ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ρεάλ και Λίβερπουλ αντιμέτωπες στο απόλυτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον πιο εμβληματικό τελικό Champions League της τελευταίας δεκαετίας.

Ρεάλ και Λίβερπουλ αντιμέτωπες στο απόλυτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ είναι δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες στον πλανήτη. Η ιστορία και το βάρος της φανέλας τους προκαλούν δέος. Η συνάντησή τους στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει η χρονιά. «Μερένχες» και «Κόκκινοι» τα ξανά λένε σε τελικό μετά το 2018 και έχουν μπόλικους ανοιχτούς λογαριασμούς να διευθετήσουν.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube

Συνάντηση γιγάντων

Ο επερχόμενος τελικός του Παρισιού έχει ό,τι χρειάζεται για να μείνει στην ιστορία. Αρχικά τα ονόματα των δύο ομάδων αρκούν για να σου σηκώσουν την τρίχα. Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ είναι δύο τιτάνες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η «Βασίλισσα» ως απόλυτο αφεντικό του Champions League, μετρά 13 κατακτήσεις και είναι μόνη πρώτη στην κορυφή της λίστας. Αυτό που κυνηγάει είναι το 14ο τρόπαιο που θα διπλασιάσει τη διαφορά της από τη δεύτερη Μίλαν των επτά κατακτήσεων.

Από την άλλη η Λίβερπουλ βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, με ένα τρόπαιο λιγότερο από τους «Ροσονέρι» που φιλοδοξεί να ισοφαρίσει. Όπως καταλαβαίνετε στο χορτάρι του «Σταντ Ντε Φρανς» έχουν δώσει ραντεβού οι κάτοχοι 19 τίτλων που θα μονομαχήσουν σε ποιον από τους δύο θα πάει ο 20ος. Κανονικά όλα αυτά από μόνα τους θα έπρεπε να αρκούν ώστε να πείσουν οποιονδήποτε για τη σπουδαιότητα του ματς. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά παραπάνω για να σταθεί κανείς.

Ρεάλ και Λίβερπουλ είναι αυτή τη στιγμή οι δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη. Η ποιότητα των ρόστερ και το αγωνιστικό τους επίπεδο βρίσκονται στον κορυφαίο βαθμό. Δύο ομάδες υπερπλήρεις, χωρίς πραγματικές αδυναμίες και γεμάτες σπουδαίες προσωπικότητες. Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει υπάρξει τελικός που οι δύο φιναλίστ να βρίσκονται τόσο κοντά από πλευράς ικανότητας. Διότι μπορεί το 2018 να είχαμε ακριβώς το ίδιο ζευγάρι αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά.

Σε εκείνο το παιχνίδι η Ρεάλ μπήκε στο γήπεδο ως απόλυτο φαβορί και στο τέλος του αγώνα επιβεβαίωσε τον τίτλο της. Για να συμβεί βέβαια αυτό έπρεπε η τύχη να δείξει στη Λίβερπουλ το πιο σκληρό της πρόσωπο. Ο τραυματισμός του Σαλάχ και οι ιστορικές γκάφες του Κάριους δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Κλοπ να διεκδικήσει στα ίσα τις πιθανότητές της. Φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς.

Μια Λίβερπουλ που διψάει για εκδίκηση

Η Λίβερπουλ έχει ένα μεγάλο παράπονο από τον τελικό του 2018. Βρέθηκε εκεί όταν ακόμη ήταν στο ξεκίνημα αυτού που είναι σήμερα. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά οι «Κόκκινοι» έκανα πολλά βήματα και πέτυχαν σπουδαία πράγματα. Πήραν τον τίτλο την επόμενη χρονιά, κέρδισαν το πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια το 2020 και φέτος βρίσκονται ξανά σε έναν μεγάλο τελικό. Ο Κλοπ έχει καθιερώσει την ομάδα ως μια από τις καλύτερες στον κόσμο και όλοι στο «Άνφιλντ» πίνουν νερό στο όνομά του.

Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε προσπεράσει εκείνο τον χαμένο τελικό από τη Ρεάλ. Να θεωρήσει ότι την πέτυχε σε μια κακή συγκυρία και πως απλά έχασε. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση. Βλέπετε όλοι στην ομάδα θεωρούν πως οι λογαριασμοί τους με τη Ρεάλ παραμένουν ανοιχτοί από τότε. Αυτό συμβαίνει κατά τη γνώμη μας για τρεις λόγους. Πρώτον γιατί η Λίβερπουλ είναι μια μεγάλη ομάδα και κάθε ήττα σε ένα τόσο σημαντικό ματς την πονάει. Από τη στιγμή που της δίνεται η ευκαιρία να ρεφάρει, σίγουρα θα δώσει τα πάντα για το καταφέρει. Λίβερπουλ

Ο δεύτερος λόγος ονομάζεται Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο τραυματισμός του Αιγύπτιου το 2018 είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες φάσεις των τελευταίων ετών. Πολλοί θεωρούν ότι το μαρκάρισμα του Ράμος έγινε με πρόθεση να τον βγάλει εκτός αγώνα. Εμείς δεν ξέρουμε αν αυτό ισχύει, όμως αν δούμε τις δηλώσεις του Σαλάχ, εκείνος μάλλον κάτι τέτοιο πιστεύει. Ο τελευταίος από τους τρεις λόγους κρατά από πέρυσι.

Εκεί που οι δύο μονομάχοι συναντήθηκαν στα προημιτελικά, με τη «Βασίλισσα» να θριαμβεύει ξανά. Για ακόμη μια φορά η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να είναι ο εαυτό της σε αυτές τις συναντήσεις. Η ατελείωτη κακοτυχία με τους τραυματισμούς κατέστρεψε όλη τη χρονιά της και απέναντι στους «Μερέχνες» δεν θύμιζε ούτε κατά διάνοια τον πραγματικό της εαυτό. Φέτος πάει στον τελικό έτοιμη να πάρει τη δική της εκδίκηση.

Με σκοπό την απόλυτη κυριαρχία η Ρεάλ

Μπορεί η Λίβερπουλ να νιώθει αρκετά αδικημένη από τις δύο προηγούμενες ευρωπαϊκές συναητήσεις της με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η ιστορία γράφει. Κι αυτό που έχει γράψει είναι ένας χαμένος τελικός και ένας αποκλεισμός τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αν η Ρεάλ την κερδίσει και φέτος αποκτά μια… πελατειακή σχέση μαζί της. Ή για να το πούμε όπως θα ταίριαζε περισσότερο σε μια βασίλισσα, την υποτάσσει. Η ομάδα του Αντσελότι λατρεύει να υποτάσσει τους αντιπάλους της.

Ο τρόπος που έφτασε μέχρι τον τελικό είναι από τους πιο εντυπωσιακούς που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία της διοργάνωσης. Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, υποτάχτηκαν διαδοχικά στο μεγαλείο μιας ομάδας που απολαμβάνει τις μεγάλες στιγμές. Κερδίζοντας τη Λίβερπουλ στον τελικό, η Ρεάλ θα πάρει το πιο ζόρικο Champions League που τουλάχιστον εμείς θυμόμαστε. Αυτό από μόνο του της δίνει κίνητρο. Ένας σύλλογος του δικού της μεγέθους παίρνει ζωή μέσα από τέτοιου είδους προκλήσεις. Με το να κυριαρχεί και να δείχνει σε όλους ότι η κορυφή είναι φτιαγμένη μόνο για εκείνη.

Τα παράπονα της Λίβερπουλ την εξιτάρουν. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να την κερδίσει και πλήρη, ώστε να της κλείσει το στόμα. Την ίδια στιγμή θέλει όσο τίποτα να πάρει το τρόπαιο για να βάλει οριστικό τέλος στην εποχή Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι η πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου που φτάνει σε έναν τελικό Champions League. Μαζί έγραψαν ιστορία, κατακτώντας τον τίτλο τέσσερεις φορές σε διάστημα πέντε χρόνων.

Τώρα η Ρεάλ καλείται να τα καταφέρει και χωρίς εκείνον και να ανοίξει έναν νέο κύκλο σπουδαίων επιτυχιών. Μετά την άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Αντσελότι και οι παίκτες του, θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με το πλέον βαρύτιμο τρόπαιο στο συλλογικό ποδόσφαιρο. Γιατί μπορεί στην αρχή της χρονιάς κανείς να μην πίστευε σε αυτούς, όμως στο τέλος όλοι υποτάχτηκαν. Θα είναι η Λίβερπουλ εκείνη που θα τους αντισταθεί;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ