ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Κόντε εμφανίζει μια Τότεναμ που δεν φανταζόμασταν καν ότι υπάρχει!

Ο Αντόνιο Κόντε έχει μεταμορφώσει την Τότεναμ, αποδεικνύοντας ότι σωστά θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στον κόσμο.

Ο Κόντε εμφανίζει μια Τότεναμ που δεν φανταζόμασταν καν ότι υπάρχει!

Στο ξεκίνημα της χρονιάς η είσοδος στην τετράδα έμοιαζε με άπιστο όνειρο για την Τότεναμ. Οι «Πετεινοί» βρίσκονταν σε μια φάση στασιμότητας, με ένα ρόστερ που είχε χάσει τη φλόγα του. Ο Χάρι Κέιν δήλωνε ανοικτά ότι θέλει να αποχωρήσει, ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο έμοιαζε με ένα εξαρχής χαμένο στοίχημα και τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να ανατρέψει την κατάσταση. Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Αντόνιο Κόντε. Λίγους μήνες μετά, ο σπουδαίος Ιταλός τεχνικός έχει αλλάξει τα πάντα στο βόρειο Λονδίνο. Ξαφνικά η Τότεναμ μεταμορφώθηκε σε μια ομάδα με αυτοπεποίθηση, που ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την έξοδο στο Champions League.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Comeback με υπογραφή Κόντε

Τον περασμένο Νοέμβρη, ο Αντόνιο Κόντε αναλάμβανε την Τότεναμ με σκοπό να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Οι «Πετεινοί» έβλεπαν ακόμη μια χρονιά τους να πηγαίνει στα σκουπίδια, αφού μετρούσαν πέντε ήττες στα δέκα πρώτα ματς πρωταθλήματος. Η πρόσληψη του Νούνο Εσπίριτο Σάντο ήταν κάτι σαν πέταγμα λευκής πετσέτας. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε κάνει εξαιρετική δουλειά με τη Γουλβς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας προπονητής από το πάνω ράφι. Ειδικά για μια ομάδα που ψάχνει τρόπο να επανέλθει στα υψηλά στρώματα της Premier League έπειτα από δύο σερί σεζόν απόλυτης μετριότητας.

Γρήγορα αποδείχτηκε πως δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για τη συγκεκριμένη δουλειά και η διοίκηση αποφάσισε να τον στείλει σπίτι του. Ο Κόντε ήρθε σε μια ομάδα που είχε τεράστια έλλειψη κινήτρου και προσωπικότητας και χτυπητά κενά στο ρόστερ. Ο δρόμος που είχε να διανύσει προκειμένου να την φέρει ξανά σε υψηλό επίπεδο ήταν μακρύς και δύσκολος. Το κατάλαβε και ο ίδιος στις πρώτες μέρες παρουσίας του στην ομάδα. Ο Ιταλός δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από το δάχτυλό του. Μιλούσε ανοιχτά για τα προβλήματα του συλλόγου και δεν ωραιοποιούσε καταστάσεις.

Ένας άνθρωπος με τη δική του πορεία και εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου δε μπορεί παρά να είναι ειλικρινής. Όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στην Τότεναμ πολλοί μίλησαν για μια επιλογή μεγάλου ρίσκου που μπορεί να πάει πίσω την καριέρα του. Εκείνος αντίθετα είδε μια μεγάλη πρόκληση. Μέσα από σκληρή και ασταμάτητη δουλειά, παρουσιάζει μια ομάδα που δείχνει διαρκή βελτίωση. Μπορεί μέσα σε αυτή τη διαδρομή να ήρθαν και ηχηρά χαστούκια, όμως στη μεγάλη εικόνα η Τότεναμ έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο.

Εκεί που η τετράδα έμοιαζε με όνειρο θερινής νυκτός, έχει γίνει πλέον ένας απόλυτα ρεαλιστικός στόχος. Οι «Πετεινοί» μετρούν επτά νίκες -εκ των οποίων οι τέσσερεις τελευταίες είναι σερί- στα τελευταία εννέα παιχνίδια τους. Κάπως έτσι βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και πείθουν ότι μπορούν να τερματίσουν εκεί στο τέλος της σεζόν.

Με βασικό όπλο την επίθεση

Ο Κόντε είναι ένας προπονητής που φημίζεται για τη συμπαγή αμυντική λειτουργία των ομάδων του. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο που παίζει δεν είναι αρκετά ελκυστικό στο μάτι. Αυτός όπως φαίνεται, είναι και ο λόγος που η Γιουνάιτεντ απέρριψε την περίπτωσή του (εδώ γελάμε) πριν αυτός υπογράψει στην Τότεναμ. Ο παραπάνω ισχυρισμός μπορεί να έχει κάποια βάση. Ναι οι ομάδες του Κόντε ποτέ δεν ήταν από εκείνες που τραβάνε τους ουδέτερους. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι έπαιζαν άσχημο ποδόσφαιρο. Πάντως όποια γνώμη κι αν έχει ο καθένας, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως στην Τότεναμ βλέπουμε μια διαφορετική εκδοχή του Ιταλού προπονητή.

Η επίθεση των «Πετεινών» πετάει φωτιές. Ειδικά μετά την άφιξη του Ντέγιαν Κουλουσέφκσι, βλέπουμε μια ομάδα που σκοράρει κατά ριπάς. Ο Σουηδός ταίριαξε με το καλημέρα στην Premier League και παίζει βάσει του τεράστιου ταλέντου του. Είναι φανερό πως στη Γιουβέντους δεν μπορούσε να είναι ο εαυτός του και χρειαζόταν οπωσδήποτε μια αλλαγή. Στο πρόσωπό του η Τότεναμ βρίσκει τον ιδανικό ποδοσφαιριστή για να συμπληρώσει την επιθετική τριάδα δίπλα στις σταθερές αξίες Κέιν και Σον.

Οι τρεις τους οργιάζουν παρέα και όσο περισσότερο παίζουν μαζί, τόσα περισσότερα γούστα βγάζουν. Στα τελευταία επτά παιχνίδια η Τότεναμ έχει σημειώσει 25 γκολ. Κέιν, Σον και Κουλουσέφκσι διαλύουν τις αντίπαλες άμυνες και βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Με συνολικά 56 γκολ, η επίθεση των «Πετεινών» είναι η τέταρτη καλύτερη στην Premier League, πίσω μόνο από Λίβερπουλ, Σίτι και Τσέλσι. Βέβαια η βελτίωση στο παιχνίδι της ομάδας δεν ήρθε μόνο στο επιθετικό κομμάτι.

Η προσθήκη του Μπεντακούρ δεν έχει κάνει τόσο θόρυβο όσο αυτή του Κουλουσέφκσι, όμως ο Ουρουγουανός έχει συμμαζέψει αρκετά τα πράγματα στη μεσαία γραμμή. Μαζί με τον Χόιμπιεργκ σχηματίζουν μια σκληροτράχηλη δυάδα στα χαφ, η οποία δίνει τρεξίματα, ενέργεια και σημαντικές κερδισμένες μπάλες.  Η δουλειά τους είναι αθόρυβη και δεν εμφανίζεται στα στατιστικά, όμως παραμένει άκρως πολύτιμη για την ομάδα.

Αν στηριχτεί μπορεί να πετύχει πολλά

Η κατάκτηση της τέταρτης θέσης θα είναι ένας μικρός άθλος για τη φετινή Τότεναμ. Η επιστροφή στο Champions League είναι κομβικής σημασίας για ένα εκατομμύριο λόγους. Ο Κόντε δείχνει πως είναι ικανός να οδηγήσει την ομάδα σε μονοπάτια πρωταθλητισμού. Αρκεί να στηριχτεί με μεταγραφές. Τόσο οι χειμερινές προσθήκες των Κουλουσέφκσι-Μπεντακούρ, όσο και οι καλοκαιρινές των Ρομέρο-Έμερσον ήταν εύστοχες. Και οι τέσσερεις ποδοσφαιριστές είναι αυτή τη στιγμή βασικοί και σημαντικότατοι στα πλάνα του Κόντε. Παρόλα αυτά θα χρειαστούν αρκετές ακόμα τέτοιες -και μεγαλύτερες- κινήσεις το καλοκαίρι.

Στην επίθεση τα πράγματα πάνε καλά. Η παρουσία του Κόντε, φαίνεται πως άλλαξε τα θέλω του Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός έχει πειστεί με το πρότζεκτ και όλα δείχνουν πως θα παραμείνει. Αυτό θα είναι μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο που θα διατηρήσει στις τάξεις του έναν εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο. Από εκεί και πέρα ο Σον ανανέωσε πρόσφατα, ενώ η ρήτρα των 35 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κουλουσέφκσι μοιάζει ήδη αστεία.

Στο κέντρο είναι απαραίτητη η προσθήκη ενός χαφ σημείου αναφοράς. Μπεντακούρ και Χόιμπιεργκ θα συνεχίσουν να έχουν σημαντικό ρόλο. Το ίδιο και ο Όλιβερ Σκιπ που έχει χάσει δύο μήνες λόγω τραυματισμού. Από το καλοκαίρι θα προστεθεί στις επιλογές και ο Παπέ Σαρ. Ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα στη θέση, που ανήκει από πέρυσι στην Τότεναμ και πέρασε τη σεζόν δανεικός στη Μετς. Η απόκτηση ενός χαφ από το πάνω ράφι θα αλλάξει εντελώς τα δεδομένα, αφού δίπλα του θα ανέβουν επίπεδο και οι ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές.

Εκεί που θα χρειαστούν οι περισσότερες προσθήκες είναι το κέντρο της άμυνας. Από τους παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, μόνο ο Ρομέρο αποτελεί -οριακά- πρωτοκλασάτη επιλογή. Θα χρειαστεί σίγουρα ένας, μπορεί και δύο, παίκτες να παίξει μαζί με τον Αργεντίνο στην τριάδα των στόπερ. Αν ο Κόντε στηριχτεί το καλοκαίρι μπορεί του χρόνου να δούμε μια Τότεναμ ικανή για μεγάλης εκπλήξεις. Η πρόσληψη του Ιταλού είναι η καλύτερη κίνηση που έχει κάνει ο σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ