ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) δικαίωση για την Δανία ήρθε!

Η Δανία προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Euro και έδειξε πως όποια κρίση και αν προκύπτει, λειτουργώντας ομαδικά μπορεί να προσπεραστεί.

Η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) δικαίωση για την Δανία ήρθε!

Με το «καλημέρα» της στο Euro 2020, η Δανία υπέστη ένα σοκ που όμοιο της δεν είχε βιώσει. Είδε τον ηγέτη της να μάχεται για τη ζωή του, αφήνοντας την «γυμνή». Εκεί, οι «Βίκινγκ» έδειξαν την πραγματική δύναμη τους. Τόσο ως μέρη ενός συνόλου, όσο και ως χαρακτήρες.

Γιατί η ποδοσφαιρική λογική δείχνει σωστά πρόκριση Δανίας

Βαδίζοντας προς το Euro, η Δανία αποτελούσε για εμένα ένα από τα μαύρα άλογα της διοργάνωσης. Δηλαδή, παρότι δεν είναι η ομάδα που θα έβαζε κάποιος ως φαβορί, πιστεύεις πως μπορεί να φτάσει ψηλά. Κάτι σαν αυτό που λανθασμένα πίστευαν πολλοί για την Τουρκία. Με μερικές σπουδαίες μονάδες στην ομάδα της, δυνατούς χαρακτήρες και ανερχόμενα ταλέντα, οι Δανοί είχαν (και έχουν) όλα τα φώτα να ξεχωρίσουν.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν αναμενόταν όπως είναι απολύτως λογικό να είναι ο κύριος εκφραστής των Δανών. Όντας ο καλύτερος Δανός ποδοσφαιριστής στον κόσμο και ένας εκ των καλύτερων στην ιστορία της χώρας, κάθε απόφαση θα έπρεπε να περάσει από τα πόδια του. Παροπλισμένος όμως μετά από 40 λεπτά παιχνιδιού, οι Δανοί έπρεπε να αποκτήσουν νέα προσέγγιση.

Και σε 225 λεπτά, οι Δανοί το κατάφεραν. Ενώ άλλες ομάδες δεν θα μπορούσαν όχι απλά να καλύψουν το κενό του αστεριού τους, η Δανία έγινε καλύτερη. Εναντίον Φινλανδών, Βέλγων και Ρώσων οι «βίκινγκ» ήταν σε όλα τα παιχνίδια η καλύτερη ομάδα. Η πιο δημιουργική, η πιο επιθετική και αυτή που προσέφερε το καλύτερο θέαμα.

Ωστόσο μόλις σε ένα παιχνίδι από αυτά κατάφεραν να αποχωρήσουν νικητές. Με τη Φινλανδία, μόλις λίγα λεπτά μετά το σοκ του Έρικσεν, οι Δανοί κυριάρχησαν στο γήπεδο. Έχοντας αμέτρητες ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι, η τύχη δεν ήταν μαζί της εκείνη την μέρα. Αντίθετα, με μόλις μια ευκαιρία οι «σουόμι» σκόραραν, βυθίζοντας την σαφώς καλύτερη Δανία.

Γιατί οι αριθμοί δείχνουν Δανία

Η πραγματική υπερπροσπάθεια όμως και η επίδειξη δύναμης ήρθε κόντρα στο Βέλγιο. Επί 45 λεπτά οι Δανοί βομβάρδιζαν μια ισχυρότερη ομάδα με φάσεις, σκοράροντας μόνο μια φορά. Ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, οι Βέλγοι αντέδρασαν στο β’ ημίχρονο, με τον Ντε Μπρόινε να κάνει απίστευτα πράγματα. Η ανατροπή μπορεί να ήρθε τελικά για το Βέλγιο, ωστόσο έχοντας ως βάση την εικόνα των δύο ομάδων ήταν… τυχερή! Τα αναμενόμενα τέρματα που δίνουν τις «καθαρές φάσεις για γκολ», βρίσκονταν υπέρ των Δανών με 1,8 προς 1,1. Όπως υπέρ τους ήταν και με την Φινλανδία (1,9 προς 0,4). Κοινώς, κατάφεραν να εγκλωβίσουν την πιο επιθετική ομάδα του Euro μέχρι στιγμής και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση.

Οι ασταθείς Ρώσοι ήταν τελικά αυτοί που πλήρωσαν τις ατυχίες των Δανών στα δύο πρώτα παιχνίδια. Οι «βίκινγκ», θέλησαν αν δείξουν πως οι δύο ήττες οφείλονταν καθαρά σε ατυχίες (που αυτή είναι η αλήθεια). Και το κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία. Χωρίς να αφήσουν περιθώριο στον Τσερτσέσοφ και την ομάδα του, πέρασαν θριαμβευτικά με 4-1 και κατέκτησαν επάξια την 2η θέση. Με μόλις 3 βαθμούς; Ναι, αλλά με εικόνα που δεν είδαμε από ομάδες που πέρασαν με 9 στην επόμενη φάση.

Ο Κάσπερ Γιούλμαν κατάφερε με κάποιον τρόπο να κρατήσει όχι απλά ενωμένους τους παίκτες του, αλλά να χρησιμοποιήσει την τεράστια κρίση που βίωσαν ως καύσιμο για να πάνε ακόμα ψηλότερα. Με τον συμπαίκτη τους και «αδελφό» τους εκτός, θέλησαν να κάνουν όσα περισσότερα μπορούσαν για αυτόν. Κάτι που τους ώθησε να πιάσουν εξαιρετική απόδοση.

Για τον Κρίστιαν

Η 12η Ιουνίου θα είναι για τους Δανούς, όσο και τους ποδοσφαιρόφιλους μια μέρα σαν καμία άλλη. Θα είναι για πάντα η μέρα που μουδιασμένοι έβλεπαν τον συμπαίκτη τους να μάχεται. Θα είναι η μέρα που έπρεπε να φανούν δυνατοί και να πιστέψουν. Θα είναι η μέρα, που αντί να καθίσουν όλοι μαζί ως οικογένεια, έπρεπε να επιστρέψουν στην μάχη. Και παρότι δεν κέρδισαν, είχαν το σθένος να το πράξουν.

Η πρόκριση της Δανίας στην επόμενη φάση δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα εντός των 4 γραμμών. Σπουδαίο και αξιέπαινο σίγουρα, ωστόσο το πραγματικό νόημα κρύβεται πίσω από αυτό. Ήταν η δύναμη των παικτών και του επιτελείου να ξεπεράσουν επιτυχώς το σοκ που υπέστησαν. Να αλληλοβοηθήσουν ο ένας τον άλλο, την ώρα που το αστέρι τους έλειπε. Και μονάχα που οι Δανοί κατάφεραν να βγουν από αυτή την κατάσταση, η διοργάνωση πρέπει να θεωρείται επιτυχημένη για αυτούς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ