ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Λεβαντόφσκι κάνει πράγματα που έχουμε δει μόνο από Μέσι – Κριστιάνο!

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει ξεκινήσει τη σεζόν με δέκα γκολ σε έξι παιχνίδια και συνεχίζει να γράφει εξωπραγματικά νούμερα.

Ο Λεβαντόφσκι κάνει πράγματα που έχουμε δει μόνο από Μέσι – Κριστιάνο!

Ακόμη δύο γκολ για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Πολωνός σκόραρε χωρίς καν να τροφοδοτηθεί σωστά από τους συμπαίκτες του. Η μπάλα έφτασε σε αυτόν μέσω… δοκαριών όμως και πάλι δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Την τελευταία διετία ο «Λέβα» κάνει πράγματα και θαύματα που παρόμοια έχουμε δει μόνο από τους συνήθεις ύποπτους.

Θες να δεις δράση; Γκολ; Ντρίμπλες; Αναλύσεις; Ε, τότε ΠΡΕΠΕΙ να μας ακολουθήσεις στο Youtube! 

Με σπασμένα φρένα

Ο Λεβαντόφσκι είναι εδώ και μια δεκαετία ένας από τους κορυφαίους φορ στον πλανήτη. Γνήσιος σκόρερ, πραγματικός δολοφόνος μέσα στο κουτί και με το γκολ στο DNA του. Με εξαίρεση την πρώτη του χρονιά στη Μπάγερν Μονάχου, όλες οι υπόλοιπες είχαν 40+ γκολ. Με πιο απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι εδώ και έξι χρόνια σκοράρει σταθερά αυτόν τον αριθμό τερμάτων. Για να καταλάβει κανείς πόσο σπουδαίο είναι αυτό το επίτευγμα αρκεί να δει τι έχουν κάνει άλλοι πρωτοκλασάτοι φορ στο αντίστοιχο διάστημα.

Καβάνι, Αγκουέρο, Μπενζεμά και Σουάρεζ έχουν όλοι μαζί δύο τέτοιες σεζόν από το 2015 μέχρι σήμερα! Ο καθένας μπορεί να σταθεί όπου θέλει. Στο επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζεται στην Bundesliga και ευνοεί τους επιθετικούς. Στην καθολική ανωτερότητα της Μπάγερν έναντι οποιουδήποτε εγχώριου αντιπάλου και την έλλειψη ανταγωνισμού. Στο γεγονός ότι σε σύγκριση με τους άλλους φορ που αναφέραμε ο Λέβα δεν είναι το ίδιο δραστήριος έξω από την περιοχή.

Όλα αυτά έχουν βάση. Ισχύουν στον έναν ή τον άλλο βαθμό. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχουν καμία σημασία. Όταν ένας παίκτης πετυχαίνει κάτι τέτοιο δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο οποίο αξίζει να σταθείς. Αντίθετα είναι άξια αναφοράς η εικόνα του Πολωνού φορ τα τελευταία δύο χρόνια. Γιατί αν μέχρι τότε ήταν εξαιρετικός, από εκείνο το σημείο και μετά είναι ασύλληπτος. Από τον Σεπτέμβρη του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2021 ο Λεβαντόφσκι έχει πετύχει 113 γκολ σε 93 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου!

Τη σεζόν 19/20 το κοντέρ σταμάτησε στα 55, ενώ πέρυσι στα 48 με έναν τραυματισμό ενός μήνα να του κόβει τη φορά. Μιλάμε για εξωπραγματικές επιδόσεις που καθιστούν τον φορ της Μπάγερν ως τον κορυφαίο εκτελεστή των ευρωπαϊκών γηπέδων. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως με τις δύο τελευταίες σεζόν του έχει αλλάξει πλέον επίπεδο. Κι όταν ένας ποδοσφαιριστής που είναι ήδη κορυφαίος αλλάζει επίπεδο καταλαβαίνετε ότι είναι ελάχιστοι αυτοί με τους οποίους μπορεί να συγκριθεί.

Μόνο Μέσι και Κριστιάνο τέτοια νούμερα

Τα κατορθώματα του Λεβαντόφσκι τον τελευταίο καιρό μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτά του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι. Βέβαια οι δύο αυτοί κύριοι κατάφερναν να γράφουν τέτοια νούμερα για πολλά περισσότερα χρόνια. Γι’ αυτό όμως είναι αυτοί που είναι. Ο Λεβαντόφσκι δεν θα γίνει ποτέ ούτε Μέσι, ούτε Κριστιάνο. Το ξέρει ο ίδιος πρώτα απ’ όλους. Μπορεί όμως κάλλιστα να περηφανεύεται ότι εδώ και δύο χρόνια παίζει στο δικό τους επίπεδο. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει σε έναν ισχυρισμό που λέει πως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι τα τελευταία δύο χρόνια στο top 3 παγκοσμίως;

Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει πετύχει τα πάντα. Δεν είναι μόνο τα ατομικά στατιστικά. Ο Πολωνός αρχισκόρερ είναι ο κορυφαίος παίκτης και ηγέτης μια ομάδας που έχει σηκώσει τα πάντα. Ειδικά τη σεζόν 19/20 η Μπάγερν Μονάχου δεν άφησε τίτλο που να μην κατέκτησε. Υπό κανονικές συνθήκες ο Λεβαντόφσκι θα έπρεπε να έχει και μια Χρυσή Μπάλα στη συλλογή του. Ήρθε όμως η πανδημία και η άτοπη απόφαση να μη δοθεί το βραβείο για το 2020 και του τη στέρησε.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι και το βραβείο του 2021 αξίζει να απονεμηθεί σε εκείνον. Όταν λοιπόν ένας παίκτης σκοράρει τόσα γκολ, κατακτά σημαντικούς τίτλους και είναι -ηθικά- νικητής ή στα φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα μάλλον έχει… ξεφύγει. Πιθανών το γεγονός ότι δεν είναι τόσο εντυπωσιακός όσο παίκτες σαν τον Νεϊμάρ ή τον Μπαπέ να του αφαιρεί πόντους στη συνείδηση αρκετών.

Ναι ο Λέβα δεν είναι ούτε ζογκλέρ, ούτε τούρμπο. Δεν θα κάνει μαγικές ντρίμπλες, δεν θα καλπάσει μέσα στο γήπεδο, θα αποφύγει τις περιττές, περίτεχνες ενέργειες. Είναι όμως ο ορισμός της αποτελεσματικότητας. Ένας παίκτης που με… μισή πάσα θα σου κάνει δύο γκολ. Η εικόνα του τα δύο τελευταία χρόνια τον καθιστούν τον πιο φορμαρισμένο παίκτη των ευρωπαϊκών γηπέδων και αυτό είναι κάτι που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει.

Καλύτερος όσο περνούν τα χρόνια

Το εντυπωσιακό με τον Λεβαντόφσκι είναι ότι εκτόξευσε την απόδοσή αφού πέρασε τα 30. Εκεί όπου συνήθως αρχίζει η πτώση για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές αυτός ακολούθησε αντίθετη διαδρομή. Στα 33 του μοιάζει καλύτερος από ποτέ. Πλέον νιώθει μέσα στην περιοχή σαν να βρίσκεται στο σπίτι του. Η άνεση με την οποία κινείται μέσα σε ασφυκτικά μικρούς χώρους είναι χαρακτηριστική. Τα περισσότερα γκολ του έρχονται μέσα ή στο όριο της μικρής περιοχής.

Κάποιοι μπορεί να θεωρούν αυτά τα γκολ εύκολα και στην τελική μπορεί να έχουν και δίκιο. Δεν είναι όμως από μόνα τους εύκολα. Τα κάνει να φαίνονται έτσι ο Πολωνός αρχισκόρερ με τις ακριβείς τοποθετήσεις του. Είναι πάντα εκεί, είναι πάντα αυτός. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι σκοράρει μόνο τέτοια γκολ. Δεν είναι λίγα τα εντυπωσιακά τελειώματα κάτω από τις πλέον δύσκολες συνθήκες. Για τη Μπάγερν Μονάχου η παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης είναι υπερπολύτιμη.

Οι Βαυαροί έχουν μάθει να παίζουν μαζί του και χωρίς αυτόν είναι άλλη ομάδα. Εδώ και επτά χρόνια όποιος προπονητής κι αν ήρθε, όποιο τακτική κι αν εφάρμοσε, όποιο στυλ κι αν υπηρετούσε, ο Λέβα ήταν πάντα το σημείο αναφοράς. Όλη η ομάδα παίζει για να τον ταΐσει, να τον φέρει σε σημείο βολής. Ξέρουν καλά πως αν αυτό συμβεί οι πιθανότητες να αστοχήσει είναι ελάχιστες. Ο «καινούργιος» Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν αποτελεί εξαίρεση και τα αποτελέσματα δικαιώνουν και αυτόν.

Ο Λεβαντόφσκι έχει ξεκινήσει τη σεζόν εντυπωσιακά. Με δέκα γκολ σε έξι αναμετρήσεις δείχνει ότι δεν σκοπεύει να αφήσει το πόδι από το γκάζι. Αν μείνει μακριά από τραυματισμούς θα πλησιάσει και ίσως ξεπεράσει ξανά τα πενήντα γκολ. Για ακόμη μια χρονιά η πορεία της Μπάγερν θα κριθεί σε τεράστιο βαθμό από τις δικές του ορέξεις. Κι αν το ξεκίνημα μας προδιαθέτει για το τι ακολουθεί, οι Βαυαροί μπορούν βάσιμα να αισιοδοξούν για την έκβαση της φετινής σεζόν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ