ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφκσι κέρδισε και την άμυνα της
Άμυνα για κλάματα η Μπαρτσελόνα χάρισε δυο γκολ στη Βαλένθια (vid)
Μόνο έναν παίκτη θέλει τόσο πολύ ο Τσάβι για την επόμενη σεζόν στην Μπαρτσελόνα!
Γκιουλέρ: «Πήγα στη Ρεάλ για να γίνω ο διάδοχος του Μόντριτς»
Ο Σάκα πρώτα έβγαλε ασίστ και μετά γέλαγε μπροστά στους οπαδούς της Τότεναμ! (vid)
Λεβαντόφσκι: «Άξιζα Χρυσή Μπάλα! Αυτοί είναι οι δύο κορυφαίοι της φετινής σεζόν»
Ο Νταβίντ Λουίζ ταπείνωσε τον Κάραγκερ: «Αστείο! Δεν πήρες ποτέ τίτλο, αλλά…»
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Η τεχνολογία μίλησε – Εκεί θα καταλήξει ο τίτλος της Premier League… και η τελική βαθμολογία!
Έκτακτο: Οριστική συμφωνία της Λίβερπουλ – Έπεσαν υπογραφές! (pic)
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Ηχηρές αποχωρήσεις σε Ίντερ και Μίλαν – Χαιρέτησαν οι πρώτοι δύο!
«Μικρή» η Μπάγερν μπροστά στη… Ρεάλ – Η δήλωση Τούχελ τους ξέρανε!
Θα μας τρελάνει ο Τιάγκο Σίλβα – Βρήκε νέα ομάδα… και λέει το «ναι»!
Μπαρτσελόνα ξύπνησες – «Άρρωστη» ανανέωση στον νέο… Πουγιόλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Τσίρο Ιμόμπιλε

Ο άνθρωπος που χαρακτηρίζεται ως ο νέος μεγάλος επιθετικός της Ιταλίας, άργησε να κάνει το μπαμ, όμως φέτος πετάει φωτιές κι εμείς σας τον παρουσιάζουμε.

Τσίρο Ιμόμπιλε

Από τα 18 του ακουγόταν πως πρόκειται για κάτι το εντυπωσιακό. Έπρεπε να φτάσει στα 24 όμως, για να επιβεβαιώσει τις φήμες του παρελθόντος, ενώ άναψε φωτιές με νέες φήμες και δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Ντόρτμουντ και της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και να “ξυπνήσει” φυσικά τη Γιουβέντους.

Ο Ιμόμπιλε δεν τα παράτησε ποτέ, έκανε τις σωστές επιλογές, πίστεψε στον εαυτό του και έκανε όλη την Ιταλία αλλά και την Ευρώπη γενικότερα, να μιλούν για αυτόν. Για αυτό κι εμείς, θα σας παρουσιάσουμε το παρελθόν του, που δεν είναι τόσο μακρινό.

Πως ξεκίνησε

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σορέντο, όπου το 2008 πέτυχε 30 τέρματα για το πρωτάθλημα κάτω των 17 και γρήγορα κίνησε τα “μάτια” της “Μεγάλης Κυρίας” του ιταλικού ποδοσφαίρου. Η Γιουβέντους τον απέκτησε αμέσως, με το Τσίρο Φερράρα να λέει τα καλύτερα για αυτόν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας τους στην Πριμαβέρα.

Κατακτά το Τορνέο ντι Βιαρέτζιο(το μεγαλύτερο τουρνουά παγκοσμίως για ομάδες κάτω των 18), στην πρώτη του σεζόν, όπου πετυχαίνει συνολικά 5 τέρματα, τα δύο στον τελικό.

Κάνει το ντεμπούτο του στη Σέριε Α το Μάρτιο του 2009, κόντρα στη Μπολόνια, αντικαθιστώντας τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο 89′, ενώ λίγους μήνες μετά, κάνει και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, κόντρα στη Μπορντό, αντικαθιστώντας και πάλι το θρυλικό αρχηγό της Γιουβέντους.

Το Φεβρουάριο του 2010, πετυχαίνει χατ-τρικ στο τελικό του Τορνέο ντι Βιαρέτζιο, βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά το τίτλο, κόντρα στην Έμπολι.

Παρ’ όλα αυτά στέλνεται δανεικός το επόμενο καλοκαίρι, στη Σιένα που έχει μόλις πέσει κατηγορία. Μετά από τέσσερις συμμετοχές κι ένα τέρμα, αποχωρεί τον Ιανουάριο, πηγαίνοντας και πάλι ως δανεικός στη Γκροσέτο, ομάδα της ίδιας κατηγορίας, όπου πετυχαίνει ένα τέρμα σε 16 εμφανίσεις, πριν επιστρέψει στους “μπιανκονέρι”.

Ο καλύτερος δανεισμός

Η Γιουβέντους βλέπει το ρόστερ γεμάτο από επιθετικούς κι αποφασίζει να τον δώσει εκ νέου, αυτή τη φορά στην Πεσκάρα. Εκεί πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, από πλευρά στατιστικών, καθώς σε 37 αγώνες πετυχαίνει 28 γκολ, ενώ η Τζένοα αποφασίζει από τον Ιανουάριο του 2012, να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του, από τη Γιουβέντους.

Τελειώνει τη χρονιά, όντας πρωταθλητής, καλύτερος παίκτης της Σέριε Β και πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Γιουβέντους και Τζένοα ανανεώνουν τη συμφωνία, ο δανεισμός(που ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του Ιμόμπιλε)τελειώνει και η Τζένοα τον περιμένει για βασικό στέλεχος της ομάδας στη Σέριε Α, επιτέλους.

Απογοήτευση και πάλι από την αρχή

Τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως τα περίμενε ο νεαρός επιθετικός. Αν και πετυχαίνει τα πρώτα του τέρματα στη μεγάλη κατηγορία(το δεύτερο κόντρα στους “μπιανκονέρι”), αποτυγχάνει να βρει δίχτυα από τον Ιανουάριο και μετά, όπου η Τζένοα σώνεται την τελευταία στιγμή, τερματίζοντας 17η, ενώ οι φίλοι της ήταν απογοητευμένοι από τις εμφανίσεις του.

Τελειώνει τη σεζόν με πέντε μόλις τέρματα σε 33 συμμετοχές(η 21 ως βασικός), με τη Γιουβέντους να αγοράζει το υπόλοιπο μισό το καλοκαίρι του 2013, όμως δίνοντάς το κατευθείαν στη συμπολίτισσα Τορίνο.

Εξιλέωση κι απογείωση

Ο Ιμόμπιλε, όντας 24 πλέον, δεν είχε περιθώρια για άλλη…γκέλα. Πετυχαίνει αμέσως γκολ σε αγώνα Κυπέλλου κόντρα στη Πεσκάρα, όμως δεν κάνει το ίδιο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, όπου σκοράρει στο 2-2 με τη Σαμπντόρια, σπάζοντας τη “σιγή” του, αφού είχε να σκοράρει από το Δεκέμβριο του 2012.

Η συνέχεια είναι πάνω-κάτω γνωστή και πρόσφατη. Ο Ιμόμπιλε παίρνει “φωτιά” και σκοράρει το ένα γκολ πίσω από το άλλο, φτάνοντας τα 22 στο πρωτάθλημα, σε 33 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και το πρώτο του χατ-τρικ στη Σέριε Α κόντρα στη Λιβόρνο.

Κεφάλαιο εθνική

Στους “ατζούρι” θεωρείται από μικρός, ο διάδοχος των μεγάλων Ιταλών επιθετικών. Με την ομάδα κάτω των 21, πέτυχε σε 14 αγώνες, 10 τέρματα, ενώ επιλέχτηκε στην κορυφαία ενδεκάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2013 στο Ισραήλ.

Το Μάρτιο, στο φιλικό κόντρα στην Ισπανία, έκανε το ντεμπούτο του με τους “μεγάλους”, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Τσέζαρε Πραντέλι, να τον έχει εμφανώς στα πλάνα του για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το μέλλον…αβέβαιο

Ο Ιμόμπιλε, πλέον έχει επιλογές. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, είναι κοντά στη Ντόρτμουντ, η οποία ψάχνει το νέο Λεβαντόφσκι. Ο Ιταλός, πέτυχε αυτό που είχε από την αρχή στο μυαλό του. Η Γιουβέντους δεν παρατάει την περίπτωσή του, ειδικά μετά τη φετινή σεζόν, όμως λόγω των αρκετών επιθετικών, ίσως κοιτάξει να κερδίσει τα γκολ του σε λεφτά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κάνει τίποτα επίσημο, όμως οι Ιταλοί την βάζουν στη διεκδίκησή του, με τον παίκτη ωστόσο να φαίνεται πως θέλει πολύ τη μετακίνησή του στο Ντόρτμουντ.

Η λογική λέει πως θα φύγει από την Ιταλία, όμως εκτός από τη Γιουβέντους, άποψη έχει και η Τορίνο, που καλόμαθε με τον Ιμόμπιλε στην επίθεσή της και τον θέλει σαν τρελή και για τη νέα σεζόν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ