ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Με Μπρούνο, Πογκμπά και… ενθουσιασμό η Γιουνάιτεντ μπορεί τα πάντα!

Η πρεμιέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ ήταν ιδανική και ενδεικτική για το που μπορούν να φτάσουν φέτος οι «Κόκκινοι Διάβολοι».

Με Μπρούνο, Πογκμπά και… ενθουσιασμό η Γιουνάιτεντ μπορεί τα πάντα!

Με αργά και σταθερά βήματα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γίνεται ξανά η ομάδα που όλοι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Μετά από τη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε της φυγής του Σερ Άλεξ οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δείχνουν πια να ξεπερνάνε το σοκ. Το πρώτο τους ματς για τη φετινή σεζόν τα είχε όλα. Ξεκίνησε με την επίσημη ανακοίνωση για τον Ραφαέλ Βαράν. Ακολούθησαν τα όργια του Μπρούνο Φερνάντες και του Πολ Πογκμπά μαζί με το ντεμπούτο το Τζέιντον Σάντσο και το βράδυ έκλεισε με πεντάρα κόντρα στην ανήμπορη Λιντς. Πάνω απ’ όλα όμως είδαμε ένα Ολντ Τράφορντ να ξεχειλίζει από ένταση και από ενθουσιασμό. Και αυτά τα δύο στοιχεία ίσως αποδειχτούν καθοριστικά για τη φετινή πορεία της ομάδας.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Μπρούνο και Πογκμπά κάνουν τα πάντα να μοιάζουν πιθανά

Ο ενθουσιασμός που υπάρχει στο στρατόπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει της φετινής σεζόν αποτυπώθηκε πλήρως στο χορτάρι. Η ομάδα του Σόλσκιερ έπιασε τη Λιντς από το λαιμό και δεν την άφησε να πάρει ανάσα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ ήταν καταιγιστική. Με ποδόσφαιρο άμεσο και γρήγορο και χωρίς να θέλει να έχει άσκοπα τη μπάλα στα πόδια έβγαλε ενέργεια μαζί με ποιότητα. Κι όπως όλοι ξέρουμε ο συνδυασμός αυτός είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί. Ειδικά όταν μια ομάδα διαθέτει ποδοσφαιριστές όπως ο Μπρούνο Φερνάντες και ο Πολ Πογκμπά.

Ο Πορτογάλος και ο Γάλλος θύμισαν σε όλους την παγκόσμια κλάση τους και έδειξαν σε εξαιρετική φόρμα στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Φερνάντες πατούσε συνέχεια περιοχή και αποτελούσε μια μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Σημείωσε τρία εξαιρετικά γκολ και καλωσόρισε το κοινό πίσω στην Ολντ Τράφορντ με τον καλύτερο τρόπο. Ο απόλυτος ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το πόδι από το γκάζι ούτε τη φετινή σεζόν. Απόλαυσε κάθε στιγμή και έδειξε επηρεασμένος θετικά από ένα κατάμεστο γήπεδο. Μπρούνο-Πογκμπά Γιουνάιτεντ

Η άφιξή του τον Γενάρη του 2020 είναι με διαφορά η κορυφαία μεταγραφή του κλαμπ στη μετά Σερ Άλεξ εποχή. Βέβαια ο Μπρούνο δεν ήταν ο μοναδικός που έκλεψε την παράσταση. Είχε άξιο συμπαραστάτη τον Πολ Πογκμπά. Έναν ποδοσφαιριστή που αν επικεντρωθεί αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη σεζόν των «Κόκκινων Διαβόλων».

Ο Γάλλος είχε τρελά κέφια στην πρεμιέρα. Οι τέσσερεις ασίστ που μοίρασε ήταν όλες απόρροια της τεράστιας κλάσης του. Σε έναν ελεύθερο ρόλο που το επέτρεπε να πάρει πρωτοβουλίες ο Πογκμπά έκανε πράγματα και θαύματα. Οι μπαλιές του έκοψαν στα δύο την άμυνα της Λιντς και έκαναν τα πάντα να μοιάζουν ευκολότερα. Κάπως έτσι θύμισε στους πάντες γιατί η ανανέωση του συμβολαίου του πρέπει να γίνει η νούμερο ένα προτεραιότητα της Γιουνάιτεντ.

Εντυπωσιακή και… μισή η Γιουνάιτεντ

Το καλό για τη Γιουνάιτεντ είναι πως δεν χρειάζεται να περιμένει τα πάντα από τους δύο μεγάλους της σταρ. Με στοχευμένες μεταγραφές και αναγέννηση ποδοσφαιριστών που υπήρχαν ήδη στην ομάδα ο Σόλσκιερ διαθέτει πλέον πολλές και καλές επιλογές στο ρόστερ του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρεμιέρα δεν ξεκίνησαν στην εντεκάδα -για διαφορετικούς λόγους- τέσσερεις ποδοσφαιριστές που θεωρούνται βασικότατοι. Ράσφορντ, Σάντσο, Καβάνι και Βαράν αναμένεται να αποτελέσουν πυλώνες της φετινής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ράσφορντ και Σάντσο προορίζονται για βασικοί εξτρέμ. Η ταχύτητα και η τεχνική τους ξεχωρίζουν στο παιχνίδι τους και αποτελούν στοιχεία απαραίτητα για σύγχρονους πλάγιους επιθετικούς. Οι προσδοκίες για τα δύο αυτά παιδιά είναι τεράστιες μιας και ήδη έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν. Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα για να τους δούμε σε δράση μαζί αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Ο τραυματισμός στον ώμο του Ράσφορντ θα τον κρατήσει εκτός περίπου δύο μήνες. Ο Σάντσο από την άλλη αναμένεται να είναι έτοιμος πιο άμεσα και το Ολντ Τράφορντ αδημονεί να σηκωθεί στο πόδι από τα κατορθώματα του 21χρονου εξτρέμ.

Από την επίθεση απουσίαζε ακόμη ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα του Σόλσκιερ. Ο Έντισον Καβάνι έδειξε πέρυσι ότι ακόμα και σε αυτή την ηλικία είναι ικανός να κάνει τη διαφορά. Η παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης έδωσε άλλη διάσταση στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ. Τα 17 γκολ που σημείωσε αποτελούν σπουδαίο επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς ότι ήρθε χωρίς προετοιμασία και αμέσως μετά νόσησε από κόβιντ. Φέτος όλοι περιμένουν από εκείνον ακόμα καλύτερα πράγματα και είναι δεδομένο πως μπορεί να τα προσφέρει.

Για τέλος αφήσαμε έναν κύριο που ανακοινώθηκε κυριολεκτικά πριν τη σέντρα τους ματς με τη Λιντς. Ο Ραφαέλ Βαράν είναι επιτέλους παίκτης της Γιουνάιτεντ και έρχεται να κλείσει την τρύπα στο κέντρο της άμυνας. Ο Γάλλος στόπερ φέρνει ποιότητα, εμπειρία και νοοτροπία νικητή σε μια θέση που η ομάδα υπέφερε για χρόνια. Όλοι στο κλαμπ ευελπιστούν ότι παρέα με τον Χάρι Μαγκουάιρ θα γίνουν ένα δίδυμο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα θυμίσει εποχές Φέρνιναντ-Βίντιτς.

Μεγαλύτερο όπλο ο ενθουσιασμός

Όλο το κλίμα γύρω και μέσα στην ομάδα ξεχειλίζει ενθουσιασμό. Το Ολντ Τράφορντ άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από ενάμισι χρόνο και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Η ενέργεια από τις κερκίδες θύμισε παλιές καλές μέρες. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη αλλά με την καλή έννοια. Για πρώτη φορά μετά το 2013 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι και πάλι μια ομάδα που επιτρέπει στους εκατομμύρια οπαδούς της να ονειρεύονται. Όχι δεν είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο αλλά δεν απέχει τόσο από αυτό. Για την ακρίβεια είναι ότι κοντινότερο υπήρξε σε φαβορί με τη φυγή του Σερ Άλεξ.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά από τότε που δεν θα σε περάσουν για τρελό αν πεις ότι η Γιουνάιτεντ θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό είναι κάτι που από μόνο γεμίζει ενθουσιασμό όποιον σχετίζεται με ένα κλαμπ που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Τα τελευταία χρόνια ήταν εντελώς άχαρα για τους «Κόκκινους Διάβολους» που δυσκολεύτηκαν φοβερά να ξεπεράσουν το σοκ που προκάλεσε η φυγή του Φέργκισον. Μια ομάδα από την οποία πέρασαν μερικοί από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών βρέθηκε να παίζει με ρόστερ που δεν είχαν ούτε έναν πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή. Γιουνάιτεντ

Τώρα που αυτό αλλάζει όλοι είναι στην τσίτα. Διψάνε για διάκριση και είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα πάντα για να πετύχουν. Ο Σόλσκιερ με τα λάθη του και τα σωστά του κατάφερε να στήσει μια ομάδα που πιστεύει στον εαυτό της και πάνω απ’ όλα κάνει τους οπαδούς της να πιστεύουν σε αυτή. Ο Νορβηγός έχει γίνει στόχος πολύ σκληρής κριτικής κατά καιρούς αλλά κατά γενική ομολογία είναι αυτός που έκανε την καλύτερη δουλειά από το 2013 και μετά.

Το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι σε τεράστιο βαθμό δικό του επίτευγμα και πάνω σε αυτό μπορούν να χτιστούν σπουδαία πράγματα. Ένας τίτλος θα πιστοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη σωστή δουλειά που κάνει ο Σόλσκιερ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Σε κάθε περίπτωση η Γιουνάιτεντ έχει επιστρέψει για τα καλά και πλέον κανείς δε μπορεί να την αγνοήσει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ