ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

ΘΕΜΑ: Το μεγαλύτερο λάθος της Σίτι

Ο Κομπανί ανακοίνωσε πως "κρεμάει" τα παπούτσια του, ο Σίλβα θα γίνει άγαλμα έξω από το "Έτιχαντ" και στη Μάντσεστερ Σίτι ακόμα ψάχνουν αντικαταστάτες τους.

ΘΕΜΑ: Το μεγαλύτερο λάθος της Σίτι

Η ήττα-αποκλεισμός από τη Λυών, τάραξε όλα τα μέλη του οργανισμού των “σίτιζενς”. Έκανε ξανά τους αντιπάλους να κοροϊδέψουν και να χλευάσουν την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Φυσικά πολλοί αναρωτήθηκαν τι φταίει και δεν μπορεί ο Ισπανός να οδηγήσει τη Σίτι έστω στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πολλοί είπαν επίσης πως η Σίτι έχασε μια “χρυσή” ευκαιρία για να διεκδικήσει τον τίτλο και αν όχι τώρα, πότε; Η ομάδα του Μάντσεστερ ωστόσο έχει χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της. Μια χρονιά πριν αναλάβει ο Γκουαρντιόλα. Για ένα μόλις γκολ δεν πέρασε στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που θα αντιμετώπιζε την Ατλέτικο Μαδρίτης ως φαβορί μάλιστα. Το αυτογκόλ του Φερνάντο στο “Μπερναμπέου” όμως, ήταν αυτό που έδωσε την πρόκριση στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε το πρώτο παιχνίδι στο “Έτιχαντ” είχε λήξει ισόπαλο με 0-0. Μεγάλη ευκαιρία. Ιστορική θα έλεγε κάποιος. Και άδικο δεν θα είχε.

Μετά τον Κομπανί το… χάος στην (άμυνα της) Σίτι!

Τότε, στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, ο Κομπανί είχε αφήσει τον αγωνιστικό χώρο μετά από τραυματισμό μόλις στο δέκατο λεπτό. Κόντρα στη Λυών, ο Κομπανί ήταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά, γράφοντας τα λόγια που θα εκστομίσει για το αντίο του από την ενεργό δράση. Πρόλαβε έπαιξε ένα χρόνο μακριά από το Μάντσεστερ, όντας παίκτης-προπονητής στην Άντερλεχτ. Έμεινε έντεκα ολόκληρα χρόνια στη Σίτι κι έκανε αισθητή την εμφάνισή του από την πρώτη στιγμή. Κόστισε μόλις 8.5 εκατομμύρια και κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα. Ο απόλυτος ηγέτης στην άμυνα. Ενώ και τα γκολ του κόντρα σε Γιουνάιτεντ το 12 και Λέστερ το 19 να είναι καθοριστικά.

Από τότε η Σίτι ξόδεψε κάμποσα χρήματα όχι γενικά, αλλά μόνο για κεντρικούς αμυντικούς. Και σίγουρα οι διοικούντες της θα ντρέπονται περισσότερο για αυτά που ΔΕΝ έδωσαν κι όχι για αυτά που έδωσαν για παίκτες όπως ο  Μανγκαλά. Η Σαουθάμπτον ζητούσε 12 εκατομμύρια περισσότερα από όσα έδιναν οι άνθρωποι των “πολιτών” για τον Φαν Ντάικ, εκείνοι δεν τα έδωσαν ποτέ και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η Σίτι ψάχνει να βρει τους επόμενους ηγέτες της

Έχασε τον… μάγο της η Σίτι

Στο 3-1 από τη Λυών, ο Νταβίντ Σίλβα φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της Σίτι. Ο “μάγος” όπως τον αποκαλούν οι φίλοι της ομάδας, άφησε τη Βαλένθια πριν 10 χρόνια για ένα ποσό κοντά στα 30 εκατομμύρια. 436 συμμετοχές και αρκετές κυρίως ασίστ μετά, αποφάσισε να συνεχίσει αλλού τα μαγικά του. Καθόλου άσχημα εδώ που τα λέμε. Κάπως έτσι έγινε ένα με την ομάδα και τον κόσμο της.

Μαζί με τον Ντε Μπρόινε ήταν ό,τι πιο όμορφο είχε η Σίτι τα τελευταία χρόνια. Ο Βέλγος έμεινε μόνος πλέον και για αυτό μάλλον η απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό έγινε τόσο αισθητή μέσω της συνέντευξής του μετά τον αγώνα. Θα έβαζα μαζί τους και τον έτερο Σίλβα, Μπερνάρντο, ωστόσο ο Γκουαρντιόλα μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων, έδειξε να ¨πετάει” εκτός, χωρίς κανέναν προφανή λόγο, τον Πορτογάλο. Εκτός αυτού φέτος μάλλον τον περιόρισε παραπάνω από το φυσιολογικό, βάζοντάς τον εκτός θέσης.

Με τη Λυών ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τον Μαχρέζ ως πρώτη αλλαγή, αφήνοντας τους δύο Σίλβα να κοιτάνε από τον πάγκο. Ευτυχώς ο πρόεδρος των “πολιτών” δεν “ξέχασε” τα όσα έχει προσφέρει ο Νταβίντ Σίλβα και ανακοίνωσε πως θα κάνει άγαλμα του Ισπανού έξω από το “Έτιχαντ”.

Ψάχνοντας ηγέτες

Με αυτά και με αυτά, η Σίτι έχει φτάσει σχεδόν σε μηδενικό σημείο. Στο απόλυτο σημείο μηδέν. Η έλλειψη ηγετών είναι απολύτως φανερή. Ειδικά όταν λείπει από το γήπεδο και ο Αγκουέρο, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν κι άλλο. Ακόμη ένας από την “παλιά φρουρά”. Ένας που ξέρει πολύ καλά την ομάδα. Καλύτερα από τους περισσότερους.

Γκουαρντιόλα, Μπέγκιρσταϊν και Σοριάνο, κοίταξαν να γεμίσουν το ρόστερ ώστε η ομάδα να φαίνεται συνεχώς φρέσκια και να αντέχει τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ξέχασαν όμως να αποκτήσουν ηγέτες. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα της Σίτι…Είχε ένα ρόστερ με Τουρέ, Κομπανί, Αγκουέρο, Σίλβα κι άφησε να περάσουν τα χρόνια χωρίς καμία επιτυχία στην Ευρώπη αλλά και χωρίς αντικαταστάτες των ηγετών της.

Οι δύο ποδοσφαιρικοί διευθυντές της Σίτι συμφωνούν μάλιστα σε μία άποψη που προσωπικά θεωρώ από τις πλέον λάθος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. “Θέλουμε οι ποδοσφαιριστές μας να έχουν ύψος και να είναι γεροδεμένοι…Αν έχουν άλλο “τύπο” τότε πρέπει να είναι πολύ καλοί για να χρησιμοποιηθούν”, είπε ο Μπέγκιρσταϊν μπροστά στην κάμερα της Amazon για το ντοκιμαντέρ “All or nothing”, με τον Σοριάνο να συμφωνεί σιωπηλά.

Σνομπάρει τα… παιδιά της η Σίτι

Όμως δεν είναι μόνο οι μεταγραφές που δεν έχουν βγει στους “πολίτες”. Υπάρχει και άλλο πρόβλημα. Αυτό είναι ότι “τρώει” τα παιδιά” της η Σίτι. Δεν έχει χρησιμοποιήσει τις ακαδημίες της. Όσο ο Μεντί μένει εκτός λόγω συνεχόμενων τραυματισμών, ο Ανχελίνο δε σταματά να πηγαίνει δανεικός δεξιά-αριστερά και φέτος βρίσκεται με τη Λειψία στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο ο Γκουαρντιόλα δεν προτιμά Σίλβα, Μαχρέζ για τα δεξιά της επίθεσης, ο Σάντσο κάνει πλάκα στη Γερμανία με τη Ντόρτμουντ. Κι όσο ο Ντεμπελέ με τον Εκάμπι κάνουν πάρτι απέναντι σε Γκαρσία και Λαπόρτ, ο Ντενάιερ είναι ο “ογκόλιθος” στην άμυνα της Λυών.

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που έβλεπαν τη Λίβερπουλ να “χτίζει”. Να δίνει… πόνο. Να “μεγαλώνει” άμεσα και να κατακτά τον κόσμο. Ο Γιούργκεν Κλοπ και οι “κόκκινοι” είχαν σχέδιο. Και αυτό φάνηκε. Την ίδια ώρα που η Γιουνάιτεντ δείχνει να ξεπερνά τις “αυτοκτονικές” τάσεις της και να βρίσκεται στο σημείο που “μεγαλώνει”. Και μάλιστα γρήγορα. Η Τσέλσι να αγοράζει ό,τι θέλει μετά από μία σεζόν χωρίς μεταγραφές και την Άρσεναλ να της έχει κόψει φέτος την ευκαιρία για ένα τρόπαιο, με τα δύο τέρματα του Ομπαμεγιάνγκ.

Ευτυχώς που κέρδισε τη “μάχη” στη Σιόν και μπορεί να προσελκύσει ακόμα ποδοσφαιριστές από το τοπ επίπεδο. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι η Σίτι, ο Γκουαρντιόλα και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ακόμα δουλειά να κάνουν για να πουν ότι είναι πρώτο φαβορί για την Πρέμιερ Λιγκ ή για να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο ταξίδι στα “αστέρια”. Ένα ταξίδι διαφορετικό από τα άλλα. Ένα ταξίδι που σε αυτό μετράει ο προορισμός. Και όχι το ίδιο αυτό καθ’ αυτό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ