ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Τσάβι και τα υπέροχα διλήμματα για την επίθεση της Μπαρτσελόνα!

Ο Τσάβι έχει να διαχειριστεί μια επιθετική γραμμή γεμάτη από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και καλείται να βρει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό.

Ο Τσάβι και τα υπέροχα διλήμματα για την επίθεση της Μπαρτσελόνα!

Από τότε που ο Τσάβι ανέλαβε τα ηνία της Μπαρτσελόνα, η διοίκηση έχει δείξει ξεκάθαρη πρόθεση να τον στηρίξει. Το ρόστερ των «Μπλαουγκράνα» σήμερα δεν έχει καμία σχέση με ότι παρέλαβε ο Ισπανός τεχνικός πριν μερικούς μήνες. Υπάρχουν πολλές και ποιοτικές επιλογές σε όλες τις γραμμές, όμως η επίθεση είναι αυτή που ξεχωρίζει. Εκεί ο Τσάβι έχει να διαχειριστεί μια εξάδα γεμάτη ποιότητα και ταλέντο. Αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα διαμορφωθεί η ιεραρχία και ποιοι θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν μέσα στον ανταγωνισμό.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Όλοι οι καλοί χωράνε

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η πληθώρα ποιοτικών και -σχεδόν- ισάξιων επιλογών είναι ευλογία και όχι πρόβλημα για κάθε προπονητή. Ειδικά στο κορυφαίο επίπεδο οι ομάδες χρειάζονται παίκτες που να μπορούν να μπουν και να βγουν στην εντεκάδα χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στην απόδοση του συνόλου. Η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει φέτος να δώσει σημαντικό βάθος στο ρόστερ της. Ειδικά στην επίθεση υπάρχει μια εξάδα παικτών πολύ υψηλού επιπέδου που λύνουν τα χέρια του Τσάβι.

Για την κορυφή της επίθεσης υπάρχουν οι Λεβαντόφσκι και Ομπαμεγιάνγκ. Ο Πολωνός έκανε τα πάντα για να έρθει στη Μπαρτσελόνα μετά από μια μαγική οκταετία στη Μπάγερν. Η σχέση του με το γκολ είναι σχέση λατρείας και η παρουσία του στο ρόστερ αποτελεί εγγύηση σκοραρίσματος. Από την άλλη ο Ομπαμεγιάνγκ αναγεννήθηκε από τη στιγμή που έφτασε στο «Καμπ Νου». Εκεί που όλοι τον είχαν για τελειωμένο, απέδειξε ότι μόνο τέτοιος δεν είναι. Ο Γκαμπονέζος φορ παραμένει χωρίς αμφιβολία ένας φορ παγκόσμιας κλάσης.

Στα δεξιά έχουμε τους Ανσού Φάτι και Φεράν Τόρες. Ο πρώτος είναι το απόλυτο παιδί θαύμα της Μασία. Οι τραυματισμοί τον έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά, όμως υπάρχει πίστη πως αν μείνει υγιής μπορεί να γράψει ιστορία με το εμβληματικό 10 στην πλάτη. Ο Τόρες είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Τον περασμένο Γενάρη η Μπαρτσελόνα ξόδεψε κοντά στα 60 εκατομμύρια για τον φέρει στο «Καμπ Νου» και περιμένει πολλά από εκείνον.

Στο άλλο άκρο Ντεμπελέ και Ραφίνια είναι ένα δίδυμο για πολλά γούστα. Ο Γάλλος είναι άλλος παίκτης από τότε που ανέλαβε ο Τσάβι και όλοι περιμένουν από εκείνον -επιτέλους- μια χρονιά ανάλογη του τεράστιου ταλέντου του. Ο Βραζιλιάνος ήταν μια μεγάλη καψούρα των «Μπλαουγκράνα» στο μεταγραφικό παζάρι και η απόκτηση του γέμισε με ικανοποίηση το σύλλογο. Μετά από μια μαγική διετία στη Λιντς μοιάζει απόλυτα έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Φαβορί και αουτσάιντερ

Ο Τσάβι λοιπόν έχει στα χέρια του δύο εξαιρετικές επιλογές για κάθε θέση της επίθεσης. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε ποια θα είναι η βασική τριπλέτα στην οποία θα καταλήξει ο Ισπανός τεχνικός. Είναι δεδομένο πως και οι έξι θα πάρουν αρκετά αγωνιστικά λεπτά, όμως οι βασικοί θα είναι μόνο τρεις. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ για το βασικό σχήμα. Κάτι που βέβαια μπορεί να αλλάξει μέσα στη σεζόν.

Ο Λεβαντόφσκι είναι εκείνος που φαίνεται και είναι πιο σίγουρος από όλους. Ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη που δεν θα έμενε εκτός από καμία εντεκάδα στον κόσμο. Όσο καλά πράγματα κι αν έκανε πέρυσι ο Ομπαμεγιάνγκ, ο Λέβα είναι Λέβα και η θέση του βασικού σέντερ φορ του ανήκει χωρίς κουβέντα. Το καλό για τον Γκαμπονέζο είναι ότι μπορεί να παίξει και στα άκρα, οπότε δεν αποκλείεται και η κοινή συνύπαρξή τους στην εντεκάδα σε κάποια παιχνίδια.

Στα εξτρέμ υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, όμως και εκεί υπάρχουν φαβορί. Το πλέον ξεκάθαρο είναι ο Φάτι. Ο 19χρονος Ισπανός θεωρείται ο επόμενος ηγέτης ομάδας. Όσο ήταν υγιής έδειξε δείγματα γραφής που παραπέμπουν σε παίκτη με πολύ ψηλό ταβάνι. Ευχή όλων να μείνει μακριά από τραυματισμούς ώστε να διαπιστώσουμε που μπορεί να φτάσει. Ο Φεράν Τόρες έκλεισε μέτρια την περσινή χρονιά, όμως η ικανότητά του να παίζει και στις δύο πτέρυγες κάνει πιο εύκολη παρουσία του στην εντεκάδα.

Το μεγαλύτερο ντέρμπι είναι εκείνο ανάμεσα σε Ραφίνια και Ντεμπελέ. Και οι δύο είναι σε εξαιρετική κατάσταση στην προετοιμασία και βγάζουν μάτια στα φιλικά. Παρόλα αυτά αν ο Ντεμπελέ συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη σεζόν, ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Ο 25χρονος Γάλλος είναι ένας παίκτης που αν παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες μπορεί να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Ο Τσάβι δεν έχει καμία αμφιβολία περί αυτού.

Τρομάζει στη θεωρία λογικά θα το κάνει και στην πράξη

Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια γιγαντώθηκε μέσα από ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Ένα στυλ που χαρακτηρίζεται από την συντριπτική κατοχή μπάλας, το στα όρια του εκνευριστικού passing game και την μεγάλη παραγωγικότητα στην επίθεση. Στα χρόνια της κυριαρχίας τους, οι «Μπλαουγκράνα» διέθεταν πάντα κορυφαίους επιθετικούς παίκτες που φόρτωναν με γκολ τις αντίπαλες εστίες.

Από ένα σημείο και μετά ο σύλλογος άρχιζε να απομακρύνεται από τις αξίες και τα στεγανά που τον έφτασαν στην κορυφή και έχασε το δρόμο του. Ο Τσάβι ήρθε για να βάλει τα πράγματα σε τάξη, όντας ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι θα πει Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του είναι καθρέφτης του εαυτού του. Ενός εαυτού που έμαθε το ποδόσφαιρο μέσα στη Μασία και μεγαλούργησε στα χρυσά χρόνια της πρώτης ομάδας.

Η δική του Μπάρτσα είναι μια ομάδα που κάνει όσα παλαιότερα την οδήγησαν στην κορυφή. Κρατάει μπάλα, έχει γαϊδουρινή υπομονή στο passing game και σκοράρει κατά ριπάς. Το είδαμε πέρυσι όταν από Γενάρη και μετά άρχισε να ρολάρει και να μοιράζει τις τεσσάρες σαν καραμέλες. Πλέον η επίθεσή της είναι ακόμα πιο ισχυρή. Οι προσθήκες των Λέβα και Ραφίνια, η επιστροφή του Φάτι και η αναγέννηση του Ντεμπελέ δίνουν τεράστια δυναμική σε μια επιθετική γραμμή που τουλάχιστον στη θεωρία τρομάζει.

Καθρέφτης όλων είναι πάντα ο αγωνιστικός χώρος, όμως μοιάζει δύσκολο να μην αποδειχτεί το ίδιο και στην πράξη. Η Μπαρτσελόνα έχει τεράστιες φιλοδοξίες ενόψει της νέας σεζόν. Θέλει να επανέλθει όχι απλά στην διεκδίκηση, αλλά στην κατάκτηση τίτλων. Κι αυτό σκοπεύει να το κάνει όμως μόνο αυτή ξέρει. Με την επίθεσή της ως το απόλυτο σημείο αναφοράς. Αν κρίνουμε από τις επιλογές που υπάρχουν είναι στο χέρι του Τσάβι το αν θα τα καταφέρει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ