ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Τζακ Γκρίλις εξελίσσεται στο νέο αγαπημένο παιδί του Πεπ!

Ο Τζακ Γκρίλις ταίριαξε με το καλημέρα στο παιχνίδι της Σίτι και αποτελεί ήδη κομβικό κομμάτι στα πλάνα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Τζακ Γκρίλις εξελίσσεται στο νέο αγαπημένο παιδί του Πεπ!

Τα λεφτά που έδωσε η Μάντσεστερ Σίτι για χάρη του Τζακ Γκρίλις ήταν σίγουρα πολλά. Αρκετοί μάλιστα τα βρήκαν και υπερβολικά. Τα 117 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για χάρη του είναι τα μόνα που έδωσαν φέτος οι «Πολίτες» για μεταγραφές. Ο 26χρονος Άγγλος ξεκίνησε τη σεζόν με τη ταμπέλα της πιο ακριβής μεταγραφής του καλοκαιριού και με όποιο βάρος αυτή συνοδεύεται. Βέβαια στα πρώτα παιχνίδια με τη νέα του ομάδα μόνο επηρεασμένος δεν δείχνει. Ο Πεπ φαίνεται ότι βρήκε σε αυτόν ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό του όταν αποφάσιζε να τον φέρει στην ομάδα. Ο Γκρίλις προσαρμόζεται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς και αποτελεί ήδη μια σημαντική παράμετρο για το παιχνίδι της Σίτι.

Θες να δεις δράση; Γκολ; Ντρίμπλες; Αναλύσεις; Ε, τότε ΠΡΕΠΕΙ να μας ακολουθήσεις στο Youtube! 

Με αέρα και φουλ αυτοπεποίθηση

Οι εμφανίσεις του Τζακ Γκρίλις με τη φανέλα της Άστον Βίλα τα τελευταία δύο χρόνια τον έκαναν γνωστό παγκοσμίως. Παίκτης ντελικάτος, ωραίος στο μάτι, από εκείνους που σηκώνουν το γήπεδο στο πόδι. Οι επαφές μου τη μπάλα είναι σχεδόν… ερωτικές. Κοντρολαρισμένος, τεχνίτης αλλά όχι φλύαρος και εξαιρετικά ποιοτικός. Για πολλούς ήταν απορίας άξιον πως ένας τέτοιος παίκτης έμεινε μέχρι τα 25 σε μια ομάδα όπως η Άστον Βίλα. Για εκείνον όχι.

Η σχέση του με τους «Χωριάτες» είναι μια σχέση ζωής. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες τους, τον πίστεψαν, τον στήριξαν σε κάθε του ατόπημα. Βλέπετε ο Τζακ δεν ήταν ποτέ από τα ήσυχα παιδία. Στην Βίλα τον ξέρανε και τους ήξερε. Εκεί είναι το σπίτι του, το μέρος που νιώθει πιο άνετα από οπουδήποτε στον κόσμο. Ο ρόλος του στην ομάδα τις τελευταίες δύο χρονιές στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν κάτι παραπάνω από πρωταγωνιστικός. Η Άστον Βίλα ήταν μια ομάδα που ζούσε και πέθαινε ανάλογα με τη φόρμα του ηγέτη της. Η αυτοπεποίθηση και η άνεση που έβγαζε στο γήπεδο ο Γκρίλις έδινε φτερά στην υπόλοιπη ομάδα.

Ήξεραν ότι στα δύσκολα αυτός είναι εκεί. Όμως όσο ο καιρός περνούσε, τόσο πιο δύσκολο ήταν το ταλέντο και οι φιλοδοξίες του Άγγλου μεσοεπιθετικού να χωρέσουν στο ταπεινό Μπέρμινχαμ. Ειδικά μετά τις εμφανίσεις του στο Euro 2020 η απόφαση έμοιαζε ειλημμένη. Βέβαια έπρεπε να βρεθεί μια ομάδα που θα δώσει 117 εκατομμύρια ευρώ για να ξεκολλήσει τον Γκρίλις από την αγαπημένη του Βίλα.

Η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα είδε στο πρόσωπό του τον παίκτη που θα βελτιώσει ένα ήδη εξαιρετικό σύνολο. Το ερώτημα που γεννήθηκε κατευθείαν ήταν το εξής: Μπορεί ο Γκρίλις να έχει το ίδιο επίπεδο απόδοσης σε μια ομάδα πρωταθλητισμού; Απ’ ότι φαίνεται μάλλον μπορεί. Στο ξεκίνημά του με τη φανέλα της Σίτι μοιάζει πλήρως ανεπηρέαστος από την αλλαγή κλίματος και απαιτήσεων. Ο ρόλος του στα πλάνα του Πεπ είναι ήδη εξαιρετικά σημαντικός.

Μοιάζει ιδανικός για το ποδόσφαιρο του Πεπ

Σε αυτά τα έξι πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι ο Γκρίλις μετρά δύο γκολ και δύο ασίστ. Καθόλου άσχημα για κάποιον που δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο μήνες ζωής στο κλαμπ. Ωστόσο τα νούμερα αυτά αδικούν την εικόνα του στο γήπεδο. Σε όσα ματς έχει ξεκινήσει βασικός είναι ανάμεσα στους διακριθέντες. Η μπάλα περνάει συνεχώς από τα πόδια του, οι πρωτοβουλίες που παίρνει θυμίζουν παίκτη που βρίσκεται χρόνια στην ομάδα. Ο Πεπ περιμένει πολλά από εκείνον και του τα ζητά με το καλημέρα.

Η αλήθεια είναι πως ο Άγγλος είναι ακριβώς το στυλ ποδοσφαιριστή που λατρεύει ο Καταλανός τεχνικός στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ένα εξτρέμ που στην ουσία δεν παίζει σαν εξτρέμ. Ο Γκρίλις μπορεί να ξεκινάει στο αριστερό άκρο της επίθεσης όμως σπάνια θα τον δεις να κινείται πάνω στη γραμμή. Η πρώτη του σκέψη με το που πάρει τη μπάλα είναι να συγκλίνει και να ψάξει τη δημιουργία. Παίζοντας στην αριστερή πλευρά με ανάποδο πόδι, αυτή η κίνηση του δίνει δυνατότητες να γίνει άμεσα απειλητικός.

Η ικανότητά του να βγάλει συνδυασμούς σε κλειστούς χώρους ή να δημιουργήσει ανισορροπία με μια περίτεχνη ενέργεια είναι πολύτιμη για τον Πεπ. Με την απουσία ενός κλασσικού φορ, ο Γκουαρντιόλα θέλει τα εξτρέμ του να βρίσκονται όλο και πιο κεντρικά μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό επιλέγει παίκτες όπως οι Γκρίλις, Φόντεν, Μπερνάντο Σίλβα και Μαχρέζ που δεν είναι κλασσικοί εξτρέμ γραμμής. Γι’ αυτό ο Στέρλινγκ έχει πάει πλέον τόσο πίσω στις επιλογές του.

Στο σύστημα του Πεπ οι πλάγιοι επιθετικοί παίζουν κοντά στην περιοχή. Ο ρόλος τους είναι σύνθετος. Οφείλουν να δημιουργούν, να σκοράρουν, να παίζουν κοντά ο ένας με τον άλλον και να ανοίγουν χώρους για τα ανεβάσματα των πλάγιων μπακ. Όλα αυτά απαιτούν τεχνική κατάρτιση, ποδοσφαιρική οξυδέρκεια, φαντασία αλλά και τακτική προσήλωση. Στο ξεκίνημά του στη Σίτι, ο Γκρίλις παίρνει πολύ υψηλό βαθμό σε όλους τους παραπάνω τομείς και ο Πεπ δικαιολογημένα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Η ονειρική συνύπαρξη Γκρίλις με Φόντεν και Ντε Μπρούιν

Ο Γκρίλις λοιπόν έχει κλέψει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής και αρχίζει να βγάζει από πάνω του τη ταμπέλα του μίστερ 117 εκατομμύρια ευρώ. Όσο συνεχίζει αυτές τις εμφανίσεις και η ομάδα κερδίζει τόσο θα ξεχνιέται και το βουνό από λεφτά που χρειάστηκε για την απόκτησή του. Αυτό που δεν μπορεί να ξεχαστεί με τίποτα είναι η προσμονή να δούμε τον Άγγλο μαζί με τον Φιλ Φόντεν και τον Κέβιν Ντε Μπρούιν. Οι δυο τους αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα τραυματισμών στο ξεκίνημα της σεζόν και δεν έχουν ακόμα μπει στο μενού για τη Σίτι.

Κάτι που δεν θα αργήσει ιδιαίτερα να συμβεί αφού οι τραυματισμοί τους δεν ήταν σοβαροί. Και οι δύο συμμετείχαν στο τελευταίο ματς κόντρα στη Λειψία και μένει να πάρουν παιχνίδια και να βρουν ρυθμό. Όταν αυτό γίνει η μεσοεπιθετική γραμμή των «Πολιτών» θα είναι πραγματικά τρομακτική. Σκεφτείτε μια τριάδα με τον Γκρίλις αριστερά, τον Φόντεν δεξιά και τον Ντε Μπρούιν σε ελεύθερο ρόλο σαν δεκάρι. Τρεις ποδοσφαιριστές που ξεχειλίζουν από ποιότητα και ειδικεύονται στο δημιουργικό ποδόσφαιρο. Μόνο η σκέψη της συνύπαρξης του δημιουργεί τεράστια ανυπομονησία αλλά και ενθουσιασμό σε όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο.

Οι συνδυασμοί και τα… γούστα που έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν στο χορτάρι είναι από άλλον πλανήτη. Είναι κρίμα να μην υπάρχει ένα καθαρό φορ να επωφεληθεί έχοντας αυτούς του τρεις να παίζουν πίσω του και τον «ταΐζουν». Βέβαια ακόμα και χωρίς κλασσικό φορ οι «Πολίτες» έχουν τον τρόπο να διαλύουν τις άμυνες και να σκοράρουν πέντε και έξι γκολ σε ένα παιχνίδι.

Ο Γκρίλις μοιάζει με το κομμάτι που έλειπε από το παζλ. Αυτό που είναι ο Φόντεν από τα δεξιά και δεν μπορούσε να είναι ο Στέρλινγκ στα αριστερά. Η Σίτι φαίνεται να είναι το ιδανικό περιβάλλον για εκείνον προκειμένου να αναδείξει αλλά και αναπτύξει περεταίρω τις πλούσιες αρετές του παιχνιδιού του. Ο Γκουαρντιόλα μπορεί να μην αγόρασε πολλούς παίκτες φέτος το καλοκαίρι όμως αυτός ο ένας του αρκεί με το παραπάνω.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ