ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Οι πιο παραγωγικοί σκόρερ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ

Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ αποδεικνύεται ιδιαίτερα παραγωγική για τους περισσότερους στράικερ του νησιού.

Οι πιο παραγωγικοί σκόρερ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ

Κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό επιβάλλεται να διαθέτει στις τάξεις της έναν τουλάχιστον γεννημένο σκόρερ που με την εκτελεστική του δεινότητα θα τρομάζει τους αντίπαλους αμυντικούς και θα προκαλεί δέος στους τερματοφύλακες.

Έτσι, μετά τη συμπλήρωση 30 αγωνιστικών στην Πρέμιερ Λιγκ μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα μέσω στατιστικών για την ανάδειξη των πιο παραγωγικών σκόρερ στο νησί. Αρχικά, πρέπει να επισημανθεί ότι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης είναι ο Ρομέλου Λουκάκου με 21 γκολ (Έβερτον) και ακολουθούν ο Χάρι Κέιν (19 γκολ, Τότεναμ), ο Αλέξις Σάντσεζ (18 γκολ, Άρσεναλ), ο Ντιέγκο Κόστα (17 γκολ, Τσέλσι) και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (15 γκολ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Ωστόσο, κανείς ποδοσφαιριστής από την συγκεκριμένη πεντάδα δε σκοράρει πιο γρήγορα με βάση τα λεπτά συμμετοχής από τον στράικερ των “κανονιέρηδων”, Ολιβιέ Ζιρού. Ειδικότερα, ο Γάλλος άσος προσφέρει πολύτιμες λύσεις συνήθως προερχόμενος από τον πάγκο (8 τέρματα) σκοράροντας κάθε 97 λεπτά. Στη σχετική κατηγορία ακολουθούν ο Χάρι Κέιν (99 λεπτά), ο Λουκάκου (121 λεπτά), ο Σέρτζιο Ακουέρο (14 γκολ, 127 λεπτά) και ο Αλέξις Σάντσεζ (131 λεπτά). Φυσικά, η συγκεκριμένη κατηγορία κολακεύει τον στράικερ της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, καθώς η συχνότητα με την οποία σκοράρει είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς το μεγάλο χρόνο συμμετοχής που έχει στα πόδια του (1894 λεπτά). Επίσης , αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κουν Αγκουέρο που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης απολαμβάνει τα πρωτεία στην ίδια κατηγορία στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Ενδιαφέρον έχει να ρίξουμε μια ματιά και στην στατιστική κατηγορία που αφορά τους πιο αποτελεσματικούς κεφαλοσφαιριστές στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Αρχικά, δε μας προκαλεί έκπληξη η πρώτη πεντάδα των κορυφαίων σκόρερ στο συγκεκριμένο τομέα καθώς τόσο ο Μικέλ Αντόνιο (6 γκολ, Γουέστ Χαμ), όσο και ο Ολιβιέ Ζιρού (5 γκολ, Άρσεναλ), ο Ρομέλου Λουκάκου (5 γκολ, Έβερτον), ο Φερνάντο Γιορέντε (5 γκολ, Σουόνσι) και ο Σαλομον Ροντόν (5 γκολ, Γουέστ Μπρομ) διαθέτουν τη σωματοδομή για να πετύχουν τέρματα με το κεφάλι. Εξάλλου, αν εξαιρέσουμε την Άρσεναλ οι υπόλοιπες 4 ομάδες στις οποίες αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές αρέσκονται πολύ στα γεμίσματα από την άμυνα, τα γκολ από στατικές φάσεις και τις σέντρες από τις πτέρυγες κάτι που ευνοεί την επίτευξη τέρματος με το συγκεκριμένο τρόπο.

Αυτό που προκαλεί το θαυμασμό τω φίλων της Πρέμιερ Λιγκ είναι η εκτελεστική δεινότητα του Ολιβιέ Ζιρού σε έναν ακόμα τομέα καθώς “χτυπάει” με το κεφάλι τις αντίπαλες ομάδες κάθε 155 λεπτά με τον Σλιμανί της Λέστερ με 4 τέρματα να τον ακολουθεί.

Έτσι, από την προαναφερθείσα παράθεση των αριθμών των κορυφαίων επιθετικών στο αγγλικό πρωτάθλημα προκύπτει για μία ακόμη φορά ότι ο Ολιβιέ Ζιρού είναι ένας υποτιμημένος ποδοσφαιριστής, του οποίου η ικανότητα στο σκοράρισμα συχνά παραμελείται λόγω του αντιεμπορικού στυλ παιχνιδιού του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ