ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το πρώτο μεγάλο stop του Ντοναρούμα κόντρα στην Ντόρτμουντ! (vid)
Ντόρτμουντ – Παρί: Θύμισε Χάαλαντ η γκολάρα του Φύλκρουγκ! (vid)
Ο κόσμος της Ντόρτμουντ έδωσε… ρέστα στο ματς με την Παρί! (vid)
O Κόντε θέλει την μεγάλη επιστροφή στην Τσέλσι!
Μαρτύρησε τον Ζιρού ο προπονητής του: «Φεύγει για MLS»
Νέος θρίαμβος της Ρεάλ Μαδρίτης: Έπεισε τον Κρόος να πάρει τη μεγάλη απόφαση!
Η ιστορική Πάρμα ΞΑΝΑ στη Serie A!
ΓΚΟΛΑΡΑ Ρονάλντο με φοβερό γυριστό από τη γωνία της περιοχής! (vid)
Η Μπαρτσελόνα θέλει να «κλέψει» τον αστέρα της Νάπολι – Η στάση των Ιταλών!
Κάνουν… ουρά για τον Τιάγκο Σίλβα οι ομάδες: Και αυτός τις παίζει στα δάχτυλά του!
Ο Μοράτα αποφάσισε – Πάει στην παλιά του αγάπη με.. τρελή μείωση μισθού!
Η Μπάγερν δίνει το τελειωτικό «χτύπημα» στην Λίβερπουλ – Κάνει κίνηση για τον ηγέτη!
Ράγισε καρδίες ο Ιμπραΐμοβιτς: «Στέρεψα από δάκρυα! Μου λείπεις πολύ να ξέρεις»
Λίβερπουλ: Κανένα «ευχαριστώ» στον Κλοπ – Ακυρώνει το αντίο λόγω… αποτυχίας!
Για αυτό τους «γλεντάει» ο Βινίσιους – Αντιγράφει τις κινήσεις από τρεις… GOAT!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Τίμοθι Γουεά: Εις το όνομα του πατρός!

O Τίμοθι Γουεά είναι η πρώτη μεταγραφή της Γιουβέντους για το καλοκαίρι του 2023 και καλείται να ξεπεράσει εαυτόν και... πατέρα!

Τίμοθι Γουεά: Εις το όνομα του πατρός!

Το να είσαι γιος γνωστού και πετυχημένου καλλιτέχνη είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Από την άλλη όλοι σε συγκρίνουν αυτόματα με τον «μεγάλο». Με τον πατέρα σου. Ο Ζορζ Γουεά δεν ήταν ένας απλός παίκτης που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’90 με τη φανέλα της Μίλαν και της Παρί Σεν Ζερμέν. Ήταν ένας πραγματικός… καλλιτέχνης των γηπέδων.

Ο Τίμοθι ήταν συνέχεια από μικρός με μία μπάλα στα πόδια. Οι πρώτες του εικόνες ήταν αυτές με τον πατέρα του να κάνει πλάκα στους αντίπαλους αμυντικούς. Πώς λοιπόν εκείνος να πάρει διαφορετικό δρόμο; Άλλωστε τόσοι και τόσοι ήταν αυτοί κατά το παρελθόν που έχουν πάρει αυτό τον δρόμο! Αλλά για να φτάσει κανείς στη λεωφόρο της δόξας πρέπει να γράψει πολλά… χιλιόμετρα. Πρέπει να περάσει δυσκολίες. Δεν υπάρχει ο εύκολος δρόμος για την επιτυχία και την καταξίωση.

Ο νεαρός στράικερ στη Λιλ έκανε το «αγροτικό» του. Κάτι τα γκολ του, κάτι το στιλ παιχνιδιού του, έδειχναν πως ήταν απλά θέμα χρόνου να πάρει μεταγραφή για μία «μεγάλη» ευρωπαϊκή ομάδα. Η Γιουβέντους δεν άργησε να τα σκάσει για εκείνον και δίνοντας 18 εκατομμύρια ευρώ στους «λιλουά» ολοκλήρωσαν με συνοπτικές διαδικασίες την πρώτη τους μεταγραφή για το καλοκαίρι του 2023.

Στο Τορίνο ο Τίμοθι Γουεά δεν πρέπει να ξεπεράσει μόνο τον συναγωνισμό που θα βρει. Αλλά και τα δυνατά μαρκαρίσματα που θα συναντήσει μπροστά του. Αλλά πάνω απ΄όλα τον εαυτό του. Και φυσικά τον… πατέρα του!

Τι έκανε ο μικρός Γουέα με τη Λιλ:

Αν δει κανείς τα νούμερα του Τίμοθι Γουεά με τη φανέλα της Λιλ θα χρειαστεί λίγη ώρα, μέχρι να τα… χωνέψει! Όχι γιατί θα χάσει το μέτρημα από τα πολλά γκολ ή τις ασίστ. Αλλά γιατί θα δει και δεν θα το πιστέψει ότι ο 23χρονος στράικερ μέσα σε τέσσερα χρόνια (εκ των οποίων τα τρία ήταν “γεμάτα” με παραπάνω από 28 ματς) σημείωσε μόλις… έξι γκολ.

Το τελείωμα των φάσεων δεν είναι το δυνατό του σημείο. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό λένε και τα νούμερά του. Ωστόσο, κατάφερε να ξεχωρίσει με τη φανέλα των «λιλουά», μιας και έκανε άνω-κάτω τις αντίπαλες άμυνες με την τεχνική του κατάρτιση και την ταχύτητά του. Και αν δεν πιστεύετε εμάς, μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα από το παρακάτω βίντεο!

Ποιος ήταν τελικά ο περίφημος Ζορζ Γουεά;

Τι να πει και τι να γράψει κανείς για τον Ζορζ Γουεά. Αν μπορούσε κανείς να σταθεί κάπου και να δώσει στους νεότερους να καταλάβουν «τι εστί», τότε θα στεκόμασταν στο εξής: ήταν και παραμένει ο μοναδικός Αφρικανός παίκτης που έχει κατακτήσει «Χρυσή Μπάλα», μέχρι και σήμερα!

«Το να βλέπεις τον Γουεά να παίζει ποδόσφαιρο ήταν ικανό να σε κάνει να εμπνευστείς! Να θες να κάνεις και εσύ ό,τι έκανε εκείνος με την μπάλα στα πόδια του. Η αλήθεια είναι ότι μεγάλωσα έχοντας και εκείνον σαν ποδοσφαιρικό πρότυπο και προσπαθώντας να τον “αντιγράψω”», είχε πει κάποτε για εκείνον ο Τιερί Ανρί. Ο παλαίμαχος στράικερ μπορούσε να πάρει την μπάλα από το κέντρο και να περάσει όποιο έβρισκε μπροστά του. Ο Γουεά μπορούσε να συνδυάσει αποτέλεσμα με ποιότητα. Έτσι, έκλεισε την καριέρα του έχοντας κατακτήσει: δύο Κύπελλα Γαλλίας, ένα πρωτάθλημα, ένα Λιγκ Καπ Γαλλίας, δύο πρωταθλήματα Ιταλίας και ένα Κύπελλο Αγγλίας.

Μεγάλη Κυρία, μεγάλες… προσδοκίες

Η πίεση στη Γιουβέντους είναι πάντα μεγάλη. Υψηλή. Ειδικά για τους επιθετικούς της. Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να την αντέξουν και να το δείξουν στον αγωνιστικό χώρο. Η «Μεγάλη Κυρία» τον Ιανουάριο του 2022 απέκτησε τον Ντούσαν Βλάχοβιτς έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ από τη Φιορεντίνα. Ο Σέρβος φορ ξεκίνησε φουριόζος, όμως, την περσινή σεζόν δεν τα πήγε και τόσο καλά. Γι’ αυτό τον λόγο τώρα θεωρείται «ξένο σώμα».

Η ιταλική ομάδα περιμένει πολλά από τον Τίμοθι Γουεά. Σίγουρα τα χρήματα που έχουν επενδυθεί για εκείνον δεν είναι ανάλογα με εκείνα του Βαλκάνιου. Ωστόσο, στο Τορίνο έχουν τον πήχη πολύ ψηλά για εκείνον. Και σίγουρα δεν θα του… χαριστούν αν δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Τίμοθι Γουεά: Τα κάνει όλα! Τα μπορεί όλα!

Το παιχνίδι του είναι απλό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αντίπαλοι αμυντικοί μπορούν να κόψουν εύκολα τον Τίμοθι Γουεά. Ο 23χρονος στράικερ αγωνίζεται κυρίως στα δεξιά της επίθεσης. Εκεί νιώθει πιο άνετα και πιο βολικά. Από εκεί ξεκινάει τις κούρσες του που μπορούν να καταλήξουν σε γκολ ή σε μία τελική πάσα.

Ωστόσο, ο Αμερικανός φορ έχει το μπόι (1,83 γαρ) αλλά και την τεχνική κατάρτιση για να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις στην επίθεση. Όπου του ζητήσει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ενώ ο αστικός μύθος λέει ότι έχει παίξει μέχρι και… μπακ όταν βρισκόταν στις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν. Τα κάνει όλα και συμφέρει!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ