ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Παρί βάζει μυαλό και απογειώνει το ρόστερ της!

Η Παρί έχει μπει ζεστά στο μεταγραφικό παζάρι και δείχνει διατεθειμένη να ενισχύσει σημαντικά αλλά κυρίως ουσιαστικά το ρόστερ της.

Η Παρί βάζει μυαλό και απογειώνει το ρόστερ της!

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί με νύχια και με δόντια να καθιερωθεί ως ένα μεγάλο μέγεθος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σε οικονομικό επίπεδο σίγουρα το έχει καταφέρει. Όμως στο αγωνιστικό χρειάζεται να γίνουν ακόμα σημαντικά βήματα. Ο καημός του Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει άσβεστος στο Παρίσι και η διοίκηση της ομάδας έχει θέσει την ευρωπαϊκή διάκριση ως τον απόλυτο στόχο. Εδώ και χρόνια βλέπουμε τους Γάλλους να αποτυγχάνουν με κάθε πιθανό τρόπο όμως φέτος μοιάζουν πιο σοβαροί από ποτέ. Οι μεταγραφικές κινήσεις της Παρί μέχρι στιγμής φανερώνουν αν μη τι άλλο μια πιο οργανωμένη και ώριμη προσπάθεια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Και εντυπωσιασμός και ουσία

Από τότε που οι Άραβες μπήκαν στα κοινά της ομάδας η Παρί έχει πραγματοποιήσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές μεταγραφές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ξεχωρίζει σαφώς το καλοκαίρι του 2017 που απέκτησε μαζί τους Νεϊμάρ και Μπαπέ. Οι δύο αυτοί κύριοι κόστισαν μαζί κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ! Και τα προηγούμενα χρόνια βέβαια δεν έλειψαν οι λαμπερές και δαπανηρές μεταγραφές. Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντι Μαρία, Καβάνι, Νταβίντ Λουίζ, Ικάρντι και πολλοί ακόμα κόστισαν στην Παρί ένα τσουβάλι εκατομμύρια.

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη που να κατηγορήσει την Παρί ότι δεν έριξε λεφτά για να ανέβει επίπεδο. Αυτό όμως που κάλλιστα μπορείς να της προσάψεις είναι ότι συχνά της λείπει η ουσία. Γιατί καλός ο Νεϊμάρ και ο Μπαπέ αλλά σοβαρό στόπερ έχει να έρθει από το 2013 (Μαρκίνιος) και σοβαρό χαφ από το 2012 (Βεράτι). Όπως επίσης δεν είδαμε ποτέ ένα κορυφαίου επιπέδου πλάγιο μπακ εκτός του Ντάνι Άλβες που και αυτός όμως ήρθε στη δύση της -τεράστιας- καριέρας του.

Η έλλειψη κορυφαίων παικτών σε κομβικές θέσεις κόστισε επανειλημμένα στην Παρί. Φέτος δείχνει επιτέλους να το κατάλαβε. Οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι καλύπτουν κενά που έκαναν μπαμ καιρό τώρα. Αρχικά η απόκτηση του Τζίνι Βαϊνάλντουμ προσθέτει στο ρόστερ ένα οχτάρι με την κλάση και την εμπειρία να σταθεί δίπλα στον Βεράτι. Ο Ολλανδός είναι ένα σπουδαίο χαφ που κάνει χίλιες δουλειές μέσα στο γήπεδο και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για κάθε προπονητή.

Η αρπαγή μέσα από τα χέρια της Μπαρτσελόνα συνιστά τεράστια επιτυχία. Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόκτηση του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Ο πιο υποσχόμενος τερματοφύλακας παγκοσμίως άφησε τη Μίλαν και έρχεται στην Παρί με προοπτική να γίνει ο βασικός της άσσος για την επόμενη δεκαετία. Βαϊνάλντουμ και Ντοναρούμα ήρθαν χωρίς να βγει ευρώ από τα ταμεία και έδειξαν ποιες είναι οι προθέσεις των πρωτευουσιάνων για τη συνέχεια.

Άσε τις εικόνες να μιλήσουν! Μερικές από τις καλύτερες που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι στον λογαριασμό μας!

Ο Χακίμι και οι άλλοι

Επειδή όμως Παρί είσαι δε μπορείς άμα δεν κάνεις και μια πανάκριβη μεταγραφή. Πιο συγκεκριμένα ο Ασράφ Χακίμι εμφανίζεται μια ανάσα από την μετακόμισή του στη Γαλλία. Η διοίκηση ετοιμάζεται να σκάσει πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει στην ομάδα έναν ποδοσφαιριστή που την ανεβάζει επίπεδο. Ο Μαροκινός είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα τρία καλύτερα δεξιά μπακ στον πλανήτη. Προέρχεται από σούπερ χρονιά με την Ίντερ και θα απογειώσει τη δεξιά πλευρά της Παρί. Το ντιλ μοιάζει απίθανο να χαλάσει με τον ίδιο τον παίκτη να δηλώνει ξεκάθαρα την επιθυμία του να αγωνίζεται στο Παρίσι από τη νέα σεζόν.

Το πλάνο αναβάθμισης των πλάγιων μπακ περιλαμβάνει απόκτηση παίκτη και στα αριστερά. Εκεί που πρώτο στη λίστα φιγουράρει το όνομα του Τεό Ερνάντεζ. Ο Γάλλος μπακ έκανε πράγματα και θαύματα φέτος με τη Μίλαν και εδραιώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους της θέσης. Για την απόκτησή του θα χρειαστεί ένα σημαντικό πόσο όμως η προοπτική ενός διδύμου πλάγιων μπακ με Ερνάντεζ και Χακίμι σίγουρα εξιτάρει τους πάντες στο κλαμπ.

Από εκεί και πέρα η Παρί εμφανίζεται και ως το πρώτο φαβορί για την απόκτηση του -ελεύθερου- Σέρχιο Ράμος. Ο θρυλικός Ισπανός ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και ακόμα και στα 35 είναι ο άνθρωπος που όλοι θα ήθελαν στην ομάδα τους. Μια ενδεχόμενη άφιξή του στο Παρίσι θα έχει τεράστια οφέλη για το σύλλογο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Πέρα από τις αδιαμφησβήτητες ικανότητες του, ο Ράμος θα φέρει και την αύρα του νικητή.

Ένας παίκτης που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του και ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι θα πει πρωταθλητισμός. Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του λείπουν από το ρόστερ αυτή τη στιγμή. Παράλληλα θα εκτοξεύσει την ομάδα αγωνιστικά αφού θα επιτρέψει στον Μαρκίνιος να πάρει πολλά παιχνίδια σαν αμυντικό χαφ. Έτσι δημιουργείται μια τριάδα από τους Βαϊνάλντουμ, Βεράτι και Μαρκίνιος που είναι ξεκάθαρα παγκόσμιας κλάσης.

Αν όλα πάνε ιδανικά η Παρί είναι έτοιμη για όλα

Στο ιδανικό σενάριο που η Παρί αποκτήσει τους Χακίμι, Ερνάντεζ και Ράμος η εντεκάδα της θα είναι ίσως η καλύτερη στην Ευρώπη. Με Ντοναρούμα στο τέρμα, Κιμπεπέ και Ράμος στα στόπερ, Χακίμι και Ερνάντεζ στα μπακ, Βαϊνάλντουμ, Βεράτι και Μαρκίνιος στα χαφ και Νεϊμάρ, Μπαπέ και Ντι Μαρία μπροστά. Μιλάμε για ένα σύνολο χωρίς την παραμικρή αδυναμία. Η ποιότητα της επιθετικής τριάδας είναι ικανή να διαλύσει κάθε άμυνα. Αυτό το ξέρουμε. Το έχουμε δει.

Μόνο που αυτή τη φορά θα υποστηρίζεται από ένα σύνολο που τουλάχιστον στη θεωρία δεν έχει το παραμικρό κενό. Μπορεί να πάρει τρεξίματα και ένταση από τα χαφ και ποιοτικά ανεβάσματα από τα πλάγια μπακ. Tαυτόχρονα έχει στόπερ που εγγυόνται συμπαγή αμυντική λειτουργία. Αν δεν υπάρξουν προβλήματα τραυματισμών ή χημείας αυτή η ομάδα δεν έχει την παραμικρή αδυναμία. Κι όλα αυτά τη στιγμή που στον πάγκο διαθέτει το απαραίτητο βάθος επιλογών.

Αν λοιπόν η Παρί καταφέρει να εκπληρώσει και τις τρεις αυτές μεταγραφές μοιάζει ως ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια το 3/3 μόνο εύκολο δεν είναι. Σε περίπτωση που δεν το καταφέρει πρέπει να δούμε ποιες είναι οι εναλλακτικές. Ή τι άλλες κινήσεις θα προκύψουν στις υπόλοιπες γραμμές. Όπως επίσης πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει και κάποια σημαντική αποχώρηση.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι τελευταία έχουν δημιουργηθεί κάποια σύννεφα σε σχέση με την παραμονή του Κιλιάν Μπαπε. Ο Γάλλος είναι ασαφής ως προς τις προθέσεις παραμονής του και τα σενάρια φυγής οργιάζουν. Μπορεί από πλευράς διοίκησης να βγαίνει προς τα έξω ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση όμως ο ίδιος ο παίκτης δε δείχνει κάτι τέτοιο με τη στάση του. Μια τέτοια αποχώρηση θα συνιστούσε τεράστιο πλήγμα και θα άλλαζε άρδην τα δεδομένα. Όπως όλα δείχνουν το φετινό καλοκαίρι αναμένεται καυτό για την Παρί. Λέτε αυτή η μεταγραφική περίοδος να αποτελέσει σταθμό για μια νέα εποχή στο Παρίσι; Θα φανεί στο… χειροκρότημα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ