ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Κουτίνιο επιστρέφει στην Αγγλία για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται!

Ο Φελίπε Κουτίνιο επιστρέφει στα αγγλικά γήπεδα σε μια τελευταία προσπάθεια να σώσει μια καριέρα που έχει πάρει την κατιούσα.

Ο Κουτίνιο επιστρέφει στην Αγγλία για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται!

Ο Κουτίνιο είναι ένας ποδοσφαιριστής που πριν μερικά χρόνια έκανε πράγματα και θαύματα στα αγγλικά γήπεδα. Με τη φανέλα της Λίβερπουλ άλλαξε επίπεδο και εξελίχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων μεσοεπιθετικών του πλανήτη. Η μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα τον Γενάρη του 2018 ήταν μια από τις εντυπωσιακότερες των τελευταίων ετών.

Ο ίδιος κίνησε γη και ουρανό για να πάει στους «Μπλαουγκράνα» που τελικά έκαμψαν τις αντιστάσεις της Λίβερπουλ, πληρώνοντας αδρά για χάρη του. Ο Βραζιλιάνος έφτασε στη Βαρκελώνη με σκοπό να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μόνο που το όνειρο εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Τέσσερα χρόνια μετά επιστρέφει στην Premier League για να βρει ό,τι απέμεινε από τον παλιό καλό του εαυτό.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Κουτίνιο της Premier League ήταν αλλιώς

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η καριέρα του Κουτίνιο να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, όμως υπήρξε μια περίοδος που ο Βραζιλιάνος ήταν πραγματικά κορυφαίος. Η Λίβερπουλ πίστεψε σε εκείνον σε μια εποχή που τόσο ο παίκτης όσο και η ομάδα ψάχνονταν. Οι «Κόκκινοι» δεν ήταν σε καμία περίπτωση στο επίπεδο που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια και ο Κουτίνιο έψαχνε το ξεπέταγμά του. Στην Ίντερ είχε δείξει κάποια δείγματα γραφής όμως ποτέ δεν βρήκε θέση βασικού. Τα 13 εκατομμύρια που χρειάστηκαν για την απόκτησή του, ήταν μια τιμή που άξιζε το ρίσκο.

Ο Κουτίνιο λοιπόν φτάνει στην Αγγλία σε ηλικία 20 ετών και δείχνει αμέσως να ταιριάζει με το στυλ παιχνιδιού. Όσο προσαρμόζεται γίνεται όλο και καλύτερος και γρήγορα εξελίσσεται σε βασικό γρανάζι των «Κόκκινων». Στη δεύτερή του χρονιά στην ομάδα φτάνει μια ανάσα από τον τίτλο, ο οποίος χάνεται με τον πλέον απίστευτο τρόπο. Εκεί όμως που πραγματικά πέρασε σε άλλο επίπεδο ήταν όταν ανέλαβε την ομάδα ο Γιούργκεν Κλοπ.

Υπό τις οδηγίες του Γερμανού, ο Κουτίνιο ξεδιπλώνει όλο το εύρος του πλούσιου ταλέντου του. Συνδυάζει ένταση με ποιότητα και αποδίδει σε κορυφαίο επίπεδο σε όλες τις θέσεις πίσω από το σέντερ φορ. Η σεζόν 16/17 είναι η κορυφαία της καριέρας του. Με 14 γκολ και 9 ασίστ δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία. Κάπου εκεί εμφανίζεται η Μπαρτσελόνα, η οποία θέτει τον Κουτίνιο ως το νούμερο ένα μεταγραφικό της στόχο. Η Λίβερπουλ όμως είναι κάθετη.

Ο παίκτης δεν πωλείται. Παρά την επιθυμία του ίδιου να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2017, τον κρατά στο «Άνφιλντ». Η επομένη σεζόν ξεκινά με τον Κουτίνιο βασικό και σε ανάλογα υψηλά στάνταρ απόδοσης. Μαζί με Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο σχηματίζουν μια επιθετική γραμμή που πετάει φωτιές. Το μυαλό του όμως είναι κολλημένο στη Μπαρτσελόνα. Κάνει τα πάντα για να πείσει τη Λίβερπουλ. Τραβάει καταστάσεις στα άκρα και τελικά τα καταφέρνει. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο.

Η κόλαση της Βαρκελώνης

Για τον Κουτίνιο η Μπαρτσελόνα ήταν παιδικό όνειρο. Όπως και εμείς, έτσι κι αυτός μεγάλωσε βλέποντας έναν άλλο Βραζιλιάνο να μεγαλουργεί εκεί. Ο τεράστιος Ροναλντίνιο αποτελεί είδωλο για κάθε παιδί αυτής της ηλικίας. Επιπλέον εκείνη την εποχή οι «Μπλαουγκράνα» είχαν ακόμη τη ταμπέλα της καλύτερης ομάδας στον κόσμο. Ο Νεϊμάρ μπορεί να είχε μόλις αποχωρήσει, όμως υπήρχαν εκεί ο Μέσι, ο Σουάρεζ, ο Ινιέστα και πολλοί άλλοι παιχταράδες.

Ο Κουτίνιο άφηνε μια ομάδα στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο για να εκπληρώσει το όνειρό του. Τα 140 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την αγορά του, τον καθιστούν την τέταρτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Όπως είναι λογικό οι απαιτήσεις από εκείνον βρίσκονταν στα ύψη, αλλά υπήρχε η απόλυτη πίστη ότι θα ανταπεξέλθει. Τα δείγματα γραφής που είχε δώσει στη Λίβερπουλ δεν άφηναν περιθώριο για το αντίθετο. Μόνο που τελικά τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά σε σχέση με αυτό που είχαν στο μυαλό τους τόσο ο παίκτης, όσο και η ομάδα.

Οι πορείες τους ήταν κοινές αλλά προς την λάθος κατεύθυνση. Αντί να εκτοξευτούν, βυθίστηκαν. Την ίδια στιγμή η Λίβερπουλ ακολουθούσε την ακριβώς αντίθετη πορεία. Η επική πρόκριση εναντίον των «Μπλαουγκράνα» και του Κουτίνιο το 2019, ήταν η απόλυτη προσομοίωση της όλης κατάστασης. Αν κάποιος σε ρώταγε τι έγινε με τον Κουτίνιο, τη Λίβερπουλ και τη Μπαρτσελόνα δεν χρειαζόταν να πεις τίποτα παραπάνω. Απλά να δει τον επαναληπτικό ημιτελικό του «Άνφιλντ» το 2019.

Ευτυχώς μέσα σε όλον αυτόν τον εφιάλτη υπήρξε και η Μπάγερν Μονάχου, που έδωσε στον Κουτίνιο την ευκαιρία να ανασάνει. Τη σεζόν 19/20 πήγε δανεικός στους Βαυαρούς, με τους οποίους κατέκτησε το περίφημο τρεμπλ. Δυστυχώς για εκείνον την επόμενη χρονιά επέστρεψε στη Μπαρτσελόνα για να το πιάσει από εκεί που είχε αφήσει. Την ατέλειωτη πτώση. Στη μιάμιση σεζόν που ακολούθησε ο Κουτίνιο εξαφανίστηκε εντελώς από το πλάνο και το στάτους τους υπέστη τεράστιο πλήγμα. Τόσο που η Άστον Βίλα αποτελεί για αυτόν σανίδα σωτηρίας.

Τελευταία ευκαιρία

Η μεταγραφή του Κουτίνιο στην Άστον Βίλα ήταν μια αρκετά απρόσμενη κίνηση. Ακόμα και στα χειρότερά του, ο Βραζιλιάνος είναι ένας παίκτης με την ποιότητα να προσελκύσει μεγαλύτερες ομάδες. Μόνο που τη δεδομένη χρονική στιγμή η Βίλα μπορεί να του προσφέρει κάτι που ίσως ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ να μη μπορούσε. Τι είναι αυτό; Η δυνατότητα να νιώσει σημαντικός. Ο Κουτίνιο πάει εκεί με την προοπτική να γίνει το πρώτο βιολί. Εκείνος που θα κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν. Και να το πας κάπου που σε υπολογίζουν είναι το Α και το Ω. Ειδικά για κάποιον που έχει βρεθεί στην δική του κατάσταση.

Εκτός όμως από αυτό, η επιλογή της Άστον Βίλα έχει και κάποια άλλα πλεονεκτήματα. Πρώτον, η ομάδα αγωνίζεται στην Premier League. Ένα πρωτάθλημα το οποίο ο παίκτης ξέρει καλά καθώς εκεί έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της ζωής του. Δεύτερον, η Άστον Βίλα διαθέτει ένα αρκετά ποιοτικό ρόστερ με εξαιρετικούς παίκτες ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Η 13η θέση στον βαθμολογικό πίνακα την αδικεί, καθώς είναι απόρροια του κάκιστου ξεκινήματος που έκανε στη σεζόν. Το τρίτο και το -πιθανότατα- πιο σημαντικό έχει να κάνει με τον άνθρωπο που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Ο Στίβεν Τζέραρντ υπήρξε συμπαίκτης με τον Κουτίνιο. Αγωνίστηκαν μαζί στη Λίβερπουλ για μια τριετία. Ως αποτέλεσμα ο «Στίβι» γνωρίζει από πρώτο χέρι τι παίκτης είναι ο Βραζιλιάνος.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες του και πως μπορεί να πάρει από εκείνον το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Βλέπουμε λοιπόν πως οι συνθήκες είναι αρκετά ευνοϊκές για τον Κουτίνιο. Στα 29 του έχει ακόμα την ευκαιρία να βάλει ξανά στις ράγες την καριέρα του. Όμως καλά θα κάνει να τα καταφέρει διότι κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα είναι η τελευταία του ευκαιρία. Διαφορετικά εκείνη η απόφαση που πήρε τον Γενάρη του 2018, θα τον στοιχειώνει για πάντα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ