ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά ήθελε απλά μια ευκαιρία για να λάμψει!

Μετά από τρεις σεζόν που πέρασε ως δανεικός, ο Γουίλιαμ Σαλιμπά επέστρεψε στην Άρσεναλ και μοιάζει έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά ήθελε απλά μια ευκαιρία για να λάμψει!

Η μεταγραφή του Γκαμπριέλ Ζεσούς μπορεί να τράβηξε τα περισσότερα φώτα, όμως η Άρσεναλ μετράει και μια εξίσου εντυπωσιακή επιστροφή. Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά έβγαλε μάτια πέρυσι με τη Μαρσέιγ και μετά από τρία χρόνια δανεισμών, επέστρεψε στο Λονδίνο για την πρώτη του πραγματική ευκαιρία. Ο Αρτέτα του εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού στο ξεκίνημα και όπως φαίνεται ο 21χρονος Γάλλος σκοπεύει να την πάρει σπίτι του μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κομματιάζοντας την αμφισβήτηση

Μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ο Σαλιμπά είναι από τους πιο πολυσυζητημένους παίκτες της Premier League. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό και όλοι μιλούν για έναν ποδοσφαιριστή με όλα τα φόντα να καθιερωθεί ως ένας τοπ επιπέδου αμυντικός στο Νησί. Βέβαια τα πράγματα δεν ήταν πάντα τόσο ρόδινα για τον Σαλιμπά που ανήκει στην Άρσεναλ από το καλοκαίρι του 2019.

Οι «Κανονιέρηδες» αγόρασαν τον νεαρό Γάλλο από τη Σεντ Ετιέν πριν τρια χρόνια, ως ένα σπουδαίο ταλέντο. Στα 18 του ήταν ήδη βασικός και ξεχώριζε στην Ligue 1 και η Άρσεναλ αποφάσισε να επενδύσει σε εκείνον ξοδεύοντας για χάρη του 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σαλιμπά έμεινε ένα χρόνο δανεικός στην Σεντ Ετιέν και το πλάνο ήταν να ενταχτεί στην ομάδα του Αρτέτα το καλοκαίρι του 2020. Παρόλα αυτά ο Ισπανός είχε διαφορετική γνώμη. Σαλιμπά

Η εικόνα του παίκτη στην προετοιμασία δεν έπεισε τον Αρτέτα πως είναι έτοιμος για την Premier League. Παρέμεινε στην Άρσεναλ ένα εξάμηνο χωρίς να καταγράψει ούτε μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα και τον Γενάρη του 2021 επέστρεψε στη Γαλλία ως δανεικός στη Νις. Εκεί έκανε ένα σχετικά καλό και σίγουρα γεμάτο εξάμηνο πριν επιστρέψει ξανά στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2021. Ούτε τότε όμως ο Αρτέτα ήταν διατεθειμένος να του δώσει ευκαιρία.

Ως αποτέλεσμα προέκυψε ένας τρίτος διαδοχικός δανεισμός. Αυτή τη φορά στη Μαρσέιγ. Μάλιστα ο παίκτης φαινόταν αρκετά δυσαρεστημένος με την αντιμετώπιση που είχε στην Άρσεναλ. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τέλος της περασμένης σεζόν δήλωσε ανοιχτά πως ήθελε να παραμείνει στη Μαρσέιγ. Με τη φανέλα της άλλωστε έκανε τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του μέχρι στιγμής. Η Άρσεναλ ωστόσο τον έφερε ξανά πίσω. Μόνο που αυτή τη φορά οι συνθήκες για εκείνον ήταν εντελώς διαφορετικές. Πλέον ο Αρτέτα δεν μπορούσε να τον αγνοήσει.

Με το μαχαίρι στα δόντια

Το ζήτημα του Σαλιμπά απασχολούσε αρκετά την επικαιρότητα της Άρσεναλ μέσα στο καλοκαίρι. Ο Αρτέτα δεχόταν συχνά ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα και το πως σκοπεύει να διαχειριστεί τον παίκτη. Βλέπετε με τις περσινές του εμφανίσεις, ο Σαλιμπά ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του. Δεν του αρκούσε μια απλή επιστροφή στην Άρσεναλ. Ήθελε ρόλο βασικού καθώς ανάμεσα σε άλλα, έχει θέσει ισχυρή υποψηφιότητα για μια θέση στο τελικό ρόστερ της Γαλλίας ενόψει του επερχόμενου Mundial.

Ο Αρτέτα διαβεβαίωνε σταθερά πως ο παίκτης βρίσκεται στα πλάνα του και ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα του στις προπονήσεις. Παρόλα αυτά είχε μπροστά του δύο παίκτες που πέρυσι συνέθεσαν ένα εξαιρετικό κεντρικό δίδυμο και αποτέλεσαν μια από τις σημαντικότερες σταθερές για την Άρσεναλ. Γκάμπριελ και Γουάιτ απέδειξαν ότι είναι ικανοί να αποτελέσουν το αμυντικό δίδυμο μιας ομάδας με φιλοδοξίες στην Premier League.

Για να βρει θέση στη βασική εντεκάδα ο Σαλιμπά, έπρεπε να προσπεράσει έναν από τους δύο. Ή μήπως όχι; Η ανετοιμότητα του Τομιγιάσου για την πρεμιέρα με την Κρίσταλ Πάλας έφερε τους Γουάιτ, Γκάμπριελ και Σαλιμπά μαζί στην εντεκάδα. Ο Άγγλος ξεκίνησε ως δεξί μπακ με τον Γάλλο και τον Βραζιλιάνο να αποτελούν το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Την τετράδα συμπλήρωνε ο Ζιτσένκο. Η συγκεκριμένη αμυντική γραμμή μπορεί να προέκυψε λόγω ανάγκης, όμως όλα δείχνουν ότι θα καθιερωθεί για τα καλά.

Ο Σαλιμπά ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του και δίκαια αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης. Όπως είναι λογικό ξεκίνησε βασικός και στο επόμενο παιχνίδι όπου -παρά το αυτογκόλ που σημείωσε- ήταν ξανά πολύ καλός. Η εικόνα του 21χρονου Γάλλου παραπέμπει σε παίκτη που απλά δεν γίνεται να χάσει τη θέση του στην εντεκάδα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές ήταν ο κορυφαίος στόπερ του πρωταθλήματος. Και τα καλύτερα έρχονται.

Τρομακτική προοπτική

Όσο κι αν γράψουμε για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Σαλιμπά στα πρώτα τρία ματς της σεζόν, θα τον αδικήσουμε. Πρέπει να τον έχει δει κανείς για να καταλάβει. Ένα θηρίο ύψους 1.92, τέρας φυσικής δύναμης και ταυτόχρονα ιδιαίτερα γρήγορος. Ο Γάλλος ήταν πραγματικά ανίκητος ψηλά και χαμηλά. Ο δυναμισμός που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του είναι απαραίτητος για ένα στόπερ που θέλει να ξεχωρίσει στην Premier League.

Ένα παιδί 21χρονών αφήνει υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα, αφού έχει ακόμα τεράστια περιθώρια εξέλιξης. Είναι φανερό πως ο Σαλιμπά είναι αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία στα μαλλιά και να δείξει στον Αρτέτα ότι έκανε λάθος που τον αγνοούσε. Οι εμφανίσεις του παραπέμπουν σε έναν παίκτη που παλεύει σαν λιοντάρι και στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς συμβαίνει. Όταν νιώσει ότι η θέση του δεν απειλείται, τότε ίσως δούμε μια ακόμη καλύτερη εκδοχή του.

Φαίνεται πως η Άρσεναλ βρίσκει το φάρμακο για να γιατρέψει την επί σειρά ετών προβληματική αμυντική γραμμή της. Ο Σαλιμπά είναι η τέλεια προσθήκη δίπλα στους Γουάιτ και Γκάμπριελ και μάλιστα ήρθε αρκετά απροσδόκητα για τους «Κανονιέρηδες» που μέχρι πρότινος έμοιαζαν έτοιμοι να εγκαταλείψουν το πρότζεκτ. Σήμερα μάλλον νιώθουν ανακουφισμένοι που δεν το έκαναν. Η απόφαση για ενεργοποίηση του Σαλιμπά φαίνεται να δικαιώνει από νωρίς τον Αρτέτα που μπορεί να άργησε αλλά μπορεί και να του έδωσε πολύτιμο χρόνο για να ωριμάσει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα του έχει στα χέρια της ένα διαμάντι με τη δυνατότητα να αποτελέσει κολώνα στην άμυνά της για τα χρόνια που έρχονται. Οι «Κανονιέρηδες» είναι η μόνη ομάδα της Premier League με απόλυτο νικών και η εικόνα τους σκορπά αισιοδοξία. Με τη φορά του ενθουσιασμού και άμυνα που δαγκώνει φιλοδοξούν κάνουν φέτος το βήμα παραπάνω. Κι όπως όλα δείχνουν ο Σαλιμπά θα είναι ένα από τα μεγάλα τους όπλα σε αυτή τους την προσπάθεια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ