ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το VAR έκοψε… μαχαίρι τα χαμόγελα της Τότεναμ! (pics)
Κεφαλιά -κανονιά του Χάβερτς και 3-0 η Άρσεναλ! (vid)
Η Άρσεναλ ξεδίπλωσε την τέλεια αντεπίθεση και ο Σάκα έκανε το 2-0! (vid)
Με… κανονιά από την Τότεναμ έκανε το 1-0 η Άρσεναλ! (vid)
Η μυθική σεζόν του Μέσι – Γλεντάει και τους haters με τα στατιστικά του (pics)
Υποκλιθείτε στην πρωταθλήτρια Ίντερ – Έκανε πλάκα και στην Τορίνο (vid)
Πω, πω ένας Τσαλχάνογλου – Μια γκολάρα και… ΧΑΜΟΣ στο Μιλάνο! (vid)
Ανατροπή από Τσάβι – «Θέλω να μείνουν και οι δύο στην Μπαρτσελόνα»
Να τοι οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ – Πάρτι και ανατριχίλα στην είσοδο της Ίντερ (vid)
Γράφτηκε ιστορία – Τρεις γυναίκες διαιτητές στο ματς της πρωταθλήτριας Ίντερ (vid)
Κράουτς… βούλωσες στόματα: «Υπερτιμημένος ο Κλοπ; Δείτε που ήταν πριν η Λίβερπουλ»
Ξέσπασμα Κάραγκερ: «Για αυτό τσακώθηκαν Σαλάχ και Κλοπ! Είστε θρύλοι της Λίβερπουλ…»
O Χάρι Κέιν υπόσχεται γκολ… με το τσουβάλι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης
Λεβερκούζεν και Αλόνσο «ζαχαρώνουν» τον αρχηγό της «Βασίλισσας»
O Σλοτ «τρέχει» να σώσει τη Λίβερπουλ από μια ακόμη ηχηρή αποχώρηση
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Μενιάν έχει κάνει ήδη τον Ντοναρούμα να ξεχαστεί στη Μιλάν!

Από τη φετινή Μίλαν, πέρα από τον αειθαλή Ολίβιε Ζιρού και τον... ομόλογο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ξεχωρίζει ένας «νέος». Ο Μάικ Μενιάν φρόντισε να δείξει πως δεν είναι απλά αντί-Ντοναρούμα!

Ο Μενιάν έχει κάνει ήδη τον Ντοναρούμα να ξεχαστεί στη Μιλάν!

Το όνομα Μάικ Μενιάν μέχρι και το καλοκαίρι ίσως ήταν άγνωστο στους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους του πλανήτη. Ένας 25χρονος τερματοφύλακας που είχε κάνει το ταξίδι του μέσα από την πρωταθλήτρια Λιλ και δεν είχε καταφέρει να απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη. Παίρνοντας μεταγραφή στην πάντα απαιτητική και ανερχόμενη Μίλαν, ο Γάλλος έπρεπε να γεμίσει τα γάντια που άφηνε ο «μισθοφόρος», Τζίτζι Ντοναρούμα. Και ο Μενιάν όχι απλά τα «γέμισε», αλλά έκανε τους περισσότερους να ξεχάσουν τον Ιταλό προκάτοχό του.

Για αντικαταστάτης ξεκίνησε…

Η σεζόν 2020-21 ολοκληρώθηκε λίγο πριν την έναρξη του Euro 2020, με το πρόσημο για τη Μίλαν να είναι θετικό. Δεύτεροι στο πρωτάθλημα πίσω από τη συμπολίτισσα, Ίντερ, οι «ροσονέρι» γνώριζαν πως είχαν κάνει ακόμα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Και αυτό είναι βέβαια η επιστροφή στους τίτλους. Ένα πλάνο το οποίο έμοιαζε να απειλείται τρομακτικά, από την επικείμενη φυγή του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.

To 16χρονο παλικαράκι που εμπιστεύτηκε το 2015 για πρώτη φορά η Μίλαν των πέντε Champions League, πλέον είχε γίνει άντρας. Και ένιωθε πως έπρεπε να πάρει παραπάνω από αυτά που μπορούσε να του προσφέρει η ομάδα του Μιλάνου. Οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση δεν οδήγησαν πουθενά, με τον μάνατζερ του παίκτη να αξιώνει τρομακτικές απολαβές για τον πελάτη του. Κάπως έτσι, στις 26 Μαΐου, ο θρύλος της ομάδας και νυν διευθυντής, Πάολο Μαλντίνι, ανακοίνωσε πως ο Τζίτζι θα αποχωρούσε ως ελεύθερος την πρώτη Ιουλίου. Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν αυτή που του προσέφερε ό,τι ποσό ήθελε και κάπως έτσι ο Ιταλός αποφάσισε να ενταχθεί στο Παρίσι.

Αν και τα νέα της είδησης άργησαν να γίνουν επίσημα, οι «ροσονέρι» γνώριζαν από καιρό ότι σύντομα θα χρειαζόντουσαν να βρουν νέο νούμερο ένα. Για αυτό και μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Ντοναρούμα, είχε ήδη συμφωνήσει με τον αντικαταστάτη του. Πρωταθλητής Γαλλίας με τη Λιλ, ο Μάικ Μενιάν ερχόταν στο Μιλάνο για να πάρει τη φανέλα με το νούμερο 1 (άλλο αν πήρε τελικά το 16).

…αναντικατάστατος έγινε ο Μενιάν!

Δεν χρειάστηκε να περάσουν αρκετές εβδομάδες, για να καταλάβουν στο Μιλάνο πως είχαν πετύχει φλέβα χρυσού. Με μόλις 15 εκατομμύρια ευρώ είχαν αγοράσει έναν τερματοφύλακα κορυφαίου επιπέδου. Σε εξαιρετική ηλικία μάλιστα, καθώς στα 25 του ο Μενιάν δεν είχε προλάβει ακόμα να φτάσει στο απόγειο των δυνατοτήτων του. Ένα γκολ κατά στα τρία πρώτα παιχνίδια του ως παίκτης της Μίλαν, έδειχναν τα «σταθερά χέρια» που είχαν πλέον στο «Σαν Σίρο».

Και η συνέχεια αποδείχθηκε ανάλογη. Το ποσοστό αποκρούσεων (76,7%) του Γάλλου κίπερ, συγκαταλέγεται μεταξύ κορυφαίων της Ευρώπης. Αριθμός μεγαλύτερος από τις πέντε στις συνολικά έξι σεζόν που ο Τζίτζι Ντοναρούμα πέρασε στο Μιλάνο. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο επίσης, πως το διάστημα που ο Μενιάν απουσίαζε ως τραυματίας, η Μίλαν έκανε τις περισσότερες «γκέλες» της σε όλες τις διοργανώσεις. Με τον αναπληρωματικό Τσιπριαν Ταταρουσάνου, τα γκολ έπεφταν… βροχή. Σε οκτώ παιχνίδια υπήρξαν δύο ήττες και άλλες δύο ισοπαλίες, με μόλις τέσσερις νίκες. Παράλληλα, το ποσοστό επεμβάσεων κατέρρευσε στο 66%. Επιπτώσεις που φάνηκαν στον πρόωρο αποκλεισμό στο Champions League και την υποχώρηση στο πρωτάθλημα.

Επιστρέφοντας μετά από περίπου ένα μήνα απουσίας, η Μίλαν κατάφερε να ανακάμψει. Κερδίζοντας πίσω το χαμένο έδαφος, οι «ροσονέρι» κατάφεραν να κλείσουν την ψαλίδα από την Ίντερ. Στο παιχνίδι της χρονιάς με τους «νερατζούρι», ο Γάλλος ήταν ακριβώς ο βράχος που θέλουν στο Μιλάνο. Αυτός που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια νίκη και μια ήττα. Ενώ η ομάδα του δεν απέδιδε καλά στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να την κρατήσει όρθια με μερικές σπουδαίες επεμβάσεις. Ντάμφρις και Μπρόζοβιτς έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο o 26χρονος δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο. Και τελικά, ανταμείφθηκε για αυτό όταν ο Ολιβιέ Ζιρού «καθάρισε» το παιχνίδι.

Αναμφισβήτητα ο κορυφαίος κίπερ της Ιταλίας!

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, κάθε σύγκριση του Μενιάν με κάποιον άλλο τερματοφύλακα της Ιταλίας είναι απλά… ανούσια. Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον Γάλλο γκολκίπερ και σε κάθε άλλο συνάδελφό του στη Serie A είναι χαοτική. Χωρίς κάποια «χτυπητή» αδυναμία, ο αναντικατάστατος παίκτης της Μίλαν, έχει πατήσει κορυφή σε κάθε κατηγορία. Ενώ ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς είχε για κάμποσα χρόνια τα σκήπτρα του κορυφαίου, πλέον υπάρχει νέο «αφεντικό» στην Ιταλία.

Η πίστη των Πάολο Μαλντίνι και Φρέντερικ Μασάρα στις ικανότητες του νέου τους κίπερ, τους έχει βγάλει ασπροπρόσωπους μέχρι στιγμής. Η Μίλαν αντί να κάνει βήμα πίσω, δείχνει ακόμα ισχυρότερη στη θέση του τερματοφύλακα, με τις εμφανίσεις του Γάλλου να τον κατατάσσουν επάξια μεταξύ των κορυφαίων παικτών στη θέση του στον κόσμο. Κάτι που λειτουργεί φυσικά και προς όφελος του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Η παγκόσμια υπερδύναμη, Γαλλία, ετοιμάζεται να… αλλάξει φρουρά στην εστία της. Ο Ουγκό Γιορίς είναι θέμα χρόνου να παραδώσει τα γάντια του βασικού σε κάποιον άλλο. Και αυτός δικαιωματικά πρέπει να είναι ο εξαιρετικός Μενιάν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ