ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
O Χάρι Κέιν υπόσχεται γκολ… με το τσουβάλι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης
Λεβερκούζεν και Αλόνσο «ζαχαρώνουν» τον αρχηγό της «Βασίλισσας»
O Σλοτ «τρέχει» να σώσει τη Λίβερπουλ από μια ακόμη ηχηρή αποχώρηση
O εκρηκτικός Ίσακ έκανε… θρύψαλα την πρωτιά του Ζλάταν στο Νησί (stats)
Ματσάρα από τον Μέσι – Καθάρισε με… 4αρα η Ίντερ Μαϊάμι (vid)
Τα ταμεία της Μπαρτσελόνα παίρνουν μικρή ανάσα… από το πουθενά
Η Γιουνάιτεντ «μαγειρεύει» την επιστροφή του Τούχελ στην Premier League
Επίσημο: Για… πάντα στην Παρί ο Ζαΐρ-Εμερί!
Η διαιτησία στέρησε από την Τσέλσι την επική ανατροπή κόντρα στην Άστον Βίλα! (vid)
Η Ατλέτικο «πάτησε» την Μπιλμπάο και «κλείδωσε» την τετράδα! (vid)
Η Παρί πήγε για… αυτοκτονία αλλά σώθηκε στο τέλος κόντρα στη Χάβρη! (vid)
Η Άρσεναλ θέλει να… κλέψει το μέλλον της Ατλέτικο!
Πρόβλημα στην Μπάγερν λίγο πριν το ντέρμπι με τη Ρεάλ!
Νέα καλοκαιρινή αποχώρηση στην Ατλέτικο Μαδρίτης!
Σκοράρει εκτός περιοχής ο Ντε Πολ και 1-0 η Ατλέτικο την Μπιλμπάο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Τι έφεραν τα 100 εκατομμύρια των Αράβων στη Νιούκαστλ;

Η Νιουκάστλ ήταν δυναμική στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αποκτώντας πέντε παίκτες στις θέσεις που χρειαζόταν κυρίως βοήθεια.

Τι έφεραν τα 100 εκατομμύρια των Αράβων στη Νιούκαστλ;

Η στιγμή που άπαντες περίμεναν στη Νιουκάστλ από τη στιγμή που ανέλαβαν οι Άραβες ήρθε! Στο πρώτο μεταγραφικό παράθυρο των «ανθρακωρύχων», οι φίλοι της ομάδας του Τάινσαϊντ ήθελαν να δουν χρήμα να επενδύεται. Όπως ακριβώς και έγινε, με περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ να πέφτουν στην αγορά για να ενισχύσουν την προσπάθεια του Έντι Χάουι. Με πέντε νέους παίκτες σε θέσεις κλειδιά, οι «καρακάξες» μπορούν να έχουν περισσότερες ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Τουλάχιστον με αυτά που φαίνονται στα «χαρτιά».

Όποιος και αν ερχόταν στη Νιουκάστλ, βελτίωση θα ήταν!

Ξεκινώντας, όποια κατηγορία και αν κοιτάξουμε στη φετινή Νιουκάστλ, οι αριθμοί είναι σκέτη απογοήτευση. Μια ομάδα που δεν αμύνεται, δεν μπορεί να δημιουργήσει, δεν μπορεί να αλλάξει πάσες και δεν σουτάρει στην αντίπαλη εστία. Με τον Στίβ Μπρους στο τιμόνι, οι «ανθρακωρύχοι» δρούσαν ως μια άκρως παθητική ομάδα. Περιμένοντας στην άμυνα και χτυπώντας με αντεπιθέσεις ή ενέργειες του Αλεν Σεν Μαξιμέν, η λέξεις «οργανωμένη επίθεση» ήταν πραγματικά άγνωστες.

Με τον Έτνι Χάουι όμως έχει φανεί ήδη μια ξεκάθαρη αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού. Το βαρετό και χωρίς έμπνευση παιχνίδι από πίσω, έδωσε τη θέση του σε παιχνίδι πρωτοβουλίας. Η αλλαγή του τακτικού σχεδιασμού σε 4-3-3 με πίεση και επιθετικό τέμπο, δίνει περισσότερες ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Και οι αγορές που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, θέλουν να υποστηρίξουν ακριβώς αυτό το στυλ παιχνιδιού.

Δύο μπακ, ένας κεντρικός αμυντικός, ένας επιθετικός και ένας μέσος. Ο συνολικός απολογισμός είναι αρκετά ικανοποιητικός για τη Νιουκάστλ, η οποία εκεί που είχε άμεση ανάγκη κατάφερε να καλυφθεί. Οι περισσότερες από αυτές τις κινήσεις θα είναι μάλλον για λίγες σεζόν, με έναν παίκτη όμως να έχει τις πιθανότητες να οδηγήσει την ομάδα του μέχρι την κορυφή και τις χρονιές που θα ακολουθήσουν.

Τρίπιερ και Τάργκετ φέρνουν άμεσα ποιοτικές σέντρες και ανεβάσματα των μπακ!

Περνώντας στο παίκτη που άνοιξε χρονολογικά τη νέα εποχή στη Νιουκάστλ, ο πολύπειρος Κίεραν Τρίπιερ αναλαμβάνει τη δεξιά πτέρυγα. Μετά από μερικές όχι και τόσο παραγωγικές σεζόν στη Μαδρίτη και την Ατλέτικο, ο Άγγλος πατάει ξανά στην πατρίδα του για λογαριασμό των «ανθρακωρύχων». Στα 31 του πια και ποιο έμπειρος από ποτέ, ο πρώην «πετεινός» έχει αναλάβει την βοήθεια μέσω υπερφόρτωσης των πλευρών.

Με εξαιρετικά ανεβάσματα και ποιοτικές σέντρες στην αντίπαλη περιοχή, ενισχύεται ένα κομμάτι που η Νιουκαστλ υστερεί απελπιστικά πολύ. Μανκίγιο και Κραφτ δεν μπορούσαν ποτέ να προσφέρουν σημαντική υπερφόρτωση  στις αντίπαλες άμυνες. Τόσο στον επιθετικό τομέα, όσο και στον αμυντικό, η συνεισφορά τους ήταν στην καλύτερη περίπτωση μέτρια. Παράλληλα, έχοντας άριστη τεχνική στις στημένες του φάσεις, η ομαδά του γίνεται αρκετά πιο απειλητική σε ελεύθερα χτυπήματα φάουλ, αλλά και κόρνερ. Στοιχεία που αποκτούν και με τον Ματ Τάργκετ από το αριστερό άκρο. O μπακ της Βίλα είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών της χώρας σε προωθητικές πάσες (Μ.Ο. 5,7 ανά αγώνα), αλλά και σε αμυντικά μπλοκ με 2,5 κάθε παιχνίδι.

Ο Νταν Μπερν είναι ο σέντερ μπακ που αποκτήθηκε άμεσα, αντί του Τζέιμς Ταρκόφσκι. Βασικός στη Μπράιτον τις τελευταίες τρεις σεζόν, φέτος ο Μπερν είχε το δύσκολο έργο να κρατήσει την άμυνα των «γλάρων», μετά την πώληση του Μπεν Γουάιτ. Κάτι που κατάφερε σε εξαιρετικά ικανοποιητικό βαθμό, με την ομάδα του να κρατιέται μέχρι στιγμής στην πρώτη δεκάδα και την 9η θέση. Μαζί με τον Τζαμέλ Λασέλ θα είναι η βασική επιλογή του Χάουι για το δίδυμο της άμυνας.

Ο Γουντ το θωρηκτό της επίθεσης και ο «εγκέφαλος» Γκιμαράες!

Η θέση του κεντρικού φορ ίσως ήταν μια από τις θέσεις που ήθελε τη μικρότερη άμεση ενίσχυση. Ο Κάλαμ Γουίλσον είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι από τους πολύ λίγους που ξεχώριζαν μέχρι φέτος στη Νιουκάστλ. Μετά τον τραυματισμό του Άγγλου επιθετικού όμως τον Δεκέμβριο και την πολύμηνα απουσία του, η επίθεση έμενε γυμνή. Για αυτό και ο Κρις Γουντ αποκτήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Μπορεί ο Νεοζηλανδός να μην είναι ακριβώς «killer» μπροστά από την εστία. Ωστόσο, με πολύ δυνατό σώμα και ύψος… πύργου (1,91 μ.), μπορεί να τραβήξει πάνω του αμυντικούς και να κατεβάσει τη μπάλα παίζοντας με πλάτη. Με τους Τρίπιερ και Τάργκετ να τροφοδοτούν με σέντρες την περιοχή, μπορεί να αποδειχθεί και μια μεγάλη απειλή από… αέρος για τις αντίπαλες εστίες.

Το καλύτερο όμως το φυλάγαμε για το τέλος. Για να το θέσουμε απλά, ο Μπορύνο Γκιμαράες παραείναι καλός για να βοηθήσει στην παρούσα φάση τη νέα του ομάδα. Ένας παίκτης που ήταν στόχος σαφώς πιο έτοιμων ομάδων, ενισχύει άμεσα τη Νιουκάστλ. Διεθνής με την εθνική Βραζιλίας και ένας εκ των κορυφαίων πασέρ στη Ligue 1, ο 24χρονος έρχεται για να γίνει ο «εγκέφαλος» της ομάδας. Με βαθιές μπαλιές που κόβουν οποιαδήποτε άμυνα στα δύο και διορατικότητα που θέλει ο κάθε προπονητής από τα χαφ του, ο Βραζιλιάνος έρχεται να φτιάξει αυτό που η Νιουκάστλ υστερεί τρομακτικά πολύ. Τις πάσες.

Με λιγότερες από τις μισές προσπάθειες πάσας από την πρώτη Σίτι και σχεδόν το 1/3 (!) σε επιτυχημένες, η Νιουκάστλ είναι τραγική στο συγκεκριμένο τομέα. Κάνοντας περίπου τα τριπλάσια (!) από ότι ο Τζόντζο Σέλβεϊ στη δημιουργία και όντας μακράν καλύτερος αμυντικά, ο Γκιμαράες έρχεται για να ενώσει ένα «διαλυμένο» κέντρο που μπάζει από παντού.

Υποσχέσεις της Νιουκάστλ για τους επόμενους μήνες

Κλείνοντας τον Ιανουάριο, η άνοδος της ομάδας ήταν ξεκάθαρη. Από τη στιγμή που ο Χάουι βοηθήθηκε εκεί που χρειαζόταν, τα πράγματα δείχνουν να ρολάρουν καλύτερα. Δύο νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία τρία παιχνίδια, δείχνουν πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ήδη, σε σύγκριση με τους άλλους τρεις ανταγωνιστές της στην ουρά της βαθμολογίας, υπάρχει μια μικρή διαφορά στο μομέντουμ. Έχοντας ξεκολλήσει από την τριάδα του υποβιβασμού, υπάρχει καλύτερη χημεία από ότι πριν ένα δίμηνο. Τότε που ο υποβιβασμός της πλουσιότερης ομάδας του πλανήτη φαινόταν σχεδόν βέβαιος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ