ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Κάλβιν Φίλιπς δεν έρχεται στη Σίτι για να κάνει τον κομπάρσο!

Ο Κάλβιν Φίλιπς θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι σε μια κίνηση γεμάτη ουσία για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Κάλβιν Φίλιπς δεν έρχεται στη Σίτι για να κάνει τον κομπάρσο!

Ο Κάλβιν Φίλιπς έχει ξεχωρίσει στα αγγλικά γήπεδα πριν ακόμη η Λιντς πάρει την άνοδο για την Premier League. Ο Άγγλος μέσος είχε δύο εξαιρετικές σεζόν στην Championship που έκαναν το όνομά του να ακούγεται αρκετά έντονα. Στη μεγάλη κατηγορία, συνέχισε σε ανάλογους ρυθμούς και σύντομα έγινε στόχος για σχεδόν όλες τις ομάδες του Big 6. Ο Πίρλο του Γιορκσάιρ -όπως είναι το παρατσούκλι του- θα πραγματοποιήσει φέτος το μεγάλο βήμα τεστάροντας τις δυνάμεις του σε ένα από τα πιο απαιτητικά περιβάλλονοντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ήθελαν πολύ ο ένας τον άλλο

Μετά την αποχώρηση του εμβληματικού Φερναντίνιο, ήταν δεδομένο πως η Σίτι θα κινούταν για την απόκτηση ενός χαφ. Όπως και στην περίπτωση του φορ με τον Χάαλαντ, έτσι και σε αυτή του κεντρικού μέσου, ο Πεπ ήξερε ακριβώς τι ήθελε. Σε αντίθεση με ό,τι βλέπουμε συχνά σε κορυφαίες ομάδες, εδώ δεν υπήρξε καμία παρέλαση ονομάτων και υποψήφιων μεταγραφικών στόχων. Η Σίτι ήθελε τον Χάαλαντ για να καλύψει το κενό στην επίθεση και τον πήρε.

Το ίδιο συγκεκριμένη ήταν και η στόχευση για τον παίκτη που θα αντικαθιστούσε τον Φερναντίνιο. Ο Κάλβιν Φίλιπς ήταν η πρώτη επιλογή στη λίστα και χωρίς πολλά πολλά η μεταγραφή του έκλεισε. Και μπορεί τυπικά να ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο, αλλά ουσιαστικά η υπόθεση έχει τελειώσει εδώ και μια βδομάδα. Πριν καλά καλά μπει ο Ιούλιος, οι «Πολίτες» ολοκλήρωσαν δύο μεταγραφές παικτών που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και που ο Πεπ ήθελε πολύ στο ρόστερ του.

Κι αν ο Χάαλαντ είναι ένας παίκτης που είναι υπεράνω γούστου και προτιμήσεων, ο Φίλιπς αποτελεί μια προσωπική επιλογή του Καταλανού τεχνικού. Όπως αποδείχτηκε τα αισθήματα ήταν αμοιβαία. Ο Άγγλος χαφ δεν καιγόταν να φύγει από τη Λιντς. Εκεί είναι η πόλη του, το μέρος που γεννήθηκε, η ομάδα που αγάπησε και που έχει περάσει σε αυτή όλη του την επαγγελματική καριέρα. Όταν η Γιουνάιτεντ ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του εκείνος γέλασε και δεν ασχολήθηκε καν.

Όταν όμως έμαθε πως ο Γκουαρντιόλα τον θέλει στη Σίτι, τα πάντα άλλαξαν. Ο Φίλιπς θεώρησε τιμή του να παίξει για τον Πεπ, τον οποίο θεωρεί τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο. Έτσι τα πράγματα εξελίχθηκαν αρκετά γρήγορα καθώς η Λιντς δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία ενός δικού της παιδιού που πρόσφερε τα μέγιστα όσα χρόνια βρέθηκε εκεί.

Λύσεις σε πολλά προβλήματα

Στα 26 του, ο Φίλιπς βρίσκεται στην καλύτερη και πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Μετρά ήδη δύο σεζόν στην Premier League, κατά τις οποίες εξελίχθηκε σαν παίκτης και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους μέσους της κατηγορίας. Τον Σεπτέμβρη του 2020 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Αγγλίας και έκτοτε βρίσκεται μόνιμα στις κλήσεις του Σάουθγκεϊτ. Μάλιστα ήταν βασικός στο πρόσφατο Euro, που τα «Τρία Λιοντάρια» έφτασαν μια ανάσα από το τρόπαιο χάνοντας στα πέναλτι από την Ιταλία.

Όπως καταλαβαίνετε δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο τυχαίο ποδοσφαιριστή ή με ένα στοίχημα. Ο Φίλιπς είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης που έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεχωρίσει στο κορυφαίο επίπεδο. Στη Λιντς έκανε πράγματα και θαύματα και ο φετινός πολύμηνος τραυματισμός του, κόστισε τα μέγιστα στην ομάδα του που χωρίς αυτόν λίγο έλειψε να υποβιβαστεί. Δυνατός, σκληρός, με αστείρευτες δυνάμεις και αξιοσημείωτη ικανότητα στις μεταβιβάσεις, είναι μια τέλεια προσθήκη για το γρήγορο τέμπο της Σίτι. Φίλιπς

Η ικανότητα του να παίξει τόσο ως αμυντικό, όσο και ως κεντρικό χαφ δίνει περισσότερες επιλογές στον Πεπ. Ο Φίλιπς μπορεί άνετα να δώσει ανάσες στον Ρόντρι αλλά να παίξει και μαζί του σε σχήματα που απαιτούν περισσότερη ένταση και τρεξίματα. Με την προσθήκη του, η Σίτι ισχυροποιεί ακόμη περισσότερη την ήδη πανίσχυρη μεσαία γραμμή της που έχει επιλογές για όλα τα γούστα.

Αν δεν αποχωρήσει κανείς, η νέα σεζόν θα ξεκινήσει με τους Ντε Μπρούιν, Σίλβα, Γκουντογκάν, Ρόντρι και Φίλιπς στα χαφ. Ο 26χρονος Άγγλος έρχεται να προστεθεί σε μια μεσαία γραμμή αποτελούμενη από παίκτες υψηλότατης ποιότητας με την ικανότητα να προσαρμόζονται σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Φυσικά ο στόχος του δεν είναι να μείνει στο παρασκήνιο, αλλά να δείξει ότι μπορεί να σταθεί σαν ίσος προς ίσο ανάμεσά τους.

Δεν ήρθε για να κάτσει στον πάγκο

Όσοι νομίζουν πως ο Φίλιπς έρχεται στη Σίτι για να κάνει τα ρεπό του Ρόντρι γελιούνται. Ένας παίκτης που στα 26 του είναι βασικός στην εθνική και με το Μουντιάλ να πλησιάζει, δεν πάει πουθενά με σκοπό να είναι κομπάρσος. Ακριβώς γι’ αυτό θα παλέψει και ο Φίλιπς σε αυτή τη νέα περιπέτεια με τους «Πολίτες». Όπως έχουμε διαπιστώσει αρκετές φορές, ο Γκουαρντιόλα είναι οπαδός του ροτέισον.

Δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του ρόστερ του και εξαντλεί κάθε πιθανότητα πριν τους περιθωριοποιήσει. Το είδαμε και πέρυσι με τον Γκρίλις. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός ήταν μια πανάκριβη μεταγραφή από την Άστον Βίλα που ήρθε στο «Έτιχαντ» με τεράστιες προσδοκίες. Ξεκίνησε βασικός τη σεζόν, όμως σταδιακά η απόδοσή του άρχισε να πέφτει. Παρόλα αυτά δεν… εξαφανίστηκε. Συνέχισε να παίρνει αγωνιστικά λεπτά με τον Πεπ να πιστεύει πως η ερχόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη για εκείνον.

Ο Καταλανός τεχνικός ξέρει καλά πως το ποδόσφαιρο που παίζει είναι πολύ απαιτητικό. Είναι λογικό για παιδιά που δεν έχουν ξαναπαίξει σε αυτό το επίπεδο να δυσκολεύονται. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει αυτόματα να καούν με τη μία. Ο Φίλιπς λοιπόν θα πάρει τις ευκαιρίες του και είναι στο χέρι του πόσο και αν θα τις εκμεταλλευτεί.

Πάντως κάτι μας λέει πως η πρώτη του σεζόν θα είναι καλύτερη από εκείνη του Γκρίλις. Η ικανότητα και η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις είναι στοιχεία που ο Πεπ εκτιμά πολύ. Το μεγάλο στοίχημα για εκείνον είναι να καταφέρει να τα διατηρήσει σε έναν σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό. Αυτό μένει να φανεί στο γήπεδο. Σε θεωρητικό επίπεδο πάντως, η Σίτι πραγματοποίησε μια εξαιρετική μεταγραφή με σημαντικές πιθανότητες να βγει. Και το καλοκαίρι δεν είναι ούτε στη μέση του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ