Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ήρωας Βατσλίκ και ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Europa League!
Europa League

Ήρωας Βατσλίκ και ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Europa League!

Με τον Τόμας Βατσλίκ να πιάνει τρία πέναλτι (!) ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League!

26.08.2022 | 00:46

Ο Ολυμπιακός έσπασε καρδιές ξανά στα φετινά προκριματικά! Αλλά, εν τέλει πήρε την πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa League. Νίκησε στα πέναλτι τον Απόλλωνα Λεμεσού με 3-1 (1-1 κ.δ. και παράταση) και άρπαξε το εισιτήριο που οι Κύπριοι επιχείρησαν να αγγίξουν. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ήρωας και MVP ο Τόμας Βατσλίκ. Ο Τσέχος διεθνής τερματοφύλακας απέκρουσε τρία πέναλτι και χάρισε στον Ολυμπιακό μια μεγάλη πρόκριση!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Με τον ενθουσιασμό του κόσμου του και ούτε δυο λεπτά μετά τη σέντρα, ο Γιώργος Μασούρας άνοιξε το σκορ. Ο Ρέαμπτσιουκ έκλεψε την μπάλα και από τα αριστερά έκανε καίρια παράλληλη πάσα στον συμπαίκτη του ο οποίος από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0.

Ο ίδιος παίκτης στο 15′ είχε την ευκαιρία και για το 2-0, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιοβάνοβιτς. Οι Πειραιώτες πίεσαν εκ νέου, αλλά ούτε ο Ζινκερνάγκελ, ούτε ο Κούντε σκόραραν. Εν γένει στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός «κινούσε τα νήματα». Είχε κατοχή και πρωτοβουλία κινήσεων, αλλά και ορισμένες στιγμές στα κυπριακά καρέ. Ωστόσο, δεν έκανε άλλη κλασική ευκαιρία μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Όπως ήταν φυσικό κι ο Απόλλωνας προσπάθησε να βγει μπροστά προκειμένου να ισοφαρίσει. Με το εύθραυστο 1-0 να παραμένει στο Φάληρο, ένα γκολ θα άλλαζε τις ισορροπίες είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν σημαντική ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί να κάνει την κεφαλιά σχεδόν μόνος του, αλλά ο Γιοβάνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κούντε ξεσήκωσε το κοινό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εξαπέλυσε μονοκόμματο σουτ με το αριστερό, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς. Λίγο πιο μετά, ο Μασούρας σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, με το σουτ του να φεύγει ψηλά άουτ, από πολύ πλεονεκτική θέση.

Το πλήρωσε ο Ολυμπιακός

Ο Απόλλων Λεμεσού με τον Οκέντα απείλησε την εστία του Ολυμπιακού στο 84ο λεπτό. Γεγονός το οποίο ήταν προειδοποιητικό… Μιας και ο Πίττας ισοφάρισε στο 89′ για τους Κύπριους. Φάση η οποία θα μπορούσε να καθαρίσει ο Βατσλίκ. Όπως είχε γίνει και με τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ… Έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο δεύτερο λεπτό του έξτρα ημιώρου, ο Ελ Αραμπί είχε την άνεση να σκοράρει. Μετά από προσπάθεια του Ντε Λα Φουέντε, ο Μαροκινός γύρισε ωραία, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιοβάνοβιτς. Στο 99′ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με 10 παίκτες, ελέω της αποβολής του Ουσεϊνού Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Γεγονός το οποίο ανάγκασε τον Κορμπεράν να περάσει τον Μανωλά στη θέση του Ελ Αραμπί, για να ενισχύσει την άμυνά του.

Εύλογα την κατοχή πήρε ο Απόλλων, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, η ομάδα του Πειραιά είχε δυο-τρεις καλές στιγμές, από δεξιά κυρίως με τους Ραντζέλοβιτς και Βαλμπουενά να σεντράρουν… Τίποτα όμως δεν άλλαξε και το παιχνίδι πήγε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι!

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Εμβιλά
Άστοχος ο Κυριακού
2-0 Ντε Λα Φουέντε
2-1 Πίττας
3-1 Άβιλα
Άστοχος ο Ονγκέντα
Άστοχος ο Ραντζέλοβιτς
Άστοχος και ο Μπα (του Απόλλωνα)

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version