ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Γκάρεθ Μπέιλ: Ο Ουαλός… επαναστάτης που αποχώρησε αθόρυβα…

Μια λαμπρή καριέρα έφτασε στο τέλος της. Ο 33χρονος Γκάρεθ Μπέιλ δεν θα ξαναπαίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο.

Γκάρεθ Μπέιλ: Ο Ουαλός… επαναστάτης που αποχώρησε αθόρυβα…

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ανακοίνωσε σήμερα (9/1) την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 33 ετών, μετά από μια λαμπρή καριέρα 17 σεζόν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Μια απόφαση που θα βρει πολλούς σύμφωνους, μιας και ο Ουαλός έμοιαζε σαν παλαίμαχος αρκετό καιρό τώρα… Αλλά θα βρει και ανθρώπους που θα διαφωνήσουν, μιας και κάλλιστα θα μπορούσε να έχει μια τετραετία ακόμα καλής μπάλας. Η απόφασή του πάρθηκε και πλέον δεν θα τον ξαναδούμε να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αποτελεί τον ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες συμμετοχές (111) στη εθνική ομάδα της χώρας του. Επίσης είναι πέντε φορές νικητής του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όντας αναμφισβήτητα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ουαλίας, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το BBC, σε σχετικό αφιέρωμα. Καλύτερος και από τον σπουδαίο, Ράιαν Γκιγκς.

«Μετά από προσεκτική σκέψη, ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το σύλλογο και το διεθνές ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι απίστευτα τυχερός που πραγματοποίησα το όνειρό μου να ασχοληθώ με το άθλημα που αγαπώ», έγραψε μεταξύ άλλων ο Μπέιλ.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: Σαν σήμερα η γκολάρα του Ανρί στην επιστροφή του στην Άρσεναλ!

Ο «άγιος» Μπέιλ έγινε Λονδρέζος και μας τρέλανε ως αριστερό μπακ

Η καριέρα του Μπέιλ, ο οποίος γεννήθηκε στο Κάρντιφ, ξεκίνησε στη Σαουθάμπτον. Έπαιξε και στην U-18 υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «άγιους» το 2006. Έναν χρόνο μετά πήρε μεταγραφή στην Τότεναμ όπου έφτιαξε το όνομά του. Ο Μπέιλ πήγε στο Λονδίνο έναντι 10 εκατομμυρίων λιρών, έχοντας παίξει 45 φορές με τη Σαουθάμπτον, όπου σκόραρε 5 γκολ.

Έχοντας χρησιμοποιηθεί κυρίως ως αριστερό μπακ στην αρχή της καριέρας του, άρχισε πραγματικά να ξεχωρίζει με τη φανέλα των «Σπερς» όταν έπαιρνε την απόφαση να προωθηθεί, τρέλαινε κόσμο και κοσμάκη… Ποιος ξεχνά εκείνο το χατ-τρικ στο Champions League στο «Σαν Σίρο» επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ίντερ.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας Inter Milan To Bid £40m For Tottenham Winger Gareth Bale: Guardian  'Exclusive' Is A Load Of Rubbish - Cartilage Free Captain

Ο «πρίγκηπας» της Ουαλίας στη «βασίλισσα»

Oι εξέχουσες εμφανίσεις του Μπέιλ στην Τότεναμ του εξασφάλισε τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» τέσσερα χρόνια μετά τη μεταγραφή του Κριστιάνο που έσπασε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής (97 εκατ. ευρώ), ξόδεψε 101 εκατομμύρια ευρώ! Σπάζοντας δηλαδή το δικό της ρεκόρ, το 2013. Ωστόσο, η θητεία του δεν ήταν ανάλογη των προσόντων του και της κλάσης του, αν και σημείωσε 104 γκολ σε περισσότερες από 250 εμφανίσεις με τους «μερέγχες».

Με την άφιξή του στην ισπανική πρωτεύουσα, έφτιαξε με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά την τρομερή επιθετική τριάδα «BBC». Όμως οι τραυματισμοί και η ασυνεπής φόρμα του δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που περίμεναν οι Ισπανοί, αλλά και ο ίδιος.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ισπανική πρωτεύουσα, ο Μπέιλ κατέκτησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης 15 τίτλους: τρεις La Liga (2017, 2020, 2022) και ένα Κύπελλο Ισπανίας (2014) καθώς και πέντε τρόπαια Champions League (2014, 2016, 2017, 2018, 2022), έναν αριθμό που κανένας άλλος Βρετανός παίκτης δεν έχει να παρουσιάσει. Κέρδισε επίσης τρία Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων – όπου αναδείχθηκε παίκτης της διοργάνωσης μετά τον θρίαμβο της Ρεάλ το 2018 – τρία ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και το Κύπελλο Ισπανίας.

Ο Μπέιλ είχε περισσότερα τρόπαια από τον Ζινεντίν Ζιντάν, περισσότερες ασίστ από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και πιο πολλά γκολ από τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο, με τη φανέλα της Ρεάλ. Gareth Bale: Former Wales, Tottenham and Real Madrid forward retires from  football aged 33 | Football News | Sky Sports

Η πρόωρη δύση της καριέρας του και το MLS

Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ επέστρεψε στην Τότεναμ ως δανεικός το 2021-22 και σκόραρε 17 γκολ. Σε έναν σύλλογο όπου εξακολουθούν να τον λατρεύουν, πριν κάνει μόλις επτά εμφανίσεις με τη Ρεάλ την επόμενη σεζόν, την τελευταία του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Η οποία έφερε το πέμπτο και τελευταίο Champions League της καριέρας του.

Μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Ρεάλ, ο Μπέιλ εντάχθηκε στην ομάδα Λος Άντζελες με συμβόλαιο 12 μηνών, αν και η περίοδος του στις ΗΠΑ «σημαδεύτηκε» από προβλήματα φυσικής κατάστασης. Κατάφερε να κάνει 13 εμφανίσεις συμπεριλαμβανομένων μόνο δύο στο αρχικό σχήμα. Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε πως βοήθησε τον σύλλογο να σηκώσει το Κύπελλο MLS για πρώτη φορά στην ιστορία του τον Νοέμβριο, σκοράροντας το λυτρωτικό γκολ στην παράταση (3-3). Το ματς πήγε στα πέναλτι όπου η ομάδα του πανηγύρισε το τρόπαιο.




Ο Μπέιλ έφερε την επανάσταση στην Ουαλία

O Γκάρεθ Μπέιλ έκανε ξανά τους απανταχού Ουαλούς να δουν την εθνική τους ομάδα σε μεγάλα τουρνουά. Ήταν ο ηγέτης της χώρας του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 και του 2020 προτού οδηγήσει την Ουαλία στο πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1958, στο Κατάρ το 2022. Η Ουαλία αποκλείστηκε από το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στη φάση των ομίλων, με την ήττα της από την Αγγλία να αποδεικνύεται η τελευταία εμφάνιση της καριέρας του Μπέιλ.

Η πρώτη εμφάνιση, σε φιλικό με το Τρινιντάντ και Τομπάγκο τον Μάιο του 2006, σηματοδότησε την έναρξη μιας καριέρας στην Ουαλία, στην οποία ο Μπέιλ ενέπνευσε τη χώρα του για την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της. Έχοντας τερματίσει μια 58χρονη αναμονή για μια εμφάνιση σε κορυφαίο τουρνουά, με την πρόκριση στο Euro 2016, η Ουαλία έκανε μια συγκλονιστική πορεία στους ημιτελικούς, χάνοντας μόνο από τη μελλοντική νικήτρια, Πορτογαλία. Πέρασε επίσης στα νοκ-άουτ του επόμενου Euro πριν από τη νίκη του περασμένου καλοκαιριού επί της Ουκρανίας στον τελικό των playoff. Η Ουαλία πέτυχε την πολυαναμενόμενη επιστροφή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο με μπροστάρη της τον Γκάρεθ Μπέιλ…

Για κλείσιμο, θα θέλαμε μαζί μας να θυμηθείτε εκείνο το σπουδαίο γκολ του Μπέιλ το 2014. Στον τελικό του Copa del Rey που έγινε στο «Μεστάγια» ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. 2-1 το τελικό σκορ, με τον Ουαλό να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 85ο λεπτό έπειτα από ένα θεότρελο σπριντ που… τελείωσε την καριέρα του Μαρκ Μπαρτρά.

Μεγάλη Τετάρτη τότε, ο υπογράφων στην καφετέρια του χωριού του στα Αραχωβίτικα βλέποντας τον Μπέιλ να κάνει αυτό:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ