ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανρί για Μπαπέ: «Είναι ο καλύτερος που υπάρχει! Είναι ο GOAT!»
Η Άστον Βίλα σμπαραλιάζει τους μεγάλους και παίρνει αστέρι αξίας 70 εκατ. ευρώ
O Μάρκο Ρόις έχει κεντράρει στον επόμενο σταθμό της καριέρας του!
Ντέκο και Τσάβι ονειρεύονται το ιδανικό 6αρι για την Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης vs Τόμας Τούχελ: Η παράδοση προμηνύει… μακρά νύχτα (stats)
Πογέτ: «Τεχνίτης ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, άλλο είναι αυτό που του λείπει»
To άκρως δελεαστικό μπόνους που τάζει ο Πέρεθ σε κάθε παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης
H Λίβερπουλ «κάηκε» αλλά το Νησί επιμένει στην έλευση του Αμορίμ
Η Ντόρτμουντ στον τελικό και οι Βεστφαλοί… στην νοσοκόμα τους (pics)
Η γκριμάτσα του Μπαπέ όταν τον ρώτησαν για το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν (vid)
Μπαρτσελόνα: «Μαγειρεύει» από τώρα για το 2025 με συνταγή από το Παρίσι
Και… κλάμα ο Μπαπέ: Η «ξενέρα» σε όλο της το μεγαλείο! (vid)
Έτσι… το γλέντησε μέσα στο Παρίσι η Μπορούσια Ντόρτμουντ! (vid)
Βρήκε τον νέο της… Ζούλιο Σέζαρ η Ίντερ!
Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί που είναι πιο εύστοχοι και πιο… τυχεροί! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Μπαρτσελόνα ενισχύεται διαρκώς και ετοιμάζει το μεγάλο κόλπο!

Η Μπαρτσελόνα δείχνει διαρκή σημάδια βελτίωσης όμως δεν επαναπαύεται και έχει ήδη ξεκινήσει να δείχνει τις διαθέσεις της για του χρόνου.

Η Μπαρτσελόνα ενισχύεται διαρκώς και ετοιμάζει το μεγάλο κόλπο!

Του τελευταίους μήνες τα πάντα λειτουργούν ρολόι για τη Μπαρτσελόνα. Ο Τσάβι έχει αλλάξει ριζικά το κλίμα, με την ομάδα να αποδίδει εξαιρετικά και να βελτιώνεται συνεχώς. Για τους «Μπλαουγκράνα» ωστόσο τίποτα δεν σταματάει εδώ. Οι φιλοδοξίες τους για τη νέα σεζόν δεν περιορίζονται σε μια απλά καλή παρουσία σε Ισπανία και Ευρώπη. Αυτό που θέλουν είναι να επανέλθουν στα μονοπάτια πρωταθλητισμού. Για τον λόγο αυτό έχουν ήδη αρχίσει να προσθέτουν παίκτες που θα τους αναβαθμίσουν. Η αρχή ήταν εντυπωσιακή. Η συνέχεια αναμένεται εντυπωσιακότερη.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Οι κλεισμένοι

Από τότε που ανέλαβε ξανά ο Λαπόρτα, η Μπαρτσελόνα είναι μακράν η πιο δραστήρια ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι. Όχι μόνο σε περίοδο που οι μεταγραφές επιτρέπονται, αλλά όλη τη χρονιά. Οι «Μπλαουγκράνα» δουλεύουν συνεχώς περιπτώσεις, με την προοπτική να είναι πανέτοιμοι ενόψει της νέας σεζόν. Εκεί όπου φιλοδοξούν να επιστρέψουν και πάλι στα στάνταρ των προηγούμενων ετών. Δύο παίκτες θεωρούνται ήδη κλεισμένοι. Ο λόγος για τους Αντρέας Κρίστενσεν και Φρανκ Κεσί.

Ο Δανός στόπερ της Τσέλσι και ο Ιβοριανός χαφ της Μίλαν, έχουν ήδη συμφωνήσει να συνεχίσουν την καριέρα τους στη Μπαρτσελόνα. Μάλιστα έρχονται σαν ελεύθεροι, έχοντας πρώτα απορρίψει προτάσεις ανανέωσης από τις ομάδες τους λόγω της επιθυμίας τους να παίξουν για τον σύλλογο. Πρόκειται για δύο εξαιρετικές συμφωνίες, με ποδοσφαιριστές οι οποίοι διαθέτουν ένα άκρως ελκυστικό πακέτο. Βρίσκονται σε εξαιρετική ηλικία, έχουν παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, διαθέτουν χαρακτηριστικά που λείπουν από το ρόστερ και όλα αυτά χωρίς να κοστίζουν ευρώ.

Για τον Κρίστενσεν γράφαμε από εδώ λίγο καιρό πριν, πως είναι ιδανικός για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Τσάβι. Με την προσθήκη του συμπληρώνεται η τετράδα για το κέντρο της άμυνας, μαζί με Πικέ, Έρικ Γκαρσία και Αραούχο. Στην περίπτωση του Κεσί, η Μπαρτσελόνα παίρνει ένα χαφ με πληθωρική παρουσία στο χώρο του κέντρου. Δυνατός, ακούραστος και ικανός με τη μπάλα στα πόδια, ο Κεσί έρχεται να προσφέρει τόσο στο έξι, όσο και στο οκτώ. Με αυτόν δημιουργείται μια υπερπλήρης μεσαία γραμμή, η οποία ξεχειλίζει από ποιότητα και επιλογές.

Μαζί με τον έμπειρο Μπούσκετς, τον αναγεννημένο Ντε Γιονγκ, τα διαμάντια Πέδρι και Γκάβι και τον Νίκο Γκονζάλεθ που έρχεται με φόρα, δίνουν στον Τσάβι απεριόριστες δυνατότητες. Οι Καταλανοί κατάφεραν να κλείσουν δύο κενά του ρόστερ τους έξυπνα και γρήγορα. Με παίκτες που είχαν πέραση σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και τους προτίμησαν ακόμη κι αν κόστισε στην τσέπη τους. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τη δυναμική του συλλόγου.

Οι «υπό στενή παρακολούθηση»

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των δύο σημαντικών συμφωνιών, η Μπαρτσελόνα βάζει πλώρη για τους άλλους στόχους της. Οι επόμενοι δύο της λίστας έχουν πολλά κοινά με τους Κρίστεσεν και Κεσί. Είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, με σημαντικές παραστάσεις και τη δυνατότητα να υπογράψουν ελεύθεροι. O Νουσαΐρ Μαζράουι και ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα είναι δύο παίκτες που οι «Μπλαουγκράνα» έχουν εδώ και καιρό στο στόχαστρο. Τα δημοσιεύματα από την Ισπανία μιλούν για δύο προχωρημένες περιπτώσεις με αρκετά καλές πιθανότητες για θετική έκβαση.

Ο Μαζράουι θεωρείται δεδομένο ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τον Άγιαξ. Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει δημοσία πως αναζητά μια νέα πρόκληση στο κορυφαίο επίπεδο. Στα 24 του και μετά από πέντε χρόνια στην πρώτη ομάδα, ο Μαροκινός δεξιός μπακ νιώθει έτοιμος για το παραπάνω βήμα. Εκτός από τη Μπαρτσελόνα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από την πλευρά της Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο φαίνεται πως ο παίκτης δίνει προτεραιότητα στους Καταλανούς. Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Κεσί, ίσως να είναι ο επόμενος που θα πάρει σειρά.

Όσον αφορά τον Αθπιλικουέτα τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα. Αυτό προκύπτει από το ισχυρό δέσιμο του παίκτη με την ομάδα του. Ο Βάσκος βρίσκεται στην Τσέλσι σχεδόν δέκα χρόνια. Είναι ο αρχηγός της και έχει κατακτήσει τα πάντα μαζί της. Οι οπαδοί τον λατρεύουν και σίγουρα κανείς δεν θα χαρεί αν αποχωρήσει. Βέβαια όλο αυτό το μπέρδεμα που έχει προκύψει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς τον «Μπλε» ίσως λειτουργήσει υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Μαζράουι και Αθπιλικουέτα είναι δύο παίκτες που μπορούν να προσφέρουν πολλά και διαφορετικά πράγματα στην ομάδα. Ο πρώτος αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο δεξί μπακ, πολύ πιο ισορροπημένο από τους Ντεστ και Μινγκέθα που ο Τσάβι δεν δείχνει να υπολογίζει. Ο δεύτερος διαθέτει τεράστια εμπειρία και προσωπικότητα που χρειάζεται μια τόσο νεανική ομάδα. Μπορεί να βοηθήσει τόσο στα δεξιά, όσο και στο κέντρο της άμυνας. Ένας πολύτιμος παίκτης που κάθε προπονητής λατρεύει να έχει στο ρόστερ του.

Το μεγάλο κόλπο

Βέβαια εκτός από όλους τους παραπάνω, η Μπαρτσελόνα θα ψάξει το καλοκαίρι και ένα μεταγραφικό μπαμ. Μια κίνηση που θα ταράξει τα νερά και θα απογειώσει τους οπαδούς της. Από τη διοίκηση τονίζουν σε κάθε ευκαιρία πως δεν θα προβούν σε κάποια μεταγραφή ικανή να βάλει σε κίνδυνο τα οικονομικά του συλλόγου. Μετά τα καταστροφικά δαπανηρά ντιλ για παίκτες όπως ο Ντεμπελέ, ο Κουτίνιο και ο Γκριεζμάν, δικαιολογημένα κρατούν χαμηλό προφίλ.

Ταυτόχρονα όμως επικοινωνεί προς τα έξω, πως όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν για τη Μπαρτσελόνα και ότι αυτό είναι προς όφελος της ομάδας. Ξέρουμε πως ο Λαπόρτα αρέσκεται σε κινήσεις εντυπώσεων. Το έκανε και στην πρώτη του θητεία, το έκανε ακόμα και τον περασμένο Γενάρη, όταν έσκασε 60 μύρια για να φέρει από τη Σίτι τον Φέραν Τόρες. Το να συνδέεται το όνομα της ομάδας με μεγάλα ονόματα από τώρα οδηγεί στην κατακόρυφη άνοδο των απαιτήσεων των ομάδων τους.

Σχεδόν όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα που υπάρχει η υποψία ότι θα αλλάξουν ομάδα το καλοκαίρι έχουν συνδεθεί με τη Μπαρτσελόνα. Με μια προσεκτική ματιά στο ρόστερ της ομάδας, καταλαβαίνει κανείς ότι αν είναι να γίνει κάποιο μεγάλο μπαμ, αυτό θα είναι για την κορυφή της επίθεσης. Και στα εξτρέμ ίσως υπάρξει ενίσχυση, με τον Ραφίνια της Λιντς να παίζει δυνατά στο προσκήνιο, όμως για την θέση του σέντερ φορ κάτι δυνατό ετοιμάζεται. Τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για προφορική συμφωνία με τον πιο καυτό επιθετικό των ευρωπαϊκών γηπέδων τα τελευταία χρόνια. Τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Αν αυτό το σενάριο έχει βάση, τότε μιλάμε για μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές στη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία. Την ίδια στιγμή, οι «Μπλαουγκράνα» φαίνεται να είναι γερά μέσα στο κόλπο της απόκτησης του Χάαλαντ. Ο Νορβηγός θα φύγει σίγουρα από τη Ντόρτμουντ και μένει να δούμε που θα καταλήξει. Η δική του περίπτωση θα κοστίσει παραπάνω από του Λέβα, όμως η τιμή περιλαμβάνει και προοπτική, αφού μιλάμε για ένα παιδί 21 ετών. Η απόκτηση ενός εκ των δύο θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία και σφραγίδα επιστροφής του κλαμπ στη θέση που ανήκει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ