ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Με Πέρισιτς, ο Κόντε δίνει το στίγμα της Τότεναμ που θέλει να χτίσει!

Ο Ιβάν Πέρισιτς είναι η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή της Τότεναμ, με τον Κροάτη να αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντόνιο Κόντε.

Με Πέρισιτς, ο Κόντε δίνει το στίγμα της Τότεναμ που θέλει να χτίσει!

Ο Ιβάν Πέρισιτς είχε μια φανταστική χρονιά με την Ίντερ. Ειδικά στο φινάλε της σεζόν υπήρξε ο MVP των «Νερατζούρι» σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Κροάτης εξτρέμ είναι ένας παίκτης που έχει αποδείξει εδώ και χρόνια την αξία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Όπου κι αν έπαιξε κέρδισε τίτλους έχοντας πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Η μετακίνησή του στην Τότεναμ μπορεί να μην τραβάει το ενδιαφέρον, όμως πρόκειται για μια εξαιρετική προσθήκη. Με υπογραφή Κόντε, οι «Πετεινοί» βάζουν στη μηχανή τους έναν παίκτη που διαθέτει σε μεγάλο βαθμό στοιχεία που τους λείπουν. Προσωπικότητα και εμπειρία στον πρωταθλητισμό.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Πέτυχε παντού

Ο Ιβάν Πέρισιτς δεν είναι κανείς χθεσινός. Για περισσότερο από μια δεκαετία έχει διαγράψει μια σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, έχοντας πετύχει σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε. Έγινε γνωστός με τη φανέλα της Μπριζ, όπου αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο βέλγικο πρωτάθλημα τη σεζόν 2010/2011. Εκείνη η χρονιά αποτέλεσε το διαβατήριό του για το επόμενο, μεγάλο βήμα. Το καλοκαίρι του 2011 μετακομίζει στην τότε πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπορούσια Ντόρτμουντ. Με τους Βεστφαλούς θα σημειώσει 41 εμφανίσεις, όντας ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας στην επιβλητική πορεία προς το νταμπλ.

Στα μέσα της επόμενης χρονιάς αποχωρεί με προορισμό της Βόλφσμπουργκ. Στους «Λύκους» θα παραμείνει για τρεις χρονιές και μαζί τους θα κερδίσει ένα Κύπελλο Γερμανίας και ένα Super Cup. Επόμενος και μακροβιότερος σταθμός η Ίντερ. Ο Πέρισιτς βρέθηκε στο Μιλάνο σε μια εποχή που οι «Νερατζούρι» ακόμα ψάχνονταν. Παρόλα αυτά εκείνος υπήρξε από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας για όσο έπαιξε εκεί.

Τη σεζόν 19/20 η Ίντερ προσλαμβάνει τον Αντόνιο Κόντε σαν προπονητή. Ο Ιταλός είναι γνωστός για την προτίμησή του στο 3-5-2 και ο Κροάτης ως ένας γνήσιος εξτρέμ, έδειχνε να περισσεύει στα πλάνα του. Δίνεται δανεικός στη Μπάγερν Μονάχου με την οποία σαρώνει τα πάντα κατακτώντας το περίφημο τρεμπλ. Την επόμενη χρονιά επιστρέφει στην Ίντερ και ο Κόντε τον εμπιστεύεται σαν μπακ χαφ. Ο Πέρισιτς ανταποκρίνεται εξαιρετικά. Κερδίζει τη θέση βασικού και βοηθάει τα μέγιστα ώστε η ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή του Ιταλικού ποδοσφαίρου.

Στο τέλος της σεζόν ο Κόντε αποχώρησε, όμως ο Ιντζάγκι διατήρησε το 3-5-2 και τον Πέρισιτς στον ανάλογο ρόλο. Το αποτέλεσμα; Άλλη μια σπουδαία χρονιά που και αυτή τελείωσε με τίτλο. To Copa Italia. Με το συμβόλαιό του να λήγει, η Ίντερ έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει, όμως εκείνος ήθελε μια νέα περιπέτεια. Την βρήκε στην Premier League και την Τότεναμ.

Με σφραγίδα Κόντε

Ο Πέρισιτς είναι ένας παίκτης που ο Αντόνιο Κόντε επιθυμούσε διακαώς να έχει στην Τότεναμ. Πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή; Πριν τρία χρόνια του ήταν περιττός και τώρα έγινε η πρώτη του εισήγηση για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Φυσικά οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά. Γιατί μπορεί στην πρώτη χρονιά του Ιταλού με την Ίντερ ο Πέρισιτς να παραχωρήθηκε δανεικός, όμως τη δεύτερη ήταν βασικότατος. Ο Κροάτης κέρδισε με το σπαθί του το σεβασμό και την εκτίμηση του Κόντε.

Άριστος τακτικά, χωρίς ίχνος βεντετισμού και με διάθεση να θυσιαστεί για το σύνολο, έχει ό,τι ακριβώς θέλει ο Κόντε να βλέπει στους παίκτες του. Ο ρόλος για τον οποίο τον προορίζει είναι ακριβώς εκείνος που έπαιζε και στην Ίντερ τα τελευταία δύο χρόνια. Ένας ρόλος που φαίνεται να του ταιριάζει καθώς του προσφέρει περισσότερο χώρο και μεγαλύτερο πεδίο δράσης. Ο Πέρισιτς γνωρίζει ακριβώς τα θέλω του προπονητή του ο οποίος χτίζει μια ομάδα με παίκτες που ξέρει και εμπιστεύεται.

Όσοι ποδοσφαιριστές έχουν αποκτηθεί επί των ημερών του, προέρχονται από το Ιταλικό πρωτάθλημα. Μπεντακούρ και Κουλουσέφσκι υπήρξαν αντίπαλοι του Κόντε κατά την παρουσία του στην Ίντερ. Τους είχε μελετήσει και διαθέτει πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων τους και του πως μπορούν να του φανούν χρήσιμοι. Και οι δύο έγιναν με το καλημέρα βασικοί και άκρως σημαντικοί για την Τότεναμ.

Το ίδιο φιλοδοξεί να γίνει και με τον Πέρισιτς που έρχεται για να αποτελέσει μια σταθερά ανάλογη του Έμερσον στα δεξιά. Είναι δεδομένο πως η παρουσία θα βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Βλέπετε εκτός από το αγωνιστικό, ο Κροάτης διαθέτει στοιχεία που λείπουν πολύ από το ρόστερ της Τότεναμ. Ο Κόντε προσπαθεί να εμφυσήσει στην ομάδα ένα πνεύμα νικητή που ο Πέρισιτς έχει αποδείξει εδώ και χρόνια πως διαθέτει με το παραπάνω.

Προσωπικότητα και χαρακτήρας

Στα πρώτα του ματς στον πάγκο της Τότεναμ, ο Κόντε δεν πίστευε στα μάτια του. Αυτό που συνάντησε ήταν μια ομάδα χωρίς χαρακτήρα που μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή μέσα σε ένα παιχνίδι. Τότε χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, είχε δηλώσει πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι περίμενε και πως η Τότεναμ έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει ομάδα αξιώσεων.

Η κατάκτηση της τέταρτης θέσης ήταν ένας πραγματικός άθλος που απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο σπουδαίος προπονητής είναι ο Ιταλός. Βέβαια για να πάρει την απόφαση να παραμείνει και τη νέα χρονιά στο Λονδίνο, χρειάστηκαν διαβεβαιώσεις πως η ομάδα θα ενισχυθεί με βάση τα θέλω του. Ένας πραγματικός πρωταθλητής όπως εκείνος ξέρει πως για να πετύχεις εκτός από ταλέντο, χρειάζεσαι και προσωπικότητα. Παίκτες που γνωρίζουν πώς να ανταπεξέρχονται στα δύσκολα και να μη λυγίζουν στην πίεση. Ακριβώς αυτό είναι ο Ιβάν Πέρισιτς.

Ένα παιδί που στα 33 του έχει παίξει σε τεράστιες ομάδες και έχει φάει με το κουτάλι τα μεγάλα παιχνίδια. Ο Κροάτης έχει αγωνιστεί σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε τελικό Champions League. Σε ένα ρόστερ με ελάχιστες παραστάσεις από πρωταθλητισμό, η εμπειρία του είναι υπερπολύτιμη. Για τον ίδιο η Τότεναμ αποτελεί ακόμη μια μεγάλη πρόκληση. Σε μια ομάδα που έχει τσακωθεί με τους τίτλους, θα είναι τεράστιο παράσημο αν τα καταφέρει.

Για τους «Πετεινούς» η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι μια εξαιρετική συμφωνία. Ειδικά από τη στιγμή που δεν χρειάστηκε να δώσουν ούτε μισό ευρώ στην Ίντερ. Κινήσεις όπως αυτή δείχνουν σοβαρότητα και πλάνο ομάδας που ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Αν η διαδικασία ενίσχυσης του ρόστερ συνεχιστεί σε ανάλογους ρυθμούς, η τετράδα δεν θα είναι υπέρβαση, αλλά μίνιμουμ στόχος για τον Κόντε και την ομάδα του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ