Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η Μπαρτσελόνα παραμένει η ομάδα που όλοι θέλουν να παίξουν σε αυτή!
Topics

Η Μπαρτσελόνα παραμένει η ομάδα που όλοι θέλουν να παίξουν σε αυτή!

Η Μπαρτσελόνα πήρε τον Λεβαντόφσκι και έδειξε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει παραμένει ένα κολοσσιαίο ποδοσφαιρικό brand name.

18.07.2022 | 19:14

Η απόκτηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι μια τεράστια κίνηση για τη Μπαρτσελόνα. Ο Πολωνός είναι ο πλέον σεσημασμένος σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων την τελευταία τριετία και η παρουσία του εκτοξεύει τους «Μπλαουγκράνα». Σε μια περίοδο που ο Λαπόρτα προσπαθεί να κλείσει τις πληγές που άφησε η διοίκηση Μπαρτομέου, το όνομα του συλλόγου παραμένει εγγύηση για τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου. Παρά τα οικονομικά προβλήματα και την αγωνιστική κατηφόρα των τελευταίων χρόνων, όλοι εξακολουθούν να θέλουν να παίξουν για τη Μπαρτσελόνα.

Δεν θες να χάνεις ούτε μία σημαντική είδηση; Θες να τα βλέπεις όλα για όλα; Ε τότε πρέπει να μας ακολουθήσεις στο Facebook!

Ο Λέβα έβλεπε μόνο Μπάρτσα

Το σίριαλ απόκτησης του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τελείωσε και είχε happy end για τη Μπαρτσελόνα. Πρόκειται φυσικά για μια τεράστια μεταγραφή, με τους «Μπλαουγκράνα» να αποκτούν πλέον άλλη υπόσταση στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πολωνός είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ όχι μόνο της σύγχρονης εποχής, αλλά της ιστορίας. Η σχέση του με το γκολ είναι μια σχέση λατρείας που όσο περνάνε τα χρόνια αντί να φθείρεται, φουντώνει όλο και περισσότερο.

Τα 153 τέρματα που σημείωσε τα τελευταία τρία χρόνια (!!!) μιλούν από μόνα τους. Έτσι πάει στον κάλαθο των αχρήστων κάθε κουβέντα περί ηλικίας. Ναι ο Λεβαντόφσκι είναι 34 αλλά δεν έχει δείξει ούτε κατά διάνοια ότι η απόδοσή του έχει φθίνουσα πορεία. Το ακριβώς αντίθετο θα λέγαμε. Το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και καταφτάνει στη Βαρκελώνη για να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Τσάβι τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση αφού πλέον διαθέτει έναν γνήσιο killer που έρχεται στην ομάδα του με τεράστιο κίνητρο να πετύχει. Βλέπετε για τον Λεβαντόφσκι δεν υπήρχε άλλη ομάδα εκτός της Μπαρτσελόνα. Ήθελε να είναι εκεί και κίνησε γη και ουρανό για να καταφέρει. Η Μπάγερν ήθελε να τον κρατήσει. Η Τσέλσι και η Παρί έδειξαν έντονο ενδιαφέρον. Μάταια. Όλοι έπαιρναν την ίδια απάντηση. Μόνο Μπαρτσελόνα. Ο Πολωνός είχε καταλήξει σε αυτή την απόφαση εδώ και καιρό.

Πιο συγκεκριμένα από τον περασμένο Φλεβάρη. Όταν και αποφάσισε ότι η πρόταση της Μπάγερν για ανανέωση δεν ήταν αυτή που θα ήθελε. Κι όσοι νομίζουν πως το κριτήριο ήταν οικονομικό κάνουν λάθος. Οι πληροφορίες που έρχονται από Ισπανία λένε πως ο Λεβαντόφσκι έκανε μεγάλο ψαλίδι στις απολαβές του για να παίξει στους «Μπλαουγκράνα». Αυτό που τον κέρδισε ήταν το πρότζεκτ και η εμπιστοσύνη που φάνηκε μέσα από το τριετές συμβόλαιο που του πρότειναν.

Με όπλο το όνομά της

Αν ο Λεβαντόφσκι δεν είχε δείξει τέτοια θέληση και δεν είχε πιέσει, η μεταγραφή αυτή δεν θα είχε γίνει ποτέ. Θυμίζουμε πως μέχρι πριν ένα μήνα τα κορυφαία στελέχη της Μπάγερν ξεκαθάριζαν πως ο 34χρονος φορ θα παραμείνει στην ομάδα και θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του. Μάλιστα τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν και μια άσχημη τροπή, καθώς ο παίκτης αντέδρασε έντονα στην επιμονή των Βαυαρών να τον κρατήσουν εκεί παρά την θέλησή του. Τελικά η κατάσταση εξομαλύνθηκε σταδιακά και ο Λέβα βρίσκεται εκεί που εξαρχής ήθελε.

Μετά από οχτώ χρόνια γεμάτα σπουδαίες επιτυχίες στη Γερμανία, μετακομίζει στη Βαρκελώνη για να γράψει κι εδώ τη δική του ιστορία. Καταλαβαίνετε πως όταν ένας παίκτης σαν τον Λεβαντόφσκι παίρνει την απόφαση να υπογράψει σε μια ομάδα σημαίνει πως βλέπει σε αυτή την προοπτική να κερδίζει τρόπαια. Όχι σε βάθος χρόνου. Άμεσα. Μετά από μια τριετία με μόλις ένα Κύπελλο Ισπανίας, η Μπαρτσελόνα είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στους τίτλους και προφανώς πείθει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Διαφορετικά δεν θα υπέγραφαν σε αυτή παίκτες που είναι περιζήτητοι στην Ευρώπη και διαθέτουν εξαιρετικά βιογραφικά. Ο Λεβαντόφσκι μπορεί να είναι το πιο φανταχτερό όνομα αλλά πριν από αυτόν έχει προηγηθεί η απόκτηση των Κεσί, Κρίστενσεν, Ραφίνια και φυσικά η ανανέωση του Ντεμπελέ. Και οι τέσσερεις αυτοί ποδοσφαιριστές είχαν προτάσεις από κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, όμως προτίμησαν την Μπαρτσελόνα ακόμη κι αν ενδεχομένως αυτό κόστισε στην τσέπη τους.

Όλοι τους θα είναι παίκτες της την επόμενη σεζόν, επειδή ήθελαν να είναι και επειδή προσπάθησαν για αυτό. Παρά την πτωτική πορεία των τελευταίων ετών, το brand name του συλλόγου παραμένει εκ των κορυφαίων παγκοσμίως. Σε μια περίοδο που τα οικονομικά της ομάδας είναι ακόμη δύσκολα, η προσωπική επιθυμία πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών να παίξουν σε αυτή, κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.

Επόμενος στόχος ο Κουντέ

Η Μπαρτσελόνα λοιπόν έχει ήδη συμπληρώσει 4+1 πολύ σημαντικές προσθήκες που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλάνα του Τσάβι. Το παζλ ωστόσο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Μετά τις προσθήκες των Ντεμπελέ και Ραφίνια, γράφαμε τις προάλλες από εδώ, ότι αν αποκτηθεί και ο Λεβαντόφσκι το τοπίο στην επίθεση θα έχει πλέον ξεκαθαρίσει. Τελικά οι εξελίξεις έτρεξαν γρήγορα και πλέον η Μπαρτσελόνα έχει μια πανίσχυρη επιθετική γραμμή.

Στο κέντρο υπάρχει πάντα το ζήτημα με τον Ντε Γιονγκ όμως αν τελικά ο Ολλανδός παραμείνει, κάτι μας λέει ότι θα είναι βασικός. Ο Τσάβι τον γουστάρει φουλ και αν δεν υπήρχε το οικονομικό ζήτημα δεν θα συζητούσε καν την παραχώρησή του. Πάντως παρά τις φήμες, ο παίκτης βρίσκεται κανονικά στην προετοιμασία και έχει ως προτεραιότητα να μείνει. Οι επόμενες προσθήκες λοιπόν αναμένεται να γίνουν στην άμυνα. Εκεί ο μεγάλος στόχος ακούει στο όνομα Ζιλ Κουντέ.

Ο Γάλλος στόπερ της Σεβίλλης έχει εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια και είναι λογικό να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγάλων. Πέρυσι η Τσέλσι έφτασε μια ανάσα από την απόκτησή του όμως δεν τα κατάφερε. Φέτος εξακολουθεί να τον διεκδικεί, όμως ο παίκτης έχει ζητήσει από τη Σεβίλλη να περιμένει. Γιατί; Γιατί θέλει να δώσει χρόνο στη Μπαρτσελόνα ώστε να ετοιμάσει την κατάλληλη πρόταση που θα τον φέρει στο «Καμπ Νου».

Ο Κουντέ θέλει να βαδίσει στα χνάρια των Λεβαντόφσκι, Κεσί, Κρίστενσεν, Ραφίνια και Ντεμπελέ σπρώχνοντας την κατάσταση με προσωπικούς του χειρισμούς. Η απόκτησή του θα συνιστά τεράστια επιτυχία καθώς μιλάμε για έναν εκ των πιο υποσχόμενων στόπερ των ευρωπαϊκών γηπέδων. Μαζί με τον Αραούχο μπορούν να συνθέσουν ένα δίδυμο στο οποίο οι Καταλανοί μπορούν να στηριχτούν για χρόνια. Όπως φαίνεται οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν γρήγορα και σε αυτή την υπόθεση. Μένει να δούμε αν η Μπαρτσελόνα θα καταφέρει ακόμη ένα μεγάλο κόλπο στις φετινές μεταγραφές.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version