήποτε την παρουσία του Κούμαν στον πάγκο των «Μπλαουγκράνα» είναι τα αποτελέσματα στα μεγάλα παιχνίδια. Κούμαν Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την Ρεάλ, ούτε την Ατλέτικο -3 ήττες και μια ισοπαλία- ενώ στην Ευρώπη ταπεινώθηκε εντός έδρας από Παρί και Γιουβέντους. Μάλιστα όταν της δόθηκε η ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της Πριμέρα Ντιβιζιόν, ηττήθηκε εντός έδρας από τη Γρανάδα. Γενικότερα όταν τα πράγματα σοβάρεψαν και το πρωτάθλημα έγινε ρεαλιστικός στόχος η Μπαρτσελόνα κατέρρευσε.

Στα τελευταία έξι παιχνίδια για το πρωτάθλημα μέτρησε δύο ήττες και δύο ισοπαλίες και βγήκε εκτός διεκδίκησης με συνοπτικές διαδικασίες. Προφανώς και εδώ εντοπίζεται ένα ζήτημα χαρακτήρα. Όταν από τα must win παιχνίδια δεν παίρνεις ούτε ένα -με εξαίρεση το Κύπελλο- τότε δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Και όπως όλοι γνωρίζουμε σε ένα κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Εμπιστοσύνη και στην πράξη

Από τη στιγμή που ο Λαπόρτα αποφάσισε να κρατήσει τον Κούμαν οφείλει να του δείξει εμπιστοσύνη. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Το λέμε αυτό διότι η παραμονή του Ολλανδού είχε αρκετό παρασκήνιο. Δεν ήταν μια διαδικασία που κύλησε ομάδα και χωρίς προβλήματα. Η στάση της διοίκησης έβγαζε μια αβεβαιότητα που πέρασε στην απέναντι πλευρά, η οποία δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της. Παράλληλα υπάρχει αρκετή μουρμούρα και δυσπιστία γύρω από το όνομα του Ολλανδού και από το αν είναι ο κατάλληλος. Να θυμίσουμε κάπου εδώ ότι η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που παραδοσιακά δεν επιλέγει κορυφαία ονόματα για τον πάγκο της.

Όταν το 2008 αποφάσιζε να εμπιστευτεί τον Πεπ κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθήσει. Για να μην πέσει κανένα ταβάνι να μας πλακώσει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Κούμαν δεν είναι Πεπ ούτε θα γίνει. Όμως ούτε ο Λουίς Ενρίκε που έφερε το τρεμπλ το 2015 ήταν Πεπ αλλά τη δουλεία την έκανε και με το παραπάνω. Και ο Βαλβέρδε που άκουσε τόσα και τόσα στις δύο σεζόν που κάθισε τον πάγκο το πρωτάθλημα το πήρε με περίπατο. Κούμαν

Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε είναι πως οι Καταλανοί καταφέρνουν να κερδίζουν τίτλους χωρίς πρωτοκλασάτα ονόματα στον πάγκο τους. Το ίδιο φιλοδοξούν να πετύχουν και με τον Ρόναλντ Κούμαν. Για να τα καταφέρουν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να τον στηρίξουν και να μην βιαστούν. Όλοι είδαμε τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η απόλυση Βαλβέρδε και η πρόσληψη Σετιέν.

Από τη στιγμή που το κλαμπ έχει υιοθετήσει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία στο θέμα προπονητή οφείλει να πορευτεί με αυτή. Αν είναι να φύγει ο Κούμαν και να έρθει ο Κλοπ, ο Τούχελ, ο Κόντε ή κάποιος άλλου αυτού του επιπέδου καλώς. Αν όμως η απομάκρυνσή του φέρει κάποιον παρόμοιου ή κατώτερου επιπέδου τότε δεν υπάρχει κανένα νόημα. Σε κάθε περίπτωση το πρότζεκτ της Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα και ενδιαφέροντα ενόψει της νέας σεζόν και θα το δούμε να εξελίσσεται με τον Κούμαν σε ρόλο καπετάνιου. Θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ