Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο Καρίμ Μπενζεμά μεγαλώνει κι ομορφαίνει!
FACE CONTROL

Ο Καρίμ Μπενζεμά μεγαλώνει κι ομορφαίνει!

Ο Καρίμ Μπενζεμά συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και μοιάζει καλύτερος όσο περνάνε τα χρόνια.

13.12.2021 | 17:24

Ακόμα ένα ντέρμπι, ακόμα ένα γκολ για τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός άνοιξε το σκορ στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Ατλέτικο, που έδωσε στους «Μερένχες» μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο. Ο Μπενζεμά βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα για ακόμη μια χρονιά και στα 34 του ανεβάζει διαρκώς επίπεδο το παιχνίδι του. Ούτε ο χρόνος δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Better with age

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ανέβασαν επίπεδο το παιχνίδι τους όταν πέρασαν τα 30. Φαινομενικά κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είναι παράδοξο, αφού στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα τα χρόνια κυλούν διαφορετικά. Υποθετικά το αποκορύφωνα της καριέρας ενός ποδοσφαιριστή είναι από τα 25 μέχρι τα 32. Από κει και μετά αρχίζει η πτώση. Με μια πρώτη σκέψη κάτι τέτοιο μοιάζει λογικό. Σε αυτό το επίπεδο και σε αυτούς τους ρυθμούς κάθε χρόνος που περνάει κάνει την αποστολή των αθλητών όλο και πιο δύσκολη.

Ευτυχώς όμως για εμάς υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έχουν βαλθεί να καταρρίψουν τη λογική και περνώντας τα 30 αντί να πέσουν, εκτοξεύτηκαν. Όλοι τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ποιο είναι αυτό; Είναι σπουδαίοι σε αυτό που κάνουν. Στο ποδόσφαιρο δηλαδή. Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιμπραίμοβιτς, Λεβαντόφσκι, Μόντριτς, Σέρχιο Ράμος, Τιάγκο Σίλβα. Όλοι τους βρέθηκαν ή ακόμα βρίσκονται στα καλύτερά τους αρκετά μετά τα 30. Κι ενώ άπαντες περιμένουν να ξεκινήσει η φθίνουσα πορεία, αυτοί όλο ανεβαίνουν. Βρίσκουν συνέχεια νέους τρόπους να τα καταφέρνουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Καρίμ Μπενζεμά.

Από τα 30 μέχρι τα 34, ο Γάλλος φορ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του. Μάλιστα κάθε χρόνο παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία. Δεν είναι τόσο τα νούμερα που γράφει, όσο η σταθερότητα και η συνέπεια που παρουσιάζει στις εμφανίσεις του. Η φυγή του Κριστιάνο κυριολεκτικά τον ξεκλείδωσε. Από τότε βλέπουμε έναν εντελώς διαφορετικό Μπενζεμά.

Τις τρεις προηγούμενες σεζόν πέτυχε πάνω από 20 γκολ στο πρωτάθλημα, όταν στα πρώτα του εννέα χρόνια στη Μαδρίτη το είχε καταφέρει μόλις δύο φορές. Η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι εξαιρετική και μοιάζει ανεπηρέαστη από το χρόνο. Ο Μπενζεμά έχει πλέον αναλάβει ηγετικά καθήκοντα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει επιστρέψει ως βασικός και στην εθνική Γαλλίας. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται φαίνεται πως τα καλύτερα είναι ακόμη μπροστά του. Αρχής γενομένης από φέτος.

Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του

Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τη φετινή σεζόν για να επιβεβαιώσει όσα ισχυριστήκαμε παραπάνω για τον Μπενζεμά. Ο Γάλλος φορ ξεκίνησε τη χρονιά με τσίτα τα γκάζια και έτσι συνεχίζει. Σε 21 αγώνες μετρά 18 γκολ και 8 ασίστ και είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς της «Βασίλισσας» στην επίθεση. Μόνο ο Μο Σαλάχ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι πιο παραγωγικοί από εκείνον μέχρι στιγμής. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Μπενζεμά θα πραγματοποιήσει φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Τα 32 γκολ που μετρά από τη σεζόν 2011/2012 μοιάζουν υπόθεση ενάμιση μήνα με τους ρυθμούς που σκοράρει φέτος ο 34χρονος Γάλλος. Φυσικά τα κατορθώματά του αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία αν κοιτάξει κανείς πόσο μεγάλη επιρροή έχει στην πορεία της Ρεάλ. Μετά τη νίκη στο ντέρμπι της Μαδρίτης, η «Βασίλισσα» έχει εδραιωθεί ως απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ενός πρωταθλήματος που αν έρθει, ο Μπενζεμά θα σηκώσει ως αρχηγός της ομάδας. Αυτή θα είναι και η απόλυτη επιβράβευση για έναν σπουδαίο παίκτη που έχει αμφισβητηθεί όσο λίγοι στο «Μπερναμπέου», χωρίς ποτέ να λυγίσει. Έχει αντέξει δεκατρία χρόνια στο πιο απαιτητικό και δύσκολο ποδοσφαιρικό περιβάλλον του πλανήτη και συνεχίζει. Γιατί όπως φαίνεται εκεί θα κλείσει την καριέρα του. Μια καριέρα που θα ζήλευαν οι περισσότεροι παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και που ακόμα έχει πολλές σπουδαίες στιγμές μπροστά της.

Βέβαια ό,τι κι αν δούμε από εδώ και πέρα από τον Καρίμ Μπενζεμά η γνώμη μας για εκείνον δεν θα αλλάξει. Μια γνώμη που έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια όταν ακόμα πολλοί φίλοι της Ρεάλ τον θεωρούσαν λίγο για την ομάδα τους. Πλέον αν κάποιος το ισχυριστεί αυτό θα τον περάσουν για ανόητο. Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο παράσημο για έναν πραγματικό και γνήσιο παιχταρά.

Η αποδοχή του «Μπερναμπέου»

Γράφαμε τις προάλλες από εδώ για την αλλαγή που επικρατεί στο κλίμα μέσα και γύρω από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πως για κάποιο λόγο η τοξικότητα έχει εξαφανιστεί από το «Μπερναμπέου» με αποτέλεσμα η «Βασίλισσα» να βιώνει μια πρωτοφανή περίοδο ηρεμίας. Έχουμε την εντύπωση πως ο Μπενζεμά είναι μια φιγούρα που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση αυτής της κατάστασης. Ως αρχηγός και ηγέτης της ομάδας, έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Προφανώς και η απόδοσή του έχει συμβάλει τα μέγιστα σε αυτή την εξέλιξη, όμως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες.

Έχουμε δει το «Μπερναμπέου» να γιουχάρει ακόμη και τον Κριστιάνο Ρονάλντο τις εποχές που η Ρεάλ σάρωνε τα Champions League και ο Πορτογάλος έβαζε 60 γκολ τη χρονιά. Καταλαβαίνουμε επομένως ότι η αποδοχή σε αυτό το ιδιαίτερο περιβάλλον δεν έρχεται μόνο με γκολ και τρόπαια. Κερδίζεται με την προσωπικότητα. Ο Μπενζεμά έχει ακούσει τα μύρια όσα, όμως ποτέ δεν παραπονέθηκε. Δεν άφησε τίποτα να τον κρατήσει πίσω. Ξεπέρασε όσα εμπόδια βρήκε μπροστά του και δεν ήταν και λίγα.

Έδειξε στο «Μπερναμπέου» ότι είναι πιο σκληρός από αυτό, ότι όσες φορές πέσει μια παραπάνω θα σηκωθεί. Έτσι κέρδισε τον σεβασμό του. Πλέον όσο περνάει ο χρόνος απλά μεγαλώνει το μύθο του. Τα γκολ αυξάνονται, τα τρόπαια πληθαίνουν, οι θέσεις του στον πίνακα με τα ρεκόρ ανεβαίνουν. Κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει το κοντέρ. Ένα είναι το σίγουρο.

Ο Μπενζεμά είναι ήδη ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Μια φανέλα που έχουν φορέσει θρύλοι του παιχνιδιού ανά τα χρόνια. 580 εμφανίσεις, 297 γκολ, 152 ασίστ, 18 τρόπαια και συνεχίζει. Νούμερα που προκαλούν δέος και θαυμασμό για έναν παίκτη που έχει κερδίσει τον καθολικό σεβασμό. Που έκανε μέχρι και το «Μπερναμπέου» να μαλακώσει. Για τον μεγάλο Καρίμ Μπενζεμά.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version