ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ίντερ-Μίλαν: Ντέρμπι και στην ουσία μετά από καιρό

Μετά από αρκετά «ανιαρά» και άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος ντέρμπι, Ίντερ και Μίλαν ετοιμάζονται για ένα παιχνίδι που είχαν καιρό να παίξουν

Ίντερ-Μίλαν: Ντέρμπι και στην ουσία μετά από καιρό

Εδώ και περίπου 7 χρόνια πολλοί είχαν πει πως το Ντέρμπι Ντέλλα Μαντονίνα είχε αρχίσει να… πεθαίνει. Η κυριαρχία της Γιουβέντους είχε ξεκινήσει και η Ίντερ με τη Μίλαν είχαν περάσει σιγά-σιγά στο παρασκήνιο. Οικονομικές δυσκολίες χτύπησαν την πόρτα των δύο ομάδων του Μιλάνου, με την ποιότητα να πέφτει. Από εκεί που οι μάχες έκριναν τίτλους, πλέον μόνο ο… εγωισμός των φιλάθλων είχε μείνει.

Αγνοεί την ήττα και θέλει εκδίκηση η Μίλαν!

Αυτό ωστόσο ίσως παύει να ισχύει στην προσεχή αναμέτρηση, καθώς έχουν γίνει αλλαγές. Μόλις στην 4η αγωνιστική του Καμπιονάτο, η Μίλαν στρογγυλοκάθεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με το απόλυτο 3/3. Με το ηθικό τους πληγωμένο μετά τις πρόσφατες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, οι «ροσονέρι» θέλουν να ανακαταλάβουν τα ηνία. Το ταπεινωτικό 0/4 τα τελευταία 2 χρόνια, σε συνδυασμό την αποχή από τις νίκες από τον Ιανουάριο του 2016, έχει ρίξει το ηθικό των φίλων της Μίλαν.

Ωστόσο φαίνεται πως τα πολύ δύσκολα χρόνια και το καταστροφικό πέρασμα των Κινέζων ανήκει στο παρελθόν. Ο κορονοϊός με κάποιο… μαγικό τρόπο ξύπνησε τους Μιλανέζους οι οποίοι ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του καλοκαιρού στην Ιταλία. Από τις 12 αγωνιστικές που είχαν μείνει, οι «ροσονέρι» κέρδισαν τις 9, φέροντας ισοπαλία στις άλλες 3. Αγνοώντας την ήττα εδώ και 19 αναμετρήσεις, η Μίλαν έχει ανατρέψει την κάκιστη αγωνιστική κατάσταση των τελευταίων ετών.

Βλέποντας όλους τους παίκτες τους να παραμένουν στο ρόστερ στη μεταγραφική περίοδο και με τους Σάντρο Τονάλι και Μπραχίμ Ντίαθ να καταφθάνουν στο «Σαν Σίρο», διατήρησαν το σύνολο τους ανταγωνιστικό. Το ξεκίνημα τους στο Καμπιονάτο δεν θεωρείται ακριβώς απροσδόκητο, αλλά σίγουρα προκάλεσε μερικές εκπλήξεις. Πλέον μένει να δούμε να θα παραμείνει ως έχει, ή θα υπάρξει μια μικρή πτώση.

Σημειώνεται πως από το παιχνίδι θα απουσιάσουν οι Ντουάρτε και Γκάμπια, ενώ ο κορονοϊός ανάρρωσε από τον… Ιμπραϊμοβιτς! Κάπως έτσι στο μεγάλο ντέρμπι η Μίλαν κατεβαίνει πάνοπλη και έτοιμη να διατηρήσει το σερί της.

Ιντερ: Μαζί της η προϊστορία αλλά ο κορονοϊός την αποδεκάτισε

Από την άλλη η Ίντερ έχει μεγαλύτερη πίεση στους ώμους της. Οι «νερατζούρι» πραγματοποίησαν σπουδαία χρονιά πέρσι σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά έμειναν χωρίς τίτλο. Στο Καμπιονάτο έχασαν μόλις για 1 βαθμό το τρόπαιο, έφτασαν στα ημιτελικά του κυπέλλου Ιταλίας, ενώ η Σεβίλλη επικράτησε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Αντόνιο Κόντε σχεδόν αποχώρησε από τον σύλλογο λόγω διαφωνιών με τη διοίκηση, ωστόσο τελικά παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας. Η Ίντερ ενισχύθηκε σημαντικά με τους Χακίμι και Βιδάλ, ενώ κράτησε και τον Λαουτάρο Μαρτίνες κοντά της.

Αυτό που ψάχνει και τη φετινή σεζόν είναι αυτό που δεν κατάφερε πέρσι: να εκθρονίσει την μόνιμη πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Ωστόσο ένα μεγάλο εμπόδιο υπάρχει για αυτήν στην αυριανή αναμέτρηση. Ο κορονοϊός έχει πέσει για τα καλά στο στρατόπεδό της, με 6 παίκτες να νοσούν και να βρίσκονται απομονωμένοι. Σκρίνιαρ, Μπαστόνι, Γκαλιαρντίνι, Ναϊνγκολάν, Γιάνγκ και Ράντου βρέθηκαν θετικοί τις περασμένες ημέρες και θα απουσιάσουν. Απουσίες οι οποίες αποδυναμώνουν σημαντικά κυρίως την αμυντική γραμμή της, με τον Κόντε να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις.

Ενδιαφέρον ξανά μετά από μια δεκαετία… στα αζήτητα

Ίσως είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε ακόμα για ντέρμπι τίτλου. Εδώ και 9 χρόνια η Γιουβέντους δεν χάνει το πρωτάθλημα ούτε με σφαίρες. Ακόμη και στην περσινή προβληματική της σεζόν, ο τίτλος κατέληξε πάλι στα χέρια της. Ωστόσο αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι οι υπόλοιποι διεκδικητές κατάφεραν να χτίσουν χημεία όσο η «βέκια σινιόρα» προέλαυνε. Αντίθετα, η ίδια έχει κάνει αρκετές προσθήκες, με τους Αρτούρ, Κουλουσέβσκι και Κιέζα να μην έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη χημεία. Ακόμα η εμμονή των «μπιανκονέρι» να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ την έχει αποσυγκεντρώσει από τις εγχώριες διοργανώσεις, επιτρέποντας στους λοιπούς διεκδικητές να ελπίζουν. Σε όλα αυτά προστίθεται και η υπό αμφισβήτηση (ακόμα) ικανότητα και εμπειρία του Πίρλο ως προπονητής, δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες για να υπάρξει ένας νέος ανταγωνιστής.

Στο μεταξύ η Ίντερ κατάφερε να γίνει και πάλι μια υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη και ελκυστικός προορισμός για κάθε ποδοσφαιριστή. Η συμπολίτισσα της και αυτή απέδειξε πως η φανέλα της έχει ακόμα πέραση, κλέβοντας μέσα από τα χέρια των «νερατζούρι» τον ανερχόμενο Τονάλι. Μπορεί ελάχιστοι να πιστεύουν πως οι «ροσονέρι» έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν στα ίσα Γιούβε, Ίντερ και Αταλάντα, όμως η φόρμα τους για την ώρα δείχνει πως μπορούν να δώσουν μια καλή μάχη.

Όπως και να έχει, μετά από μια δεκαετία γεμάτη απογοητεύσεις το Ντέρμπι Ντέλλα Μαντονίνα δείχνει πως επιστρέφει δυναμικά. Μια κόντρα η οποία φαινόταν πως ξέφτιζε και ξεχνιόταν ετοιμάζεται να αναζωπυρωθεί και να συγκεντρώσει πάλι πάνω της τα φώτα που της αξίζουν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ