ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Από τα δάκρυα της Ρέιντζερς προ δεκαετίας, στα τραγούδια και τις χαρές του σήμερα!

Η Ρέιντζερς κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Europa League, δείχνοντας ξανά πως έχει γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη.

Από τα δάκρυα της Ρέιντζερς προ δεκαετίας, στα τραγούδια και τις χαρές του σήμερα!

Έκσταση. Αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο «Άιμπροξ». Η Ρέιντζερς πήρε μια άκρως δίκαιη νίκη με 3-1 σε βάρος της Λειψίας και ανατρέποντας το 1-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στον τελικό του Europa League. Ένα επίτευγμα που κάποιοι θα χαρακτήριζαν… εξαιρετικά μέτριο, όμως για τους «γκερς» ήταν βάλσαμο, μετά τα όσα πέρασαν.

Σταθερή στον στόχο της, παρά την αποχώρηση του Τζέραρντ

Η περσινή σεζόν ήταν το βροντερό «επιστρέψαμε» της Ρέιντζερς στο ποδόσφαιρο της Σκωτίας. Οι «διαμαρτυρόμενοι» μετέτρεψαν σε παράσταση για μια ομάδα το πρωτάθλημα, τερματίζοντας αήττητοι. Ο τίτλος που έσπασε το τρελό σερί της μισητής συμπολίτισσας, Σέλτικ, η οποία είχε πάρει σβάρνα ό,τι πρωτάθλημα υπήρχε την περασμένη δεκαετία.

Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα, χάρη στη δουλειά του Στίβεν Τζέραρντ. Όταν ο θρύλος της Λίβερπουλ ήρθε στο «Άιμπροξ» το 2018, η Ρέιντζερς μετρούσε ήδη δύο μέτριες σεζόν στην Premiership. Στο πρόσωπό του, οι διοικούντες της ομάδας είδαν αυτόν που θα δούλευε σκληρά για να γίνει και πάλι πρωταθλήτρια η αγαπημένη τους ομάδα. Όπως και έγινε τελικά, στην τρίτη σεζόν του στην ομάδα.

Ωστόσο, στα τέλη του 2021 συνέβη αυτό που κανένας φίλος των «γκερς» δεν ήθελε. Ο Τζέραρντ δεν μπορούσε να αγνοήσει τις σειρήνες της Premier League και όταν η Άστον Βίλα τον κάλεσε, αυτός δεν μπορούσε να αρνηθεί. Το άνοιγμα στα γήπεδα της Αγγλίας και το εξαιρετικά ταλαντούχο ρόστερ των «χωριατών», παρά ήταν καλό για να απορριφθεί. Έτσι, μέσα στη σεζόν ο «Stevie G» κούνησε μαντίλι, με τη Ρέιντζερς να ψάχνει προπονητή.

Ο Τζίο Φαν Μπρόνκχορστ ήταν αυτός που απάντησε στο κάλεσμα των Σκωτσέζων. Έχοντας ήδη πλούσιο βιογραφικό στην Ολλανδία και τη Φέγενορντ, ο Ολλανδός ήταν μια από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές. Με έφεση στο επιθετικό ποδόσφαιρο, ο θρυλικός μπακ των «οράνιε» έφερε τις ιδέες του στη Γλασκόβη.

Ένας τίτλος που δείχνει την επιστροφή της Ρέιντζερς

Τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ευρώπη, Λιγκ Καπ, Κύπελλο και Πρωτάθλημα, έφεραν μια σημαντική κόπωση. Από το +4 στη βαθμολογία όταν έφυγε ο Τζέραρντ, οι «γκερς» βρέθηκαν σύντομα να κυνηγούν τη Σέλτικ. Ένα κυνήγι μάταιο, καθώς οι «Κέλτες» δεν σημείωσαν ούτε μια ήττα στον δεύτερο γύρο! Η απώλεια όμως αυτού του πρωταθλήματος, ίσως είναι λιγάκι ασήμαντη μπροστά στην ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί στη Ρέιντζερς.

Στο Europa League, οι οιωνοί έδειχναν ότι ο δρόμος θα είναι αρκετά ζόρικος. Στον όμιλο οι Σκωτσέζοι τελείωσαν στη δεύτερη θέση, κάτι που σήμαινε πως το ταξίδι τους στα νοκ άουτ θα ξεκινούσε από τους «32». Όταν μάλιστα κληρώθηκε η Ντόρτμουντ απέναντι τους, η ξενέρα ήταν μεγάλη και λογική. Μια ξεγυρισμένη τεσσάρα όμως στη Γερμανία και ένα δύσκολο Χ στο «Άιμπροξ», έδειξαν πως η Ρέιντζερς δεν θα ήταν ένας εύκολος αντίπαλος. Ερυθρός Αστέρας και Μπράγκα ήταν οι επόμενοι δύο σταθμοί, από τους οποίους πέρασε επιτυχώς η σκωτσέζικη ομάδα, για να φτάσει στα ημιτελικά κόντρα στη Λειψία. Ούτε οι «ταύροι» όμως κατάφεραν να υποτάξουν τους Σκωτσέζους, οι οποίοι σφράγισαν εισιτήρια.

Μετά το 2008 και τον χαμένο τελικό κόντρα στη Ζενίτ, η Ρέιντζερς έχει μπροστά της την ευκαιρία για έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Από την επάνοδο της στη μεγάλη κατηγορία και μετά, σιγά-σιγά κάνει βήματα και στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα που η Σέλτικ κάθε χρόνο γνωρίζει και πιο απογοητευτικούς αποκλεισμούς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ