ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μόνο έναν παίκτη θέλει τόσο πολύ ο Τσάβι για την επόμενη σεζόν στην Μπαρτσελόνα!
Γκιουλέρ: «Πήγα στη Ρεάλ για να γίνω ο διάδοχος του Μόντριτς»
Ο Σάκα πρώτα έβγαλε ασίστ και μετά γέλαγε μπροστά στους οπαδούς της Τότεναμ! (vid)
Λεβαντόφσκι: «Άξιζα Χρυσή Μπάλα! Αυτοί είναι οι δύο κορυφαίοι της φετινής σεζόν»
Ο Νταβίντ Λουίζ ταπείνωσε τον Κάραγκερ: «Αστείο! Δεν πήρες ποτέ τίτλο, αλλά…»
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Η τεχνολογία μίλησε – Εκεί θα καταλήξει ο τίτλος της Premier League… και η τελική βαθμολογία!
Έκτακτο: Οριστική συμφωνία της Λίβερπουλ – Έπεσαν υπογραφές! (pic)
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Ηχηρές αποχωρήσεις σε Ίντερ και Μίλαν – Χαιρέτησαν οι πρώτοι δύο!
«Μικρή» η Μπάγερν μπροστά στη… Ρεάλ – Η δήλωση Τούχελ τους ξέρανε!
Θα μας τρελάνει ο Τιάγκο Σίλβα – Βρήκε νέα ομάδα… και λέει το «ναι»!
Μπαρτσελόνα ξύπνησες – «Άρρωστη» ανανέωση στον νέο… Πουγιόλ!
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ντόμινικ Σζομποσλάι: Ο «νέος Τζέραρντ» ήπιε τα… Red Bull του κι ανοίγει τα φτερά του στη Λίβερπουλ!

Για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του ετοιμάζεται ο Ντόμινικ Σζομποσλάι. Το sportsking.gr σάς παρουσιάζει τον Ούγγρο παιχταρά της Λίβερπουλ!

Ντόμινικ Σζομποσλάι: Ο «νέος Τζέραρντ» ήπιε τα… Red Bull του κι ανοίγει τα φτερά του στη Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ προσπαθεί από νωρίς να στελεχώσει το ρόστερ της ενόψει της σεζόν 2023-24 πραγματοποιώντας ήδη δυο μεγάλες μεταγραφές. Η αρχή έγινε με τον Αλέξις ΜακΆλιστερ, ενώ τις προάλλες οι «κόκκινοι» αγόρασαν και τον Ντόμινικ Σζομποσλάι.

Περισσότερος ντόρος έχει γίνει για τον δεύτερο ο οποίος είναι και το τελευταίο χρονικά απόκτημα της Λίβερπουλ το φετινό καλοκαίρι. Αίσθηση έχει προκαλέσει πως ο 22χρονος επιτελικός χαφ διάλεξε και πήρε τον αριθμό «8» στη φανέλα του, τον οποίο άφησε κενό ο Ναμπί Κεϊτά. Φυσικά πρόκειται για ένα ξεχωριστό νούμερο στην ιστορία της Λίβερπουλ, διότι το έχει φορέσει μεταξύ άλλων ο Στίβεν Τζέραρντ.

Ο Άγγλος παλαίμαχος χαφ, θρύλος των Reds και νυν τεχνικός της Αλ Ετιφάκ αποτέλεσε έμπνευση για τον Ντόμινικ Σζομποσλάι. Μιας και ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε πως έχει τατουάζ με τον «Στίβι»! Η σύγκριση μεταξύ τους αποτελεί για την ώρα μια… ιεροσυλία. Πάντως, ο ίδιος έχει ήδη ανεβάσει τον πήχη και ως εκ τούτου οι φίλοι της Λίβερπουλ περιμένουν πολλά από αυτόν στο χορτάρι.

Το «who is who» του Σζομποσλάι

Πάμε σε αυτό το σημείο να δούμε από πού κρατάει η σκούφια του νεοαποκτηθέντα χαφ της Λίβερπουλ. Ο Ούγγρος είναι γεννημένος στις 25 Οκτωβρίου 2000 σε μια ουγγρική πόλη με 96 χιλιάδες κατοίκους, ονόματι Σεκεσφεχερβάρ. Στα επτά του έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στη Βιντεοτόν, ενώ τον Νοέμβρη εκείνης της χρονιάς (2007) η Φοίνιξ τον έκανε δικό της και τον είδε να μεγαλώνει στα… γόνατά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σζομποσλάι ο 16ος «μπουντεσλιγκάτος» της Λίβερπουλ The inside story of Dominik Szoboszlai - Hungary greatest hope

Στα 15 του ο Σζομποσλάι πήρε μεταγραφή στη ΜΤΚ Βουδαπέστης παίζοντας στην Κ-17. Έναν χρόνο μετά γύρισε στη Φοίνιξ για την Κ-19 του συλλόγου. Η οποία εξαργύρωσε την ανάδειξη του ποδοσφαιριστή δίνοντάς τον στις ακαδημίες της Σάλτσμπουργκ τον Μάρτιο του 2017 έναντι του ποσού των 500 χιλιάδων ευρώ! Όμως εκεί έμεινε μόλις τέσσερις μήνες, μιας και τον πήρε η Λίφερινγκ (σ.σ. ομάδα της Red Bull). O Oύγγρος ωστόσο επέστρεψε στη Σάλτσμπουργκ τον Ιανουάριο του 2018 για να ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην ομώνυμη αυστριακή πόλη. 2. Liga » News » Liefering weiter makellos, erster Sieg für Lustenau

Τρία χρόνια ήταν αρκετά για να τον τσεκάρει άλλη μια ομάδα της Red Bull στην Ευρώπη, η Λειψία και να τον αποκτήσει, δίνοντας 36 εκατομμύρια ευρώ. Τον έφερε λοιπόν στη Γερμανία προκειμένου να δοκιμάσει την πρόκληση της Bundesliga. Με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας σκόραρε συνολικά 20 γκολ και μοίρασε 22 ασίστ σε 91 συμμετοχές. Ενώ με τη Σάλτσμπουργκ να αναφέρουμε ότι είχε έξι γκολ περισσότερα, δώδεκα ασίστ περισσότερες σε οκτώ λιγότερα ματς. Κάντε τα μαθηματικά, δεν θα σας τα δίνουμε όλα έτοιμα!

Ο Ούγγρος βιρτουόζος της μπάλας θέλει να κάνει το «Άνφιλντ» να παραμιλά

Σε εξαιρετική ηλικία, με όλη τη ζωή και την καριέρα στο διάβα του, ο Σζομποσλάι θέλει να γράψει τη δική του ιστορία. Δεν είναι και πολλοί άλλωστε Ούγγροι που έχουν μείνει στη συνείδηση του κόσμου ανά τα χρόνια. Άρα, ίσως ο νέος άσος της Λίβερπουλ βρει κίνητρο με αυτό τον τρόπο. Έχει όλα τα φόντα, είναι ταλαντούχος μέχρι το κόκκαλο. Αρκεί φυσικά να δουλέψει παραπάνω, στη μεγαλύτερη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του.

Με το «βαρύ» Νο.8 στη φανέλα του, ο Σζομποσλάι ξέρει ότι θα αγωνίζεται στο σπουδαιότερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του πλανήτη. Και σε μια από τις ιστορικότερες ομάδες τόσο στην Αγγλία όσο και παγκοσμίως. Τι κι αν η Λίβερπουλ θα παίζει στο Europa League τη σεζόν που ξεκινά; Ο κόσμος της θα γεμίζει το γήπεδο για να δει την αγαπημένη του ομάδα. Η κόκκινη πλευρά του Μερσεϊσάιντ αν μη τι άλλο θα περιμένει να δει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να «δένουν» με τους παλιούς υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση τυγχάνει να διαθέτει έναν καταπληκτικό παίκτη, ένα πολυεργαλείο στον χώρο του κέντρου που μπορεί να του δώσει λύσεις ανά πάσα στιγμή. Για να δούμε αν θα τα καταφέρει…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ