ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
Αρχισκόρερ (με συγκάτοικο) ο Παυλίδης στην Eredivisie με ασύλληπτο γκολ! (vid)
Στο Λονδίνο κουμάντο κάνει μόνο η Άρσεναλ! (vid)
Λάθος επιπέδου League Two ο Ράγια και γκολ απ’ το πουθενά η Τότεναμ! (vid)
Τότεναμ – Άρσεναλ: ΘΕΟΤΡΕΛΟΣ Γουάιτ, πήγε να… λύσει τα γάντια του Βικάριο! (vid)
Το VAR έκοψε… μαχαίρι τα χαμόγελα της Τότεναμ! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ιβάν Τόνεϊ: Δεν πρέπει ποτέ να ποντάρεις εναντίον του

Ο Ιβάν Τόνεϊ επέστρεψε μετά από την οχτάμηνη τιμωρία που δέχθηκε λόγω στοιχηματισμού και ανατρέχουμε στο τι έκανε και πως το αντιμετώπισε.

Ιβάν Τόνεϊ: Δεν πρέπει ποτέ να ποντάρεις εναντίον του

Ο Ιβάν Τόνεϊ είναι εδώ. Επέστρεψε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μετά την οχτάμηνη τιμωρία του, σκοράροντας με φάουλ ξανά, κόντρα στην ίδια αντίπαλο(Νότιγχαμ Φόρεστ) και δείχνοντας πως όσα οχτάμηνα κι αν περάσουν, η τέχνη του σκοραρίσματος δεν ξεχνιέται.

Τι προηγήθηκε; Πως έζησε αυτούς τους οχτώ μήνες και τι είχε να πει μετά τα όσα πέρασε, θα τα δούμε παρακάτω.

Ο εθισμός και η τιμωρία του Ιβάν Τόνεϊ

Ο Άγγλος φορ ήταν ένα από τα πιο hot ονόματα σε αρκετές μεταγραφικές περιόδους. Ζούσε σαν βασιλιάς στη Μπρέντφορντ και έκανε τις πρώτες του συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας, ενώ ήταν στους βασικούς υποψήφιους για κλήση στο Μουντιάλ του Κατάρ.
Και κάπου εκεί σκάει σα βόμβα η είδηση και οι κατηγορίες για εθισμό στο στοίχημα, με τον αριθμό των στοιχημάτων του να φτάνει τα 232, συν ακόμα 30 που βρέθηκαν αργότερα.

Ο Τόνεϊ αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, εν τέλει όμως παραδέχθηκε τις πράξεις του με σκοπό να ρίξει και τη τιμωρία του η οποία αρχικά ήταν για 15 μήνες. Αποδεδειγμένα, πόνταρε σε 126 αγώνες της Premier League, αλλά και 29 φορές κόντρα στην ίδια του την ομάδα(όλοι οι αγώνες, από το 2017 έως το 2021), με το «καλό» για αυτόν να μην συμμετέχει σε κανέναν από αυτούς τους αγώνες, αφού έτσι δε θεωρείτε ότι «έστησε» αγώνα μέσω χαμηλής απόδοσης.

Ο επιθετικός της Μπρέντφορντ κρίθηκε ένοχος με την ταμπέλα του εθισμού και η τιμωρία ήταν 8 μήνες μακριά από το ποδόσφαιρο.

Δέχθηκε ισχυρό «πόλεμο» από τα media του Νησιού, δηλώνοντας απογοητευμένος καθώς αυτός ο «πόλεμος» ξεκίνησε πριν καν βγει να μιλήσει και να δικαιολογηθεί. Ο εθισμός και η τιμωρία του Ιβάν Τόνεϊ

Η «αποθεραπεία»

Στο prime της καριέρας του, με όλες τις μεγάλες ομάδες της Premier League να τον έχουν στα «μπλοκάκια» τους, ο Τόνεϊ έπρεπε ξαφνικά να μείνει για οχτώ μήνες μακριά από τη δουλειά του και το αγαπημένο του άθλημα. Κι αν πολλοί θεώρησαν ότι αυτό ήταν το τέλος του, ο ίδιος από την πρώτη κιόλας μέρα θέλησε να τους διαψεύσει.

https://www.tiktok.com/@skysports/video/7321715492668902689

Ταξίδεψε στο Νάσβιλ της Αμερικής, πήρε μαζί του έναν προπονητή φυσικής κατάστασης, εκείνος σε κάθε προπόνηση έφερνε μαζί του διάφορους τερματοφύλακες και όλοι μαζί δούλευαν για τη φυσική κατάσταση αλλά και τα τελειώματά του. Ο Άγγλος είχε αφήσει το ποδόσφαιρο και τη χώρα του, αλλά δεν άφησε ποτέ τον εαυτό του να επαναπαυθεί. Άλλωστε, το διάσημο πια τατουάζ του, συνοψίζει την καριέρα του και τον τρόπο σκέψης του. «Hardwork beats talent, when talent does not work hard», δηλαδή «Αυτός που δουλεύει σκληρά κερδίζει το ταλέντο, όταν το ταλέντο δε δουλεύει σκληρά».

Η επιστροφή

Μέσα από ένα βίντεο 48 δευτερολέπτων, ο Ιβάν Τόνεϊ θέλησε να υπενθυμίσει σε όλους ότι επιστρέφει. Δείχνοντας στιγμές του από το γυμναστήριο αλλά και με τα λόγια της μητέρας του να ακούγονται από πίσω. «Όταν μπεις στο γήπεδο, άσε τα πόδια σου να δώσουν την απάντηση».

@ivantoney1

I’m back.

♬ original sound – Ivan Toney

Κι ο Τόνεϊ έκανε ακριβώς αυτό. Μπροστά στο κοινό που συνεχίζει να τον αγαπάει, με το περιβραχιόνιο ξανά στο χέρι του, σαν να μην βγήκε ποτέ, στο πρώτο σουτ που έκανε μετά από οχτώ μήνες, ο Άγγλος σκόραρε, η ομάδα του νίκησε και πήρε μια βαθιά βαθμολογική ανάσα, αλλά κυρίως ένιωσε ξανά ότι έχει τον άνθρωπό της δίπλα της.

Και τώρα;

Για πολλούς ο Τόνεϊ είναι ο δεύτερος καλύτερος επιθετικός της Premier League, πίσω μόνο από τον Χάαλαντ. Είναι δυνατός, σκοράρει συχνά, πρεσάρει συνεχώς και έχει αυτοπεποίθηση που λίγοι έχουν. Ο ίδιος στην πρώτη του σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου, δήλωνε πως η ομάδα του θα πρέπει να κοιτάει έως και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού «Αν δεν έχεις αυτή τη νοοτροπία, ποιος ο λόγος να παίζεις στην Premier League». Ενώ ακόμα κι όταν έπαιζε στη Championship, έλεγε πως νιώθει έτοιμος για τη μεγάλη κατηγορία.

Όντας δηλωμένος φίλος της Λίβερπουλ, ο 27χρονος φορ έχει πει πως αν οι κόκκινοι του έκαναν πρόταση να πάει για να συμπληρώνει την αποστολή, αυτός θα κατάφερνε να γίνει ο main man της ομάδας.

Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ τον έχουν ψηλά στη λίστα επιθυμιών τους, ενώ το καλοκαίρι υπάρχει και το ευρωπαϊκό, με τον Σάουθγκεϊτ να μην τον έχει «σβήσει» παρά την απουσία του τόσους μήνες. Όπως φυσικά δεν τον έχει σβήσει και η Άρσεναλ, όπου τον έχει πολύ ψηλά στη μεταγραφική της λίστα εδώ και μήνες με τον ίδιο κατά καιρούς να δηλώνει και να δείχνει ότι δεν θα έλεγε όχι σε μία πρόταση των Λονδρέζων. Αρκεί μόνο αυτή να ήταν αρκετά καλή και υψηλή. Όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την Μπρέντφορντ που τον στήριξε και τον βοήθησε σε δύσκολους καιρούς για εκείνον.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τόνεϊ θα συνεχίσει να απασχολεί τους πάντες, ελπίζοντας όλοι μας να μην είναι για λόγους εξωγηπεδικούς.

https://www.youtube.com/watch?v=CFFSRvc_uCE

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ