ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Λίβερπουλ και Νούνιες μπορούν να εκτοξεύσουν ο ένας τον άλλο!

Η Λίβερπουλ φαίνεται διατεθειμένη να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα για χάρη του Ντάργουιν Νούνιες που ταιριάζει γάντι στο παιχνίδι της.

Λίβερπουλ και Νούνιες μπορούν να εκτοξεύσουν ο ένας τον άλλο!

Ο Ντάργουιν Νούνιες έβγαλε μάτια με τη Μπενφίκα τη φετινή σεζόν. Σε μια μέτρια χρονιά για τους «Αετούς», ο Ουρουγουανός έσπασε τα κοντέρ σημειώνοντας 34 γκολ σε 41 συμμετοχές. Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης με τη Λίβερπουλ να είναι εκείνη που οδηγεί την κούρσα για την απόκτησή του. Βέβαια για να τα καταφέρει θα χρειαστεί να ξοδέψει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Αλλάζει το τοπίο στην επίθεση

Ο Νούνιες ήρθε στη Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2020 και από την πρώτη του χρονιά κατάφερε να ξεχωρίσει. Ένας παίκτης που κάθε του επαφή με τη μπάλα φωνάζει ποιότητα και φινέτσα. Ο Ουρουγουανός μας συστήθηκε ως ένας all around επιθετικός που έχει τη δυνατότητα να παίξει και μέσα στο κουτί αλλά και πιο περιφερειακά. Με 13 γκολ και 12 ασίστ, οι εντυπώσεις που άφησε ήταν κάτι παραπάνω από θετικές και οι μεγάλοι της Ευρώπης τον έβαλαν στο μικροσκόπιο.

Παρόλο το ενδιαφέρον ο ίδιος αποφάσισε να περιμένει. Έμεινε άλλη μια χρονιά στη Μπενφίκα και δικαιώθηκε απόλυτα. Η φετινή του σεζόν ήταν μαγική. Με τους «Αετούς» να μένουν για δεύτερη διαδοχική χρονιά πίσω από Σπόρτινγκ και Πόρτο, ο Νούνιες ήταν εκείνος που δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να λάμπει. Αυτή η λάμψη έγινε τόσο έντονη που θάμπωσε τον Κλοπ ο οποίος τον θέλει στη Λίβερπουλ εδώ και τώρα.

Ο Γερμανός βλέπει στο πρόσωπο του Νούνιες τον παίκτη που θα του δώσει ακόμη παραπάνω ποιότητα και λύσεις στην επίθεση. Μετά από χρόνια που η ομάδα του παίζει χωρίς κλασσικό φορ, ο Κλοπ φαίνεται πως αλλάζει πλάνα. Με τον Νούνιες στην κορυφή της επίθεσης οι «Κόκκινοι» θα αποκτήσουν άλλη υπόσταση στην αντίπαλη περιοχή. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα παιδί που συνδυάζει τα πάντα.

Έχει εκτόπισμα, ύψος, δύναμη, ταχύτητα, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και φονικά τελειώματα. Δηλαδή ό,τι ακριβώς χρειάζεται να έχει ένα ολοκληρωμένο σέντερ φορ στη σύγχρονη εποχή. Αυτός ο συνδυασμός στοιχείων είναι αρκετά σπάνιος και γι’ αυτό άλλωστε κοστίζει ακριβά. Με τις φετινές του εμφανίζεις ο 23χρονος Ουρουγουανός εκτός από την αξία του, εκτόξευσε και την τιμή του. Αν η Λίβερπουλ θέλει πράγματι να τον κάνει δικό της πρέπει να κάνει κάτι που δεν συνηθίζει τα τελευταία χρόνια. Να τα σκάσει χοντρά.

Show me the money

Μετά τις μεταγραφές Φαν Ντάικ (85 εκατομμύρια) και Άλισον (63 εκατομμύρια), η Λίβερπουλ σταμάτησε να ξοδεύει τόσο μεγάλα ποσά για την ενίσχυσή της. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Κλοπ κινείται πιο συνετά και η αλήθεια είναι πως αυτό της έχει βγει και με το παραπάνω. Έξυπνες κινήσεις, με χαμηλό κόστος και παίκτες που μετά από λίγο καιρό στο «Άνφιλντ» τριπλασίασαν την αξία τους.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Λουίς Ντίαζ που ήρθε τον Γενάρη από την Πόρτο έναντι 40 εκατομμυρίων. Λίγους μήνες μετά θεωρείται ένας από τους δέκα πολυτιμότερους παίκτες στον πλανήτη. Βέβαια τα έξυπνα ντιλ δεν είναι πάντα εύκολο να γίνουν. Μερικές φορές για να πάρεις αυτό που θέλεις χρειάζεται να πληρώσεις ακριβά. Στην περίπτωση του Νούνιες η Λίβερπουλ πρέπει να σπάσει την πολιτική της και να δώσει το μεγαλύτερο πόσο που έχει δώσει ποτέ για ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, η τιμή του παίκτη οροθετείται στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό που θα φαινόταν τεράστιο σε οποιαδήποτε ομάδα του πλανήτη. Πόσο μάλλον στη Λίβερπουλ που δεν έχει φτάσει ποτέ σε τριψήφιο νούμερο για μεταγραφή. Τώρα αν θέλει τον Νούνιες θα χρειαστεί να το κάνει. Σε διαφορετική περίπτωση θα τα δώσει κάποιος άλλος και το πουλάκι θα πετάξει. Βλέπετε υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες που θα ήθελαν πολύ τον παίκτη της Μπενφίκα στο δυναμικό τους.

Αν ο Κλοπ τον θέλει οφείλει να πιέσει ώστε να γίνουν γρήγορες κινήσεις. Αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ φιγουράρει ως το πρώτο φαβορί για την απόκτηση του παίκτη, όμως στη σημερινή αγορά οι ισορροπίες είναι λεπτές. Πάντως αν οι «Κόκκινοι» τα καταφέρουν θα έχουν πετύχει μια μεγάλη νίκη τόσο σε ουσία όσο και σε εντυπώσεις. Με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τελευταία, η αλήθεια είναι πως ο σύλλογος έχει ανάγκη μια τέτοια επιτυχία.

Κίνηση τόνωσης ψυχολογίας

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ψυχολογία στη Λίβερπουλ δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Ο τρόπος που χάθηκαν το πρωτάθλημα και το Champions League πλήγωσε την ομάδα του Κλοπ. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν οι «Κόκκινοι» πίστευαν βαθιά πως μπορούν να κερδίσουν και τα τέσσερα τρόπαια που διεκδικούσαν. Πράγματι έφτασαν πολύ κοντά. Η Λίβερπουλ ήταν η ομάδα που έπαιξε τα περισσότερα ματς από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια έπαιξε κάθε διαθέσιμο ματς που θα μπορούσε να παίξει.

Εκτός από τα στάνταρ παιχνίδια της Premier League, έφτασε μέχρι τον τελικό σε Carabao Cup, FA Cup και Champions League. Παρόλα αυτά στο τέλος κέρδισε μόλις δύο από τους τέσσερεις τίτλους. Τους λιγότερο σημαντικούς. Την ίδια στιγμή έχει διαμορφωθεί ένα θολό τοπίο σχετικά με την παραμονή δυο εκ των σημαντικότερων παικτών της. Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ εμφανίζουν τάσεις φυγής και αυτό δεν αρέσει σε κανέναν φίλο της ομάδας. Νούνιες

Ο Σενεγαλέζος έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να φύγει φέτος, ενώ ο Αιγύπτιος δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του και σχεδιάζει να αποχωρήσει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2023. Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προστεθεί η απώλεια του Τσουαμενί. Ο Κλοπ ήθελε πολύ τον Γάλλο, όμως εκείνος προτίμησε τη Ρεάλ και δεν πείστηκε να αλλάξει γνώμη παρά το τηλεφώνημα του Γερμανού. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, οι «Κόκκινοι» χρειάζονται κάτι που θα τους τονώσει την ψυχολογία.

Μια μεταγραφή όπως αυτή του Ντάργουιν Νούνιες μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Ένας παίκτης που συζητιέται όσο λίγοι στην Ευρώπη και παράλληλα αποτελεί κορυφαίο στόχο της αιώνιας αντιπάλου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα 100 εκατομμύρια ίσως είναι πολλά, όμως καμιά φορά χρειάζονται για να παραμείνεις στο κορυφαίο επίπεδο. Μετά από χρόνια προσεκτικής οικονομικής διαχείρισης, ήρθε η ώρα και για την Λίβερπουλ να κάνει την υπερβολή της. Το αξίζει ή όχι ο Ντάργουιν Νούνιες;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ