ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Η βραδιά καθιέρωσης του Κουρτουά ως το απόλυτο νούμερο ένα!

Ο Τιμπό Κουρτουά πραγματοποίησε μια εκ των κορυφαίων εμφανίσεων που έχουμε δει ποτέ από τερματοφύλακα σε τελικό Champions League.

Η βραδιά καθιέρωσης του Κουρτουά ως το απόλυτο νούμερο ένα!

Από τότε που τον θυμόμαστε, ο Τιμπό Κουρτουά παίζει σε κορυφαίο επίπεδο. Εδώ και μια δεκαετία ο Βέλγος συγκαταλέγεται σταθερά και δίκαια ανάμεσα στους τοπ τερματοφύλακες του πλανήτη. Η φετινή σεζόν είναι η καλύτερη της καριέρας του και ο τελικός του Champions League ήταν η τέλεια ευκαιρία να καθιερωθεί στην κορυφή. Με την μυθική εμφάνισή του απέναντι στη Λίβερπουλ, ο Κουρτουά διέλυσε κάθε αμφιβολία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τερματοφύλακας στην Ευρώπη που να είναι καλύτερος από εκείνον.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube

Ανίκητος

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στον τελικό του Champions League μέσα από ένα δύσβατο μονοπάτι γεμάτο ομηρικές μάχες και τεράστιες προκρίσεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής ήταν πολλές οι φιγούρες που ξεχώρισαν. Ο διαστημικός Μπενζεμά, ο πυραυλοκίνητος Βινίσιους, ο αγέραστος Μόντριτς και ο clutch Ροντρίγκο ήταν κάποιοι από τους παίκτες που βγήκαν μπροστά στις μεγάλες στιγμές. Η Λίβερπουλ ήταν το τελευταίο -και μεγάλο- εμπόδιο για τη «Βασίλισσα» πριν γράψει ιστορία.

Με νίκη απέναντι στην ομάδα του Κλοπ, η Ρεάλ θα κατακτούσε το ίσως πιο δύσκολο Champions League που έχουμε δει ποτέ. Ο Αντσελότι και οι παίκτες του πράγματι τα κατάφεραν. Το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε να πανηγυρίζουν έξαλλα το 14ο τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου. Βέβαια αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν κάτω από τα δοκάρια δεν υπήρχε ο Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους «Μερένχες» στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.

Η εμφάνισή του ήταν μια εμφάνιση παγκόσμιας κλάσης για την οποία η Λίβερπουλ δεν είχε απάντηση. Οι «Κόκκινοι» κυριάρχησαν μέσα στο γήπεδο. Είχαν δεκαπέντε τελικές, έναντι μόλις δύο των αντιπάλων τους, όμως κάθε τους προσπάθεια σταματούσε πάνω στον ανίκητο Κουρτουά. Κάποιες από τις επεμβάσεις του Βέλγου είναι για να τις χαζεύει κανείς. Από ένα σημείο και μετά σου έδινε την εντύπωση πως είναι απλά ανίκητος.

Το τελικό 1-0 και φυσικά το τρόπαιο, φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή ενός παιδιού που μάλλον δεν έχει λάβει όση αναγνώριση του αξίζει. Ο τίτλος του MVP σε έναν τελικό Champions League ήρθε ως επιβράβευση μιας μαγικής χρονιάς για τον Κουρτουά. Η σεζόν κλείνει με τον 30χρονο τερματοφύλακα της Ρεάλ ως το αδιαμφησβήτητο νούμερο ένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μετά από όσα το είδαμε να κάνει στο τελευταίο ματς της χρονιάς δε νομίζουμε να χωράει ιδιαίτερη κουβέντα περί αυτού.

Ήθελε σεβασμό και τον πήρε

«Απόψε χρειαζόμουν αυτή τη νίκη. Για την καριέρα μου και όλη τη σκληρή δουλειά μου. Ήθελα να σεβαστούν το όνομά μου, γιατί δεν νομίζω ότι έχω τον σεβασμό που μου αξίζει. Ειδικά στην Αγγλία. Είδα πολλή κριτική ακόμα και μετά από μία εξαιρετική χρονιά, είδα πολλούς να λένε ότι δεν είμαι αρκετά καλός. Σήμερα έδειξα την αξία μου». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Κουρτουά μετά το σφύριγμα της λήξης του μεγάλου τελικού. Για τον ίδιο αποτελούσε ένα προσωπικό στοίχημα το να αποδείξει σε όλους ότι αξίζει περισσότερης προσοχής.

Ο τρόπος που κατάφερε να την κερδίσει ήταν σίγουρα επιβλητικός. Το 14ο τρόπαιο της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει για πάντα τη σφραγίδα του. Σε κάθε κουβέντα σχετικά με τον τελικό του 2022, ο Βέλγος θα είναι το πρώτο και το τελευταίο όνομα που θα μνημονεύουμε. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο και σπουδαίο είναι κάτι τέτοιο, ειδικά όταν μιλάμε για έναν τερματοφύλακα. «Όταν είναι ο γκολκίπερ MVP κάτι πάει λάθος στην άλλη ομάδα», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς. Κουρτουά

Ο Γερμανός μπορεί να έχει και δίκιο όμως αυτό δεν έχει την παραμικρή σημασία. Στην τελική, ο τερματοφύλακας είναι κι αυτός ένας από τους έντεκα που μπαίνουν στο γήπεδο. Ο σκοπός του είναι ακριβώς ίδιος με των υπολοίπων. Να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει.

Ο Κουρτουά έκανε ακριβώς αυτό. Το μόνο που χρειάστηκε η Ρεάλ, ήταν να βρει ένα γκολ. Για όλα τα άλλα ανέλαβε εκείνος. Φυσικά δεν περιμέναμε αυτή την εμφάνιση για να καταλάβουμε το επίπεδο και την κλάση του Βέλγου. Εδώ και δέκα χρόνια μας έχει αποδείξει και με το παραπάνω το ποιος είναι. Όσοι πέσαν από τα σύννεφα βλέποντάς τον να κατεβάζει τα ρολά στον τελικό, μάλλον δεν παρακολουθούν και πολύ ποδόσφαιρο.

Γεννημένος πρωταθλητής

Από τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, ο Κουρτουά παίζει σε ομάδες πρωταθλητισμού. Η πρώτη του γεμάτη σεζόν ήταν το 10/11 με τη φανέλα της Γκενκ. Στα 19 του τότε, πραγματοποίησε συνολικά 44 εμφανίσεις και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του βέλγικου πρωταθλήματος. Η Τσέλσι είδε στο πρόσωπό του ένα παιδί που μπορεί να διαδεχθεί τον Πετρ Τσεχ. Τον αγόρασε για μόλις 9 εκατομμύρια και τον έστειλε δανεικό στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στους «Ροχιμπλάνκος» έγινε κατευθείαν βασικός. Η παρουσία του εκεί συνέπεσε με την εκτόξευση της ομάδας υπό τις οδηγίες του Σιμεόνε. Ο δανεισμός του διήρκησε συνολικά τρία χρόνια. Τρία χρόνια γεμάτα συμμετοχές, εμπειρίες και τίτλους. Στην πρώτη του χρονιά κέρδισε του Europa League, τη δεύτερη το Copa del Rey και την τρίτη την Primera Division. Έφτασε μάλιστα και μέχρι τον τελικό του Champions League όπου και ηττήθηκε από την τωρινή του ομάδα. Στην Ατλέτικο ο Κουρτουά απέδειξε από νωρίς πως είναι ελίτ τερματοφύλακας.

Η Τσέλσι τον έφερε πίσω στο Λονδίνο και του έδωσε θέση βασικού ωθώντας στην έξοδο τον εμβληματικό Τσεχ. Στην Αγγλία ο Βέλγος συνεχίζει να κερδίζει τρόπαια. Με τους «Μπλε» κατακτά δύο Premier League και ένα FA Cup σε τέσσερεις σεζόν. Το καλοκαίρι του 2019 του χτυπά την πόρτα η Ρεάλ και ο ίδιος κάνει τα πάντα για να παίξει στη «Βασίλισσα». Τελικά τα καταφέρνει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και μετακομίζει στη Μαδρίτη.

Στην πρώτη του σεζόν εκεί η αμφισβήτηση είναι έντονη. Οι μέτριες εμφανίσεις σε συνδυασμό με την παραγκώνιση του Νάβας δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα για τον Κουρτουά. Στη συνέχεια θα αποδείκνυε σε όλους πόσο λάθος έκαναν. Μόλις βρήκε τα πατήματά του έγινε κομβικός για την ομάδα. Κέρδισε μαζί της το πρωτάθλημα του 2020 και φέτος πρωταγωνίστησε ξανά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά σε αυτή του Champions League. Πλέον κανείς δεν τολμά να τον αμφισβητήσει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ