ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Λεβαντόφσκι είναι ήδη το Α και το Ω για τη Μπαρτσελόνα!

Μετρά μόνο λίγους μήνες στη Βαρκελώνη, όμως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει προλάβει να γίνει ο πιο απαραίτητος παίκτης για τη Μπαρτσελόνα.

Ο Λεβαντόφσκι είναι ήδη το Α και το Ω για τη Μπαρτσελόνα!

Η μετακίνηση του Λεβαντόφσκι από τη Μπάγερν Μονάχου στη Μπαρτσελόνα ήταν ένα από τα γεγονότα του καλοκαιριού. Μετά από οχτώ καταπληκτικά χρόνια στη Γερμανία, ο Πολωνός φορ ζήτησε μια νέα πρόκληση και τη βρήκε στη Βαρκελώνη. Οι εμφανίσεις του στο ξεκίνημα της χρονιάς φανερώνουν δύο πράγματα. Πρώτον ότι ο Λέβα είχε πραγματικά ανάγκη από μια ανανέωση και δεύτερον, ότι παραμένει ο κορυφαίος σέντερ φορ του πλανήτη.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Φωτιά και λάβρα

Όταν η Μπαρτσελόνα ανακοίνωνε την απόκτηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι όλοι ήξεραν ότι πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφή. Φυσικά υπήρξαν και κάποιοι που πάντα βρίσκουν κάτι να πουν. Όπως για παράδειγμα ότι ο Πολωνός είναι μεγάλος σε ηλικία ή πως δεν θα μπορέσει να κάνει τα ίδια που έκανε στη Μπάγερν γιατί άλλο Bundesliga και άλλο Primera Division. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων έχουν καταλάβει πως ο Λέβα έχει την κλάση για να κάνει τη διαφορά οπουδήποτε.

Στα έξι πρώτα παιχνίδια της χρονιάς μετρά εννέα γκολ και δύο ασίστ. Νούμερα παρόμοια με αυτά που έγραφε στη Μπάγερν δηλαδή. Η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα παραμένει ερωτική λίγες βδομάδες αφού έκλεισε τα 34. Αυτό που βλέπουμε δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση έναν παίκτη που βρίσκεται σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία. Αντιθέτως ο Λεβαντόφσκι μοιάζει σαν βρίσκεται στην καρδία των πιο παραγωγικών χρόνων του. Λεβαντόφσκι

Όπως βλέπουμε όλο και συχνότερα, πολλοί σύγχρονοι ποδοσφαιριστές διανύουν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας τους μετά τα 30. Κριστιάνο, Μπενζεμά, Ζλάταν, Μόντριτς είναι κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Το ίδιο ισχύει και για τον Λεβαντόφσκι που από τη στιγμή που πέρασε τα 30 έχει αλλάξει επίπεδο. Η Μπαρτσελόνα έφερε έναν παίκτη ο οποίος είναι στα καλύτερά του και έχει μεγάλη και άμεση επιρροή στο παιχνίδι της.

Το επιθετικό και παραγωγικό ποδόσφαιρο του Τσάβι βρήκε τον τέλειο εκφραστή του. Τον άνθρωπο που έχει το γκολ στο αίμα του και που είναι πάντα εκεί για να τελειώσει τις φάσεις με το τσουβάλι παράγουν οι υπόλοιποι. Ο Πολωνός φορ δείχνει να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από την αλλαγή περιβάλλοντος και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Για να είμαστε ειλικρινείς η φετινή εκδοχή του μοιάζει ακόμα καλύτερη από όσες είδαμε στα δώδεκα χρόνια που σάρωνε τα πάντα στην Bundesliga.

Η νέα εκδοχή του Λέβα

Το ξεκίνημα του Λεβαντόφσκι στη Μπαρτσελόνα δεν είναι εντυπωσιακό μόνο από πλευράς αριθμών. Τα γκολ έχουν γίνει συνώνυμο του ονόματός του. Πάνω κάτω όλοι περίμεναν ότι θα σκοράρει κατά ριπάς. Αυτό που σίγουρα ξαφνιάζει ευχάριστα είναι η αγωνιστική εικόνα και συμπεριφορά του. Ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο διαφέρει αρκετά σε σχέση με εκείνον που είχε στη Μπάγερν. Στους Βαυαρούς πέρναγε την περισσότερη ώρα του παιχνιδιού μέσα ή κοντά στη μεγάλη περιοχή. Πλέον αυτό έχει αλλάξει.

Στη Μπαρτσελόνα ο Λεβαντόφσκι κινείται σε πολύ μεγαλύτερους χώρους. Τραβιέται μακριά από την περιοχή και συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία του παιχνιδιού. Στο ματς απέναντι στην Κάντιθ μοίρασε δύο ασίστ σε φάσεις που ο ίδιος ξεκίνησε από το κέντρο του γηπέδου. Ο Πολωνός είναι πολύ πιο γρήγορος από ότι νομίζουν οι περισσότεροι. Τώρα που ο χώρος δράσης του έχει επεκταθεί, γίνεται πλέον φανερό.

Το 4-3-3 του Τσάβι απαιτεί από τον φορ ουσιαστική συμμετοχή στην ανάπτυξη. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν προπονητή μπολιασμένο με τη «Μπλαουγκράνα» φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που βασίζεται στις πολλές πάσες, τη γρήγορη κυκλοφορία και το συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Λεβαντόφσκι να δείξει ότι είναι πολλά παραπάνω από ένα δεινός finisher. Ο τρόπος που ανταποκρίνεται σε αυτή τη νέα συνθήκη δείχνει πολλά για την ποιότητά του.

Στη Μπάγερν δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα από όλα αυτά. Υπήρχε πάντα πίσω του ο Τόμας Μίλερ που αναλάμβανε τα πάντα σε σχέση με τη δημιουργία. Πλέον ο 34χρονος Πολωνός έχει έναν πιο πολυσύνθετο ρόλο που αναδεικνύει ακόμα περισσότερα χαρίσματά του. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η φυσική του κατάσταση, καθώς οι αποστάσεις που καλύπτει πλέον, απαιτούν τρεξίματα και… πνευμόνια. Πάνω απ’ όλα όμως, ο Λεβαντόφσκι δείχνει να το απολαμβάνει και αυτό μάλλον έχει τη μεγαλύτερη ουσία τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη Μπαρτσελόνα.

Είναι ηγέτης και γουστάρει

Η φετινή Μπαρτσελόνα είναι μια νέα και νεανική ομάδα. Νέα επειδή πρόσθεσε πολλούς καινούργιους και σημαντικούς παίκτες στις μεταγραφές. Πιο συγκεκριμένα, οι «Μπλαουγκράνα» προχώρησαν σε επτά προσθήκες παικτών που όλοι έχουν αξιώσεις για το βασικό σχήμα. Νεανική επειδή στο ρόστερ υπάρχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που έχουν ήδη σημαντικό ρόλο στην πρώτη ομάδα. Πέδρι, Γκάβι, Φάτι, Γκαρσία και εσχάτως Μπαλντέ, είναι όλοι κάτω από 21 ετών.

Την ίδια στιγμή κανείς από τους παλιούς που βρίσκονται στις βασικές επιλογές του Τσάβι δεν είχε ποτέ ηγετικά χαρακτηριστικά. Ο Λεβαντόφσκι ήταν δεδομένο ότι θα αναλάβει αυτό το ρόλο πριν καν κάνει την πρώτη του προπόνηση με τη Μπαρτσελόνα. Η παρουσία ενός παίκτη με τις δικές του παραστάσεις είναι πολύτιμη σε πολλά παραπάνω επίπεδα εκτός του αγωνιστικού. Εδώ να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει έναν τέτοιο ρόλο.

Στη Μπάγερν υπήρξε για χρόνια ο καλύτερος παίκτης της, αλλά ποτέ ηγέτης. Υπήρχαν άλλοι να παίζουν αυτό το ρόλο, όπως για παράδειγμα ο Μίλερ, ο Νόιερ ή ακόμα και ο Κίμιχ. Ίσως αυτός να ήταν και ένας λόγος που ο Πολωνός ήθελε μια νέα πρόκληση. Ενδεχομένως να είχε την ανάγκη να ηγηθεί ενός νέου πρότζεκτ που η αλήθεια είναι πως ξεχειλίζει από ενθουσιασμό και προκλήσεις. Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς ένα παιχνίδι της ομάδας για να καταλάβει τον ηγετικό ρόλο του Λεβαντόφσκι στη νέα Μπαρτσελόνα.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών ενός γκολ, ο Λέβα δίνει συνεχώς οδηγίες στους συμπαίκτες του για πως να κινηθούν μέσα στο γήπεδο. Μέσα σε ελάχιστο καιρό, έχει καταφέρει να γίνει ο πιο σημαντικός παίκτης για το σύνολο του Τσάβι. Μέχρι στιγμής, οι «Μπλαουγκράνα» είναι η πιο fun to watch ομάδα στην Ευρώπη και η παρουσία το Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην κορυφή της επίθεσης είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για να τους παρακολουθεί κανείς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ