ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Να τοι οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ – Πάρτι και ανατριχίλα στην είσοδο της Ίντερ (vid)
Γράφτηκε ιστορία – Τρεις γυναίκες διαιτητές στο ματς της πρωταθλήτριας Ίντερ (vid)
Κράουτς… βούλωσες στόματα: «Υπερτιμημένος ο Κλοπ; Δείτε που ήταν πριν η Λίβερπουλ»
Ξέσπασμα Κάραγκερ: «Για αυτό τσακώθηκαν Σαλάχ και Κλοπ! Είστε θρύλοι της Λίβερπουλ…»
O Χάρι Κέιν υπόσχεται γκολ… με το τσουβάλι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης
Λεβερκούζεν και Αλόνσο «ζαχαρώνουν» τον αρχηγό της «Βασίλισσας»
O Σλοτ «τρέχει» να σώσει τη Λίβερπουλ από μια ακόμη ηχηρή αποχώρηση
O εκρηκτικός Ίσακ έκανε… θρύψαλα την πρωτιά του Ζλάταν στο Νησί (stats)
Ματσάρα από τον Μέσι – Καθάρισε με… 4αρα η Ίντερ Μαϊάμι (vid)
Τα ταμεία της Μπαρτσελόνα παίρνουν μικρή ανάσα… από το πουθενά
Η Γιουνάιτεντ «μαγειρεύει» την επιστροφή του Τούχελ στην Premier League
Επίσημο: Για… πάντα στην Παρί ο Ζαΐρ-Εμερί!
Η διαιτησία στέρησε από την Τσέλσι την επική ανατροπή κόντρα στην Άστον Βίλα! (vid)
Η Ατλέτικο «πάτησε» την Μπιλμπάο και «κλείδωσε» την τετράδα! (vid)
Η Παρί πήγε για… αυτοκτονία αλλά σώθηκε στο τέλος κόντρα στη Χάβρη! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Πολ Πογκμπά: Το ματωμένο διαμάντι

O Πολ Πογκμπά τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για την υπόθεση ντόπινγκ και λέει αντίο σε μια καριέρα.

Πολ Πογκμπά: Το ματωμένο διαμάντι

Ο Πολ Πογκμπά είχε όλα τα φόντα να γίνει ο καλύτερος μέσος του κόσμου. Είχε όλα τα φώτα πάνω του. Είχε αυτά που δεν είχαν πολλοί ώστε να γίνει η ακριβότερη μεταγραφή στον πλανήτη μέχρι τότε. Ο Πογκμπά είχε τα πάντα στα πόδια του, αλλά δεν είχε αυτό που έχουν άλλοι με λιγότερο ταλέντο. Μυαλό…

Γεννημένος ανάμεσα σε θρύλους

Ο Γάλλος μεγάλωσε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μία εποχή που η ομάδα θεωρούνταν από τις καλύτερες του πλανήτη. Με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο, με ποδοσφαιριστές όπως οι Σκόουλς, Γκιγκς, Ρούνεϊ, Φέρντιναντ και με ένα ταλέντο που έδειχνε πως είναι φτιαγμένος για την Premier League. Ο Σερ Άλεξ ωστόσο είχε άλλα σχέδια και ήθελε υπομονή από τον Πογκμπά. Με το συμβόλαιό του να τελειώνει όμως, η Γιουβέντους τον πλησίασε και τον έκλεισε, σε μία μεταγραφή που λίγους απασχόλησε.

Στο Τορίνο συνάντησε μια νικήτρια Γιουβέντους και ένα κέντρο αποτελούμενο από Πίρλο-Μαρκίζιο-Βιντάλ. Ανάμεσά τους ανδρώθηκε, έκανε 37 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν, σκοράροντας μάλιστα πέντε τέρματα. Όχι μόνο έκανε την παρουσία του αισθητή, αλλά ανάγκασε τον κατά τα άλλα σκληρό Κόντε να αλλάξει σύστημα για να χωράνε κι οι τέσσερις αυτοί μέσοι στην ενδεκάδα.

Golden Βoy και εκτόξευση

Το Δεκέμβρη του 2013 ο Πογκμπά θα αναδειχθεί Golden Boy της χρονιάς, όντας ο καλύτερος ποδοσφαιριστής under 21. Θεωρείται ήδη από τους καλύτερους μέσους παγκοσμίως και το όνομά του αρχίζει να παίζει σε σενάρια για Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ο Γάλλος κατακτά σχεδόν τα πάντα στα τέσσερα χρόνια που μένει στην Ιταλία, χάνοντας όμως το τελικό του Champions League στο Βερολίνου απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ισάριθμα πρωταθλήματα, 178 συμμετοχές συνολικά και 34 τέρματα. Μάλιστα στη τελευταία του σεζόν με τα «μπιανκονέρι», θα του δοθεί το νούμερο «10», αριθμός με ιδιαίτερη σημασία και ιστορία για τη Γιουβέντους, αφού έχει φορεθεί από Πλατινί, Ντελ Πιέρο και Μπάτζιο.

Αυτό ωστόσο τον βαραίνει…Οι εμφανίσεις του αρχίζουν και γίνονται απογοητευτικές, ο ίδιος όμως δε το βάζει κάτω και τελειώνει τη σεζόν με ρεκόρ τερμάτων αλλά και σε ασίστ με 12, έχοντας μια φοβερή συνεργασία με τον κολλητό του Ντιμπάλα.

Επιστροφή με ρεκόρ

Ο Πογκμπά δεν δείχνει διατεθειμένος να ανανεώσει και η Γιουβέντους αρχίζει να σηκώνει το τηλέφωνο αλλά ζητάει λεφτά για ρεκόρ μεταγραφής, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει πίσω και το δρόμο για την επιστροφή στο Μάντσεστερ να ανοίγει διάπλατα. Η Γιουνάιτεντ τινάζει τη μπάνκα και κάνει δικό της και πάλι τον Γάλλο, με το ποσό των 105 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκεί συναντά τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος αρχικά υπερασπίζεται τον Πογκμπά μετά από συνεχόμενες κακές εμφανίσεις και κριτική των «Αϊνστάιν» του ποδοσφαίρου όπως τους χαρακτήρισε ο Πορτογάλος τεχνικός, όμως στη συνέχεια οι σχέσεις των δύο φαίνεται να χαλάνε.

Με τον Μουρίνιο στον πάγκο θα κατακτήσει πάντως ένα Europa League, αλλά στη τρίτη σεζόν τους ο Πορτογάλος θα απολυθεί και η έλευση του Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ θα απελευθερώσει το Γάλλο, ο οποίος τελειώνει τη σεζόν με 13 τέρματα στην Premier League και κερδίζει έτσι μια τριετή ανανέωση.

Τραυματισμοί και Pog-back

Στις τρεις επόμενες σεζόν, ο Πογκμπά κάνει το ένα downgrade πίσω από το άλλο στην απόδοσή του, οι τραυματισμοί δεν τον αφήνουν να κάνει καμία γεμάτη χρονιά και η κόκκινοι διάβολοι τον αφήνουν ελεύθερο.

Η Γιουβέντους που ψάχνει την αγορά των ελεύθερων, βλέπει μια ευκαιρία ωστόσο μόνο ως τέτοια δεν αποδείχθηκε, αφού ο Πογκμπά τραυματίζεται σοβαρά στην προετοιμασία, μπαίνει χειρουργείο χάνοντας και το Παγκόσμιο του Κατάρ και κάνει μόλις 10 συμμετοχές, με μία μόλις ως βασικός και συνολικά 161 λεπτά.

Η εθνική πάνω από όλα

Μπορεί να μην κατάφερε να βοηθήσει τη χώρα του στο Κατάρ, ωστόσο ο Πογκμπά ήταν όλα τα χρόνια της καριέρας του βασικό μέλος των τρικολόρ.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν έβλεπε στον Πογκμπά έναν ηγέτη για το χώρο του κέντρου και μαζί με τον Καντέ αποτέλεσαν για χρόνια το βασικό δίδυμο. Κατάφεραν να κατακτήσουν το Παγκόσμιο του 2018, ενώ βρέθηκαν μια ανάσα από το Ευρωπαϊκό στη χώρα τους το 2016, χάνοντας στην παράταση από την Πορτογαλία.

Ο Πογκμπά ήταν πάντα διαθέσιμος για τη χώρα του και μάλιστα στο τραυματισμό πριν το Μουντιάλ του Κατάρ, σκεφτόταν να αναβάλλει το χειρουργείο για να δώσει το «παρών», ωστόσο οι γιατροί δε του το επέτρεψαν.

Ζωή για ταινία

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απασχολήσει τον κόσμο με την εξωγηπεδική του ζωή. Το καλοκαίρι του 2022, ο Πογκμπά πήγε στις αστυνομικές αρχές, δηλώνοντας πως απειλείται από παλιούς φίλους του αλλά και από τον αδερφό του, οι οποίοι ζητάνε 13 εκατομμύρια ευρώ από τον μέσο.

Ο αδερφός του Ματίας λέει πως όλη η αλήθεια θα βγει στη φόρα, όμως ο Πολ απαντά με τη μητέρα του να παίρνει το μέρος του. Ο Ματίας συνελήφθει μετά από λίγες μέρες…

Ο Πογκμπά έχει πει πως πέρασε κατάθλιψη το 2018, ενώ το 2017 συμμετείχε σε καμπάνια της UEFA, λέγοντας πως οι γκέι πρέπει να θεωρούνται ίσοι και είναι ευπρόσδεκτοι στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ντοπέ και τέλος

Στις 11 Οκτωβρίου το 2023, ο Πογκμπά βρέθηκε ντοπαρισμένος σε τεστ που υποβλήθηκε μετά τον αγώνα με την Ουντινέζε. Η τιμωρία του αρχικά είναι για ένα χρόνο, όμως μετά και από δεύτερο τεστ που βρέθηκε ξανά θετικό, φτάνει στα τέσσερα χρόνια.

Ο Γάλλος έχει τη δυνατότητα να κάνει έφεση κατά της απόφασης ωστόσο δύσκολα να αλλάξει κάτι. Ο ίδιος δηλώνει πως ποτέ του δεν έκανε χρήση παράνομων ουσιών. 

Η καριέρα του είχε πάρει εδώ και χρόνια την κάτω βόλτα, ωστόσο αυτό φαίνεται να είναι το τελειωτικό χτύπημα. Ο Πογκμπά, όντας στα 30 του και ήδη με τρεις σεζόν που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, φαίνεται να επαληθεύει όσους έλεγαν πως πρόκειται για άτομο που δεν έχει τόσο το μυαλό του στο ποδόσφαιρο κι αφήνει ανεκπλήρωτη μια καριέρα που ξεκίνησε με όλα τα ιδανικά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ