ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Πώς η Γιουνάιτεντ πετά στα σκουπίδια τόσο επιθετικό ταλέντο;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε τη χρονιά με μια από τις πληρέστερες επιθετικές γραμμές, όμως αυτό δεν φαίνεται πουθενά.

Πώς η Γιουνάιτεντ πετά στα σκουπίδια τόσο επιθετικό ταλέντο;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν λέει με τίποτα να σηκώσει κεφάλι και πάει από γκέλα σε γκέλα. Η άφιξη του Ραλφ Ράνγκνικ δεν έφερε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα και οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δείχνουν αρκετά μπερδεμένοι μέσα στο γήπεδο. Πιο επηρεασμένοι απ’ όλους μοιάζουν οι επιθετικοί και οι εξτρέμ, με τα γκολ να έρχονται με το σταγονόμετρο. Πράγμα αρκετά παράξενο αν ρίξει κανείς μια ματιά στις επιλογές με τις οποίες ξεκίνησε τη σεζόν η ομάδα. Ο Γερμανός τεχνικός αδυνατεί να εκμεταλλευτεί το πλούσιο επιθετικό ταλέντο του ρόστερ του και αυτό κοστίζει στην Γιουνάιτεντ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Έμεινε στη θεωρία

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τεράστιο ενθουσιασμό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η περσινή δεύτερη θέση και η μισή σεζόν πρωταθλητισμού, άνοιγαν την όρεξη για κάτι ακόμη καλύτερο. Οι τρεις εντυπωσιακές καλοκαιρινές μεταγραφές, βοήθησαν επίσης σε αυτή την κατεύθυνση. Σάντσο, Βαράν και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές που θα έμπαιναν με το καλημέρα στην εντεκάδα και θα την ανέβαζαν επίπεδο. Οι δύο πρώτοι γέμιζαν μεγάλα και εμφανή κενά και ο Πορτογάλος ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Αυτός που θα έδινε το κάτι παραπάνω προκειμένου η ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο.

Το μοναδικό κενό που δεν καλύφθηκε επαρκώς ήταν εκείνο στα χαφ, όμως τότε κανείς δεν είχε όρεξη για γκρίνια. Η έλευση του Βαράν θεωρήθηκε ως εκείνη που θα φέρει -επιτέλους- σταθερότητα στην άμυνα, ενώ Σάντσο και Κριστιάνο έρχονταν να προστεθούν δίπλα στους Ράσφορντ, Καβάνι, Γκρίνγουντ και Μαρσιάλ. Μια επιθετική γραμμή που έμοιαζε υπερπλήρης σε όλα τα επίπεδα. Πράγματι μιλάμε για παίκτες που όλοι αναγνωρίζουν το ταλέντο και την αξία τους και που σχημάτιζαν μια επίθεση γεμάτη και ικανή να πετάξει φωτιές.

Ειδικά από τη στιγμή που από πίσω έρχονταν χαφ με πλούσιες επιθετικές αρετές όπως οι Μπρούνο Φερνάντες, Πογκμπά, Φαν ντε Μπεκ και Λίνγκαρντ. Τελικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται ακριβώς βάσει πλάνου. Ο Ράσφορντ κάνει τη χειρότερη σεζόν του τα τελευταία χρόνια. Ο Σάντσο παλεύει να προσαρμοστεί. Ο Γκρίνγουντ πετάχτηκε από μόνος του στα σκουπίδια. Ο Μαρσιάλ έφυγε δανεικός. Ο Καβάνι τραυματίζεται συνέχεια και όταν είναι διαθέσιμος «κουτουλάει» πάνω στον Κριστιάνο.

Ο Μπρούνο δεν σκοράρει όσο πέρυσι και πρόπερσι. Ο Φαν ντε Μπεκ δεν βρήκε χρόνο ούτε με τον Ράνγκνικ και πήγε στην Έβερτον. Ο Πογκμπά είχε να παίξει τρεις μήνες και ο Λίνγκαρντ δεν κατάλαβε κανείς γιατί δεν έμεινε στη Γουέστ Χαμ με την οποία οργίασε σαν δανεικός. Αποτέλεσμα; Όλοι αυτοί μαζί έχουν προσφέρει στη Γιουνάιτεντ 27 γκολ. Δέκα λιγότερα απ’ όσα μετράει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μόνος του.

Μέχρι και ο Κριστιάνο σιώπησε

Ξεχάσαμε κάποιον; Βέβαια και ξεχάσαμε, αλλά απολύτως συνειδητά. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μια περίπτωση που θέλει μια ξεχωριστή ανάλυση. Ο Πορτογάλος έχει σημειώσει φέτος 14 γκολ. Αν τα προσθέσουμε στα 27 των υπολοίπων, φτάνουμε τα 41. Περάσανε τον Λέβα! Ο Κριστιάνο φυσικά και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ο απολογισμός του ωστόσο, δεν είναι ακριβώς εντυπωσιακός. Ναι σίγουρα έχει φτάσει πλέον τα 37 και ο χρόνος έχει αρχίσει να αφήνει σημάδια πάνω του. Ακόμη κι έτσι όμως τα 14 γκολ σε 27 συμμετοχές είναι λίγα για έναν παίκτη που έχει αποδείξει πολλές φορές και με όλους τους τρόπους ότι ξέρει να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τελευταία φορά που σκόραρε για τη Γιουνάιτεντ ήταν στις 30 Δεκέμβρη απέναντι στην Μπέρνλι. Από τότε μετράει έξι σερί συμμετοχές χωρίς γκολ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αρνητικό του σερί μετά το 2009. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ο πιο σεσημασμένος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών γηπέδων είναι ταυτισμένος με το γκολ. Κάθε φορά που δεν σκοράρει είναι είδηση. Όταν αυτό συμβαίνει επί έξι σερί παιχνίδια και μετά από 13 χρόνια τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Η ομάδα δεν βρίσκει τρόπο να εκμεταλλευτεί την εκτελεστική του δεινότητα. Ο τρόπος που αγωνίζεται δεν τον φέρνει συχνά σε θέσεις βολής και όταν αυτό συμβαίνει δεν γίνεται με συνθήκες που τον ευνοούν. Σε αυτή την ηλικία, ο Κριστιάνο είναι ένα φορ περιοχής. Διαθέτει ακόμη εντυπωσιακή έκρηξη στα πρώτα μέτρα, όμως δεν είναι ένας παίκτης που θα τον παίξεις στο χώρο. Σίγουρα όχι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Ράνγκνικ απαιτεί όλοι του οι παίκτες να τρέχουν ασταμάτητα και να βγάζουν ένταση. Ο Κριστιάνο δε μπορεί να το κάνει αυτό. Κανείς ποδοσφαιριστής στην ηλικία του δεν μπορεί. Αυτό που μπορεί να κάνει καλύτερα από τον καθένα, είναι να τελειώσει τις φάσεις μέσα στο κουτί. Έτσι όπως παίζει η Γιουνάιτεντ «καίει» το πιο δυνατό της χαρτί στο σκοράρισμα.

Καλό το pressing αλλά…

Ο Ράνγκνικ ήρθε με σκοπό να αντικαταστήσει τον Σόλσκιερ και να φέρει μια άλλη νοοτροπία στην ομάδα. Να την κάνει πιο συμπαγή και πιο σκληρή, προκειμένου να μη δέχεται τόσα εύκολα γκολ και να βγάλει ενέργεια και δυναμισμό στο παιχνίδι της. Ο Γερμανός είναι γνωστός στην ποδοσφαιρική πιάτσα για την εμμονή του με το pressing. Θεωρείται ποδοσφαιρικός πατέρας των Κλοπ και Τούχελ και λάτρης αυτού του στυλ παιχνιδιού. Μόνο αυτού του στυλ παιχνιδιού.

Πριν την πρόσληψή του, δεν υπήρχε άνθρωπος που να αμφισβητούσε πως αυτά ήταν στοιχεία που η Γιουνάιτεντ χρειάζονταν απαραίτητα. Μόνο που για να καταφέρει να τα βάλει στο παιχνίδι της, χρειάζεται να έχει και τους κατάλληλους παίκτες. Ειδικά για να γίνει κάτι τέτοιο στο επίπεδο που θέλει ο Ράνγκνικ, χρειάζονται παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, στο κορυφαίο επίπεδο. Αρχικά επιτρέψτε μας μια παρατήρηση, με τις φτωχές μας γνώσεις. Μας φαίνεται κάπως άτοπο να θες να παίξεις φουλ pressing σε διάταξη με δεκάρι.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται να έχεις από πίσω δύο παγκόσμιας κλάσης αμυντικά χαφ και ο Φρεντ με τον  ΜακΤόμινεϊ σίγουρα δεν είναι τέτοιοι. Την ίδια στιγμή στην άμυνα ο βασανιστικά αργός Μαγκουάιρ, εκτίθεται συνεχώς και κάνει τα 85 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για χάρη του να μοιάζουν όλο και με μεγαλύτερο ανέκδοτο. Ο Μπισάκα που έχει τα χαρακτηριστικά να υπηρετήσει το πλάνο, έχει βγει από την εντεκάδα για να πάρει τη θέση του ο Νταλότ. Ο Γερμανός τεχνικός επιμένει σε αυτή τη φιλοσοφία παρόλο που βλέπει κάποια από τα μεγαλύτερα ατού της ομάδας του να δυσκολεύονται.

Αν παρακολουθήσει κανείς μερικά πρόσφατα παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δει πως ο πιο σημαντικός και πιο συνεπής παίκτης της είναι ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ. Όταν αυτό συμβαίνει σε ένα ρόστερ που υπάρχουν μερικοί από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Ο Ράνγκνικ ήρθε με σκοπό να βάλει τις βάσεις στην ομάδα που θα αναλάβει ο νέος προπονητής το ερχόμενο καλοκαίρι. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ