Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τέμπας: «Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες για τον Μέσι»
Μπαρτσελόνα

Τέμπας: «Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες για τον Μέσι»

Ο Λιονέλ Μέσι και η ανανέωση του καίνε την Μπαρτσελόνα, αλλά ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, τόνισε πως δεν θα αλλάξει τους οικονομικούς κανόνες λόγω του Αργεντινού.

14.07.2021 | 13:50

Από την 1η Ιουλίου ο Λιονέλ Μέσι έχει μείνει και τυπικά ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Ο ίδιος βρίσκεται μια ολόκληρη ζωή στους «μπλαουγκράνα», κάτι που στις τάξεις του συλλόγου θέλουν να συνεχιστεί. Εξάλλου, πρόκειται για τον κατά τεκμήριο κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου. Δεν είναι τυχαία, τόσο πρώτος σκόρερ όσο και σε συμμετοχές στην ιστορία των Καταλανών. Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη εξέλιξη. Κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Copa America.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Μέσι ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας το τρόπαιο. Έτσι, μετά την πρώτη του κούπα με την «αλμπισελέστε», πλέον έχει στραφεί στην ανανέωση του συμβολαίου του. Μια «σπαζοκεφαλιά» πολύ δύσκολη για την Μπαρτσελόνα. Κι αυτό γιατί τα οικονομικά της δεδομένα δεν της προσφέρουν την άνεση να προσφέρει το συμβόλαιο που θέλει στον Αργεντινό, ειδικά από τη στιγμή που έχει να αντιμετωπίσει και το Financial Fair Play της La Liga. Μάλιστα, ο πρόεδρος της, Χαβίε Τέμπας, σε συνέντευξη του που μεταφέρει η «Marca», τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει κανέναν κανονισμό για χάρη του 34χρονου σούπερ σταρ.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

«Πιστεύω πως ο Μέσι θέλει να παραμείνει»

Μιλώντας για την ανανέωση του Μέσι τόνισε πως γίνεται μεγάλη δουλειά στους οικονομικούς ελέγχους. Κάτι που εξασφαλίζει την ισονομία ανάμεσα στις ομάδες και δεν μπορεί να αλλάξει. Μάλιστα, ανέφερε πως δεν είναι λίγες οι φορές που τα τελευταία χρόνια χρειάστηκε να εξηγηθούν τα δεδομένα σε παίκτες και μάνατζερ, που θεωρούσαν ότι πέφτανε θύματα εξαπάτησης από τις ομάδες. Τέλος, ο Τέμπας ανέφερε ότι θεωρεί πως ο Μέσι θέλει να παραμείνει. Ωστόσο, επισήμανε ότι η Μπαρτσελόνα πρέπει να βρει τρόπο να το κάνει νόμιμα.

«Δε θα κάνουμε τα στραβά μάτια για τον Μέσι, είναι απίθανο, υπάρχουν που δουλεύουν σε αυτούς τους κανονισμούς, αλλά και στον οικονομικό έλεγχο. Αυτό (σ.σ η ισονομία) είναι ένα δικαίωμα που έχουν όλες οι ομάδες και πρέπει να προστατέψουμε την ακεραιότητα του πρωταθλήματος. Πρέπει συχνά να εξηγούμε τα οικονομικά δεδομένα στους παίκτες και στους μάνατζερ τους. Κι αυτό γιατί δεν τα γνωρίζουν ή θεωρούν πως οι ομάδες τους εξαπατούν, οπότε πρέπει να τα εξηγούμε όλα τα τελευταία χρόνια.

Θα πρέπει να αναλύσουμε τα πάντα σωστά γιατί αν υπάρξουν αποχωρήσεις για οικονομικούς λόγους και μετά ανανεώσουν τον Μέσι και φέρουν κι άλλους παίκτες, θα χρειαστεί έλεγχο. Μέχρι στιγμής μπορώ να πω μόνο τη γνώμη μου για την ανανέωση του Μέσι. Κι αυτό γιατί μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει υπάρξει κάποια πρόταση από την Σίτι ή την Παρί. Ειλικρινά πιστεύω πως ο Μέσι θέλει να παραμείνει», ανέφερε ο Τέμπας.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version