ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Νάπολι του Σπαλέτι θέλει να κάνει ξανά περήφανο τον ιταλικό Νότο!

Η φοβερή και τρομερή Νάπολι κέρδισε το έβδομο διαδοχικό παιχνίδι της στη Serie A και ονειρεύεται δοξασμένες μέρες του παρελθόντος.

Η Νάπολι του Σπαλέτι θέλει να κάνει ξανά περήφανο τον ιταλικό Νότο!

Σε μια χρονιά που οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα είναι ρευστές, η Νάπολι βλέπει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία. Με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στο τιμόνι οι «Παρτενοπέι» έχουν ξεκινήσει με ένα εντυπωσιακό 7 στα 7 και βρίσκονται μόνοι τους στην κορυφή. Στο στρατόπεδο των Nαπολιτάνων πιστεύουν ότι μπορούν να παραμείνουν εκεί μέχρι το τέλος. Πάντως έτσι όπως παίζουν μέχρι στιγμής, η αλήθεια είναι πως πείθουν.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Με άμυνα γρανίτη και μάτι που γυαλίζει

Η φετινή χρονιά στην Ιταλία είναι ιδιαίτερη και προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον για εκπλήξεις. Οι παραδοσιακές δυνάμεις του εγχώριου ποδοσφαίρου δεν… τρομάζουν και επιτρέπουν σε ομάδες που έχουν τα κότσια να σκεφτούν ακόμα και τον τίτλο. Η Γιουβέντους προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της φυγής του Κριστιάνο και βρίσκεται σε μια απόλυτα μεταβατική φάση. Κάτι που της έχει κοστίσει αρκετά στο ξεκίνημα της σεζόν, με τους «Μπιανκονέρι» να είναι ήδη στο -10 από την κορυφή. Η περσινή πρωταθλήτρια Ίντερ έμοιαζε έτοιμη να γίνει το νέο αφεντικό, όμως η φυγή των Κόντε, Χακίμι και Λουκάκου ήταν σοβαρό πλήγμα.

Οι «Νερατζούρι» αποδυναμώθηκαν, οι διαφορές με τους διώκτες τους μειώθηκαν και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται ακλόνητο φαβορί. Η Μίλαν είχε πέρυσι μια καλή σεζόν μετά από χρόνια, αλλά δεν ενισχύθηκε επαρκώς ώστε να έχει αλλάξει επίπεδο. Οι τρεις τιτάνες του Καμπιονάτο βρίσκονται σε μια κατάσταση που αφήνει περιθώριο και στους υπόλοιπους να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους. Αυτό ακριβώς κάνει η Νάπολι στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Η ομάδα του Σπαλέτι πετάει από νίκη σε νίκη και έχει εδραιωθεί στην κορυφή. Οι επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες είναι αν μη τι άλλο ένα εντυπωσιακό επίτευγμα και δείχνει την αυτοπεποίθηση που υπάρχει στο κλαμπ. Κάθε νίκη δίνει στη Νάπολι ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ανέλαβε χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες όμως αμέσως παρουσίασε έργο. Η ομάδα του ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο έχοντας σαν όπλο την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία.

Σε αυτά τα επτά παιχνίδια έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ και για να της κάνεις ευκαιρία χρειάζεται να ματώσεις. Την ίδια στιγμή μπαίνει σε όλα τα ματς με λύσσα και διάθεση να αφήσει την ψυχή της στο χορτάρι. Ένα σύνολο δεμένο αγωνιστικά αλλά και πνευματικά που οι παίκτες φαίνεται να γουστάρουν να παίζουν τόσο ο ένας για τον άλλο, όσο και για τον προπονητή τους. Σε έναν μαραθώνιο όπως το πρωτάθλημα τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για να φτάσεις μέχρι το τέλος.

Ομάδα ρόλων

Το πιο σημαντικό πράγμα που έχει καταφέρει ο Σπαλέτι είναι να μοιράσει σωστά τους ρόλους στην ομάδα του. Από πλευράς ρόστερ η φετινή Νάπολι είναι σχεδόν ίδια με την περσινή. Οι προσθαφαιρέσεις που έγιναν το καλοκαίρι ήταν ελάχιστες και ο Σπαλέτι δούλεψε σε μεγάλο βαθμό με ότι βρήκε. Μόνο που φαίνεται να είχε κάποιες αρκετά καλές ιδέες για το πως θα το αξιοποιήσει. Η δική του Νάπολι είναι μια ομάδα σκληρή, με ένταση και πείσμα στο παιχνίδι της. Σφιχτή και συμπαγής πίσω αλλά ταυτόχρονα αρκετά ποιοτική για να σε σκοτώσει στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο Σπαλέτι έδωσε ξανά κίνητρο σε παίκτες που είχαν αρχίσει να «καίγονται». Πρώτος και καλύτερος ο Καλιντού Κουλιμπαλί. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός υπήρξε ένα από τα κορυφαία στόπερ στον πλανήτη τα προηγούμενα χρόνια. Έγινε στόχος σχεδόν όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, όμως η Νάπολι έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει. Αυτό φάνηκε να τον επηρεάζει. Η απόδοσή του άρχισε να πέφτει, οι μετοχές του το ίδιο. Φέτος βλέπουμε ξανά τον παίκτη που μάθαμε τα προηγούμενα χρόνια. Έναν ανίκητο και απροσπέλαστο στόπερ που ηγείται όλης της αμυντικής γραμμής.

Από κοντά και ο Φαμπιάν Ρουίθ. Ο Ισπανός χαφ που αποτέλεσε μήλον της έριδος για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα χωρίς ποτέ να γίνει η μεταγραφή του. Και αυτός σταδιακά έχασε τη φλόγα του και δεν ήταν το ίδιο καλός. Ο Σπαλέτι τον έκανε να νιώσει ξανά απαραίτητος και ο Ρουίθ παίζει και πάλι σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες. Η πολύ έξυπνη μεταγραφή του Ανγκισά τον απελευθέρωσε. Τα τρεξίματα και η ένταση του Καμερουνέζου του προσφέρουν ασφάλεια για να φτιάξει το παιχνίδι και να ελέγξει τον ρυθμό.

Οι δυο τους μαζί με τον -πάντα σταθερό- Ζιελίνσκι συνιστούν μια εξαιρετική μεσαία γραμμή. Παρόλα αυτά η μεγάλη αποκάλυψη δεν είναι άλλη από τον Βίκτορ Οσιμέν. Ο 22χρονος Νιγηριανός φορ που πέρυσι κόστισε 70 εκατομμύρια ευρώ ξεκίνησε να κάνει απόσβεση. Με επτά γκολ σε οχτώ παιχνίδια είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και το σημείο αναφοράς στην κορυφή της επίθεσης.

Κομβικό το θέμα διαχείρισης

Η Νάπολι βρίσκεται σε φοβερό μομέντουμ. Είναι μόνη πρώτη και έχει αναγκάσει τους πάντες να την πάρουν στα σοβαρά. Βέβαια όπως ξέρουμε για ομάδες που δεν έχουν συνηθίσει στον πρωταθλητισμό, το γεγονός αυτό κρύβει παγίδες. Ειδικά για μια ομάδα όπως η Νάπολι που έχει μια φυσική ροπή στις αυτοκαταστροφικές τάσεις. Μέχρι στιγμής κανείς δεν ασχολούταν μαζί της σαν μια πραγματική διεκδικήτρια του τίτλου. Αυτό το επτά στα επτά την βάζει αναγκαστικά στο επίκεντρο της προσοχής. Όλοι την κυνηγάνε, όλοι θέλουν τη θέση της. Προφανώς οι «Παρτενοπέι» δεν μπορούν να κερδίσουν και τα 38 παιχνίδια της σεζόν.

Θα έρθουν και οι κακές βραδιές και τα άσχημα αποτελέσματα. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστούν τις δύσκολες καταστάσεις μέσα στη σεζόν. Προς το παρόν καλό θα ήταν η λέξη πρωτάθλημα να παραμείνει απαγορευμένη για εκείνους. Βέβαια κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι. Ένα τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα ανοίγει την όρεξη και αφήνει το μυαλό να τρέξει μακριά. Με τα φετινά δεδομένα της Serie A, η Νάπολι όντως έχει ευκαιρία για κάτι μεγάλο. Μόνο που για να συμβεί αυτό χρειάζεται και η κατάλληλη νοοτροπία.

Αυτή που απαγορεύει την χαλάρωση για οποιονδήποτε λόγο. Ένα παιχνίδι επιτρέπεται να χαθεί, όμως όχι το μάτι που γυαλίζει. Όχι αν θες να φτάσεις πρώτος στο τέλος της διαδρομής. Η Νάπολι πρέπει να βγάλει χαρακτήρα και προσωπικότητα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό. Σε αυτό θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι ηγέτες της ομάδας. Οι παλιοσειρές Κουλιμπαλί, Ινσίνιε και Μέρτενς οφείλουν να βγουν μπροστά όταν έρθουν τα δύσκολα.

Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Σπαλέτι. Ένας έμπειρος τεχνικός με παρουσία σε μεγάλα κλαμπ της χώρας που δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει το πολυπόθητο Σκουντέτο. Όσο μεγάλη είναι η ευκαιρία για τη Νάπολι, άλλο τόσο είναι και για τον 62χρονο Ιταλό. Ο ιταλικός Νότος που επιθυμεί διακαώς ο τίτλος να επιστρέψει εκεί -και να φύγει από τον μισητό Βορά- βλέπει ότι φέτος υπάρχει ελπίδα. Η ελπίδα αυτή ονομάζεται Νάπολι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ