ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Κλοπ διέλυσετο πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Κριστιάνο επιστρέφει σπίτι για το απόλυτο φινάλε μιας μυθικής καριέρας!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στην ομάδα με την οποία δέθηκε περισσότερο με μόνο στόχο να επανέλθουν παρέα στην κορυφή.

Ο Κριστιάνο επιστρέφει σπίτι για το απόλυτο φινάλε μιας μυθικής καριέρας!

Εθισμένος στον ανταγωνισμό. Κάπως έτσι θα περιγράφαμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε μια πρόταση. Ο μεγαλύτερος winner των ευρωπαϊκών γηπέδων δεν θα μπορούσε να ξοδέψει ακόμη μια χρονιά σε ένα κλαμπ που δεν κυνηγάει τα… πάντα. Η περιπέτεια στη Γιουβέντους δεν του βγήκε. Όχι γιατί αυτός δεν ήταν εκείνος που έπρεπε αλλά γιατί οι «Μπιανκονέρι» δεν κατάφεραν να φτιάξουν μια ομάδα ικανή να κυριαρχήσει. Κανένα πρόβλημα. Στα 36 του ο Πορτογάλος σούπερ σταρ διψάει ακόμα για προκλήσεις. Η επιστροφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σηματοδοτεί το -ίσως- τελευταίο κεφάλαιο του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ταξιδιού που είδαμε ποτέ. Ετοιμαστείτε για απογείωση.

Μοναδικό κίνητρο η νίκη για τον Κριστιάνο

Όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο ένα πράγμα έχουμε καταλάβει καλά. Ο Πορτογάλος θρέφεται από τον ανταγωνισμό. Δεν υπάρχει παίκτης στον πλανήτη που να είναι πιο ανταγωνιστικός από εκείνον. Απαιτεί από τον εαυτό του πάντα το καλύτερο και είναι διατεθειμένος να κάνει οποιαδήποτε θυσία χρειαστεί για να το καταφέρει. Θα πάει πρώτος στην προπόνηση και θα φύγει τελευταίος. Θα κάνει έξτρα δουλειά στο γυμναστήριο. Θα προπονηθεί ακόμη και μόνος του στο σπίτι. Θα προσέξει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας τη διατροφή του και δεν θα τον δεις ποτέ εκτός φόρμας.

Αρνείται την ήττα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κερδίζει. Με αυτή τη νοοτροπία έφτασε στην κορυφή του κόσμου. Με τη συγκεκριμένη λογική κατάφερε να βάλει το όνομα του δίπλα -για πολλούς και πάνω από- σε αυτό του Μέσι ενώ για πολλά χρόνια ο Αργεντίνος θεωρούταν καθολικά ο καλύτερος. Ο Κριστιάνο έχει πείσμα. Με αυτό το πείσμα ξέφυγε από τη φτώχεια της Μαδέιρα και έγινε αφίσα σε δωμάτια εκατομμύρια παιδιών.

Στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος για δέσιμο με ομάδες και πρόσωπα. Σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε ήταν άψογος επαγγελματίας και συνέβαλε τα μέγιστα σε επιτυχίες όμως ποτέ δεν δέθηκε. Ούτε καν με τη Ρεάλ στην οποία μεγαλούργησε και ουσιαστικά γιγάντωσε τον μύθο του. Ναι έχει καλές σχέσεις με το κλαμπ, ναι οι οπαδοί τον αγαπούν και αυτός μιλά με σεβασμό για τη «Βασίλισσα». Όμως ποτέ δεν έβγαλε αυτό το παραπάνω δέσιμο.

Όταν θεώρησε ότι είναι καλύτερο για εκείνον να φύγει το έκανε με άνεση. Όταν πίστεψε πως η Γιουβέντους του δίνει καλύτερες προοπτικές για να κερδίσει δεν το σκέφτηκε λεπτό. Το ίδιο και τώρα. Μόλις είδε ότι οι «Μπιανκονέρι» δεν μπορούν να διεκδικήσουν μεγάλα πράγματα πήρε το καπελάκι του και αντίο. Υπήρξε όμως μια ομάδα που κατάφερε να του κερδίσει την καρδιά. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Στη Γιουνάιτεντ που αγάπησε

Η σχέση του Κριστιάνο με τη Γιουνάιτεντ είναι διαφορετική. Ίσως επειδή ο Πορτογάλος θεωρεί ότι χρωστάει πολλά στους «Κόκκινους Διάβολους». Ήταν αυτοί που μόλις στα 18 τον έφεραν στην Αγγλία όταν ήταν απλά ένα -σούπερ- ταλέντο από τη Σπόρτινγκ. Στη Γιουνάιτεντ ο Κριστιάνο γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά. Έπαιξε δίπλα σε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και υπό τις οδηγίες του κορυφαίου προπονητή όλων των εποχών. Ωρίμασε. Σταμάτησε να είναι πλέον παιδί και έγινε άντρας. Βούτηξε από νωρίς στα πολύ βαθιά και βίωσε τον πρωταθλητισμό από την πιο απαιτητική του μεριά.

Πέρασε τα στάδια ένα ένα. Από ταλαντούχος πιτσιρικάς, έγινε βασικός και στη συνέχεια ο απόλυτος σταρ της ομάδας. Μαζί κέρδισαν πολλά μεταξύ των οποίων τρεις Premier League και ένα Champions League. Επίσης εκεί ο Κριστιάνο κατέκτησε την πρώτη από τις πέντε Χρυσές Μπάλες του. Όλα αυτά δημιούργησαν μια σχέση αρκετά ξεχωριστή. Ο Πορτογάλος σεβόταν και σέβεται απεριόριστα τις φιγούρες δίπλα στις οποίες εξελίχθηκε. Κριστιάνο Σερ Αλεξ

Πρόσωπα όπως ο Σερ Άλεξ, ο Γκιγκς, ο Σκόουλς, ο Φέρντιναντ και φυσικά ο τωρινός προπονητής της ομάδας Ολέ Γκούναρ Σόλσκιερ έχουν περίοπτη θέση στην εκτίμησή του. Γιατί σε αντίθεση με τα αποδυτήρια που βρέθηκε μετά, μαζί τους ήταν πάντα ο μικρός. Αυτός που μιλάει λίγο και ακούει πολύ. Και μπορεί ο Κριστιάνο να έχει τεράστιο εγώ όμως έχει και καλή μνήμη. Θυμάται από που έρχεται και ποιοι ήταν εκείνοι που τον βοήθησαν καθοριστικά στη διαδρομή.

Ξέρει ότι αυτό που έγινε σήμερα το χρωστάει σε τεράστιο βαθμό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Γι’ αυτό άλλωστε και το ενδεχόμενο μεταγραφής του στη Σίτι ξένισε πολλούς. Θα ήταν εντελώς ξένο και αμήχανο να τον δούμε στην απέναντι πλευρά του Μάντσεστερ. Στη λάθος πλευρά. Ευτυχώς η Γιουνάιτεντ κατάλαβε ότι θα ήταν εγκληματικό να αφήσει κάτι τέτοιο να συμβεί. Ολόκληρος ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε και με συνοπτικές διαδικασίες έπεισε τον Πορτογάλο να επιστρέψει. Όσο για εκείνον; Άλλο που δεν ήθελε!

Γιουνάιτεντ και Κριστιάνο ξανά μαζί, ξανά στην κορυφή

Αυτή η επιστροφή είναι κάτι που ονειρευόταν κάθε φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την πρώτη στιγμή που ο Πορτογάλος έφυγε για τη Μαδρίτη όλοι σκέφτοταν πότε θα ξαναγυρίσει. Κι αν αυτό δεν συνέβη το 2018 ήρθε πλέον η στιγμή. Μιλάμε για μια τεράστια μεταγραφή. Με το ίδιο αντίκτυπο τόσο στις εντυπώσεις όσο και στην ουσία. Κριστιάνο και Γιουνάιτεντ έχουν ακριβώς την ίδια λύσσα για διάκριση. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» διαθέτουν πλέον μια ομάδα που μπορεί να πετύχει πράγματα. Με την προσθήκη του Πορτογάλου οι πιθανότητες αυτές αυξάνονται κατακόρυφα.

Η παρουσία του κορυφαίου finisher των ευρωπαϊκών γηπέδων στην κορυφή της επίθεσης δίνει άλλη διάσταση στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ. Ο Κριστιάνο δεν είναι πλέον εκείνο το εκρηκτικό εξτρέμ που θα σε διαλύσει στο ένας με έναν. Είναι όμως αυτός που ξέρει καλύτερα από τον καθένα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Σε μια ομάδα με πλούσιο ταλέντο αλλά με έλλειψη εμπειρίας και προσωπικοτήτων ο Κριστιάνο είναι ακριβώς αυτό που έλειπε.

Ένας παίκτης που μόνο η αύρα του αρκεί για να παρασύρει όλους τους υπόλοιπους. Το κίνητρο που αποκτούν όσοι θα παίζουν δίπλα του γίνεται τεράστιο. Προφανώς η ηλικία δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο. Δεν έχει επιτρέψει ο ίδιος να ασχοληθούμε με αυτό. Από τη στιγμή που η απόδοσή του παραμένει σε αδιανόητα στάνταρ δεν έχει καμία σημασία πόσο χρονών είναι. Πρόκειται άλλωστε για έναν από τους κορυφαίους αθλητές που έχουν περάσει ποτέ από οποιοδήποτε άθλημα.

Η Γιουνάιτεντ μόνο να κερδίσει έχει από αυτή την επιστροφή. Το κλίμα αισιοδοξίας που ήδη υπήρχε στο κλαμπ πλέον εκτοξεύεται. Διότι όταν θες να κερδίσεις δεν υπάρχει κάποια καλύτερη κίνηση από το να έχεις στην ομάδα σου τον μεγαλύτερο winner. Ο Κριστιάνο βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση. Ίσως τη μεγαλύτερη της καριέρας του. Το να καταφέρει βάλει ξανά την ομάδα στα μονοπάτια των επιτυχιών και να κερδίσει τρόπαια μαζί της είναι κάτι που θέλει σαν τρελός. Κι όπως έχουμε δει ξανά και ξανά όταν αυτό το αγόρι θέλει κάτι πολύ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταφέρει. Welcome back Κριστιάνο!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ