Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σαν σήμερα: Ζιντάν και Ρονάλντο στην κορυφή ως κάτοχοι «Χρυσής Μπάλας»! (pic, vid)
Retro Stories

Σαν σήμερα: Ζιντάν και Ρονάλντο στην κορυφή ως κάτοχοι «Χρυσής Μπάλας»! (pic, vid)

Όταν οι Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο Ναζάριο έπαιρναν τις Χρυσές τους Μπάλες για μοναδική φορά στις τεράστιες καριέρες τους.

22.12.2022 | 19:19

Στις 22 Δεκεμβρίου πάντα θα μνημονεύουμε το παλιό καλό, ρομαντικό ποδόσφαιρο. Τότε που όλα ήταν πιο αγνά κατά έναν σημαντικό βαθμό. Δυο διαφορετικές χρονιές, δυο διαφορετικοί θρύλοι. Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο κατέκτησαν τον κόσμο και τη Χρυσή Μπάλα, το 1998 και το 2002, αντίστοιχα.

Χάρη σε αυτούς πάρα πολλοί από εμάς αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο. Τυχεροί όσοι τους προλάβαμε έστω και για λίγο να μοιράζουν μαγεία στα γήπεδα. Καλοί, χρυσοί ο Μέσι, ο Κριστιάνο, ο Μπαπέ, ο Χάαλαντ. Αλλά παίκτες σαν τους Ζιντάν και Ρονάλντο δεν θα ξαναδούμε ποτέ…

AΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: Η χαρά του Μέσι δεν περιγράφεται…!

Διαβάστε επίσης: Ήδη στις προπονήσεις της Παρί ο Μπαπέ!

Πάμε να ξεκινήσουμε από τον πιο παλιό εξ αυτών, κάτοχο της Χρυσής Μπάλας. O Ζιντάν έκανε καταπληκτική χρονιά τότε κατακτώντας το πρωτάθλημα Ιταλίας με τη Γιουβέντους τη σεζόν 1997-98. Μάλιστα, παραλίγο να κατακτήσει και το Champions League, αλλά η Γιούβε ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Άμστερνταμ με 1-0.

Ωστόσο, η μοίρα δεν του γύρισε ξανά την πλάτη, διότι στο Mundial που διεξήχθη στη Γαλλία λίγο καιρό μετά, ο «Ζιζού» θριάμβευσε σηκώνοντας το τρόπαιο. Η εμφάνισή του στον τελικό με τη Βραζιλία (3-0) ήταν ένας πολύ καλός λόγος για να του δώσει τη Χρυσή Μπάλα στις 22 Δεκέμβρη 1998. Μιας και σκόραρε τα δυο από τα τρία γαλλικά γκολ. Να αναφέρουμε πως ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά ήταν ο ηττημένος, Ρονάλντο! Ενώ πρώτος σκόρερ ο Σούκερ της Κροατίας. Ο τελευταίος μάλιστα βγήκε δεύτερος στη βαθμολογία για τη Χρυσή Μπάλα με 68 πόντους. Με τον Ρονάλντο τρίτο (66), ενώ θριαμβευτής ο Ζιντάν με 244!

Τέσσερα χρόνια μετά ήταν η σειρά του Ρονάλντο

Παρόμοιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και με το «Φαινόμενο». Ο Βραζιλιάνος διάττων αστέρας βρέθηκε ξανά σε τελικό Mundial και εκείνη τη φορά τον κατέκτησε! Το 2-0 της Γιοκοχάμα απέναντι στη Γερμανία υπογράφηκε από τον ίδιο μιας και πέτυχε και τα δυο βραζιλιάνικα τέρματα! Με τον Όλιβερ Καν όμως να αναδεικνύεται κορυφαίος παίκτης του τουρνουά, σε μια συνήθεια της FIFA να χρυσώνει το χάπι των ηττημένων…

Mε 169 ψήφους βγήκε νικητής στη βαθμολογία του France Football, με τον συμπατριώτη του, Ρομπέρτο Κάρλος (145) να είναι δεύτερος. Τρίτος ο Καν με 110 βαθμούς. Να σημειώσουμε ότι το Champions League εκείνη τη χρονιά είχε σηκώσει η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό με την Μπάγερ Λεβερκούζεν (2-1). Τότε που ο Ρομπέρτο Κάρλος είχε σεντράρει στον Ζιντάν για να κάνει ο τελευταίος ένα γυριστό βολ πλανέ που ακόμα μνημονεύεται!

Για λίγους μήνες ο Ρονάλντο δεν πρόλαβε το Champions League με τη Ρεάλ, μιας και τον Αύγουστο του 2002 πήρε μεταγραφή από την Ίντερ στη «Βασίλισσα». Eνώ πριν 20 χρόνια ήταν η δεύτερη και τελευταία φορά που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα, μιας και το είχε επαναλάβει το 1997.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version