ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο περιζήτητος Ραφίνια έχει τη μισή Ευρώπη να σφάζεται τα πόδια του!

Ο Ραφίνια της Λιντς είναι από τους πλέον περιζήτητους παίκτες της μεταγραφικής περιόδου και μένει να δούμε που τελικά θα καταλήξει.

Ο περιζήτητος Ραφίνια έχει τη μισή Ευρώπη να σφάζεται τα πόδια του!

Η Λιντς αγόρασε τον Ραφίνια το καλοκαίρι του 2020 και η αλήθεια είναι πως αυτή ήταν η πιο πετυχημένη της μεταγραφή μετά την επιστροφή της στην Premier League. Ο Βραζιλιάνος ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στην Αγγλία την τελευταία διετία. Με τις εμφανίσεις προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν αρκετά χρήματα για να τον αποκτήσουν. Με τη Λιντς να είναι πλέον μικρή για να καλύψει τις φιλοδοξίες του, ο Ραφίνια θεωρείται δεδομένο ότι θα αποχωρήσει. Για που όμως;

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Σωστό timing για το επόμενο βήμα

Ο Ραφίνια ήταν η τελευταία μεταγραφή της Λιντς στο ιστορικό για τον σύλλογο καλοκαίρι του 2020. Η επιστροφή στην Premier League μετά από τόσα χρόνια, ήταν μια τεράστια στιγμή για την ομάδα. Η διοίκηση ήθελε να εδραιωθεί η Λιντς στη μεγάλη κατηγορία και να μην μετατραπεί σε ασανσέρ. Γι’ αυτό φρόντισε να ενισχύσει το ρόστερ με ποιοτικές προσθήκες που θα εξασφάλιζαν άνετα το στόχο της παραμονής. Πράγματι στην πρώτη της σεζόν η Λιντς εντυπωσίασε. Έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, τερμάτισε στην ένατη θέση και κέρδισε φίλους και εντυπώσεις.

Ο Ραφίνια ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Με την ταχύτητα και την τεχνική του, έγινε μια από τις σημαντικότερες σταθερές στην ομάδα του Μπιέλσα. Παίζοντας στα δεξιά της επίθεσης ήταν από τους καλύτερους εξτρέμ του πρωταθλήματος και σύντομα τράβηξε τα βλέμματα. Πολλές μεγάλες ομάδες τον έβαλαν στις μεταγραφικές τους λίστες και προσπάθησαν να τον πάρουν από τη Λιντς το περασμένο καλοκαίρι.

Τελικά ο Βραζιλιάνος αποφάσισε πως δεν είχε έρθει η στιγμή για να δοκιμάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Η δεύτερη σεζόν της Λιντς στην κατηγορία δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη, όμως ο Ραφίνια κατάφερε και πάλι να λάμψει. Ήταν από τους λίγους που διασώθηκαν από το ναυάγιο που λίγο έλειψε να στείλει την ομάδα πίσω στην Championship.

Στο διάστημα αυτό συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, κλήθηκε στην εθνική Βραζιλίας και κατάλαβε πως πλέον ήρθε η ώρα να αποχωρήσει. Αυτό αναμένεται να συμβεί το φετινό καλοκαίρι, όμως η ομάδα που θα τον κάνει δικό της θα χρειαστεί να πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Οι πρώτες προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία της Λιντς ήδη απορρίφθηκαν. Το κλαμπ έκανε γνωστό σε όλους πως αν θέλουν τον Ραφίνια θα χρειαστεί να δώσουν τουλάχιστον 70 εκατομμύρια ευρώ.

Πολλοί μνηστήρες, ένας πόθος

Αυτή τη στιγμή οι ομάδες που ασχολούνται πιο ενεργά με την περίπτωση του Ραφίνια είναι οι Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα. Πιο παλιά τον είχαν τσεκάρει επίσης Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Βαυαροί μετά την απόκτηση Μανέ λογικά βγαίνουν εκτός κούρσας, ενώ οι Παριζιάνοι έχουν ρίξει το βάρος της ενίσχυσής τους στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Από τις τωρινές ενδιαφερόμενες άλλες έχουν προχωρήσει περισσότερο και άλλες λιγότερο την υπόθεση.

Η Άρσεναλ είναι η μόνη που έχει κάνει επίσημη πρόταση. Οι «Κανονιέρηδες» πρόσφεραν 55 εκατομμύρια τα οποία η Λιντς απέρριψε. Όπως φαίνεται είναι διατεθειμένοι να επανέλθουν με βελτιωμένη προσφορά όμως η απουσία τους από το Champions League αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Η Τότεναμ έχει ενημερώσει τη Λιντς ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση για τον παίκτη. Οι «Πετεινοί» θέλουν να προσθέσουν τον Ραφίνια δίπλα στους Σον, Κέιν, Κουλουσέφσκι και να απογειώσουν την επιθετική τους γραμμή.

Η Τσέλσι δεδομένα ενδιαφέρεται, αλλά οι αλλαγές στα διοικητικά έχουν καθυστερήσει κάπως τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Πάντως ο νέος ιδιοκτήτης αναμένεται να σπρώξει αρκετό χρήμα ώστε οι «Μπλε» να συνεχίσουν στα μονοπάτια των επιτυχιών και μετά την εποχή Αμπράμοβιτς. Τέλος έχουμε τη Μπαρτσελόνα. Η περίπτωσή της διαφέρει αρκετά σε σχέση με των τριών ομάδων του Λονδίνου. Οι «Μπλαουγκράνα» έχουν καταλήξει σε προφορική συμφωνία με τον παίκτη, αλλά δυσκολεύονται αρκετά να καλύψουν τις υψηλές απαιτήσεις της Λιντς.

Τα οικονομικά προβλήματα σε συνδυασμό με τα πολλά ανοιχτά μεταγραφικά μέτωπα, καθιστούν τη συγκεκριμένη μεταγραφή αρκετά δύσκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά η Μπαρτσελόνα έχει έναν τεράστιο σύμμαχο στην προσπάθεια απόκτησης του Ραφίνια. Αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον παίκτη ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως η προτίμησή του είναι η μετακόμιση στη Βαρκελώνη. Όπως καταλαβαίνετε το τοπίο σχετικά με τον επόμενο προορισμό του Βραζιλιάνου εξτρέμ παραμένει αρκετά θολό.

Πάνω απ’ όλα το πλάνο

Παρά τις κάπως υπερβολικές αξιώσεις της Λιντς, ο Ραφίνια θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσει το φετινό καλοκαίρι. Αυτή η διετία στο Νησί τον ωρίμασε και τον βελτίωσε σαν παίκτη. Στα 25 του είναι πλέον έτοιμος για το μεγάλο βήμα, όμως οφείλει να διαλέξει προσεκτικά τον επόμενο προορισμό του. Για τους παίκτες που κάνουν ένα τέτοιο άλμα στην καριέρα τους το σημαντικότερο είναι να παίζουν. Όχι απαραίτητα ως βασικοί και αναντικατάστατοι αλλά ως σημαντικά κομμάτια του ροτέισον.

Για να συμβεί αυτό, η ομάδα που θα επιλέξει πρέπει να του παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πλάνο αξιοποίησης. Στην Τσέλσι για παράδειγμα αυτό δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν. Oι «Μπλε» διαθέτουν αρκετούς μεσοεπιθετικούς παίκτες, ενώ σπάνια παίζουν με καθαρά εξτρέμ. Επίσης ως μεγάλος τους στόχος εμφανίζεται ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Τα πράγματα στην ομάδα είναι λίγο μπερδεμένα και για τον Ραφίνια αυτό το μπέρδεμα μόνο ευνοϊκό δεν είναι. Ραφίνια

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στη Μπαρτσελόνα. Ο Τσάβι και η διοίκηση φαίνεται να προτιμούν την ανανέωση του Ντεμπελέ από την αγορά του Ραφίνια. Αν ο Γάλλος τελικά παραμείνει, τότε η υπόθεση του Βραζιλιάνου δεν θα προχωρήσει. Κανείς ωστόσο δεν ξέρει ποτέ θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος για τον παίκτη που καίγεται για μεταγραφή. Από την άλλη μεριά Τότεναμ και Άρσεναλ προσφέρουν ένα πιο ξεκάθαρο πλάνο.

Στους «Πετεινούς» θα είναι είτε βασικός, είτε πρώτη αλλαγή στην επίθεση. Με πιο απλά λόγια έχει εξασφαλισμένα μπόλικα αγωνιστικά λεπτά. Τέλος στην Άρσεναλ θεωρείται δεδομένο ότι θα πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι. Ο πολυθεσίτης Σάκα θα μετακομίσει στα αριστερά και ο Ραφίνια θα πάρει τη θέση στα δεξιά της επιθετικής τριάδας. Βέβαια στο τέλος της ημέρας όλα αυτά είναι σενάρια και εικασίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως από τη νέα σεζόν ο Ραφίνια θα βρίσκεται εκεί που ανήκει. Στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ