ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Βαράν τελειώνει τα «αν» και ανεβάζει επίπεδο την άμυνα της Γιουνάιτεντ!

Ο Ραφαέλ Βαράν έρχεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πλέον διαθέτει ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα στον πλανήτη και ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα.

Ο Βαράν τελειώνει τα «αν» και ανεβάζει επίπεδο την άμυνα της Γιουνάιτεντ!

Το κέντρο της άμυνας ταλαιπώρησε επί χρόνια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά το θρυλικό δίδυμο Βίντιτς – Φέρντιναντ οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν είχαν ποτέ ένα σημείο αναφοράς στα μετόπισθεν. Αυτή η απόλυτη μετριότητα κόστιζε επί χρόνια στην ομάδα που σε μια προσπάθεια να μαζέψει την κατάσταση έφερε πριν δύο χρόνια τον Χάρι Μαγκουάιρ. Ο Άγγλος στόπερ κατάφερε να βάλει μια τάξη όμως ήταν φανερό ότι χρειαζόταν βοήθεια. Μια βοήθεια που πλέον είναι εδώ. Μπορεί να άργησε όμως η Γιουνάιτεντ κλείνει το κενό στα στόπερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Ραφαέλ Βαράν είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται συστάσεις. Η παρουσία του αυτόματα αναβαθμίζει όχι μόνο την αμυντική λειτουργία αλλά συνολικά την εικόνα της ομάδας του Σόλσκιερ.

Βαράν ο καλύτερος που μπορούσε να πάρει

Με λίγα και απλά λόγια ο Ραφαέλ Βαράν είναι η καλύτερη δυνατή μεταγραφή που μπορούσε να κάνει η Γιουνάιτεντ για το κέντρο της άμυνας. Ο Γάλλος στόπερ βρίσκεται εδώ και χρόνια ανάμεσα στους τρεις – τέσσερεις καλύτερους στον κόσμο και θα ήταν βασικός σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Από του κεντρικούς αμυντικούς που ήταν εφικτό να αγοράσει κάποια ομάδα φέτος ήταν με διαφορά ο κορυφαίος. Ένας παίκτης που έχει όλο το πακέτο. Αρχικά βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία. Στα 28 του ο Βαράν είναι στην ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία, ειδικά για έναν στόπερ.

Έχει μπροστά του μια γεμάτη εξαετία -ίσως και παραπάνω- που μπορεί να βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο. Επίσης προέρχεται από μια δεκαετία γεμάτη τρόπαια και εμπειρίες με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Βλέπετε μετακόμισε εκεί μόλις στα 18 και ήταν βασικό στέλεχος των τεράστιων επιτυχιών της «Βασίλισσας» τα προηγούμενα χρόνια. Ο Βαράν στη Μαδρίτη κατέκτησε 18 τίτλους! Ανάμεσα σε αυτούς τρία Πρωταθλήματα Ισπανίας και τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα το 2018 στέφθηκε και παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γαλλίας.

Όπως καταλαβαίνετε η εμπειρία σε συνθήκες πρωταθλητισμού είναι κάτι που ο Γάλλος στόπερ διαθέτει σε ποσότητα. Βασικά δεν έχει μάθει κάτι άλλο. Από μικρό παιδί παίζει στο κορυφαίο επίπεδο και μάχεται για τα μεγαλύτερα τρόπαια. Γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά δίπλα σε έναν εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών όλων των εποχών. Τον Σέρχιο Ράμος.

Οι δυο τους έπαιξαν δίπλα δίπλα εκατοντάδες ματς και αποτέλεσαν το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο στην Ευρώπη για περισσότερο από εφτά χρόνια. Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που θα δώσει η Γιουνάιτεντ για την αγορά του μοιάζουν ψίχουλα με βάση τις τιμές της σημερινής αγοράς. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι του 2019 ο Χάρι Μαγκουάιρ κόστισε 85 εκατομμύρια για να έρθει από τη Λέστερ. Βαράν και Μαγκουάιρ αναμένεται πλέον να είναι συμπαίκτες και όλοι στο κλαμπ ευελπιστούν να δουν ένα κορυφαίο αμυντικό δίδυμο. Το καλύτερο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Μεταμορφώνει και λυτρώνει τον Μαγκουάιρ

Η μεταγραφή του Βαράν σίγουρα χαροποίησε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο που υποστηρίζουν την ομάδα. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να χάρηκε περισσότερο από τον Χάρι Μαγκουάιρ. Ο 28χρονος Άγγλος στόπερ είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα. Το τεράστιο ποσό που δαπανήθηκε για τη μεταγραφή του πριν δύο καλοκαίρια δημιούργησε τεράστιες απαιτήσεις. Όλοι περίμεναν από εκείνον κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε ο Φαν Ντάικ στη Λίβερπουλ. Να μεταμορφώσει δηλαδή ολόκληρη την -κάκιστη- αμυντική λειτουργία της ομάδας. Προφανώς κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον να συμβεί για πολλούς λόγους.

Πρώτον γιατί δεν πρόκειται για κάτι απλό. Με τις εμφανίσεις του στη Λίβερπουλ ο Φαν Ντάικ καθιερώθηκε μέσα σε δύο χρόνια ως με διαφορά ο κορυφαίος στόπερ στον κόσμο. Τα πράγματα που έκανε ήταν απίθανα και δεν τα είχαμε ξαναδεί. Δεύτερον μπήκε σε ένα σύνολο που εκείνη την εποχή άρχισε να ρολάρει σε όλες τις γραμμές. Η Λίβερπουλ από το 2018 μέχρι το 2020 ήταν πιθανότατα η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

Οι συγκρίσεις αυτές ήταν άδικες και μόνο κακό θα μπορούσαν να κάνουν στον Μαγκουάιρ ο οποίος δεν είχε την παραμικρή ευθύνη για τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για χάρη του. Κάπως έτσι κάθε του ματς έμπαινε στο μικροσκόπιο. Κι ενώ η προσφορά του είναι τεράστια όλοι στέκονται στα άσχημα. Μέσα στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα έγινε αρχηγός της και έπαιζε ασταμάτητα σε όποιο ματς ήταν διαθέσιμος.

Από το δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς σταθεροποίησε σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του και στο Euro είδαμε την καλύτερη εκδοχή του. Με έναν παίκτη όπως ο Βαράν στο πλάι του ο Μαγκουάιρ θα λυτρωθεί. Δεν θα χρειάζεται να τρέχει για τα πάντα και θα είναι πιο ήρεμος μέσα και έξω από γήπεδο. Αν μπορέσει και συνεχίσει σε επίπεδα ανάλογα του Euro τότε η Γιουνάιτεντ θα έχει ένα απροσπέλαστο αμυντικό δίδυμο. Μετά από χρόνια η άμυνα θα γίνει ξανά το σημείο αναφοράς της.

Τα επικοινωνιακά οφέλη και τα δύο ανοιχτά ζητήματα

Η μεταγραφή Βαράν εκτός από τεράστιο αγωνιστικό αντίκτυπο, έχει και σημαντικά επικοινωνιακά οφέλη για τη Γιουνάιτεντ. Για πρώτη φορά μετά από καιρό οι «Κόκκινοι Διάβολοι» φέρνουν έναν παίκτη που ήταν βασικός σε κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει τον Βαράν. Προσπάθησε να τον κρατήσει και αναγκάστηκε να τον πουλήσει όταν αυτός δήλωσε αρνητικός στο να ανανεώσει. Με το συμβόλαιο του να λήγει το 2022 η Ρεάλ αποφάσισε να τον πουλήσει τώρα παρά να τον χάσει ελεύθερο σε ένα χρόνο.

Ο Βαράν μετά από μια απόλυτα πετυχημένη δεκαετία εκεί εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει προκειμένου να αλλάξει παραστάσεις. Αυτή η επιθυμία δεν ήταν γενική και αόριστη. Είχε συγκεκριμένο προορισμό. Την Πρέμιερ Λιγκ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο παίκτης ήθελε να φορέσει τη φανέλα της ομάδας και το έδειξε με κάθε τρόπο. Διακριτικά και πάντα με σεβασμό στη Ρεάλ φρόντιζε συνεχώς να κάνει ξεκάθαρο που θέλει να πάει. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους «Κόκκινους Διάβολους» που γίνονται και πάλι πόλος έλξης των κορυφαίων.

Διότι πριν τον Βαράν είχε προηγηθεί η μεταγραφή του Σάντσο. Ενός εκ των κορυφαίων νεών παικτών παγκοσμίως. Με αυτές τις δύο κινήσεις η Γιουνάιτεντ δυναμώνει σημαντικά ενόψει της νέας σεζόν. Πλέον απομένουν δύο ανοιχτά ζητήματα που από το πως θα κλείσουν θα κριθεί που μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα. Το πρώτο είναι η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ από το πάνω ράφι που θα αποτελέσει κολώνα στη μεσαία γραμμή και θα απελευθερώσει Μπρούνο Φερνάντες και Πογκμπά.

Το δεύτερο είναι να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο παραμονής του τελευταίου. Η σχέση του Πογκμπά με τη Γιουνάιτεντ έχει περάσει από πολλά κύματα όμως όλοι ξέρουν τι μπορεί να προσφέρει ο Γάλλος χαφ. Τώρα που τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται ένα ένα θα είναι πισωγύρισμα αν χαθεί ένας τόσο σημαντικός παίκτης. Το καλοκαίρι έχει δρόμο ακόμα και κάτι μας λέει πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μας απασχολήσει μέχρι τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου. Πάντως μέχρι στιγμής το ταμείο είναι ξεκάθαρα συν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ