ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Σανέ βρίσκει τον καλό του εαυτό και η Μπάγερν τον παίκτη που πίστεψε!

Μετά από μια δύσκολή πρώτη σεζόν, ο Λερόι Σανέ αποδεικνύει φέτος γιατί η Μπάγερν έκανε σαν τρελή για να τον αποκτήσει.

Ο Σανέ βρίσκει τον καλό του εαυτό και η Μπάγερν τον παίκτη που πίστεψε!

Ο Λερόι Σανέ αποτέλεσε κεντρικό μεταγραφικό στόχο της Μπάγερν Μονάχου για πολύ καιρό. Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Σίτι, τρέλαναν τους Βαυαρούς που παράλληλα έβλεπαν σε αυτόν το προφίλ του τέλειου παίκτη για τα δεδομένα τους. Γερμανός, νεαρός, φουλ ποιοτικός, με όνειρο να παίξει στη Μπάγερν. Το καλοκαίρι του 2020 κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους, όμως χρειάστηκε να περιμένουν μια χρονιά για να δουν το πραγματικό του πρόσωπο. Χαλάλι. Άξιζε τον κόπο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η εξήγηση για το μέτριο ξεκίνημα

Όταν το 2016 ο Σανέ άφηνε τη Σάλκε για να πάει στην Μάντσεστερ Σίτι, αρκετοί θεώρησαν την κίνησή του βιαστική. Ένα παιδί 19χρονων που άφηνε το ασφαλές περιβάλλον της ομάδας στην οποία βρισκόταν από μικρός για να πάει στο πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το ρόστερ της Σίτι ήταν -και ακόμα είναι- πιο πλήρες από οποιοδήποτε άλλο στη γραμμή της επίθεσης. Οι φωνές που ήθελαν τον Σανέ να μη βρίσκει χώρο στην εντεκάδα των «Πολιτών» και να «καίγεται» ήταν πολλές.

Βέβαια όπως φάνηκε λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Γερμανός εξτρέμ όχι μόνο δεν μάσησε αλλά έγινε με το καλημέρα απαραίτητος στα πλάνα του Γκουαρντιόλα. Έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια και κέρδισε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Αγγλίας.  Το παιχνίδι του εκτοξεύτηκε. Από τη δεύτερη κιόλας χρονιά του συγκαταλεγόταν στους καλύτερους εξτρέμ στον πλανήτη. Η Μπάγερν Μονάχου προφανώς και δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη. Γερμανός παίκτης, παγκόσμιας κλάσης και σε τέλεια ηλικία. Κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της.

Τον έβαλε στο ραντάρ της και τον κυνήγησε, όμως ο Πεπ δεν ήθελε με τίποτα να τον χάσει. Ο ίδιος ο Σανέ έπαιξε τεράστιο ρόλο στο να ολοκληρωθεί τελικά αυτή η μεταγραφή. Ήταν όνειρό του να παίξει με τους Βαυαρούς. Η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων είχε κλείσει ένα χρόνο πριν απ’ ότι τελικά οριστικοποιήθηκε. Εκεί όμως που ο Σανέ ήταν έτοιμος να μετακομίσει στη Γερμανία, τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα παιχνίδι με τη Λίβερπουλ και έχασε όλη τη χρονιά. Μαζί και τη μεταγραφή του στη Μπάγερν η οποία πήγε πίσω ένα χρόνο.

Η πρώτη του σεζόν με την ομάδα επηρεάστηκε καθοριστικά από αυτή τη συνθήκη. Μετά από ένα χρόνο αποχής, στον οποίο μεσολάβησε και η πανδημία, ήταν απόλυτα λογικό να χάσει το ρυθμό του. Ως αποτέλεσμα η περσινή του σεζόν ήταν η απόλυτη μετριότητα. Σε καμία περίπτωση δεν είδαμε το παίκτη που θαυμάσαμε στην Premier League. Η Μπάγερν όμως δεν αγχώθηκε. Γιατί η Μπάγερν ξέρει.

Βρίσκει τον εαυτό του

Τι ξέρει η Μπάγερν; Ότι ο παίκτης που επιθυμούσε διακαώς είναι ένας πραγματικά καλός παίκτης και χρειάζεται απλά χρόνο. Πέρυσι σε 44 αγώνες ο Σανέ είχε 10 γκολ και 12 ασίστ. Νούμερα συμπαθητικά για ένα καλό εξτρέμ, αλλά κάτω του μετρίου για έναν παίκτη της δικής του κλάσης. Φέτος μετρά 10 γκολ και 10 ασίστ σχεδόν στα μισά -23- παιχνίδια. Όπως καταλαβαίνετε η διαφορά είναι τεράστια. Όλα αυτά συμβαίνουν με τον ίδιο να μη βρίσκεται ακόμη στο 100% των δυνατοτήτων του.

Σίγουρα όμως όσο περνάει ο καιρός ολοένα και πλησιάζει προς τα εκεί. Για την Μπάγερν Μονάχου αυτό αποτελεί ένα τεράστιο στοίχημα. Ο κανονικός Σανέ είναι ένας παίκτης που αλλάζει τα δεδομένα για την ομάδα του Νάγκελσμαν. Βλέπουμε πως όταν ο 25χρονος Γερμανός έχει κέφια, η επίθεση της ομάδας πετάει φωτιές.

Η τριάδα των Σανέ-Λεβαντόφσκι-Γνκάμπρι παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο μαζί και αρχίσει να μοιάζει με αυτό που όλοι οι φίλοι των Βαυαρών φαντασιώνονταν το καλοκαίρι του 2020. Ο Σανέ είναι αδιαμφησβήτητα ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης. Διαθέτει κορυφαία τεχνική κατάρτιση, έφεση στη δημιουργία και αδιανόητη ταχύτητα. Παρόμοια είναι τα στοιχεία και του Γκνάμπρι. Με αυτούς τους δύο στα καλά τους, οι πτέρυγες της Μπάγερν είναι πανίσχυρες.

Ειδικά ο Σανέ όμως έχει πολύ ψηλό ταβάνι. Κατά τη γνώμη μας το ποδοσφαιρικό πακέτο που διαθέτει είναι εξαιρετικά σπάνιο και δυσεύρετο. Αν μπορέσει ξανά να αποκτήσει τη σταθερότητα που είχε στην Αγγλία τότε δεν υπάρχουν πολλοί καλύτεροι εξτρέμ στον πλανήτη από εκείνον. Ειδικά με έναν προπονητή όπως ο Νάγκελσμαν στην άκρη του πάγκου που λατρεύει το ποδόσφαιρο της γρήγορης μετάβασης. Οι φίλοι της Μπάγερν παίρνουν φέτος μια ιδέα του τι θα πει Λερόι Σανέ. Όμως τα καλύτερα βρίσκονται ακόμα μπροστά τους.

Να γράψουν ιστορία μαζί

Όταν οριστικοποιούνταν η μεταγραφή του Σανέ στη Μπάγερν Μονάχου γράφαμε από εδώ ότι πρόκειται για μια τεράστια κίνηση. Όχι μόνο με αφορμή τα αγωνιστικά προσόντα του παίκτη, αλλά σαν νοοτροπία. Λέγαμε πως αυτή είναι μια μεταγραφή με ορίζοντα όχι μόνο το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον. Όχι επειδή ο Σανέ ήταν κανένα 18χρονο παιδί θαύμα, αλλά επειδή ξέρουμε πως σκέφτεται η Μπάγερν σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι Βαυαροί έχουν αποδείξει ότι επιλέγουν με προσοχή τους παίκτες που φέρνουν στην ομάδα. Ειδικά τους πρωτοκλασάτους.

Το σκεπτικό τους είναι ότι θα γίνουν κομμάτι του συλλόγου και θα μακροημερεύσουν σε αυτόν. Γι’ αυτό άλλωστε τους στηρίζουν πάντα και δεν παίρνουν ποτέ βιαστικές αποφάσεις. Εδώ και χρόνια η Μπάγερν είναι μια ομάδα κορμού. Το ρόστερ της δεν γίνεται άνω κάτω κάθε καλοκαίρι. Οι μεταγραφείς που κάνει είναι λίγες. Οι σημαντικές μεταγραφές ακόμη λιγότερες. Ακόμη και όταν επιχειρεί ανανέωση αυτό γίνεται σταδιακά. Τα δύο τελευταία χρόνια είδαμε την παλιά φρουρά να αποχωρεί σταδιακά και με απόλυτο σεβασμό. Παίκτες που πρόσφεραν τα μέγιστα στην επιτυχία της ομάδας και έκλεισαν τον κύκλο τους με πολύ όμορφο τρόπο.

Στον τελικό του Champions League το 2020 ξεκίνησαν βασικοί τέσσερεις παίκτες -Νόιερ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μίλερ- που είχαν ξεκινήσει βασικοί και στον τελικό του 2013. Εφτά χρόνια πριν. Την ίδια στιγμή Λέβα, Τιάγκο, Κίμιχ και Κομάν βρίσκονταν στην ομάδα το λιγότερο μια πενταετία. Όσοι παίκτες αποτελούν κομμάτι της ανανέωσης που ξεκίνησε τα τελευταία δύο-τρία χρόνια ήρθαν με σκοπό να δεθούν με το κλαμπ για πολλά χρόνια.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον Λερόι Σανέ. Ένα παιδί που στα 25 έχει μπροστά του τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια και σκοπεύει να τα περάσει στη Μπάγερν Μονάχου. Τι μας δείχνουν όλα αυτά; Πως ακόμα και στο σημερινό ποδόσφαιρο υπάρχουν και άλλοι τρόποι να φτιάχνεις μια πρωταγωνιστική ομάδα εκτός από το να χαλάς 200 εκατομμύρια κάθε καλοκαίρι. Στην Μπάγερν το ξέρουν καλά και αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=tgEyAEZCEhI

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ