ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Κρίστενσεν είναι ο ιδανικός στόπερ για το ποδόσφαιρο του Τσάβι!

Ο Αντρέας Κρίστενσεν βρίσκεται μια ανάσα από τους «Μπλαουγκράνα», με τον Δανό να διαθέτει όλο το πακέτο που θέλει ο Τσάβι στα στόπερ του.

Ο Κρίστενσεν είναι ο ιδανικός στόπερ για το ποδόσφαιρο του Τσάβι!

Το καλό κλίμα έχει επανέλθει για τα καλά στη Μπαρτσελόνα, με την ομάδα να πηγαίνει από τεσσάρα σε τεσσάρα. Η ενδεχομένη μεταγραφή του Αντρέας Κρίστενσεν έρχεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο ήδη θετικό μομέντουμ που υπάρχει εντός του συλλόγου. Σύμφωνα με τον -πάντα έγκυρο- Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι «Μπλαουγκράνα» είναι το μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του 26χρονου στόπερ της της Τσέλσι. Αν τελικά τα καταφέρουν, ο Τσάβι θα έχει στην διάθεσή του έναν παίκτη που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Στην καλύτερη φάση της καριέρας του

Ο Αντρέας Κρίστενσεν είναι ένα παιδί που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Τσέλσι. Βρέθηκε εκεί σε ηλικία 16 ετών και από τότε δεν έχει αλλάξει περιβάλλον. Μόνη εξαίρεση ο διετής δανεισμός του στη Γκλάντμπαχ από το 2015 μέχρι το 2017. Η εμπειρία του στη Γερμανία τον βοήθησε τα μέγιστα στο να ωριμάσει σαν παίκτης. Επέστρεψε στην Τσέλσι και πλέον ήταν ένα κανονικό μέλος της πρώτης ομάδας. Ο Δανός έχει περάσει από διάφορες φάσεις τα τελευταία χρόνια. Στην πρώτη σεζόν της επιστροφής του ήταν στις βασικές επιλογές του Αντόνιο Κόντε.

Μετά την αποχώρηση του Ιταλού, ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν τον εμπιστευόταν ανάλογα. Ως αποτέλεσμα είχε μόνο 8 συμμετοχές στην Premier League. Έπαιξε ωστόσο σε όλα τα παιχνίδια του Europa League, σε μια χρονιά που οι «Μπλε» κατέκτησαν τον τίτλο. Ο Λάμπαρντ του έδωσε ξανά θέση βασικού, όμως η απόδοσή του δεν ήταν σταθερή. Βέβαια εκείνη την περίοδο η σταθερότητα ήταν κάτι που δεν χαρακτήριζε συνολικά την άμυνα της Τσέλσι. Αυτό συνεχίστηκε και για όσο διάστημα ο Λάμπαρντ παρέμεινε στον πάγκο και την επόμενη σεζόν.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που είχαμε δει από τον Κρίστενσεν όλα αυτά τα χρόνια ήταν η εικόνα ενός στόπερ με εξαιρετική ικανότητα όταν έχει τη μπάλα στα πόδια, αλλά σχετικά soft. Ειδικά για το σκληρό και physical πρωτάθλημα της Premier League. Η εικόνα αυτή άλλαξε άρδην όταν στον πάγκο της Τσέλσι βρέθηκε ο Τόμας Τούχελ. Με τον Γερμανό στο τιμόνι, ο Κρίστενσεν μεταμορφώθηκε σε έναν παίκτη που δάγκωνε σίδερα.

Έβαλε σκληράδα και νεύρο στο παιχνίδι του και κέρδισε θέση βασικού στην τριάδα των στόπερ. Μαζί με Τιάγκο Σίλβα και Ρούντιγκερ έκαναν απροσπέλαστη την αμυντική γραμμή των «Μπλε». Μετά το εντυπωσιακό δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, συνέχισε σε ανάλογα στάνταρ και φέτος. Ξεκίνησε ως βασικός τη σεζόν και συνέχισε έτσι μέχρι να του βάλει φρένο ο κορονοϊός. Υπό τις οδηγίες του Τούχελ, ο Κρίστενσεν άλλαξε επίπεδο και βρίσκεται ξεκάθαρα στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Tο τέλειο πακέτο για την Μπαρτσελόνα

Στην Τσέλσι δεν θα μπορούσαν παρά να είναι ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις του παίκτη τους. Στα 26 του έχει αποδείξει με το παραπάνω ότι μπορεί να αποτελέσει βασική λύση για την πρώτη ομάδα και ότι έχει πλέον αποτινάξει από πάνω του την ταμπέλα του soft. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2022 και οι «Μπλε» προσπαθούν εδώ και καιρό να το ανανεώσουν. Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Ο Κρίστενσεν αρνήθηκε τις προτάσεις που του έγιναν και φαίνεται έτοιμος  να δοκιμάσει κάτι νέο.

Δεν γνωρίζουμε αν μια αρκετά μεγαλύτερη πρόταση της Τσέλσι μπορεί του αλλάξει γνώμη, πάντως μέχρι στιγμής όλα δείχνουν διαζύγιο. Άλλωστε από 1η Γενάρη ο παίκτης είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει ενόψει της νέας σεζόν. Το ενδιαφέρον για την περίπτωσή του είναι φυσικά έντονο. Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ προσπαθούν να τον πείσουν να αφήσει το Λονδίνο για χάρη τους. Αυτοί που φαίνεται ότι βρίσκονται κοντά στο να τα καταφέρουν είναι οι «Μπλαουγκράνα».

Οι τελευταίες πληροφορίες από το εξωτερικό, θέλουν το deal να βρίσκεται αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση. Αν τελικά αυτό επιτευχθεί θα μιλάμε για μια σπουδαία μεταγραφή. Σε οικονομικό επίπεδο η Μπαρτσελόνα παίρνει έναν παίκτη σε τέλεια ηλικία, με τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του ζωής να ξεκινούν τώρα, χωρίς να ξοδέψει ούτε σεντ. Αυτό επιτρέπει στον Λαπόρτα να εξοικονομήσει χρήματα ώστε να προχωρήσει σε μια μεταγραφή-κράχτη το καλοκαίρι.

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Κρίστενσεν είναι ένας παίκτης που ταιριάζει τέλεια σε αυτό που θέλει να παίξει ο Τσάβι. Η ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια του επιτρέπει να ξεκινά το παιχνίδι από πίσω και όπως όλοι ξέρουμε σε μια κανονική Μπαρτσελόνα αυτό είναι το Α και το Ω. Την ίδια στιγμή πρόκειται για έναν παίκτη με παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο που με το καλημέρα θα πάρει φανέλα βασικού. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται ριζική ανανέωση στην άμυνα και μια πιθανή απόκτηση του Δανού θα είναι το ιδανικό ξεκίνημα.

Σωστό timing

Η αλήθεια είναι πως μια μετακίνηση στη Μπαρτσελόνα μοιάζει σωστή για τον Κρίστενσεν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι λόγοι; Πολλοί και διάφοροι. Αρχικά το ισπανικό ποδόσφαιρο φαίνεται να του ταιριάζει καλύτερα. Μπορεί τον τελευταίο χρόνο να απέδειξε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το παιχνίδι της Premier League, όμως η πιο φινετσάτη και λιγότερο physical Primera Division εξακολουθεί να ταιριάζει καλύτερα στα χαρακτηριστικά του. Επίσης τα 26 είναι μια ιδανική ηλικία για αλλαγή. Στην Τσέλσι βρίσκεται από παιδί. Μια αλλαγή περιβάλλοντος και παραστάσεων μπορεί να έχει τεράστια ψυχολογική σημασία για έναν άνθρωπο σε αυτή τη φάση ζωής.

Μέσα σε όλα αυτά η Μπαρτσελόνα παραμένει η Μπαρτσελόνα. Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να τσαλάκωσε το όνομά της, αλλά αυτά που έχτισε την προηγούμενη δεκαπενταετία δεν γκρεμίζονται τόσο εύκολα. Ειδικά τώρα που για πρώτη φορά μετά από καιρό η αισιοδοξία είναι διάχυτη στις τάξεις της ομάδας. Ο Τσάβι φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα και να δίνει ξανά κίνητρο στους παίκτες του. Οι μεταγραφές που έγιναν τον Γενάρη ήταν απλά το ορεκτικό και ο Λαπόρτα ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά το καλοκαίρι.

Οι «Μπλαουγκράνα» φιλοδοξούν από του χρόνου κιόλας να επανέλθουν δριμύτεροι στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δρώμενα και αυτό τους δίνει σίγουρα μια δυναμική. Ο Κρίστενσεν θα έχει την ευκαιρία να πάει σε μια ομάδα με τεράστιο brand name και να γίνει κατευθείαν σημαντικό γρανάζι της. Την ίδια στιγμή με όλα αυτά που γίνονται στην Ουκρανία, η Τσέλσι φαίνεται να μπαίνει σε μια εποχή αβεβαιότητας.

Ο Αμπράμοβιτς δέχεται πιέσεις να πουλήσει την ομάδα και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ίσως και αυτό παίξει το ρόλο του. Σε κάθε περίπτωση ο Κρίστενσεν βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει στο χέρι του όλες τις επιλογές. Το ποδόσφαιρο είναι ένας κόσμος που τα πάντα μεταβάλλονται από στιγμή σε στιγμή και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Πάντως αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι του Κρίστενσεν οδηγούν στην Μπαρτσελόνα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ