ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η επιμονή της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ δεν βγάζει πια κανένα νόημα!

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι εδώ και χρόνια σκιά του εαυτού του, όμως παρόλα αυτά η Μπαρτσελόνα θέλει να τον κρατήσει στο «Καμπ Νου».

Η επιμονή της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ δεν βγάζει πια κανένα νόημα!

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι μια από τις πολλές… πονεμένες ιστορίες της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια. Ο Γάλλος εξτρέμ ήρθε με τεράστιες προοπτικές όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Φέτος διανύει την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του και ενώ η προσφορά του παραμένει μηδαμινή, οι «Μπλαουγκράνα» προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τον ανανεώσουν. Γιατί;

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Κάποτε ήταν… ποδοσφαιριστής

Ο Ντεμπελέ ήρθε στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2017, κουβαλώντας ένα πολύ βαρύ φορτίο. Η μεταγραφή του Γάλλου από τη Ντόρτμουντ, ήταν η απάντηση στην απώλεια του Νεϊμάρ. Ο Ντεμπελέ ερχόταν ουσιαστικά ως αντικαταστάτης ενός παίκτη που έκανε μαγικά πράγματα όσο ήταν στην ομάδα και κέρδισε πολλούς και σημαντικούς τίτλους μαζί της. Προφανώς και τότε όλοι γνώριζαν πως η συγκεκριμένη κίνηση δεν γινόταν να βγει κατευθείαν.

Ήταν αδύνατον για τον Ντεμπελέ να μπει κατευθείαν στα παπούτσια του Βραζιλιάνου. Ωστόσο στους «Μπλαουγκράνα» πίστευαν πως υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις αυτό αν συμβεί στο άμεσο μέλλον. Πράγματι, ο Ντεμπελέ ήταν εκείνη την περίοδο ένα από τα κορυφαία ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η σεζόν του στη Ντόρτμουντ ήταν καταπληκτική και το όνομά του μπήκε στις λίστες όλων των ευρωπαϊκών μεγαθηρίων.

Παίκτης με κορυφαίου επιπέδου τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και εξαιρετικός στη δημιουργία. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε την μάχη της απόκτησής του προσφέροντας το ποσό των 105 εκατομμυρίων ευρώ. Εκείνη την περίοδο, τα χρήματα αυτά έμοιαζαν λογικά για ένα παιδί που σε ηλικία 19 ετών μετρούσε 10 γκολ και 21 ασίστ σε 49 εμφανίσεις σε Γερμανία και Ευρώπη.

Μάλιστα φαίνεται πως οι «Μπλαουγκράνα» είχαν προτιμήσει τον Ντεμπελέ σε σχέση με έναν άλλο Γάλλο που εκείνη την εποχή έκανε το δικό του δυναμικό ξεπέταγμα. Τον Κιλιάν Μπαπέ. Σήμερα αυτό ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, αλλά πέντε χρόνια πριν αυτοί οι δύο βρίσκονταν στην ίδια κουβέντα. Η Μπαρτσελόνα λοιπόν έκανε δικό της ένα πραγματικά σπάνιο ταλέντο που θα την βοηθούσε να ξεχάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον Νεϊμάρ. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Κάθε καλοκαίρι έψαχνε τρόπο να φέρει πίσω τον Βραζιλιάνο. Όσο για τον Ντεμπελέ; Το απόλυτο μηδέν.

Έχει εξελιχθεί σε ανέκδοτο

Στην πρώτη του χρονιά στην Βαρκελώνη, ο Ντεμπελέ τραυματίζεται και χάνει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της σεζόν. Καταφέρνει να παίξει σε 24 παιχνίδια, να σκοράρει 4 φορές και να μοιράσει 9 ασίστ. Στην Μπαρτσελόνα πίστεψαν πως ο Γάλλος στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του και πως η επόμενη χρονιά θα είναι όλη δική του. Σύντομα αποδείχτηκε πως η σχέση του με τους τραυματισμούς δεν ήταν αποκλειστικά βασισμένη στην τύχη. Ο Ντεμπελέ χτυπάει συνέχεια.

Καταφέρνει να έχει μόλις δύο γεμάτες σεζόν, όμως ακόμη και σε αυτές ταλαιπωρούταν συχνά από μικροπροβλήματα. Τα δημοσιεύματα για την κακή εξωγηπεδική του ζωή και την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του στην προπόνηση δίνουν και παίρνουν. Όταν καταφέρνει να παραμείνει υγιής για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, η απόδοσή του χαρακτηρίζεται από μετριότητα και ασυνέπεια.

Τα καλά του παιχνίδια είναι σπάνια και περιορίζεται σε μερικές καλές στιγμές που θυμίζουν γιατί κάποτε έγινε αυτός ο χαμός για χάρη του. Είναι χαρακτηριστικό πως με τη φανέλα της Ντόρτμουντ κατάφερε να μοιράσει 22 ασίστ σε 50 εμφανίσεις και με τη Μπαρτσελόνα έχει 23 σε 126 συμμετοχές. Όλα αυτά τα χρόνια η πορεία του ήταν σταθερά πτωτική. Δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να εξελιχθεί σε σημαντικό κομμάτι της ομάδας όσο κι αν αυτή προσπάθησε να στηρίξει την επένδυσή της.

Είναι ξεκάθαρο πως το παιδί αυτό έχει πρόβλημα νοοτροπίας. Δεν εξηγείται αλλιώς πως ένα τέτοιο ταλέντο έχει εξελιχθεί σε… ανέκδοτο. Η συμπεριφορά και η στάση του θυμίζει παίκτη τοπικού και σε καμία περίπτωση αθλητής ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού συλλόγου. Έχει φτάσει 24 και ακόμα περιμένουμε αν και πότε θα αποφασίσει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Μάλλον όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Τουλάχιστον εμείς δεν βλέπουμε κάποιο τρόπο που ο Ντεμπελέ μπορεί να γίνει αυτό που προοριζόταν. Δηλαδή ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Εντυπωσιακή η εμμονή της Μπαρτσελόνα

Βέβαια στην Μπαρτσελόνα δείχνουν να έχουν αντίθετη άποψη από εμάς. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή τους στην ανανέωση συμβολαίου του Γάλλου. Αν κάποιος δεν ήξερε τι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια, θα νόμιζε πως οι «Μπλαουγκράνα» παλεύουν να μη χάσουν τον καλύτερό τους παίκτη. Τόσο ο Λαπόρτα, όσο και ο Τσάβι δηλώνουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, πόσο σημαντικό κομμάτι είναι για το πρότζεκτ του κλαμπ και πόσο πιστεύουν στις ικανότητές τους.

Μάλιστα πριν λίγους μήνες ο Λαπόρτα μοιράστηκε μαζί μας την πεποίθηση πως ο Ντεμπελέ παραμένει καλύτερος από τον Μπαπέ. Μάλλον στους «Μπλαουγκράνα» έχουν συνεννοηθεί να μας κάνουν πλάκα με το συγκεκριμένο ζήτημα. Γιατί δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλο σενάριο που η ομάδα κυνηγάει τον Ντεμπελέ για να ανανεώσει και αυτός κάνει τον δύσκολο. Το μόνο που βγάζει νόημα είναι η υπόθεση να έχει εξελιχθεί σε ζήτημα εγωισμού για τον σύλλογο.

Ότι δηλαδή δεν τους πάει η καρδιά να χάσουν τσάμπα και με τη ταμπέλα της αποτυχημένης μεταγραφής έναν παίκτη που πριν πέντε χρόνια τους κόστισε 105 εκατομμύρια. Βέβαια εδώ θα έλεγε κανείς ότι η Μπλαουγκράνα δεν… μασάνε από τέτοια. Και για τον Γκριεζμάν 120 δώσανε και σχεδόν τον χάρισαν πίσω στην Ατλέτικο. Και ο Κουτίνιο 150 τους κόστισε και ψάχνουν να τον ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο.

Η μόνη διαφορά του Ντεμπελέ με τους άλλους δύο είναι η ηλικία. Στα 24 προσφέρει τουλάχιστον την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Η συνολική του στάση όμως δεν πείθει σε καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο. Σε τελική ανάλυση το συγκεκριμένο πείραμα απέτυχε πάρα πολλές φορές χωρίς ποτέ να δώσει βάσιμες ελπίδες για κάτι άλλο. Αν ο Ντεμπελέ αλλάξει ομάδα και περιβάλλον ίσως καταφέρει να αναγεννηθεί. Πάντως στη Μπαρτσελόνα θα είναι θαύμα αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ