Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η Μίλαν ό,τι (δεν) πληρώνει, (δεν) παίρνει!
Topics

Η Μίλαν ό,τι (δεν) πληρώνει, (δεν) παίρνει!

Η αδυναμία της Μίλαν να ξοδέψει σημαντικά ποσά, οδηγεί τους μεταγραφικούς της στόχους σε συμφωνίες με ομάδες που πληρώνουν καλύτερα.

29.06.2022 | 13:44

Η Μίλαν ολοκλήρωσε μια μαγική σεζόν, η οποία την έφερε ξανά στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου μετά από έντεκα χρόνια απουσίας. Οι «Ροσονέρι» έχτισαν έξυπνα και χωρίς μεγάλο κόστος μια ομάδα που απέδειξε ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Από δω και πέρα ωστόσο, θα χρειαστεί η διοίκηση να ξοδέψει περισσότερο χρήματα για να παραμείνει η ομάδα ανταγωνιστική. Κάτι που μέχρι στιγμής δε δείχνει διατεθειμένη να κάνει.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Χάνει τους κλεισμένους

Τα δύο ονόματα που απασχόλησαν πιο έντονα την καθημερινότητα της Μίλαν τους τελευταίους μήνες είναι ο Σβεν Μπότμαν και ο Ρενάτο Σάντσες. Οι δύο άσσοι της Λιλ παρέμειναν στην ομάδα μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, όμως ήταν δεδομένο πως θα αποχωρούσαν το φετινό καλοκαίρι. Η Μίλαν είχε ασχοληθεί με τις περιπτώσεις τους ήδη από τον περασμένο χειμώνα. Ο Ολλανδός στόπερ και ο Πορτογάλος χαφ ήταν δύο παίκτες που άρεσαν πολύ στον Μαλντίνι και που θεωρητικά ταίριαζαν τέλεια στο νεανικό σύνολο του Πιόλι.

Ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής είχε κάνει αρκετή προεργασία και στις δύο περιπτώσεις, σε σημείο που οι παίκτες εμφανίζονταν κλεισμένοι από τους «Ροσονέρι». Μάλιστα προορίζονταν να έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα της νέας σεζόν, αφού λογίζονταν ως μεταγραφές εντεκάδας. Ο μεν Μπότμαν ως παρτενέρ του Τομόρι στο κέντρο της άμυνας και ο δε Σάντσες ως αντικαταστάτης του Κεσί στα χαφ. Κι ενώ θεωρητικά η Μίλαν ήταν έτοιμη να καλύψει δύο πολύ σημαντικά κενά, τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο.

Η αδυναμία για μια -έστω μικρή- οικονομική υπέρβαση που θα τελείωνε άμεσα τις μεταγραφές, έβαλε κι άλλες ομάδες στο κόλπο. Κάπως έτσι ο Μπότμαν υπέγραψε ήδη στη Νιουκάστλ και ο Σάντσες βρίσκεται μια ανάσα από την Παρί Σεν Ζερμέν. Δύο σύλλογοι που δεν αγγίζουν ούτε κατά διάνοια την αίγλη της Μίλαν, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή διαθέτουν πιο μεγάλο πορτοφόλι.

Ωστόσο το θέμα είναι πως Νιουκάστλ και Παρί δεν έκαναν και τίποτα εξωπραγματικές προσφορές για τους δύο ποδοσφαιριστές. Οι «Καρακάξες» έκλεισαν τον Ολλανδό για 37 εκατομμύρια, ενώ οι Παριζιάνοι προσφέρουν μόλις 10 στη Λιλ για τον Σάντσες. Το αναφέρουμε αυτό για να δείξουμε πως δεν πρόκειται για δύο παράλογα ντιλ που καταρρίπτουν τη λογική. Η Μίλαν έχασε δύο κορυφαίους μεταγραφικούς στόχους που θεωρητικά θα μπορούσε να αγοράσει μαζί για μόλις 50 εκατομμύρια. Αυτό είναι πρόβλημα.

Δυσκολεύεται να κρατήσει και αυτούς που ήδη έχει

Αυτή η οικονομική δυσπραγία της Μίλαν δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο στις μεταγραφές, αλλά και στις ανανεώσεις. Πέρυσι αποχώρησαν ως ελεύθεροι δύο παίκτες που η ομάδα ήθελε διακαώς να παραμείνουν. Ο Ντοναρούμα έφυγε για την Παρί και ο Τσαλχάνογλου για την Ίντερ, η οποία του πρόσφερε ένα εκατομμύριο παραπάνω ετησίως. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπορεί να έκανε τις δύο αυτές απώλειες να ξεχαστούν γρήγορα, ωστόσο δεν παύει να πρόκειται για δύο παίκτες που η Μίλαν ήθελε να κρατήσει και δεν τα κατάφερε.

Φέτος το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται με τον Κεσί. Ο Ιβοριανός χαφ υπήρξε στυλοβάτης των «Ροσονέρι» τα τελευταία χρόνια, όμως αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης που του έκαναν. Έτσι αποχώρησε και αυτός ελεύθερος με προορισμό την Μπαρτσελόνα. Από εκεί και πέρα η Μίλαν κινδυνεύει να πάθει τα ίδια και με τον Λεάο το επόμενο καλοκαίρι. Ο Πορτογάλος ήταν ο παίκτης αποκάλυψή της φετινής σεζόν.

Η βελτίωση του υπήρξε ραγδαία και η συμβολή του στην κατάκτηση του τίτλου τεράστια. Στα 23 του δείχνει να έχει πολύ υψηλό ταβάνι και μοιάζει ικανός να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους εξτρέμ στον κόσμο τα επόμενα χρόνια. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2023 και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα για να ανανεώσει. Η συγκεκριμένη απώλεια θα είναι τεράστιο πλήγμα για τον σύλλογο που πρέπει πάση θυσία να βρει έναν τρόπο να κρατάει εκεί τους καλύτερους παίκτες του.

Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τη Μίλαν. Μια από τις πιο βαριές φανέλες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που όλοι θέλουν να τη βλέπουν να πρωταγωνιστεί. Την περασμένη σεζόν κατάφερε να αφήσει πίσω της αντιπάλους με μεγαλύτερα μπάτζετ, όμως αυτό είναι δύσκολο να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Οι «Ροσονέρι» φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν σε Ιταλία και Ευρώπη και για να συμβεί αυτό χρειάζεται να είναι όσο πιο δυνατοί γίνεται.

Κρίσιμη συνέχεια

Η Μίλαν έχασε τον Μπότμαν και μάλλον θα χάσει και τον Σάντσες, όμως δεν πρόκειται να τα βάψει μαύρα. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, τα δύο αυτά παιδιά είναι εξαιρετικοί παίκτες αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλύτεροι. Αν αντί για εκείνους έρθουν ποδοσφαιριστές ανάλογου ή καλύτερου επιπέδου, τότε τα πάντα θα ξεχαστούν γρήγορα. Το θέμα είναι η ομάδα να ενισχυθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, στις θέσεις που διαπιστωμένα έχει ανάγκη. Αυτές είναι τα στόπερ, τα χαφ, τα εξτρέμ και το φορ.

Σε όλες αυτές τις θέσεις η Μίλαν χρειάζεται παίκτες καλύτερους από αυτούς που ήδη έχει. Το τελευταίο όνομα που προέκυψε ήταν αυτό του Χακίμ Ζίγιεχ. Μετά από δύο μέτριες σεζόν στην Τσέλσι, ο Μαροκινός ψάχνει την ομάδα που θα τον βοηθήσει να αναδείξει τις πλούσιες αρετές του. Η Αγγλία ίσως να μην ήταν και η καλύτερη επιλογή για το παιχνίδι του ντελικάτου, τεχνίτη αλλά και αργού, αδύναμου Ζίγιεχ.

Ειδικά υπό τις οδηγίες ενός προπονητή όπως ο Τούχελ που απαιτεί pressing ακόμα και από τους αναπληρωματικούς. Αυτό δεν σημαίνει πως ο πρώην παίκτης του Άγιαξ δεν είναι ένας εξαιρετικός και επικίνδυνος ποδοσφαιριστής. Τα σπάνια τεχνικά χαρακτηριστικά του και το φαρμακερό αριστερό πόδι είναι στοιχεία που η Μίλαν σίγουρα έχει ανάγκη. Ο Ζίγιεχ μπορεί κάλλιστα να γίνει το αντίβαρο του Λεάο στη δεξιά πλευρά.

Με αυτούς στις πτέρυγες ο Πιόλι θα έχει ένα εξαιρετικό δίδυμο ικανό για μεγάλες ζημιές. Αν στη συνέχεια αποκτηθεί και ένα πρωτοκλασάτο σέντερ φορ θα μιλάμε για την απόλυτη αναβάθμιση στην επίθεση. Με τα αν όμως δεν κάνουμε δουλειά και η Μίλαν οφείλει να γίνει περισσότερο αποφασιστική στη συνέχεια των μεταγραφών. Η περίπτωση του Ζίγιεχ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξει τις προθέσεις της. Η Τσέλσι τον παραχωρεί, εκείνος θέλει να φύγει και το έδαφος είναι κάτι παραπάνω από πρόσφορο. Για να δούμε.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version