ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Ντάργουιν Νούνιες ξέρει καλά πως να διαψεύδει τα προγνωστικά!

Ο Ντάργουιν Νούνιες έκρινε την πρόκριση της Μπενφίκα απέναντι στον Άγιαξ και επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πόσο σκληρό καρύδι είναι.

Ο Ντάργουιν Νούνιες ξέρει καλά πως να διαψεύδει τα προγνωστικά!

Όταν η κληρωτίδα έφερε τη Μπενφίκα αντιμέτωπη με τον Άγιαξ, όλοι πίστευαν πως ο «Αίαντας» θα περάσει άνετα στην επόμενη φάση. Ο Ντάργουιν Νούνιες φρόντισε να τους διαψεύσει πανηγυρικά. Ο Ουρουγουανός επιθετικός σημείωσε ένα γκολ χρυσάφι και χάρισε μεγάλο διπλό πρόκρισης στους «Αετούς». Με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την… τρομακτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος, ενώ παράλληλα έδειξε ότι ξέρει καλά πως να επιβιώνει.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Μεγαλωμένος σαν αουτσάιντερ

Η Μπενφίκα ήταν το ξεκάθαρο αουτσάιντερ στο ζευγάρωμα με τον Άγιαξ. Η προβληματική της εικόνα τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνδυασμό με την δαιμονιώδη φόρμα των Ολλανδών, δεν της άφηνε πολλά περιθώρια. Στο πρώτο ματς μπορεί να κατάφερε να «κλέψει» την ισοπαλία, όμως στη ρεβάνς κανείς δεν της έδινε τύχη. Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως ο φετινός Άγιαξ είναι μια ομάδα μοντέλο που εντυπωσιάζει από την αρχή της χρονιάς. Μια ομάδα ξεκάθαρα καλύτερη από τη Μπενφίκα σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό ήταν κάτι τόσο φανερό, που θα μπορούσε να το αντιληφθεί οποιοσδήποτε παρακολούθησε τον επαναληπτικό. Στην αναμέτρηση του «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Ο Άγιαξ είχε 16 τελικές έναντι 3 της Μπενφίκα και ποσοστό κατοχής μπάλας στο 66%. Τι δεν είχε; Ντάργουιν Νούνιες. Ο επιθετικός της Μπενφίκα ήταν εκείνος που τελικά έκρινε την πρόκριση όταν κανείς δεν πίστευε σε αυτή.

Ε και; Ο ίδιος ξέρει καλά πως να επιβιώνει όταν κανείς δεν του δίνει τύχη. Γεννημένος στο Αρτίγκας, μια από τις πιο φτωχές πόλεις της Ουρουγουάης, ο Νούνιες έχει βιώσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις από την αντιμετώπιση ενός πανίσχυρου Άγιαξ. Όταν ήταν παιδί κάθε μέρα ήταν και ένας αγώνας που όλα τα προγνωστικά τον ήθελαν να χάνει. Ούτε καν το φαγητό δεν είχε εξασφαλισμένο. Το ποδόσφαιρο ήταν για αυτόν ο μόνος τρόπος να ξεφύγει από την κόλαση. Ακόμη κι εκεί όμως τίποτα δεν του ήρθε εύκολα.

Παρά το τεράστιο ταλέντο του που έβγαζε μάτι, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Σε ηλικία 17 ετών παθαίνει χιαστούς και ένα χρόνο μετά μπαίνει ξανά στο χειρουργείο για τον ίδιο τραυματισμό. Ε και; Με ατσάλινο πείσμα και τσαμπουκά βρίσκει το δρόμο του και φτάνει μέχρι την πρώτη ομάδα της Πενιαρόλ. To 2019 και χωρίς κανείς να καταλάβει πως και γιατί πάει στην Αλμερία, όπου βγάζει μάτια στη Σεγούντα Ντιβιζιόν. Και κάπου εκεί έρχεται η Μπενφίκα.

Χρονιά απογείωσης

Το καλοκαίρι του 2020 η Μπενφίκα αποφασίζει να ξοδέψει 24 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει στη Λισαβώνα τον MVP της δεύτερης κατηγορίας του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Αυτή ήταν και η ακριβότερη μεταγραφή σε ένα καλοκαίρι που οι «Αετοί» ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα που έχει ξοδέψει ποτέ πορτογαλική ομάδα σε μία μεταγραφική περίοδο. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ μπορεί να απέτυχε παταγωδώς, όμως ο Νούνιες αποδείχτηκε αυτό που λέμε “λίρα εκατό”. Από την πρώτη του κιόλας σεζόν, επιβεβαίωσε όσους έλεγαν ότι πρόκειται για ένα πραγματικά σπάνιο ταλέντο.

Με όπλο την άψογη τεχνική του κατάρτιση και με αξιοσημείωτη αυτοπεποίθηση, ήταν από τους λίγους διασωθέντες του περσινού ναυαγίου της Μπενφίκα. Με 14 γκολ και 12 ασίστ σε 44 συμμετοχές έκανε τα λεφτά που δαπανήθηκαν για χάρη του να μοιάζουν με ένα εξαιρετικό ντιλ. Μόνο που το καλύτερο δεν είχε έρθει ακόμη. Παρά το έντονο ενδιαφέρον από Premier League, ο Νούνιες αποφάσισε να παραμείνει στη Μπενφίκα. Και όπως φαίνεται αυτή η επιλογή ήταν κάτι παραπάνω από σωστή.

Η φετινή σεζόν είναι μαγική για εκείνον. Σε 33 συμμετοχές μετρά ήδη 26 γκολ και είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των «Αετών». Το πιο εντυπωσιακό είναι ο ρυθμός σκοραρίσματος σε συνάρτηση με τα λεπτά που αγωνίζεται. Ο Νούνιες μετρά ένα γκολ ανά 83 λεπτά συμμετοχής. Όπως καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο στατιστικό είναι αξιοσημείωτο, καθώς δείχνει την μεγάλη αποτελεσματικότητα του Ουρουγουανού επιθετικού.

Στο επιθετικό κομμάτι, η Μπενφίκα στηρίζει τα πάντα σε εκείνον. Ο μόνος άλλος παίκτης με διψήφιο αριθμό τερμάτων είναι ο Ράφα Σίλβα με 11. Η επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνουν τα νούμερα. Ο 22χρονος φορ φέτος άλλαξε επίπεδο και κάτι μας λέει ότι σύντομα το πορτογαλικό πρωτάθλημα θα είναι μικρό για να τον χωρέσει. Με τα φετινά όργια, είναι δεδομένο πως θα προσελκύσει ενδιαφέρον από τα υψηλά στρώματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Παίκτης με τεράστιο ταβάνι

H Liga Nos είναι ένα πρωτάθλημα που παραδοσιακά προμηθεύει με παίκτες τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ειδικά οι Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβώνας έχουν βγάλει ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ή γράφουν ακόμη ιστορία. Δεν έχει κανένα νόημα να αραδιάσουμε ένα κάρο ονόματα. Όλοι ξέρουν ποιοι παίκτες έχουν περάσει από τις μεγάλες πορτογαλικές ομάδες. Στα πιο πρόσφατα παραδείγματα έχουμε τον Λουίς Ντίαζ της Πόρτο και τον Νούνο Μέντες της Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Ο πρώτος τον περασμένο Γενάρη μετακόμισε στη Λίβερπουλ και ο δεύτερος από το καλοκαίρι ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η Πορτογαλία λοιπόν, είναι η τέλεια βιτρίνα για παίκτες με βλέψεις να παίξουν στο κορυφαίο επίπεδο. Πόσο μάλλον για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Ναι καλά καταλάβατε. Για τον Ντάργουιν Νούνιες μιλάμε. Με 20 γκολ σε 22 συμμετοχές ο Ουρουγουανός φορ οδηγεί την κούρσα, με τον δεύτερο Ταρέμι να υπολείπεται έξι γκολ.

Την ίδια στιγμή συνεχίζει στην πιο φανταχτερή σκηνή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το Champions League. Κατά πάσα πιθανότητα η Μπενφίκα θα βρει μπροστά της κάποιο μεγαθήριο στον επόμενο γύρο. Εκεί ο Νούνιες θα έχει την ευκαιρία να λάμψει ξανά με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα επάνω του. Ήδη το γκολ του απέναντι στον Άγιαξ έκανε αρκετό θόρυβο σε όλη την Ευρώπη. Μπορεί στη συγκεκριμένη φάση ο Ονάνα να έκανε μια τραγική έξοδο, όμως ο Νούνιες ήταν εκεί για να εκμεταλλευτεί το λάθος.

Γιατί όταν έχεις μεγαλώσει με το άγχος του αν θα βγει η μέρα, είσαι πάντα έτοιμος να αρπάξεις κάθε ευκαιρία. Ο Νούνιες έφτασε μέχρι εδώ αρπάζοντας από τα μαλλιά όποια ευκαιρία βρέθηκε μπροστά του. Έτσι και τώρα περιμένει καρτερικά τη στιγμή του για το επόμενο, μεγάλο βήμα. Κι όταν έρθει αυτή η στιγμή, θα είναι έτοιμος να κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα. Ακόμη κι αν όλα τα προγνωστικά είναι ξανά εναντίον του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ